![]() |
![]() |
#781 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2554
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() En Güzel Şiirim Sana
Ben... ben var ya ben... Yani ben.... Seni çooook seviyorum...
![]() |
#782 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() En Hoş Hediyesin
Seher serinliği bekler yapraklar Yağmura hasret topraklar misali. Rüzgarlarla taranırken başaklar Zülüfler gerdana düşer misali. Eski bir şarkıdır dudaklarımda Avuçlarının temmuz sıcaklığı Gönlümün en hazin doruklarında Gözlerindir yırtan kör karanlığı. Verilmez bir söz yarınlardan yana Yokluğun içimde tufan ertesi Ah bir varabilsem ufuklarına Güneş terketmeden al tepeleri. İlk hayalimdin sevgi mihrabımda Şebnemler çimlere düştüğü zaman Seven sultandır benim kitabımda Kalbinde ihanetler öldüğü an. Mor bulutlar dönüşürken şimşeğe Gül yüzün titretir iliklerimi Yıldızlar ötesi bir geleceğe Yürek kanımla yazacağım seni. İsmiyin ak yeşil yokuşlarında Yürür bıkmadan tozlu ayaklarım Savaşlar çıkar sevda burçlarında Senin için dikilir bayraklarım. Maşallah yazılı senin kaşında Sulara akseder ceylan nefesin Yeşil yazma küçük güzel başında Rabbim'den bana en hoş hediyesin.
![]() |
#783 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() En Hüzünlü Şiirimi Yazmayacağım
Pablo Neruda gibi Bu gece En hüzünlü şiiri yazabilirim Ama: yazmayacağım Pablo Neruda'yı Acılarımıza katmayacağım Biz yanlışlarımıza yanacağız Neruda, Eski çakmak taşlarına yanacak...
![]() |
#784 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() En İyi Dostum
Tam olarak saat sabaha karşı dörde çeyrek var Etraf zifiri karanlık Yaşama dair anımsayamadığım bir ben Birde radyoda çalan türküler var Biryandan yağmurla karışık yağan kar Bir taraftan etrafımda görünen ağaçlar… Yağmur karla sevişiyordu Ağaçlar kendi aralarında sürtünüyordu birbirleriyle Yalnızlığım verdiği burukluğuyla izliyordum onları Tam olarak anlayamıyordum duygularını Bakıyordum öğlece yaşam felsefelerine Sevgilerinin, Özgürlüklerinin tadını çıkarıyorlardı Nispet yaparcasına bana; Bense yine yalnız, Düşüncelerinde karışık duygular, Bedenimde titreme, Yüreğimde yalnızlığın bıraktığı buruklukla Radyodan içime işleyen türkülerle avutuyorum kendimi Türküler beni anlatıyordu, Hüznümün bıraktığı gözyaşlarını Duygularımın bıraktığı burukluğu anlatıyordu Sazının tellerinde gezdiriyordu beni Yalnızlığımın verdiği burukluğuyla Kendimle konuşuyor tartışıyordum hayatı Usul, usul… Sıkılmaya başladım yalnızlıktan Of be canım sıkılıyor Daraldım burada, __yak oğlum bir sığara Unut gitsin hayatı yanlızlıgı Sen yalnız değilsın burada kandırma kendini Bir elinde sigaran bir elinde de kalemin var ya Ya senin en büyük dostların bunlardı Niye kandırıyorsun kendini yalnız değilsin işte Sigaranın külünü dök Yakarsın şimdi bir tarafını… Ne kadar yalnızlıkla ilgili şiir yazmaya çalışsam, ya da yalnız tek başıma oturup o anki durumumu yazmaya çalışsam… Hemen unuttuğumu sandığım dostlarımı hatırlıyorum, şiirimin sonuna doğru benim en iyi dostlarımın param olduğunda yanımda olan sigaram benden bir çıkarı olsa bile, birde anılarımın en iyi dost anlatısı kalemim aklıma geliyor ve şiirimin sonunda yalnızlıktan sıkılan bir duygunun dostlarını her zaman yanında olduğunu yazıyorum… İstemedense olsa. Yani ne kadar da dostum olmadığını yazsam da, ne kadar yalnız olduğumu hissine kapıldığımı fark ettiğimde o an bir elimde kalemim bir elimde de sigaramın olduğunu fark ediyorum… Meğer benim en iyi dostlarım onlarmış Sigaram ve Kalemim…
![]() |
#785 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() En Katı Yüreklere Adını Yazsam Yumuşar
O en katı yüreklere, Adını yazsam; yumuşar, Rüzgarın uğultusuna, Seni anlatsam, susar... Şu ağlayan çocuklara, Ana sütü saflığını, Aç ve yorgun yolculara, Sun tokluğu, dindir yorgunluğu... O gül kokulu; şuh güzelliğini, Her bayatlığa bir tazeliğini, Hele ki; emsalsiz sevecenliğini, Anlatsam da, çözsem çözülmezliği...
![]() |
#786 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() En Sevdiğin Mavi
Hangi terazi tartabilir yüreğini, Masumiyetin hep galip asabiyetine. Bir dokunsam gözlerine, Biliyorum; İlk yalanın ben olurum. Hadi serbest bırak artık, Avuçlarındaki tutsak mavileri, Bir an olsun düşünme bile. Göreceksin, Yeterki bir dokunayım ellerine, En sevdiğin mavi ben olurum..
![]() |
#787 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() En Uzun Maraton
Yüz metrede beni herkes geçer Dörtyüz metrede pekçoklari Geçer çogu sekizyüz metrede Ama ben birakmam yarisi Beni bin metrede geçersin Ben yine koşarim Onbin metrede öndesin Koşarim ben yine Yirmi kilometrede geçersin Hep koşmaktayim Otuz kilometrede Kirk kilometrede de geçersin Ben koşuyorum hâlâ Ama ellinci Ya da altmişinci kilometrede Solugun tükenip bir yerde Dayanamaz düşersin Bak koşuyorum hâlâ Çünkü ben bir yaşam maratoncusuyum Bu yüzden yaşamin en yalniziyim Bu sonsuz yarişin sonunda Beni geçemezsin Ölümün en büyük ödül oldugunu bilemezsin Yine ben olurum ilk gögüsleyen ölümü
![]() |
#788 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() En Yakın
Bütün insanlığı dövsen havanda, Zerre zerre herkes yine yalınız. Boşlukta yol alan uçsuz kervanda, Her şey tek başına, dağ, taş ve yıldız. Herkes bir vücutsuz hayal peşinde; Eşini kaybetmiş herkes eşinde. İçinizde yiv yiv derinleşir de, Çıksın karşınıza en yakınınız
![]() |
#789 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() En Zayıf Anımda
Daha düne kadar sensiz olamam, Ben senin gölgende varım diyordun. Sensiz okuyamam ,sensiz yazamam, Sensiz aklım bile yarım diyordun. Sen beni en zayıf anımda vurdun. Şarapla tütünle açtım arayı, Bir de sen terk ettin bahtı karayı, Bir seni düşündüm bir sigarayı, Demek ki şeytanca bir tuzak kurdun. Sen beni en zayıf anımda vurdun. Bir yandan gönlümün işret çağrısı, Bir yandan midemin ince sancısı, Tetiği vaktinde çektin doğrusu, Demek ki aylarca pusuda durdun, Sen beni en zayıf anımda vurdun. Övgüye değerdi oyun takatin, Alkışlık bir roldü her hareketin, Giderken vicdanın ve sadakatin, Lügatçe manası ne diye sordun, Sen beni en zayıf anımda vurdun. Hayrını umsan da hain kararın, Eyvah’la telafi olmaz zararın, Yarama tuz bastı ani firarın, Düşerken tuttuğum son dalı kırdın. Sen beni en zayıf anımda vurdun
![]() |
#790 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Enayi
Gözlerini dikmiş birileri Kefen paramız birikime Sanki kurtulmanın tek çaresi Yetim çocukların ekmekleri Şov yapıp satıyorlar seni Yoklukla mücadelende bile Aldatılmışlığınla yalnız seni Habersiz satıyor birileri Zulüm,işkence onların işi Acı çekmekse bizim yine Ne sen zalim,ne onlar enayi Sanıyorlar seni ve beni belki ! EN BÜYÜK ENAYİ...!
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|