![]() |
![]() |
#61 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Acıyla Erir,Yüzüne Aşık Çocuk
Ne zaman yüzüne baksam yalnızlığın o mutlu gerilimi O öksüz göl hızla derinleşir biliyorum,acılarım hiç bitmeyecek,bu öyle bir yeşil Ne zaman gözlerinin içine baksam,biliyorum ikimizi de aşar,o kapının ardındaki masal bense yüreğimin bu hallerinden korkar,kalırım bir hız trenine bindirilmiş küçük bir çocuk gibi geçip giden yüzlerine bakar kalırım Ömrün kısalığı çarpar camlara ateş hızla yayılır içerilere Akşam olur,evler dolar boşalır acıyla erir,yüzüne aşık çocuk Ne zaman gözlerinin içine baksam,bliyorum İkimizi de aşar,o kapının ardındaki masal
![]() |
#62 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Senelerin su gibi aktığı bir zamandı
İçimde yedi senenin gücü ile yanan aşk ateşi idi Yanı başımda iken ona olan sevgi sözlerimin Dile bile gelmediği bir sevgiydi Belkide hayatında ilkin değildimdim Benim için bir asır geçen koskoca Yedi senenin aşkı idi , gözlerin gözlerime Baktığı her an aptal dedim kendime Sana söylenecek sana verilecek benliğimi Sana vemediğim için Her geçen gün sensiz bir ızdırap İçimde yanan kor ateşimdin Belkide benim uzdağımdasın şu an Sesinle avundum , yokluğunla acındım Her resmine bakışında kafamda Olacakların korkusu, sen birde korkular Başkasına yar oldun bu hayatın bize bir oyunu idi ! Bu oyunda oynayan tek bir kişi vardı Sevginle yanan her gününü ızdırapla geçiren Bir delikanlı ulaşamayan bir deli kanlı Ama bilki Ölsek dahi bizi bir edecek , kavuşturacak Bir yorganımız olacak o da “Kara toprak”
![]() |
#63 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Açların halini toklar; anlamaz,
Varların halini; yoklar anlamaz, Kirpiğin attığı; oklar anlamaz, İnsanı nereden; yaralar gider... Hangi derdi satsan; alan; olur ki, Hangi gerçek sevda; yalan olur ki, En sonunda; bir rivayet kalır ki, Yar; gönül kapısını; aralar gider... Gönlünün derdini; anlatsan bile, Saçlarına düşen; aklar; anlamaz, Ölüm seni alır, son halin ile, Su; bedenin yıkar; paklar; anlamaz, Acaba yüreğinde ne var; anlamaz... 30.03.2004 Taşkışla/Taksim
![]() |
#64 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Siyah beyaz sevişmelerden geliyordu
y/aklaştı y/aklaştı y/aklaştıkça ışıdı gece dolunay yanığı tenini soyundu bütün hüznü döküldü yüzünden sonra sessizliğe belli belirsiz gülümseme çizgilerini bıraktı çıt çıkmadı geceden mutluluğu bilmedim hiç bir zam/an dedi töresinin arkasına düştü ve gitti K/adın Boş yatağa uyandı Şafak sökmemişti henüz Kab/usuydu yanında uzanan Kab/usuyla yüzleşti Usunu bir taş gibi b/ağlayıp boynuna kendini boşluğa bıraktı Adam Kesiştiler 01.07.2006 Bielefeld
![]() |
#65 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne hoş, ey güzel Tanrım, ne hoş
Mavilerde sefer etmek! Bir sahilden çözülüp gitmek Düşünceler gibi başıboş. Açsam rüzgara yelkenimi; Dolaşsam ben de deniz deniz Ve bir sabah vakti, kimsesiz Bir limanda bulsam kendimi. Bir limanda, büyük ve beyaz... Mercan adalarda bir liman.. Beyaz bulutların ardından Gelse altın ışıklı bir yaz. Doldursa içimi orada Baygın kokusu iğdelerin. Bilmese tadını kederin Bu her alemden uzak ada. Konsa rüya dolu köşkümün Çiçekli dalına serçeler. Renklerle çözülse *******, Nar bahçelerinde geçse gün. Her gün aheste mavnaların Görsem açıktan geçişini Ve her akşam dizilişini Ufukta mermer adaların. Ne hoş. ey Tanrım, ne hoş, İller, göller, kıtalar aşmak. Ne hoş deniz deniz dolaşmak Düşünceler gibi başıboş. Versem kendimi bütün bütün Bir yelkenli olup engine; Kansam bir an güzelliğine Kuşlar gibi serseri ömrün.
![]() |
#66 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ad
ın geçiyordu şiirlerimde Ve her söyleyişimde ismini Nutkumda düğüm oluyordun Ve bir gözyaşı oluyordun , isminle düşen Ben aşkı hiç yakından yaşamadım biliyormusun? Aşkım diye sarıldığım beden olmadı hiç ! Öpemedim hiç sevdiğimi , koklayamadım Söyleyemedim gözlerine bakarak sevdiğimi Paramparça olmuş yüreğimde En büyük parçaydın sen Derdimi anlattığım dostlarımın aklında bir isimdin sadece sen! Bağırabilseydim ... Haykıra bilseydim kuytu karanlıklara İsminle akan gözyaşlarımı Yağmur diye yağdırabilseydim üstüne Beyaz doruklara dikseydim seni Ve okyanus diplerine gömseydim bedenimi Bir daha görmemek için Bir daha duymamak için kapatsaydım gözlerimi... Ve sen benden habersiz, Öyle dalgınsın ki hayata Öylesine körsünki sevdiğim Yanında senin için ölen beni görmüyorsun... Yüreğimde taşıdığım bir umut, Yani sen,Umuduydun bu aşkın Ve ben hep sensiz yaşıyordum sevdamı ... O yüzden bu aşkın adı umutsuz aşktı ... Her ağlamaklı gecemde İsminden kalan gözyaşlarıyla Yazdığım bir şiirdin Hiç sevmesende , sen benim sevdiğimdin unutmaki ben hala kalpsizin tekiyim, seni sevdiğimi söyleyemediğim için...
![]() |
#67 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Denizde yol alan bir gemi gibidir aşk.
Azgın sularla boğuşarak geçer hayatı, her adaysa yeni bir sevgilidir onun için. Rotası belirsizdir. Gördüğü her adaya ebedi mutluluğu bulacağı ümidiyle demir atar. Uzun süre denizde kalırsa eğer yalnızlık dalgasının onu alabora edebileceği korkusuyla yaşar hep. Yolculuğu sırasında birçok ada çıkar karşısına ve herbirinde farklı farklı güzellikler. İçlerinden birkaçı, gemiyi çekiciliğiyle kendine bağlar. İşte mutluluk budur der gemi Ve düşünmeden demir atar o adanın limanına. Bir süre kimsecikler uğramaz yanlarına, Mutludurlar ada ve gemi. Derken yeni gemiler görünür ufukta, yeni gemiler demir atar o adanın ihtişamına kapılıp limanına. Uzun sürmeyecektir mutlulukları. Gemi, ihanet ve kavgayla tanışır orada. Yapacak hiçbir şey yoktur artık sessizce ordan uzaklaşmaktan başka. Yeniden yelken açmaya karar verir, korkularıyla yüzleşmek için yalnızlık okyanusuna ve bir ada çizer rotasına. Öyle bir yer ki, gemilerin ona yaklaşmaya cesaret edemeyeceği, ıssız ve kirletilmemiş bir ada. Böyle bir yer varmıdır, yokmudur bilmeden. Yalnızlık yelkenlerini aşacak kadar yükselir bir ara. Çaresizdir gemi. Yalnızlığa yenilmemek için çırpınır. Yorgun düşer gözleri. Sonrasında derin bir uyku kaplar bedenini. Uyandığında karşısına taşla örtülü, sessiz ve ürkütcü bir ada çıkar. Çaresiz yaklaşacaktır o adaya. Az ileride dar bir boğaz görür. Aydınlık bir odaya açılan kapıyı andıran. Oradan içeri süzülür. Gördüklerine inanamaz gemi, kapının ardı, saklı bir cennet gibidir. Yıllardır sahibini bekleyen gizli bir cennet. Düşünür ki meğer ne kadar da boşmuş güzellikte mutluluk arayışları. Kararlıdır, bir ömür orada kalacaktır Öylede olur. O günden sonra, hiçbir gemi cesaret edemez yaklaşmaya görüntüsü çirkin, derinlikleri ise huzur dolu aşıklar adasına...
![]() |
#68 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Serçeler bile bir düzen içinde uçuşuyor
Benimse kelimelerde bir düzensizlik Ziyafet sofrasında kemiklerle uğraşmayalım Sana tatlı edebiyat meyveleri sunacağım Kırmadan, dökmeden, yıpratmadan kelimeleri. Hadi gidelim beşinci mevsimin bahçelerine Söz karın doyurur mu görelim. Doyurmaz belki ama ben gönlüne mısra çekeceğim Sen de açlığını unut... Şu yaşta bir işim olmadığı gibi Bari edebiyatta bir çırak olabilsem Belki o zaman yazacağım her nağme için Bana bir dilim ekmek verirdin Sarayına taş taşımak bile ikramı leziz. Sen bir adasın ben de yelkenli Dalgalarla boğuşuyorum sana gelmek için İki metrede sen gel be adacık Toprağı teninden ormanı saçından olan adacık Ne olur sen de gel...
![]() |
#69 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yaşamın vişne rengi dudakları vardır sevgilim
öpüşün kadar sıcak ve tatlı özgürlük türküleri de söylenir bu dudaklarla sevda türküleri de vişne rengi dudakları vardır sevdanın gülümser dudakların gibi titrek ve dokunaklı okyanus olur sarar dünyayı ölümün vişne rengi dudakları kimi kez dudaklarınca içten ve inançlı ölüm asude bahar ülkesi değildir o zaman ölüm: yiğit ve sevecen bir yaşamın mutlu günlere sunulmasıdır canlı bir gül gibi somut ayrılık yoktur artık zaman içinden yaşamın ve sevdanın, ölümün kimi kez de öpüşün kadar sıcak ve tatlı vişne rengi dudakları vardır sevgilim...
![]() |
#70 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ve yıllardan sonra sevgili Marya,
Gökyüzü simsiyah, Yeryüzü ak pak, Bir yolun düşerse Enadırlayf'a; Zaman, gözlerimden çoktan çözülmüş, Mesafe avcumdan kaymış olacak! Ama bu şiirler, böyle perişan, Böyle darmadağın, bir mezat vakti! Sakın ortalarda kalmasın bu hak, Bu öksüz kurbanlar sevgili yavrum, Hep sana armağan, Hep sana adak…
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|