![]() |
![]() |
#781 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() /:
Saltanatta ikinci Abdullah… Ah...Ah! *** 2a/: Ey ikinci Abdullah: Atılıyor gün gibi Ve ürkünç hudutlara aşikar… Bir münzevi yaylada doğruyorlar kanını İlkbahar ölende ağdalı doruklarda. Yıldızlar yıkanıyor her cuma akşamında... Şehvetinde şaşkın seyyarelerin gözyaşlarının Darbeyi beklemede yorgun ay. Vay Abdullah vay! 2b/: Pencereler çiziyor sonsuz sınıra. Ellerimiz tutsak oysa tartışmasız yazgılara Ve saçlarının akışkan hışırtısına. Gün geliyor a be can Yırtılıyor karamsar perdesi kat’i Asabî *******in. Vuruluyor ortası gündüzleyin gerçeğin Vurulup upuzun devriliyor Abdullah gâh ölüyor arkaya Gâh öne diriliyor… Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#782 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() 1/:
Saltanatta üçüncü Abdullah… Ah...Ah! *** 3a/: Ey üçüncü Abdullah: Her şey kanat dökmesiyle başlıyor Zamanı oynatan Harran horozlarının Son Abdullah.. Piramitlere oyuyor üçgene tutsak gözlerini İrisine kiraladığı gölge ise... Sadme karşısında esrik sözlerini emiyor Ömrün ve ucunda durduğun aşkın. Darbeyi beklemede yorgun ay. Vay Abdullah vay! 3b/: Tarihin o son gününde Yaklaşmakla kamaşır gözü. Ya da yaklaşan nabzıdır yıldız yerinin Yani efsunlu koyungözleri açıyor türkülerde Korkunç ve demirkazıklı devler devriliyor Temreninde türküler açan ateş bahçelerinde. Söylesen de... Ya da sussan da bu an Boyutlar yay gibi geriliyor Abdullah gâh ölüyor arkaya Gâh öne diriliyor... Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#783 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() 1/:
Saltanatta dördüncü Abdullah… Ah...Ah! *** 4a/: Ey dördüncü Abdullah: Rüzgârlara çehre çizen gözlerim Neden görmez gözlerinde yıldızı? Kızı devlere cariye mezatındaki ruhum, Neden içmez kısrak derunundaki kozmik hızı? Ve sarıya kesen her yağız gecede Raksa kalkmaz hüsban misali seyyarelerle? Bilirim, şimdi tan vakti muharipleri arsız, Kararsız bir ardiyede beklemede kırpık yeleler. Yani aslanlar ki azı dişi yorgunu su başlarında, Darbeyi beklemede yorgun ay. Vay Abdullah vay! 4b/: Hüznün saksısında açıyor mesrûr dilberler Emiyor annesini bir yavru soru Kapısı gıcırdıyor son ayrılığın Saadetim metrik metrik eriyor Abdullah gâh ölüyor arkaya, Gâh öne diriliyor... Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#784 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() 1/:
Saltanatta son Abdullah… Ah...Ah! *** 5a/: Son Abdullah: Göğsünü emiyor istemesen de Zamanın rahmine her doğan öfke. Kanın garkoluyor bahriummana zoraki Ve geceleyin yıldızların rengine Kara bir kanat gibi çırpınıyor vade Yani ağır hasta şimdi yadellerde hasretlik Çizgisi kırılıyor mütemadiyen sabit altmış üçünün Fırlatıp boşluğa arzularını Diz vuruyor topraklara sonun sonu Darbeyi beklemede yorgun ay. Vay Abdullah vay! 5/: Dağlar gerdan kırıyor: Eyvallah Ya Hu! Toparlanıyor hasat tarlalardan tek tek Rahleyi tedristen kaldırılıyor ruhlar Zamanın son vuruşuyla uçları sivriliyor Abdullah gâh ölüyor arkaya, Bir daha öne dirilmiyor... Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#785 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Affet Anne
1/: Anne ne olur? Affetme beni... Unutma hiçbir zaman, Kırdığım kristal şekerliğini. 2/: Anne ne olur? Affetme beni... Hatırla çoğu zaman, Kırdığım sırça kaseni. 3/: Anne Affet! Ne olur beni... Unut gitsin, Geçen gün hani? Kalbini kırdığımı... Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#786 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşçının Kokusu Pilavdır
1/: Mahallenin aşçısıyım. Biraz tombulcayım, Ve pos bıyıklıyım. 2/: Mahallenin aşçısıyım. Ne zaman çıksam dışarı, Peşime takılır hemen, Sokağın acıkan kedileri. 3/: Mahallenin aşçısıyım. Biraz tombulcayım, Şişmanım ya da, Ama çok yakışıklıyım. 4/: Mahallenin aşçısıyım. Gülerim bu halime. Aklıma gelir hemen, Fareli köyün kavalcısı. O kaval çalar, Ben pilav pilav kokarım. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Azat Et Abi Beni
1/: Ben bir küçük balonum. Sevgili Küçük beyim, Azat et ne olur beni, Benim de senin gibi, Sınırsız hayallerim var. Sal ipimi kendi hayalime gideyim... ... 2/: Ben beyaz bir balonum. Sevgili Küçük beyim, Özgür bırak ne olur beni, Benim de senin gibi, Çok sevdiğim bir ailem var. Sal ipimi kendi ülkeme gideyim... Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#788 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Afrikalı Çocukr
1/: Ne var? Ne yok? Sizin oralarda, De bana Afrikalı kara çocuk... 2/: Dün gördüm, Televizyonda seni. 3/: Vuruldum beynimden, Ve yandım yüreğimden. 4/: Afrikalı kara çocuk, Utandırdın beni, Kendi kendimden... Savaşa Paydos 1/: Artık paydos savaşa! Ölmedi mi? Yeterince insanlar... 1/: Artık paydos savaşa! Ağlamadı mı? Yeterince çocuklar... 1/: Artık paydos savaşa! Yanmadı mı? Yeterince yürekler... Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#789 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Böyle Çıkar Bir Çocuk Dergisi
1/: Hayalci Hıdır, Hamarat Zeynep, Ve çalışkan Saniye... Oturduk, Bir hafta sonu. Yani biz gazeteci kardeşler, Karar verdik bir dergiye... 2/: Hayalci Hıdır, Hamarat Zeynep, Ve çalışkan Saniye... Sözleştik, Bir hafta sonu. Ağabeyim sahibi oldu dergimizin, Ben zor beğenen yayın yönetmeni, Kız kardeşim ise müdür, Yazı işlerinden sorumlu. 3/: Hayalci Hıdır, Hamarat Zeynep, Ve çalışkan Saniye... Karar verdik, Bir hafta sonu. Gece gündüz çalıştık, Nokta koyduk dergimize. Rengarenk sayfaları İliştirdik yüreğimize. 4/: Hayalci Hıdır, Hamarat Zeynep, Ve çalışkan Saniye... Kırpıştıra kırpıştıra gözlerimizi, Bir hafta sonu. Bitirdik dergimizi. 5/: Hayalci Hıdır, Hamarat Zeynep, Ve çalışkan Saniye... Oturduk, Bir hafta sonu. 'Yürek' koyduk dergimizin ismini... Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#790 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bulutlar Görev Başına
1/: Bulutlar hey bulutlar... Açılın kış gelince. Güneş dolsun odama, Isınayım iyice. 2/: Bulutlar hey bulutlar... Kapanın gelince yaz. Güneşte yanmayayım, Şemsiye olun biraz. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|