![]() |
![]() |
#761 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Üçüncü Satırda
üçüncü satır suskunluklara gebe örselenmiş doğum sancıları gecenin içinde hırıltı gibi tüm suskunlukları yırtarcasına direnen bir avuç yürekle dolu umutlar saçmış boğulmaya efsunlu çökmüş kara cüppeli alimler ki sözüm o(na) dudakları arasından çıkmış üfürükler gibi yeşermekte olan çimenlerin üstüne kül olmuş serpilmiş dona kaçar çiğ gibi umudun üzerinde payidar olmaya sultan namzedi bilmez mi ki esinti gibi gördüğü fırtınanın habercisi |
![]() |
![]() |
![]() |
#762 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ünlem
ne dedim ben şimdi anlıyorum sesin düşmanısın |
![]() |
![]() |
![]() |
#763 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Üretmek
kilometrelere vurmazsam eğer bilirim o kadar doldurmaz bekleme sürelerindeki nikotin artıkları ciğerleri duman öylesine kirletmez kılları yan tarafımda keçe uçlu kalemle kalp çizilmiş oturakta oturan bıyıklarının üstleri sararmış yaşı bir haylide geçmiş adamın beklentileri ile ölçüşmese de beyazlıklarımız aynı boyanın süzülerek lekelenmesi ona bakarsan ortak yanlarımız çok çatı aynı çatı uzay kafes sistemi her fırtınadan sonra tamir görse de umurunda değil ikimizin de çünkü fark ettirilmeden alınıp batırıla batırıla veriliyor gözümüze emekten yana yanığız sahipsiz büyük denizde boğul boğulacaksan da deseler de boğulmuyor kimse ikimizde aynı granit kaplamanın üzerine basıyoruz döküyoruz küllerimizi kim bilir kağıt üzerindeki ederini benzeştiğimiz yönümüz çok kim bilir kimi gelecek onunda onca dolambaçlı yolları aşarak kolları kimi sarmalayacak uzaklık ölçümleri bir garip oluyor oto garların kaygan oturaklarında kırk beş dakika mesela doksan kilometre hızla yol alan setralarda kaptanın evde karısıyla bir Pazar alışverişi sonrası kapışmamışlarsa yolda trafik yoksa el kaldıran olmazsa yüz on beş kilometre mesafeyi otuz dört dakikada alır almasına da ülkenin durumu malum kaptanların hali serde biraz çapkınlık biraz ön koltuk sohbeti hesap anlayacağınız karışık bekle adam gibi sende ortak yanlarınızı düşün yandaki ile bittimi kendinle düşün kollarını hazırla yap bir şeyler işte beklemek zor beklerken beklediğini düşünmemek için düşünce üretmek gibi zor be… |
![]() |
![]() |
![]() |
#764 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Üşüdüm
aynada kırağı vurmuş baktığımda saçlarıma üşüdüm ürpertiler kol gezdi tenimde üşüdüm küllerle üzeri kapanacak kor olmaktı korkum üşüdüm daldım satırların arasına çalı çırpı topladım |
![]() |
![]() |
![]() |
#765 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Üşüyorum
burada yağmur yağıyor damlalar yarışıyor bir birleri ile dokunmak için bir yerlere kimisi bir yaprağa kimisi bir kuşun kanadına kedim pencerenin kenarında korkuyor ıslanmaktan elimi uzatıyorum pencereden elim ıslak saçlarıma götürüyorum elim soğuk üşüyorum pencereyi kapatıyorum |
![]() |
![]() |
![]() |
#766 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ütopiktir Anılarda Düşler
şu oturduğum köşe alabildiğine önümde deniz oturduğum tahta sandalye kaç kişiyi misafir etti dersiniz sayılar anılar doğmuş ha doğacak bir anlık zamanı doldurma sıyrılma zamanın acılarından tuvalde resim satırlarda dize kimi zaman bir şiir kimi zaman hikaye deniz alabildiğine önünde gözlerimin bir tekne ayrılıyor yat limanından ilerde beklide ufka yakın duruyor belli belirsiz sandalları balıkçıların tekneden müziğin şehveti geliyor kulağımda bir çınlama bir kuyu gibi duruyor karşıda güneş doğuyor mu batmaya mı hazırlanıyor kafam dumanlı aşktan uzak yüreğim ya bu sarhoşluk neyin nesi güneş bir garip ısıtmıyor içimi ütopik duruşlara salmış kendini |
![]() |
![]() |
![]() |
#767 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Üzerlik
köyüm uzaklarda kaldı üzerlik toplardı güzelim anam işlerdi boncuklarını asardı ker*** duvara yakardı dallarını ocak başında taze bir koku sarardı duman kaplardı odayı kötülüklerden uzak uzak tutmak için yuvayı ahh Anam güzel Anam umudu üzerliğe bağlayan Anam üzerlikler yok artık |
![]() |
![]() |
![]() |
#768 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Üzgünüm Diyebilmek
üzgünüm diyebilmek kolay olacak mı o kadar geldiğinde zamanı ardına dönüp baktığında kırık birkaç umut parçası bir esinti olup geçecek mi yanılgıların bir ilmek gibi gencecik boyunlara takılırken yafta gibi o kadar kolay mı kolay mı olacak üzüldüm diyebilmek sessizlik onur törpüsü onuru kalacak mı sözün kalacak mı ayakta duruşu yarım bilgi kör pusu düşmek var elbet kalkmamak ömür yarası yaralıyım yarama kül bas kül ateşin yongası o kadar kolay değil üzüldüm diyebilmek ah şu bizdeki şu bizdeki onur belası |
![]() |
![]() |
![]() |
#769 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Vakıf
Oooo ortalık toz duman papa nato nota fb ab uefa harfler gırla Ekümenlik Vatikan aradan sıyrılan bir yasa galiba VAKIFLAR gıcır gıcır Ortodoks bir dünya mız mı oldu mışlarla acaba İstanbulun ortasında hayırlı olsun demeye dilim varmıyor da |
![]() |
![]() |
![]() |
#770 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Varoşların Dokusudur
varoşların dokusudur ülkemin kaderi yağma edilmiş araziler altısına girmeden emek üreten eller düşünceler uykuda kaçak su kaçak elektrik kaçak düşler nabza göredir sıcak haberler sıcak hayaller yaşamak mahirdir mahirdir eller gurbet şarkıları süsler varoşları yitik memleketlere taşınır sular yürek yürek değirmen dönmez umutlar tazelenir her çığ düşüşte umutlar yeşermez ağıtlara benzer çizdikleri kaderleri kanar yüreğim tuz basar inlerim kanar umutları afyon basar efendileri sessizliğe bürünür ******* varoşların dokusudur ülkemin kaderi gece düşlerine tacirler gelir uzak diyarlardan umut getirir sevda getirir insan hakları hayvan hakları barış avrupa birliği yasası ortadoğunun efendisi olacaktır ülkeleri yağmur taneleri yeşile bürünür hasatları yeşil rüyaları pembe olur gülümseme belirir yanaklarında uyku biter gece görünür karanlıktır rengi zifiri siyaha bürünür köle güzelliğinde bedelsiz görünür onca renkler köleleri efendiler besler ne tatlı olur düşler memleketi gelir uzaklarda yitik bir yerde ağasını düşünür şükranla varoşların dokusudur memleketimin kaderi |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|