![]() |
![]() |
#71 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ...Gazel Sarısı...
başka yolu yok yağmur tozu serpeceksin saçlarıma ya da dördüncü zamanın çürüyen tenimde küf tutan toprağına içime konuşur gibiyim nicedir çınar altlarında arama suretimi yaprak hışırtısından sorma hiç böyle yetim akıyor nehrim ___söğüt küs yosun tutmaz oldu su kenarları… nicedir kum masallara bağışlandım onlar ki dilsiz ve sağırdırlar cinlerden vergi bir sayrılık böğrümde kıyasıya yüzleştiğim kırık dökük heceler dans ediyor eteklerimde işgalci hüznümle dörtnala koşan infazcı dilim bir de susacak elbet nal sesleri bir gün dalını yitiren serçeler yas tuttuğunda gideceğim rüzgarın oğlu ey! şarkılar gülmeyi unuttuğunda… solgun mevsimlerin en şaşaalısı ___aşkı bilenim! sararmış yapraklara yazdığım divanı yakmak yine sana kaldı ellenmeden solan delifişek düşlerim adak ağaçlarında ‘bir yağmur inmeli’ diyorum gazel sarısına yok başka yolu anla! bir yağmur ki boylu boslu hüznümün endamında… (27 Ocak 2006) Üç yıl önce yüreğimdeki hüzünle gelmiştim Antoloji’ye. Dilimin döndüğünce yazdım, söyledim, “söz”ledim kendimi. Dördüncü yıl başlıyor bugün. Bir dolu şiir çocuğu ve dost edindim bu sayfalarda. Kimisi kaldı, kimisi gitti, kimisi gönderildi ve ben hiçbirisini unutmadım… Nal sesleri susuncaya dek, hüznümle buradayız… Vakitli vakitsiz çöreklenir durur içime. Ben ise yağmuru beklerim! ... Sevgiyle Naime Erlaçin
![]() |
#72 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ...Gelincik...
asfaltıma pençe izleri bırakan gelincik kanla yoğrulmuş sanıyor ekin tarlalarını yanılıyor! bozkıra çoktan tahvil olduk biz ekmek kokusu arıyor bağrımdaki şaki atlarımız soluk soluğa “rüzgârın oğulları” hırsın özrüdür ‘kavga’ diye sunulan suyuna banmakla içinden çıkılmayan kanlı mintanı aldım gelincik yerine eriyor asfalt ekmeğim esmer bozkır içimde ('6.DEKAD' - Hayal Yayınları, Birinci baskı, Ocak 2008) Naime Erlaçin
![]() |
#73 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Göç...
yoksunluk ağır geçilir bekleyiş ayrılık özlem ne etse çaresiz kalp : aşk iltifata tabi! dil konuşsa __harf keleri sussa ___sıfır noktası şiirden geçer sözün _____göç rotası (1 Mayıs 2006) – www.blogcu.com/nimo Naime Erlaçin
![]() |
#74 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Gölge...
denedik gül kadar gülmeyi sevmeyi aşk kadar emirler vardı 'yaz' diye buyuran ezberlendi tüm koşuyolları avcıydık öyle sinsi iz sürdük kendimize ne terk edildi gölge ne yakalandı o ki bizden sonra karşılayandı her varılan yerde (17 Aralık 2004) Naime Erlaçin
![]() |
#75 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Gömlek….
rüzgara armağan olsun tenin ödülün ince belli bir esinti gözlerin sesin sesin ucu yanık mektup canıma düşen çakır hare “aşksız olmaz” demiştim / yokla belleğini kimse sen gibi bakamaz biliyor musun kimse anlamaz beni etinden çoğalan bu gömlek sende olduğu gibi durmaz kimsede rüzgarın kızı yüreğim ey! durgun sulara öykünür ıssızlıkta ölürsün de kanat çırpmazsın kimseye hikaye belli…aşktır sebebi…. (31 Ağustos 2005) Naime Erlaçin
![]() |
#76 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Gözaltı...
yundukça ırmağımızda renk atıyor kimimiz kimisi çekerek küçülerek varıyor kıyıya ürkütüyor bu yüzden yağmurda ıslanmak mağara korkuya sığınak bir çeyreğimiz suda bir çeyrek is karanlık kamburu çıkıyor diğer yarı’nın gözaltında böyle kaçıyor şiire gölgemiz! (20 Mart 2007) - 6. Dekad, HAYAL Yay. Ocak 2008, s. 59 Naime Erlaçin
![]() |
#77 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Gül ve Kül...
dil yağarken kırbaçlar çoksesli ırmak, güneş bilir de güneşliğini iç’e açar doğurganlığa düşer kül sarışın renkler unutulur Likurga ülkesinde siyah kıskanç bir gardiyan ayaz göçüdür kırmızı alevden dile örste soğuyan hangi ocağın isine değse çöker avurtları harfle sevişenin tamama ermek içindir yokuşlar umut ışıkta tutuşan ve doruğun kuyudan farkı bir uçurum kadar kül güle böyle ah! gül, küle kaçar (26 Şubat 2008) Kıyı Dergisi, Sayı 203, 2008 Naime Erlaçin
![]() |
#78 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Gürz Ve Kadeh...
tuğraya vurulmak içindi harf bir elde sevda kadehi ötekinde gürz tökezleyerek yürüdüler hikayenin içinden kader yırtığı alnında alevlenen yıldız ateşiyle dağlanmış risaleyi arardı gök sadakati anlatırdı bir çingene şavkıyan dolunaya ve yılmazdı kadeh hiç çoğulluk bahşeden çeliğin gücünden bir sevda baktı fincana rengini arayan tekilliğine hummalı öykünün bir o bildi tayftan akseden yakıcı hüznü gürz dahi beller susmayı zora gelirse eridi günlerden bir gün dikenin erkinde tutuşan ölümsüz güle benzedi aşk remiller açtı taç yaprakları yalnızlık hicretine çingenesi tef çalarken haymatlos kadehinde ağlardı biri ters akışında suyun biri tuğraya küstü mısra kayıptan hallice sustum ki cehennem! ayrılık mahkumu bir sürgüne dönüştü hikaye (17 Mayıs 2005) - ' 6. Dekad ' Dosyasından.... (2006 Yeni Şiirler Antolojisi - S'İMGE Yay.) Naime Erlaçin
![]() |
#79 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Güz...
- sevgili annemin ardından… tuz kurusu buğudan sofra kuruyor bulutlar nehirler hâlâ gümüş kendiliğini arıyor erguvan yağmur suyun soluklanması kadar sessiz hangi yaprak dökümü sever büyütülen sus’ları eytişimle yıkandık bir kez daha ölüme çıkıyordu yollar duraklar ölüm duvağı ne var'daydık ne yok'ta indirdim kulak ardından ölüm dudağımda cigara kalbim inciniyor son kez eteklerimden ağır geçiyor güz (2007 Eylül sonu) - 6. Dekad Naime Erlaçin
![]() |
#80 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Hayal Hakkı...
bir adası var herkesin mülkiyeti kendinde olan : asla gidemediği yüzgeçlerin kısa geldiği sıradan ölümlüye felaket okyanus adayı yuttuğunda başlar “benim olan benimdir” der birisi sırra hükmederken denizler hayal ülkesinde yeni bir anlam kuşanır varlık yokluktan derinde büyür imlasız düşler orada okyanusta kayıp bir ada var biliyorum : ağır işçi! gece gündüz hayal hakkı öder (6 Eylül 2004) Naime Erlaçin
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|