![]() |
![]() |
#701 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kitabeleşen taşlar!
Mezarlıkta Yürüyorum ve hissiyatımı Kaplayan bir hüzünle etrafıma bakıyorum Can’ı Dikili sütunlar, Canan’ı yazılı satırların Anlamak İçin sinemde yozlaştığını Vefa kılmadığını barizce görüyorum Hayatı Terk etmeden yaşanılan Anıları asla yansıtmadığını fark ediyorum Hiç biri Yaşanılanları anlatamıyor Bakıyorum etrafıma üç, beş dikili taş Ve gelen Ziyaretçilerde sükûnet Ve derinlere dalmış kalp ile tefekkür Haznelerinde adımladıklarını müşahede ediyorum Arzın Stadında oynayan Ve gülenlerin, yaşamanın Manasını bildiğini iddia edenlerin Bilenlerin Bilmeyenlerin farkı var mı diye Bir kez daha bakıyorum lakin göremiyorum Gözlerimin Bu vakit terbiye muhtaç Olduğuna kanaat getiriyorum Silinmez İzlerin abidesine bakarken Hayatı bir roman misali karşımda buluyorum Hayatın İçinde yaşamış olan insan Şimdi kabirde neler olacaklarını Beklerken yine asliyetin hükmünü hatırlıyor Mezarlıkta Bitap halim ufkumu sardı Ve sarstı dünya ve nimetlerini Beni Kul olmaktan alı koyan Sebeplerini, bir anda sorguladı Nedametimi Ve hislerimi silkeledi Fakat ne kadar nafile olduğu gerçeğiyle Zahir Her zaman sanki Bir ahtapot gibi sararak Kendi Görevini ifa ediyor Şimdi açziyetimin hıçkırması kifayet etmiyor Mustafa Cilasun
![]() |
#702 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kopardın aldın!
Kopardın, hiç acımadın, Gözyaşlarımla ıslanmadın, Bakmadın, yaklaşmadın, Kalbime, kendini bıraktın. Mademki, bir gün gidecektin, Bilecektin güvendirmeyecektin, El verip ümitlendirmeyecektin, Acıyı, sevmeyi de bilecektin. Git, gitme diyemem, bilemem, Kalbine giremem, seni göremem, Kalbimde ki sensin, ama sevemem, Kimlere dâhil olacağını bilemem. Neydi suçum, ney üflüyordum, Nağmeleri sana, gönderiyordum, Halimi demliyor, güfte yapıyordum. Kalbimde ki sevgini notalıyordum. Seni suçlayamam, dahi kıyamam, Kızmak ne demek, hiddetlenemem, Of bile demem, asla deneyemem, Seni, içimde ki sevgini incitemem. Mustafa Cilasun
![]() |
#703 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Koparıp attın!
Yapraklar yavaşça terk ettiler, Bir müddet süzüldüler, gezdiler, Nereyi istiyorlarsa, oraya indiler. Sen, hiç acı duymadan koparıp attın. Oysaki bir yaprak dahi, yumuşacıktı, Ayrılırken dahi, naifliği bırakmazdı, Birden kaybolmazdı, halince salınırdı, Sen, ne yaptın, yaraladın, kanattın. Dizimde yatardın, gözlerime bakardın Ellerimi avuçlarında sıkardın, öperdin. Belimi kavrayarak, kendini bırakırdın. Neler yaşadığımızı, ne çabuk unuttun. Birazcık önem versen, kahretmesen, Anılarımıza gölge etmeden, maziyi yaşasam, Hülyalarında, rüyalarımda, her anımda, Yaprak olmayı başarsan, nezaketi bırakmasan, Senin zahirini kaybettim, yeter ki hayalini, Sevdam için, dallardaki yaprakta yaşasam. Mustafa Cilasun
![]() |
#704 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kopartılan gül!
Hırs Onun melalini Kuşattığı için artık Kimseyi göremez olmuştu Hıncıyla Durmadan vuruyor Kan beynine sıçramıştı Hırsı O an tavan yapmış Mantık donmuş kalmıştı Nutku Çaresizliği yaşamış Akıl, tersinden başlamıştı Heyecan Bir anda sıçramış Anne soluk soluğa kanmıştı Adavet Yaşayan perişanmış Çocuk hırpalanmış yatmış Koşmaktan Mecalsiz kalmış Figanını anlatacak aranmış Kime, Derdini dinleyeni bulamamış Nefes alamamış öylece kasılmış Çocuğun Suçu, bir gül koparmakmış Üç kişi, kovalamakla da kalmamış Çocuğu Hiç acımadan, darp etmişler Kan revan içinde yere sermişler Annesi Feryadı duymuş Çok koşmuş ayak bileği Orada burkulunca acıyı unutmuş Annesi Çaresiz kalmış Yürüyememek adına sızlanmış Çocuk, Sokağın ortasında Hareketsiz bir şekilde yatıyormuş Ancak Soluk alamıyormuş kalb atışı ve nabzı orada durmuş Delik Bir kalple yaşayan çocuk, Elinde sıkıca tuttuğu o bir gülle Ortada kalmış Annesi feryat etmekten Kendi gülünü kaybetmekten Boynu Bükülmüş bir vaziyette Gözyaşlarının dirliğinde niyaz etmiş Sen ki Her şeyi var edensin Her kalbin sahibi olan mutlakıyetsin Yıllar Sonra umutsuzluğumda Sen beni çocuğumla sevindirmiştin Şimdi Çok erke bir yaşta Hikmetini bilmediğin zamanda Bir gül Bir emanet olarak Tevdi ettiğin yavrumu benden aldın Biliyorum Her şey senin Her zerre ancak seninle kaimdir Benim Bu kadar mahzunluğun İçinde nefes aldığımı sen biliyorsun Kulunum Senin yolunda yolcuyum Nedametimle ben ancak sana sığınırım Mustafa Cilasun
![]() |
#705 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kor gibi sevdan var…
Sana gecenin akustik güzelliğini sunan Geceye anlam katan, onu manalaştıran Hâkimi mutlak’ın güzellik için yarattığı Yıldızları, melalin için indirmek isterdim Sensizliğin hengâmesin de sırdaşlarım Aldığım her nefeste onu içime çekerim Sensiz içimde doğan özlemi nefeslerim Anlarım onların yalnızlığını yalnızlığımla Ona şiir okuyorum, şarkılar söylüyorum Adeta onlarla çocukça düşler yaşıyorum Ama sen hala benim düşlerimi bilmiyorsun Name salıyorum kırlangıcın çatalkuyruğunda Ne ister neyi özler umutsuzca beklediğim yar Çocukluksa yaptığım rengârenk bilyelerim var Mutluluksa hayatta keşfedilmeyi bekleyen var Umutsa bir bak, gökyüzün de ne yıldızlar var Kısacık bir ömürde bekleyen kim bilir neler var Bir nefesin kadrini bilensin, onu kaça alabilirsin Sensiz bir güne bir yenisini sen ekleme ne var Benim içimde tükenmeyecek kor gibi sevdan var Mustafa Cilasun
![]() |
#706 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Korkarım hüznü anarım!
Sorarım Karanlığa korkunun sebebini Yıllara sâri önümüze konan engelleri Hüznün İklimimde şefkatsiz güleri İcbar edilen keyfiyet nedeniyle hiçliği Ne yâri Ne yazılmayan mektupları Hasret muştulayan özlem soluklarını Kalmayan Nesillerde süregelen edebi Hani nerde dedirtecek kadar kepazeliği İnsan Kimliğinde ki hedefsizliği Günübirlik zevklerin kuşattığı ahenksizliği Şimdi Yüzüm dağlara hasret Gözlerim dirliğinde ki aşka mukavemet Hezeyanım Edebiyat içinde bir külfet Hissiyatım solgun, yorgun şevksiz elbet Korkarım Güzelim korkarım ebet Gayri nizami hukuka kimler ediyor rağbet Bir gecede Soluksuz hecelerle sebep Yargıçlıkta kalmadı artık billahi bir ülfet İhdas Edilen kanunlar kime dert Milli irade nerede görmüyorlar tek düzeler Hortum Zaviyesinden yapılır tespitler Vehimler nedeniyle devleti şikâyet ederler Cumhur Halk, ey hizip bir dön sen Kendi halindeki ucubeleri izan adına bırak Mustafa Cilasun
![]() |
#707 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Korkarım!
Ben Sana anlatamam Sessiz kaldırımlara anlattığım kadar Sana Düşlerimde ki sevdayla Seslenemem, çekilirim kuytu kenarlara Korkarım Anlayama cağından Müteredditlik yaşayacağında çekinirim Yazdığın Hissiyatını anlattığın Tefekküre meftunum ben onunla doluyum Hislerim Sürgün, uzaklarda üzgün Hasretin güzelliğinde ki ahengin dirliğinde Mütemadiyen Satırlarında arandığım şevkin Hazzın imtinalığında teneffüs ettiğim hayalin Baharı Bembeyaz papatyaları Rengârenk gelincik zarafetini yudumluyorum Gökyüzünde Turnaların gezginliğinde Umudun dinmez hasretiyle sana olan hislerimle Yalnız Kendimle senin özleminle Sessiz iklimlerde derlediğim hüzzam bestemle Seslenirim Ovalara, dinleyen dağlara Yüreğimden sökün eden hıçkırıklarla yalnızlığımda Sana Layık olmayan bedbinliğimde Sensiz çaresiz soluduğum hislerimin yaşattığı hüzünle Denkliğim Niteliğinde gördüğüm naifliğin Sana ait olan muhabbetli ülfetin benim tek çaresizliğim Mustafa Cilasun
![]() |
#708 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kur'an ve (Evren paşa)
Kur'an ve evrensellik... Evren ve dünya... Dünya ve Evren paşa! Evren paşa ve Ku'ran... Kur'an ve paşanın hatmi... Ahir ve zahir, kişide zafiyetler... İrticai mahkûmiyetler... Teganniler, takiyyeler... Tekbirler, salâvatlar ve niyazlar... Arz da bir mekân olan çamlı köşkte... Saygı, korku, telaş ve kaygı cumhurbaşkanına... Rahmet ve mağfiret talebi, diyardan göçene... Hiç değilse, ahiret olgusunu kabullenme... Yeniden dirileceğini, bir hesap vereceğini bilme... Hiç yoktan ehveni şer diyerek, kabullenme... Hazırunu ve fani’nin eşini serinletme... Gönülleri dünya tabiliğinden bir nebze geri çekme... Şan, şöhret, makam, servet ve kuvveti temaşa etme... Din dünya işlerini, yönlendiremez, yetersizdir deme... Sadece ama sadece vicdanlara hapsetme... Aklı, bilimi, tahkiki, laisizmle şekillendirme... Hür düşünceyi ve fikir üretmeyi altı oka mahsus etme... Anlamayı, anlaşılır bulunmayı ön yargıyla reddetme… Sol ve sağ fraksiyonlar sanki zembilden geldi deme… Her defasında siyasi kadroları ve partileri suçlama… Gizli bir oturumla devleti ve milleti kurtaralım kararını verme… Yıllarca onca dökülen kanları görmemezlikten gelme… Sıkıyönetim komutanlıklarını adeta sembolleştirme… Yetersiz kalıyorlar diyerek, milletin efradı olan askerlere… Onbaşı, çavuş, astsubay ve subay komutanlara emirler verme… Zalimi, âlimi, mazlumu, mağduru, yetimi, fakiri farksız görme… Maddeyi, manayı, mantıki, tahkiki, düşünceyi bir çırpıda silme… Millete ve devlete, görsel basın marifetiyle, el koyma… Milletin seçtikleri siyasileri, ciplerle bindirerek tutuklama… Siyasileri hüzne boğma, aşağılama ve hakir görme… Divanıharp marifetiyle yargılanmalarına karar verme… İhtilal yaptığı kuvvet komutanlarının sorgulanmalarını engelleme… Ah anneler, babalar, kocalar ve bacılar… Niye onca kan dökülmesini daha önce engellemediler… Seyrettiler, korumalarla gezdiler, kışlalarda bezendiler… En büyük bir nasihat olan ölüm, herkesi eşit yakalar… Ayrıcalık yok, özel bir muamele yok, kimsenin garantisi yok… Azrail, ecel, güzel ve cazibeler bir anda faniyi terk ettiler… Mevlitler, hatimler, fatihalar mezarda ve toprakta kimleri yakalar… Mustafa Cilasun
![]() |
#709 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kurşuni sokaklarda!
Londra sokaklarında Olanlardan habersiz şekilde Dertli sineler, yol almaya devam ederler Bunlardan ikisi Karar almışlardır kendi aralarında Atlamayacaklardır hiçbir Kapıyı ve her eve sokacaklardır Ellerindeki mukaddes davetiyeyi Bu niyetle Çalarlar her bir kapıyı Ve yaparlar çağrılarını Mütebbessim bir çehre İle yaparlar gerekli olanı Dedikleri gibi Atlamazlar hiçbir haneyi Aynen karar aldıkları gibi Kimisinden o anda Alırlar tepkilerini, kimisinden ise Sonradan gelecektir davetin neticesi Kimi için Bu davet bir mekân beraberliği Manasını taşırken, Kimi gönül için de Âhiret Beraberliğine vesile olan Bir tanışmanın başlangıcı olacaktır. Küçücük davetiye Belki de bazı sinelerin Yamaçlarında bir kartopu Gibi yuvarlanmaya başlamıştır bile Çığa ne zaman İnkılâp edeceğini kestirmek O esnada imkânsızdır Neyse onlar Tohumlarını atarlar toprağa Bakalım kaçı boy Verip de selâma duracak Kaçı sinesinde Nice başağı barındıracaktır Mustafa Cilasun
![]() |
#710 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kuşatan esrarın nefesleriyle!
Bir kasvet var Derinliğimin sessizliğinde Şevki baharımın umutsuzluğunun hazanında Yüreğim daralıyor Gözlerim mecalsiz bakıyor Zihnim bir abluka altında hürriyeti bekliyor Ne su ve nede aş Oysaki midem bomboş Başım ağrı içinde, sancıların derdinde nahoş Kalbim şevksiz Ruhum acizliğinde fersiz İzanım dirliksiz, dilim muhabbetsiz ve hissiz Zaman yoruyor An kendi derdinde akıyor Can bizarlık içinde şefkatsiz hederliği içinde Temaşa edenler Nedense merak içinde sual ederler Devasız derdin halimi kuşattığından habersizler Gözler nöbette Kalb vaaz edilen süreyi beklemekte Ruhum bezginliğin sahifelerinde şevksiz nefesle Ömrüm halinde Ruhum lekelerin hengâmesinde Nefsim ürpertileri hissetmeden hüküm vermekte Aşk nura amade Sevda hakkın yolunda asude Ülfet kendi sahnesinde, hak eden canı gözlemekte Ölüm uykuyla Hakikat kitabı celil sayfalarında Gül dikeniyle anlaşılmayınca haysiyetim çok fukara Anlaşılmadan yaşamaksa Hezeyanlarım halin kayıtlarıysa Vuslat umutların damlasında, yamaçlar dik olsa da Mustafa Cilasun
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|