![]() |
![]() |
#731 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 102 Thanked 34 Times in 25 Posts
Üye No: 44250
İtibar Gücü: 1724
Rep Puanı : 12977
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Bayan
|
![]() Nadasa bırakılmış topraklar gibi yüreğim sensiz
Ne kalbimde bir gülün yeşermesine izin veriyor kadar Ne de bu çöl yangınlarını söndürecek yağmurların yağmasına Kalbimde koca bir karanlık içinde gözlerin Ve bir rüzgar saçlarımı savuran Ilık bir yağmur yağar saçlarımın içine Sanki içimi rahatlatır göz yaşlarım Bir resim düşer elimden Uçar gider rüzgarla beraber Bakmaya korktuğum,atmaya kıyamadığım,sevmeye doyamadığım Bir resimdi o Saçları pamuk gibi yumuşak,gülüşü güneş gibi sıcak Göz yaşları bir okyanus soğuğu.... ((Onu nasıl anlatsam bilemiyorum)) ____G_Ü_L_C_A_M____ |
![]() |
![]() |
![]() |
#732 |
Aşmış Üye
Teşekkür Etme: 125 Thanked 197 Times in 120 Posts
Üye No: 44060
İtibar Gücü: 4237
Rep Puanı : 10060
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ay ışığının aydınlattığı bir kumsala küçük bir dal parçasıyla
Seni seviyorum yazmak isterdim ama, Sen hırçın bir dalga olup silersin diye yazmaktan korktum. Sen seni özleyenin özleminden habersiz Özlemle özlenmektesin, Sen , özlemlerin içinde en çok özlenensin!! Birgün hayatın bütün güzelliklerinden vazgeçip, Ölüme sessiz sedasız gitmek istersen, Yanıma gel ki sana sensiz yaşamanın, Sensiz olmanın ölüm olduğunu göstereyim. Kimbilir hangi akşam güneşle beraber bende söneceğim, Kimbilir hangi ellerden son suyumu içeceğim, Belki göremeden öleceğim fakat yinede seni 'EBEDiYEN SEVECEĞiM' Umutlarının bittiği yerde düşlerine sarıl; Düşlerini paylaşacak birini ararsan ben burdayım.. Ne seni unutacak kadar zaman geçecek, Nede geçen zaman seni unutturmaya yetecek, Bırakıp gitsemde unuturum sanma, Zaman alışmayı öğretir, unutmayı ASLA ! ! Seni ne kadar sevdiğimi ögrenmek istersen, Yere düşen her yağmur damlasını tutmaya çalış; Tutabildiklerin senin sevgin tutamadıklarınsa; Benim sana olan sevgimdir.. Ben bu hayatta pek çok yanlış yaptım ,ama acısını ben çektim Tek bir doğru iş yaptım oda sana kalbimle güvenmekti, Umarım laiksin sen buna canımın içi... Gözlerin dolarsa bir gün, bilki ben seni anıyorum. Kalbin yanarsa bir gün, bilki ben ağlıyorum. Bir gün ağlamak gelirse içinden, bilki bende YAŞAMIYORUM Sevgiyi göstereceksin söylemek yetmez , Sevgiyle dokunacaksın düşünmek yetmez , Sevgi ağzında olacak gözünde yetmez, Sevgiyi vereceksin gönlünde yetmez... |
![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Karanlık gecede önemli değildir yıldızları görmek,
Gündüzleri yıldızları görebilmek marifet, Aşık olmak önemli değil, bir ömür boyu sevebilmek marifet İskelemin ayağındaki balıklar getirdi haberini, Dediler ki 'Bir deniz kızı haber uçurdu sana' inanamadım, Gökyüzüne baktım ; martılar gülümsedi bana! Umut yazıyorum bir kır çiçeğinin taç yaprağına. Nice soğuklara dayanıyorda Bir sözünle kırılıverir diye korkuyorum... Sen herzaman nerede olursam olayım, Ne düşünürsem düşünüyüm her an kalbimdesin, Seni ne kadar sevdiğimi kelimeler ile anlatamam, Ama şunu bil SENİ SEVİYORUM !!!!!! Bir pınarsın içilen ama hiç kanılmayan, Seveni yanıltmayan, sevince yanılmayan, Özlenen sen. özleyen sen, özleten sen. Varken doyulmayansın. Yokken dayanılmayansın... Bir Dilenci gibi Kapına Geleceğim. Beni görünce tanıyamayacaksın. Para vereceksin; Param var diyeceğim! Ekmek vereceksin; Karnım Tok Diyeceğim! "Öyleyse ne istiyorsun?" diye sorduğunda: "Bir zamanlar Sana Verdiğim Kalbimi" Diyeceğim! Yanlızlık *******in, ümit bekleyenlerin, Hayal çaresizlerin, yağmur sokakların, Tebessüm dudakların, hüzün ellerin, Sen ise sadece benimsin B İ R T A N E M !! Gün birgün sevdalanmış geceye. Gecede yakamoz düşürmüş denize. O günden bugüne geceyle gündüz ayrılmaz olmuş, Ta ki güneş tutulup, gölge düşürene dek sevdalarına. |
![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yıllardır sevgimin öyle çok muhafızı
Ve öyle çok düşmanı oldu ki, inan ben seninle onları aştım. Ve inanki seni seviyor olmak bile, Büyük bir nimet benim için... Aşkım var dağlar bilemez, Sevgim var kimsenin aklı alamaz, Birde sen varsın ya bir tanem, Dünyada kimse böyle sevilemez... Bir ilk gibi yaşayacağım içimde, Kalan son sevgi parçasını seninle, Sakın ayrılmayalım aşkım ölsem bile ellerinde... Aşkım yatağın, sevgim yorganın, Yüreğim yastığın olsun iyi uyu BİRTANEM !! Bir yağmur damlası seni seviyorum anlamını taşısaydı, Ve sen bana seni ne kadar sevdiğimi soracak olsaydın, İnanki bir tanem hergün yağmur yağardı.... Hasret kapımda nöbetler tutuyor sevgilim, Uzak bir şehirde gözlerim onu arıyor, Bir kuş olup gitsem aşsam şu enginleri, Varsam senin yanına öpsem doyasıya koklasam.. Hani o gün beni anlayan sen gitmiştin ya, Seni başkalarında aradım ama yoktu, beni senin kadar anlayan, Yinede üzülme çünkü ben seni sensizde sevebiliyorum.... En güzel yarınlar senin olsun, Sen buna layıksın ömrün mutluklarla dolsun, Eğer gün gelirde sen beni unutursan, İnan ki tatlım canın sağolsun. Hayat yaşandığı kadar vardır. Gerisi ya hafızalardaki hatıra ya hayallerdeki ümittir. Hüsranı ise birtek yerde kabul ediyorum. Yaşamak varken yaşayamamış olmakta. Uçsuz bucaksız gökyüzünde kanat çırpan martıların. Sonsuz huzuru anlatan denizin maviliğinde gördükleri Kendi yansımaları kadar eşsiz hayat..... Gülümsedikçe ve umut ettikçe yaşamaya değer. Önceleri hasreti hiç tatmadım, Yarimden hiç ayrı kalmadım, Biter diye takvimlere baktım. Zor geldi ayrılık alışamadım. An gelir insan gülerken ağlarmış. Gözyaşları sel olup kalbine akarmış, Kahkaha bir maske derler bilirmisin? İnsan sevdiğinden ayrılınca bu maskeyi takarmış.. Artık bulutlara yazıyorum hasretimi, Yağmur yağınca anlarsın seni ne çok özlediğimi!... Bana öyle bir mektup yazki sevgilim, Açar açmaz duyayım kokunu sevda essin başak saçlarında, Sesin yüzümü rüzgarla bulsun, Bana öyle bir mektup yazki sevgilim, Gelsin beni en koyu zulamda bulsun, Ve öyle bir mektup yazki varsın ölümüm olsun. Hasretin öldürdü beni ! Şimdi ******* çaresiz, ******* sensiz, Bir öpüşten daha sıcak şimdi yağmur damlası, Gelip konar dudaklarıma sessiz. Söylemişmiydim hasretin öldürdü beni hiç sebepsiz. Yardım etmekmi istiyorsun ? O zaman dinle; Yaşama sevinci getir bana çokça olsun, Çabuk tükenmeyenlerinden ihtiyacım var. Bu ara unutmak üzereyim mutluluğu, Unuttum sıcak bir çayın tadını, esen rüzgarın serinliğini, Hadi durma öyle hatıralarımı canlandır, iyi olanları. |
![]() |
![]() |
![]() |
#735 |
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Bayan
|
![]() Kapat defteri at tavan arasındaki eski aşklarımın yanına...Susma konuş hadi anlat ne çektiysen benden anlat zamanın saramadığı yaralarını..Fırlat yüreğimi hiç sevmemişçesine,vur kendini yanlızlık sahiline...Benide bırak bir başıma sal dumanı üstünde tüten acılarıma..Ardına bakmadan olmalı gidişin ve ne var ne yok toplamalı ruhumdan senden kalanları...Yanındayken,seninleyken yaşadığım bütün mutlulukları yükle sırtına ve başla koşmaya...Gidişin hızlı olmalı yoksa aşkım tutar kollarından esir eder belkide eskisi gibi...Yıllar olur senden geride kalana çare ondan düşünme gittiğinde ben ne yaptım diye...Özrümün gizinde sakladığım pişmanlıklarım çıkınca ortaya işte ozaman dayanılmaz bir hal alcak yokluğun...Özleminle karıştıkça gözyaşım ozaman yakacak günahkar bedenimi...
Kaçamak bakışlarım seni yorgun bir ifadeyle uğurlarken,yanındayken bile seni özleyişlerim geliyor aklıma...Zor tutuyorum kendimi kollarına atmamak için...Bedelini fazlasıyla ödediğim mutlulukarımın acısı şimdi gidişin olarak tek tek geri geliyor...Yutkunmak imkansızlaşıyor her adımınla benden uzaklaştığında...Nefes almak zaten yapabildiğim birşey değil ellerimi bıraktığından beri...Bir uğultu kulaklarımda sesin,parçalıyor bedenimi içten içe...Beni ayırıyor "sen" parçalarıma yani hepsinde senin olan parçalarıma....Ve zamanda anlamını kaybetmiş gibiydi,başım ayak uyduramıyordu bacaklarıma ve beynim söz geçiremiyordu yüreğime... Gördüğünden eksik düşündüğünden fazla değilim sadece düşürdüğünden beri böyleyim..Toza dumana karışmış aklım,yerle bir olmuş kalbim yaralanmış ellerim var karşında duran...Kapını çalmaya geldiğimde zile her basışım,yeni bir sensizlik oldu ardından...Kabuk bağlamıyor kanattığın yaralar derken kanayanlarımı görmediğin için tepkilisin belkide bu kadar...Yastığa kafanı koyduğunda benden ayrıldığın zaman bile bir parça düşündüremiyorsam kendimi,başkasıysa aklına giren uykunda benim zamanım dolmuş demektir...Biraz umut serpseydin umutsuz yüreğime belki sarsılmazdım bukadar,kaybetmezdim kendimi derinliklerde.. Kararmışssa gün gibi aydınlık yüzün,ağlamak beklemekten çok kolaysa ve bir parça umudun seninde kalmadıysa affet artık beni... Yapacağın uzatmaktan başka birşey değil elini.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Korkma sevgiden çekme ellerini,
Bırak yaşasın yüreğin dizgin yakışmaz dörtnala, Bozkırlarda kısrağın , hatırla! Gülün dikeni olmasa hiç bukadar sevilirmiydi. Bir sen varsın dünyamda beni anlayan, Birde sevmek var içimde sıcaklığınla yanan.. Üzüntülerin kumsaldaki ayak izleri kadar hafif, Sevinçlerin okyanuslar kadar derin olsun, Canım ağlamak istiyor yazmak bahane, Batan güneş umudumuz doğan güneş tesellimiz olsun. Sen Tanrıya dilenen dilek göklere uzanan ellerimsin, Sen gözümde süzülen yas tek düsüncem hasretimsin, Sen yaşadığım ömür en güzel günlerimsin, Sen her gece rüyama giren BİRİCİK SEVGİLİMSİN Bir insanın idealleri olmali sonsuzluk gibi, Bir insanın özlemi olmalı özlemle açan çiçekler gibi, Bir insanın birtanesi olmalı oda senin gibi.. Ne senden vaz geçerim, ne düşlerimden, Nede gözlerimi kaparım hayalinle yaşarken, İnan hayatı seni bana verdiği için, Seni ise hayatıma anlam verdiğin için seviyorum!! Elimde denizde buldugum bir midye var, Denizden o kadar uzak ki tıpkı seninle benim gibi. Ama arada tek fark var o denize sen bana aitsin. Biliyordum, seni seviyorum derken yeni bir alfabe keşfettigimi, Kimsenin okuma yazma bilmedigi bir kentte.. Ne zaman tutsam ellerini, Gözlerimin önünden mevsimler geçer. Ne zaman gözlerin gözlerime değse Samanyolundan bir yıldız düşer... Aşkım yatağın, sevgim yorganın, Yüreğim yastığın olsun iyi uyu BİRTANEM !! Bir yağmur damlası seni seviyorum anlamını taşısaydı, Ve sen bana seni ne kadar sevdiğimi soracak olsaydın, İnanki bir tanem hergün yağmur yağardı.... Hasret kapımda nöbetler tutuyor sevgilim, Uzak bir şehirde gözlerim onu arıyor, Bir kuş olup gitsem aşsam şu enginleri, Varsam senin yanına öpsem doyasıya koklasam.. Hani o gün beni anlayan sen gitmiştin ya, Seni başkalarında aradım ama yoktu, beni senin kadar anlayan, Yinede üzülme çünkü ben seni sensizde sevebiliyorum.... En güzel yarınlar senin olsun, Sen buna layıksın ömrün mutluklarla dolsun, Eğer gün gelirde sen beni unutursan, İnan ki tatlım canın sağolsun. Hayat yaşandığı kadar vardır. Gerisi ya hafızalardaki hatıra ya hayallerdeki ümittir. Hüsranı ise birtek yerde kabul ediyorum. Yaşamak varken yaşayamamış olmakta. Uçsuz bucaksız gökyüzünde kanat çırpan martıların. Sonsuz huzuru anlatan denizin maviliğinde gördükleri Kendi yansımaları kadar eşsiz hayat..... Gülümsedikçe ve umut ettikçe yaşamaya değer. Önceleri hasreti hiç tatmadım, Yarimden hiç ayrı kalmadım, Biter diye takvimlere baktım. Zor geldi ayrılık alışamadım. An gelir insan gülerken ağlarmış. Gözyaşları sel olup kalbine akarmış, |
![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
![]() bugün.. dünü geride bırakan bugün ve işte herşeyin yeni başlangıcı... tüm acılara, acımalara, acımasızlara inat yine bugün işte!!
yazmak isteyipde yazamadığım şimdiye kadar bu da böyle olsun diyip boşverdiğim herşey karşımda şimdi.boşvermek ertelemek belkide, başka bi gün başka bi yerde... herşey zamanında olmalıymış zamanı gelince anladım... kırgınlıklarımın tamiri mümkün müdür??? kanadı kırık bi martı denize dönebilir mi bir daha??? eskisi gibi kanat çırparmı yosun kokusu üzerinde... olamayacağını bilmenin acısı, bilmenin hiç bir şeye yetmediğinin vicdana azabı... geriye dönmüyor zaman işte yine bugün yine bugün... gidiyorum hoşçakal demek ne kadar kolay kimi zaman... seni de aldım yüreğime ve gidiyorum...kendince haklı sebeplerin var ve yolun açık olsun... kalana daha zordur yanlızlık bilir misin ? aynanın en keskin yanıyla parçaladık suratımı, ne aynaya ne de sana bakacak bi yüzüm var artık... gitmelerdesin şimdi, gitmelerdeyim şimdi... imkansızlıklar içinde yine de herşeye rağmen, yüreğim kadar yakınsın, yüreğin kadar yakınım... dün ya da yarın değil... BUGÜN... |
![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İlkler unutulmaz derler ya hani
Yürekte yaşarsın onu her an İyi ki tanımış dersi, hiç pişman olmazsın Koskocaman yaşatırsın onu, yok olsa da bedeninde İnce bir sızıdır artık kalpte; hep O,sadece O diyerek atar� Bir gün olsun onsuz geçmesin günüm dersin Elbet göçüp gideceğiz bu dünyadan da yok olacağız Ne olursa olsun O hep yanında olsun istersin Damarlarında kan değil de sanki Onun sevgisi dolaşır durur Ellerime onun ellerinden başka el deymesin dersin Sözler anlamsız kalır ya bazen İşte ifade edemezsin bir türlü sendeki onu Ne desen, ne yapsan yine de tanımlayamazsın Onu� Mümkün değildir Onun sendeki yerini tarif etmek Ağlarsın yerli yersiz ama nedeni ise senden habersiz Ne olduğunu sorsan kalbin yine O der Dünde kalmaz o sevgi,bugünde yaşanır ve yarın da devam eder Alacaklı misali her an tetiktedir gözyaşların Küle dönmez aşkın ateşi, hep yeniden alevlenir yangını� Aşkın tarifi yapılmaz derler ya hani Şükrediyorum Allah�ıma biliyorum bendeki seni Keşke demedim iyi ki diyorum, iyi ki tanımışım seni� Işığımsın karanlık dünyamda beni ve bendeki seni aydınlatan Mümkün mü acaba o ışığa gölge olacak olan::: Bu uğurda öleceğimi de bilsem Vazgeçmem Vazgeçilmediğim sürece Esir olmuş bu aşk; sende bilmem ama bendeki yürekte Ne desem söz geçiremiyorum, dinlemiyor beni İsmim sende yok olsa da(!)�Yok ya yaşat onu yok olmasın ![]() Mümkünse bu sevda hiç ama hiç bitmesin!... ![]() KARDELEN |
![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Vazgeçtim...
Vazgeçtim bu dünyadan tek ölüm paklar beni, Değmez bu yangın yeri, avuç açmaya değmez. Değil mi ki, çiğnenmiş inancın en seçkini, Değil mi ki, yoksullar mutluluktan habersiz, Değil mi ki, ayaklar altında insan onuru, O kızoğlan kız erdem, dağlara kaldırılmış, Ezilmiş, horgörülmüş el emeği, göz nuru, Ödlekler geçmiş başa, derken mertlik bozulmuş, Değil mi ki, korkudan dili bağlı sanatın, Değil mi ki, çılgınlık sahip çıkmış düzene, Doğruya doğru derken eğriye çıkmış adın, Değil mi ki, kötüler kadı olmuş Yemen' e Vazgeçtim bu dünyadan, dünyamdan geçtim ama, Seni yalnız komak var ya, o koyuyor adama. William Shakespeare ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aranan kimlik nasıl bulunabilir...Sen kadınım derken çeliştim küçük bir kız kimliğiyle, kaybettim aslımı, ya da aslımı hiç bulmamıştım aslında.... İsterdim elbet bir çocuk masumiyetiyle gülsün gözlerim. Ama ancak bir salıncak yada kaydırak gölgesinde düşüp dizlerimi yaralayacak kadar çocuk olabildim ben. Genç kızlığım poster aşklarından ve annemden yediğim ergenlik tokadından ibaret ve vitrinlerdeki topuklu ayakkabılar kadar dı kadınlığım…Kabuk bağlayan yaralarımdan öğrendim yaralanmayı, sonra da senden.
Düşlerim nerden düştüyse adı intihar olmuştu yaşamamın. Özneliğini yüklendiğim tüm yalnızlıklarımdan istifa dilekçemi sundum kendime.. Yaşama kafa tutarak geçiyorum gençliğimden de. Parmak uçlarımda, tüm mahçupluğuyla kalemim ayrılığı kusuyor. Ama ben seni susuyorum dilimin döndüğünce. Dipteyim. Koynumda ayaza çalan yokluğunun ayak izleri… (aşk gibi)… Aklımın zoruna iliştiriyorum hesapsızlığımı. Yazgımı karalıyorum belki temize çekersin diye ama bu önsözsüz ağıtın nüshası temize çekilmiyor. Yokluğundan ezberliyorum gülüşünü önce. Gelişlerinin cehennemlerine denk geliyor yalnızlığım. Tanrı affetsin kabuk bağlamayı bilmeyen tek başınalığımı. Yarası git gide derinleşiyor acıya buladığım cümlelerimin. Bir bavul dolusu cümle var defterimde sana dair. Yara bandı tutmayacak kadar derin tüm cümlelerim. Haklıydın… Bitmeyecekti… Olmayacaktı bu düşe konulmuş bir noktam. Virgüllerle dolu bir düştün, beni çok büyüttün… Yapıp bozulacak kadar oynamıyorum artık kendimle.. Şimdi asılsız kimliğim bir yıl daha eskidi !!! Bir sayı daha düşüyor sıfırlanmış ömrüme. Bir yıl daha büyüyorum kendime…Bir adım daha yaklaşıyorum bulmayı umut ettiğim kimliğime... Uçurumlara sürgün ediyorum düşsel kırıklarımı. Varlığımın üstünden bir yıl daha geçiriyor zaman. Yokluğuma bir adım daha yaklaşıyorum. ‘’İyi ki doğdun”lara sığınmıyorum. İyi ki sini keşfedemedim henüz ömrün… Bir yıl daha büyüyorum. Bir yıl daha küçülüyor içimdeki neşe. Bir yıl daha satır arasına sıkıştırıyorum hayallerimi. Ben vazgeçiyorum, sen büyütür müsün yarınlarımı benim yerime? O kadar intihar ettim ki yaşamaya mecalsizim… Sen düşlerimdeki büyük… Bense düşlerle büyüyen asılsız bir küçük |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|