![]() |
![]() |
#71 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aşk Buna Değer
ölü bir timsahın gözlerinden çekip aldım cesareti. sıcaktı. Bir sihir, bir tılsım Bir büyüydü sanki. şimdilik parmak damgası misali boyuyor olsa da ellerimi; Değil vermek geri, Büyütmeyi düşlüyorum Devler gibi Aşk buna değer. Yakmak gereksede gemileri. 10/02/2004 istan. Mine Özdemirtaş
![]() |
#72 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aşk için gelmiştim. Eli Boş dönüyorum.
“Üye olmayan giremez” yazıyor kapında. Ve / “Her yer rezerve” görüyorum. Kar yağıyor yalnızlığıma; Buzlanmış camının arkasından..... öylece bakıyorsun. Bir eğri odun yanıyor şöminende. Sen içerde terliyorsun. Ben dışarıda üşüyorum. Hızla esiyor zaman, Ayak izlerim silinirken kapından..... susuyorsun. Öylece duruyorsun..... Hiç kımıldamadan. Sen içerde bir mum yakıyorsun. Ben dışarıda sönüyorum. Olsa...... Dükkan benim... Biliyorum. Ama yok! Yok işte! ! ! Aşk için gelmiştim. Eli boş DÖNÜYORUM. 22/06/2003 cumhuriyet ekspresi Mine Özdemirtaş
![]() |
#73 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk İçin Gelmiştim!
Aşk için gelmiştim. Sende de yokmuş! Anlamak uzun sürdü. Şaşırdık Biraz. Önce yere, Sonra ellerime baktın. Uzun uzun Sandım ki tutarsın! Umuttu o sessiz avaz. Zorlandık Biraz. Özgürlük; sadece söylemmiş dilimizde. Gerçek olansa; zincirlerimizdeki pas. Özlemlerden bahsettik. Usulca. Lafladık biraz. Karalama defterine dönen; sadece yaşam Yüreklerimiz ise; çocukluğumuzdaki kadar beyaz. Kızıllaşırken soluklarımız; Utandık Biraz. Gitmekle kalmak arası bir düşünce; Emanet bir peçete gibi göğüs cebinde. Tıkadı yolları soğuk bir ayaz Üşüdük Biraz Önce; kırlangıçlar gitti. Sonrasında Tilkiler. Çok Hamdık aslında. Belki de çiğdik Girmeden aramıza, öksüz bir telaş. Demlendik Biraz. Aşk için gelmiştim. Sende de yokmuş! Üzülme.! ! ! ! Ya yıllar önce çalmalıydım kapını. Ya da; Çoktan gitmiş olmalıydım. Değil mi? Geciktik Biraz. Mine Özdemirtaş.05/06/2003 Çamlıca. Mine Özdemirtaş
![]() |
#74 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() AşK İçiN GeLMiŞTiM / ŞüKüRLeR OlsuN
aşk için gelmiştim / aldın içeri gelişim davetsiz ve zamansız dı belki ama yüzün güleçti senin yüreğin sıcak sofranda yer açtın daha ne olsun? adım konuk ya benim sen şimdi yemeğin üstüne bol şekerli kahve de yaparsın sanıyormusun ki / içip kahveni / giderim geri yatmak için ben şu koca minderi gözüme kestirdim haberin olsun zaman da epey ilerledi madem laf lafı açıyor / neden falıma bakmıyorsun? baksan bizi göreceksin. el ele, göz göze bir yürek içine oturmuşuz ................. ................. şükürler olsun. 06/01/2006 Mine Özdemirtaş
![]() |
#75 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() AşK MaSaLı
sen / hiç kaybolmadın mı yani? kendi bozkırlarında gece yarısı senin göklerine yıldızlar hiç mi doğmadı belki de hep karanlığa bakmışsındır da sadece düşlemişsindir samanyolunu bu yüzden görememişsindir kayan yıldızların da olduğunu dilekte tutmadın adakta adamadın öyle mi? yani senin tütün kokan parmakların hiç papatya yolmadı öksüz kalan falına bakan kimse olmadı öyle mi? hiç üşümediyse ayak izlerin demek ki karda hiç yürümedin öyle mi? hep /minicik adımlarla mı / bastın toprağa hiç mi çakmazsın, hiç mi gürlemezsin. tamam, tamam rüzgarların şarkısız mevsimlerin baharsız olduğu yerdensin / anlıyorum kuşun kanadından nem kapmazsın hiç üşümez hiç ağlamaz üstelik aşık ta olmazsın öyle mi? o halde neden kirpikerin nemli? neden yanakların ıslandı? yoksa! çöllere yağmur mu yağdı 23/12/2005 Mine Özdemirtaş
![]() |
#76 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() AşK En ÇoK BaNa YaKıŞıRDı...! ! ! !
…………………….. Aşk en çok bana yakışırdı..! …………………….. (eğer yarımlara razı olabilseydi yüreğim …………………….. ya da bütünü bölebilseydi ellerim) benden selam olsun tütsülenmiş masalların buğusunda yürü yürü bitmeyen upuzun yollarıma nice divaneleri boğmak zorunda kaldığım alaca bulaca larıma …………………….. Aşk en çok bana yakışırdı.. …………………….. (eğer onda değil / yüzde / hatta binde birinin …………………….. defosuz olduğuna inansaydım hikayelerin) benden selam olsun iğne atsan yere düşmez kalabalıklarıma sarmaş dolaş ama canhıraş el değmemiş yalnızlıklarıma parıldayan yıldızlarla yarışırcasına büyüyen karanlıklarıma …………………….. Aşk en çok bana yakışırdı..! ……………………..(eğer sonunu getirmek için işkencelerin …………………….. yedi yanlışın yerini cellatlara söyleseydim) Benden selam olsun bir bir toplayıp /yüz yüz çıkardıklarıma sayfalar dolusu yazıp çizip sonunda / unutarak sicilini akladıklarıma yangından mal kaçırır gibi yastık altına sakladıklarıma …………………….. Aşk en çok bana yakışırdı..! ……………………..(eğer gerçekten kulağı olmasaydı yedi kat yerin …………………….. belki de yüzü bu kadar kızarmazdı bahanelerin) Benden selam olsun binbir emekle çıkarırken doruklara körolası fundalıklara ya yenin den / ya da paçasın dan kaptırdıklarıma ………….. Aşk en çok bana yakışırdı ………………….AMA…! ! ! ………….. Ben onu kuyruk yaptım uçurtmalarıma ………….. Benden selam götürüyor ………….. Dağın yamaçlarında .....………..Sırtımı Yasladıklarıma Mine Özdemirtaş
![]() |
#77 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk Zokada Bir Garip Balık
Canhıraş bir bestenin en son notasında Birden duyulmaz oluverir ya çığlıklar. İşte öylesine apansız, sönüverdi deniz feneri. Tam yaklaşırken forsa dolu kayıklar. Zaman topladı irinini, başı sıkılası bir çıban gibi. Acı, durağan oldu, bıçak kemiğe dayandı. Başlayan orman yangınımı, Meydan soygunu mu? Birileri her şeyimi çaldı. Bir mum yanıyorsa uzaklarda, Bilin ki rüzgarlara adanmış. Oltalar içimde karmakarışık, Vurgun yiyip, içimin yosunlarına dolanmış. AŞK, zokada bir garip balık, Öylece dona kalmış. Mine Özdemirtaş
![]() |
#78 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk; Titriyordu Yanan Mumda
Aşk vardır, yaşanmak için. Aşklar vardır..... unutulmak için. --- Onlar aşıktılar ..............Aşkı Aşkın göz bebeğine vurgun Ve düşmeye hazır Kirpik ucundaki Tuzlu bir damlaya .............Aşıladılar. Tuzu,çoğaldı damlaların Ağırlaştı....... Yanaklara bulaştı ...........paylaştılar. Bardaklarda Aşk, ............. Beyazdı, ..............Kırmızıydı, ..............Köpüklüydü. Mezelere, karışmıştı Ürkekti Aşk........ Titriyordu...... yanan mumda. ............................ Aşk....... kaybolmuştu aslında. .......................... Bulup çıkardılar. Aşklar vardı .................. Unutulmuş Hatırlandılar. Yaşanası olanlar, Özenle.. bir kenara Ayırıldılar. Tozlarından arındı anılar Gül yapraklarına tarih düşüldü Sadece kanayan kızılın ..................şerefine Kadeh kaldırdılar. Onlar, şairdiler. Yürek.... Yürek ............ Bölündüler. Eskisi; zaten, eskiydi aşkların Yenisi ise; Henüz yaşanmamış olandı. Umuda sığındılar. ................Çoğaldılar. Onlar aşıktılar. ............ Şairdiler. .Şiirleri vardı...Yazılmamış. ........... Yazılsa da okunmamış. Biraz hüzünlüydüler, Biraz da şaşkın. ...................... hepsini, Duyulmamış mısraların ve de........ En keskinini kalem ucundaki .....................bıçakların Doğacak olanına sakladılar Aşkın................ Şairdiler, Ve Ölüydü aşklar Hepsi,.................. ............. El verdiler Mevtayı, baş üstünde Sonsuzluğa taşıdılar. Sonra...... Affettiler acıları Özgürlüğe... saldılar Ölüydü aşklar./ Bağışlandılar. Ölüydü ya aşklar! .... ................................ ................usulca, Canlandılar. 21/02/2004 Anısına.. (Ölü Aşklar Derneğindeki şair yüreklere İthafım ve armağanımdır) Mine Özdemirtaş
![]() |
#79 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşkı İzne Çıkarıyorum
Aşkı izne çıkarıyorum / o artık gececi. Bundan sonra ona, Her an / her yarde / rastlayabilirsiniz. Bu bir barda da olabilir / Pavyonda da. Bir kupa bira’da Veya bir bardak rakı’da Sarhoş düşebilir / kollarınıza. Aşkı izne çıkarıyorum / o artık gececi Bundan sonra onu / her an Yerlerden toplayabilirsiniz. Bu bir arka sokakta olabilir / kaldırımlarda da. Yağan sağanak yağmurda Veya balçık gibi / çamur’ da Baygın düşebilir kollarınıza. Mine Özdemirtaş
![]() |
#80 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() AşKıM ve OnUrUm OLmALıYdıNıZ
“Aşkım ve onurum olmalıydınız. Şimdi, kocaman bir hiç oturuyor koltuğunuzda yapayalnız ” Sizi,ben seçtim yokların arasından. Seçildiğinizi hiç bilmediniz. O kadar benimsedim ki varlığınızı. En az benim kadar benimdiniz. Hatırlıyorum, Bir hıdrellez akşamında, yüzünüzü özenle çizmiştim sulara. Hatlarınızı oluştururken, en olgun yaşındaydı fırçam Size ayırdığım renkleri nasıl da beğenmiştiniz. Merakla izledi kaşlarınız canlanırken göz kapaklarınız Dudaklarınızı olması gereken yere yerleştirdiğim an gülümsediniz. Size sesinizi verdiğim de ise, Soğuk iklimlerin soğuk yataklarındaki üşümüşlüğünüzü anlattınız bana Teninize bir çığlık astım o zaman. Koskocaman. İrkildiniz. Birileri kazımıştı tuvalde sizi...acımıştı canınız... alıngandınız. Sardım yaralarınızı tek tek. Yastık sürdüm başınıza dinlendiniz Karabasanlarınız vardı. Buruşmamız çarşaflardan gelmeydiniz. *******den ürkerdiniz. Rüyaları mandallayınca kirpiklerinize usulca demlendiniz. Yanlış ölçümlerin tartısıydı aklınızda kalan Gücü koydum kucağınıza. Ağır geldi.... sendelediniz. Huylarınızın seçimini size bıraktım hiç dokunmadım özgürlüğünüze. Aynaları size uzattığım da ise Işığı vermemiştim henüz. cam gibiydi göz bebekleriniz. Arkanızda gölgelerin uzamakta olduğunu görmediniz. Sizi bitirmemiştim daha Bitirebilseydim eğer aşka tutunmayı öğrenecekti elleriniz. 'Sevgi emektir diyecektim' ki... kulaklarınız yoktu, dinleyemediniz. El yordamında yakalandınız telaşa Ayaklarınıza can suyunun yürümesini bile beklemediniz oysa, daha yürek kanatacaktım göğsünüz de Anılarınız olacaktı...ve... onları hatırlayacak cesaretiniz./ ama sabırsızdınız. Beklemediniz. Yarım yamalak ve salkım saçak.. öylece....çekip gittiniz. Zaten,/ bir balık kadınının düşleriydi..... sizi var eden. aslında biliyorsunuz... yoktunuz siz. Şimdi; tam 'doğduğunuz günde' kendi karanlığınızda çarparak sağa sola Sizi çizmeye başladığım koydaki durgun suya...dönmedesiniz. “Kendi sesinizdeydi sizi silen silgi. .....fark etmediniz.” 28/05/2004... yersiz yurtsuz Mine Özdemirtaş
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|