![]() |
|
![]() |
#1 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2557
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ellerin
Ellerimden çıkmıyor ellerinin izi Yalnızlık çalarken sirenlerini, Sensiz duygular da anlamsız Nasıl yığdın aramıza Bunca dağı ovayı denizi Ayaklarıma dolaşıyor gözyaşlarım Özlem yine dizi dizi Sular akmıyor Sevişmeler yakmıyor tenimizi. Ben hüzün avcısıyım bilirsin Bu yakınmalar kendime Sen üstüne alınma Yalnız da çoğaltırım gizi Gece beni çağırıyor bak Şimdi dalarım cadde sokak Yüreğimde gecikmiş boşluk Ellerimde ellerinin izi.
![]() |
#2 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ellerin Vitrinin Dışında Nasıl da Sıcak
-Beyza’ya- Ellerinden utanıyorsun. Benim umutlu olmaktan utandığım gibi... Gösterişli bir vitrin gibisin. Ağladığını bir tek sen biliyorsun Ağladıkca daha da ışıldıyor sahipsiz güzelliğin. Bense hep yoldayım. Evim hiç olmadı. Kaçıyorum... Sahipsiz güzelliğin verdiği acıdan kaçıyorum. Kaçmaktan kaçıyorum. Hiçbir şey istemiyorum. Belki utandığın ellerini sadece... Ellerin vitrinin dışında, nasıl da masum sıcak. Alışmamışım mutlu olmaya ben, Ellerini vitrine koyup, kendimden kaçıyorum
![]() |
#3 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Ellerinde Üşüyor Ellerim
Geceye katık ettim gündüzden kalma sevda kırıntılarını Gönül teknemde yoğuruyorum bal ile sirkeyi Elemlere bulanmış yüreğim çalkantılı fırtınaya teslim Zehir acısı ağzımda zehir zemberek kelimeler Ellerim ellerinde ilk defa üşüyor Ellerim... Zavallı çocuk ellerim Cılız ellerim Buz kesmiş küçük ellerim... Ellerinden ellerim yaprak yaprak düşüyor Tutkusuzluktan tutuluyor dilim Dilimde sarılı veda sözcükleri Mutsuzluk mevsiminde umutsuzluk yağmada geceye Kırlmış yüreğimin kilitleri İçimde sevdan yağmalanıyor Ellerim... Çocuk ellerim Ellerinde üşüyen solgun ellerim Sevgi yitimi fırtınasında İnce bir dal gibi kırılgan ellerim... Yüreğimdeki sevda leşine sırtlanlar üşüşüyor Ellerinde ellerim tarifsiz üşüyor Ellerinde yangınlar üşüyor Ellerinde volkanlar üşüyor Ellerimde bir Parkinson titremesi Duyuyor musun içimden gelen ince sesi Ellerinden ellerim tel tel düşüyor Ellerim... Çocuk ellerim Ellerinsiz ellerim Ellerim ellerinde neden üşüyor?
![]() |
#4 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Ellerinden Tutup Yemin Ederken
İnandım ayrılık yok bize derken Çaresiz bırakıp çeki giderken Cezanı ben değil Allah'ım versin Dilerim Allah'tan ecelin gelsin Kapında çok gecem sabah olurdu Dostlarum hep beni sarhoş bulurdu O bitmez nazların beni de yordu Cezanı ben değil Allah'ım versin Dilerim Allah'tan ecelin gelsin Mutluluk yerine acı bulasın Bir lokma ekmeğe muhtaç olasın Selamsız sabahsız yalnız kalasın Cezanı ben değil Allah'ım versin Dilerim Allah'tan ecelin gelsin
![]() |
#5 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Ellerinin Yarası
Her yerinde sen varsın bütün şehrin Afişlerde kızgın gözlerin asılı Tüm kaldırım taşlarında ayak izlerin Sokak lambalarında,otobüs duraklarında tren istasyonlarında sen varsın Kantinde bütün masalara oturmuşsun Merdivenlerde saçlarını unutmuşsun Bahçede ağaçlara takılmış gülüşün Çiçeklerde kokunu bırakmışsın Bütün sınıflarda sesin yankılanır Bütün sıralarda ellerinin yarası Kara tahtada bembeyaz hayallerin Arka sıranın altında kaybettiğin sesin Eve çıkarken merdivenlerde takılır düşerim Yorulurum her vardığımda kapıya Kapıdan çıkarken rastlarım sana Her acıyı içerde bırakıp çıkarken Bir mutluluk ki yüzünde sorma Öyle soğuk bakma bana Duvardan huy mu kaptın ne Her gece aynı muhabbet Sen duvarda sessiz Ben gecede nefessiz Peki şimdi nerdesin Beni bu kadar senin içinde atıp gittin Sürgün ettin beni kalbinden Bütün şehirde sen Bütün okulda sen Bütün evde sen Bu kadar senin içinde küçücük bir ben Ben hiçbir satır arasında unutmadım seni Beynime çiviyle çakmıştım Çıkış kapısını açan anahtarları denize atmıştım Bildiğim bütün duaları okudum dinlemedin,vazgeçmedin,gittin Hiç gitmeni istemedim senin Dönmeni de istemiyorum Gidiyorum ben şimdi Bu şehirden Bu okuldan Bu evden Ama asla senden değil...
![]() |
#6 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Elmanın Yarısı
Ey doğarken acıyla doğan güzel. Elbet seninde acıların dinecek, Elbet sende mutluluğu tadacaksın. Bir gün.mutlaka. Zamanı geldiğinde gözyaşların dinecek, Yüzünde gülücükler açacak. Diyeceksin o gün sende neşeyle;merhaba! Taşacak için coşa coşa,patlatacaksın bir kahkaha, bende o zaman diyeceğim ki hayata;merhaba. Üzülmeyeceğim,elmanın diğer yarısı olsam da!
![]() |
#7 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Elmas
Çıkıp seni aradım caddelerde En kuytu sokaklara bile girdim Sahile indim sonra Dalgalar yüzüme vurdu sensizliği Utandım, utandım, utandım işte sensizlikten.. Biliyorum şimdi sen benden çok uzaklardasın Özlemin körükleniyor içimde Ben güneyin sahillerinde Her akşam can veriyorum şu Mersin’de Şu sahil şehrinde, bu zindan kentte Bir tek sana tutunarak yaşıyorum sadece, Sen şimdi yaban ellerde ne edersin ki Çağırsam yanıma gelir misin? Ölüm günü habersiz alırlarken ruhumu Sen de bunu duyunca Bana kavuşmak için Yaradan’a dua eder misin? Şimdi vakit gece Saatim 02:00 göstermekte Elimde bir bardak demli çayı Yudumluyorum hafiften, Uykusuzluğum ondan değil bilesin, senden.. Dalıp gitmişim Sensizliğin hükmünü bozmaya ahdetmişim, Şu uykusuzluğa alıştım Bir tek yokluğuna alışamadım senin, Derler ya hani Zaman alışmayı öğretir ama, unutmayı asla.. Ben alışamamışım ki zaten kaç zamandır Hep derim tarihler bir ben de yanılır hep Ben bütün kaidelerin genel istisnasıyım.. Ben güneşin oğluyum Cam şişelerini değil Elması seviyorum, Karanlığa değil Gündüze vurgunum.. Kendimi sana arzediyorum Elmas seni seviyorum Alışkanlığımsın, Gelirsen eğer Beni, seni beklerken göreceksin.
![]() |
#8 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Elveda
Bir sigaranın dumanındayım Dinliyorum yağmur sesini Gözle görünsemde uzaktayım Özledim mazinin güzelliğini. Bir başkaydım o zamanlar Bilirler benimle yaşayanlar O gurbete çıkmadan önce Tanıştığım karamsarlıklar Sizlere veda ederken Aranıza geliyorum unutulanlar. Bir toprak kadar temiz kokan Beni diyardan diyara atan Sazımın teline nağme olan Türküler hatırlarmısınız Neleri yaşadık biz o zaman. Bilmez benim gibi çekmeyenler Hasreti içki gibi içmeyenler Elveda artık beni ağlatan Yar bildiğim kara ecel. RAFET size veda ediyor Elveda artık çilekeşler.
![]() |
#9 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Elveda
bu son şiirim, son bakışım sana... hoşçakal sevgilim! sonunda sana da elveda! ... “sev..!” diye yalvarmıyorum, bu sefer sana “..git!” diyorum. “gel...” demiyorum işte! unutalım herşeyi bir darbede. ... sandığım bir ömürdü belki, sana saatler bile uzun geldi. bana verdiğin birkaç dakika, diğer aşklarını geciktirdi. ... elveda! avuçlarına sevgiler doldurduğum... yüzüne vuran günışıgıyla, mutluluklar gönderdiğim zalim... elveda sana! ... bana sevgi öğrettin, bana gülmeyi öğrettin... ellerimi tuttun, yürümeyi öğrettin... ama, ama sen... bugünden sonra çoğalan sevgimi... bulmadan kaybettin... ... sevgin kurumus bir çiçek şimdi, sararmış bir kitap, kağıtlarda kalan şiirler.. birkaç sözcük. sevgin şimdi, birkaç sözcük. ... elveda! boynumu büktüren sözlerine, gözlerimi yaşartan gidişine, sana...sana ve herşeyine elveda! ... avuçlarımda eriyen, yaşamadığım yıllarıma... seni düşündükçe çoğalan kabaran sevgime, özlemlerime, elveda! ... hoşça kal! çektiğim acıları sana bırakıyorum, bir ömür onlarla sarmaş dolaş kal, hoşçakal! hayatın boyunca, terkedilişlerle vedalarla kal.. elveda diyorum sana anlıyormusun! “hadi...kendini yalnızlık denizine Sal!”
![]() |
#10 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Elveda
O kavga ettigim gün anneme ,babama söz ettigim gün gitmeyecektim evden yagmur basıma tek tek vurmaya basladı neden gittigimi ben de bilmiyorum gidiyorum yagmurun altında , agcın altında dolasıyorum kimsesiz sanki bana ruyyamıs gibigeldi uynacakmısım hepsi gecicekmiş gibi , yapa yalnız kaldım burda bu koca şehirde elimde defter ,cebimde kalem agacın altına gecip siir yazmak istiyordum yarın olsun bır an eve gitmek istiyordum. ama eve almazlarki, belki affetmişlerdir . ama gıdemem hangı yüzle giderim hayat benim icin yeniden başlıyor , ELVEDA, ANNE ELVEDA, BABA
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|