![]() |
![]() |
#71 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Açmaz
İçindeyiz bir açmazın Yolun sonu belli değil Sessiz suskun yorgun ve miskin Ruhlarımız canından bezgin Leş kokuyor dört yan Dilde hafif kokusu keskin Bir oyun gibi hayat gözümüzde Ama öyle değil Bir canın daha yok Yanarsan Yanarsın O kadar..! Bir hengame Ve her yanda bir keşmekeş Biz bir meltem rüyasında Ensemize binmiş güneş Sözler serin serin Yanıyoruz için için Çocuk avutur gibi Avutuyoruz kendimiz kendimizi Hala tecrübeli kelimeler arıyoruz Bağlamak için Taranmış, yağmalanmış Dizelerimizi… Bir kıyım Bir katliam Bir sürek avı hayatımız… Nerde biter bilinmez Çıkış nerde Nerde biter bu mevsim Bu garib hali tasvire Bu garip sözler yeter ancak Çaresizlik Göz kapaklarımızdan Bebeklerine sıçramış bir yangın Cehennemlerde gibi Yanıyor hiddetim..! Meraklı sözlerim Heyecanlı gözlerim Nerde nerde cennetim? Mustafa Acıoğlu
![]() |
#72 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Adam Varmış
Bir adam varmış Ahşaptan bir şeyler yaparmış Geçim işte üçbeş satarmış Yaşı da epey var Merdiveni yetmişe dayamış Tel testere fırça Düşmez elinden Alın teri göz nuru Derip çatarmış Ne ağlarmış kimseye Ne de el açarmış Hamd eder rabbine Rızkı ondan sorarmış Bir adam varmış Tabakadan tütün sararmış Sıkılırsa arada bir Paket alırmış Ne inadlaşırmış kimseye Ne dayılanırmış Ama ne adammış Bir adam varmış Ne çalışırmış Ne bir iş tutarmış… Geçim işte arada Sigara parası Kahvede kağıt atarmış Yaşı daha erde Henüz yirmilerde Siyah çizgili takımı Elinde ceptelefonu ve çakmağı Bir de diğerinde Otuzüçlü tesbih Nasihata açık değil dimağı Sor bakalım bir Var mı bilmediği Bir şey anlamadığı “Bi sigaran varmı”ymış En kibar lakırtısı Bir adam varmış Hep ağlarmış Dünyadan kaderden Hep dert yanarmış Sıkılırsa arada bir Dayılık taslarmış Sopayı yerse Akıllanırmış Ama ne adammış Bir adam varmış Bir adam daha Biri babaymış Diğeri de oğlu da Bu çocuk nasıl böyle Oldu anlamazmış… Yeni nesil işte Kafalar başkaymış Mustafa Acıoğlu
![]() |
#73 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Anlık
Koyu karanlık hayat bir anlık sallapati adımlarla yÜrÜmek sokaklarda bir ışıkta ayılan diğerinde bayılan gerçeğimsi ama gerçek olmayan yalansı ama yalan olmayan kestirilmez bir yalan tahminsiz bir doğru koyu karanlık ve hayat bir anlık bir anın gÜzelliğine bağlanmak aptallık Mustafa Acıoğlu
![]() |
#74 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Arkadaş'a Naziremdir
Öylelerini gördüm hayatta Seni kavrayamıyorum Senden gördüğüm yakınlıkta Bir parça ansiklopedik merak Olduğunu sanıyorum Belki de beni Bir zübbe olmadığının İspatı bir belge gördün Ya da Babalık iç güdüsüyle Yangın yerini onaracak Bir aday… ha? Aptalca bir seyirtişle Sığınıyorum işte Varsayımlar ardına Çok vurdular beni çok Ne çok satıldım bir bilsen İşte böyle Geleceğini seçemeyen Yılgın bir insana Bil ki her teori Gerçeklik ifade eder. Mustafa Acıoğlu
![]() |
#75 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Başka Güzel
Bir başka güzel Bu gece yağmur Damlalar bir başka düşüyor Bir başka ıslanıyor Gömleğim Islak bedenim Bir başka üşüyor Bir başka güzel Bu gece her yan İnsanlar sanki Bir başka yaşıyor Bambaşka bir dünya Yaşananlar başka Yaşayanlar başka Bana öyle geliyor Bir başka güzel Bu gece yürümek Amzuna alıp ceketini Tesbihimin tıkırtısı başka Gümüşünün şıngırtısı bir başka Yollar sanki Bana dar geliyor Esen rüzgar Ağaçların hışırtısı bir başka Sanki beni alkışlıyor Bambaşka o dünyayı Hayalimde yeşerttiğim O büyük aşkı Alkışlıyor… Bir başka güzel Bu gece çay içmek Dumanı da bir başka tütüyor Vir başka tutyor Demini bu gece Bir başka tad veriyor Bambaşka bir renkte Parlıyor bardağı Her köşesinden bir renk Fışkırıyor Bir ilginç ahenk Bir başka güzel Bu gece yatmamak Bu gece uykusuz Bu gece yorgun Bu gece yapayalnız Hayallere dalmak Rüyalar görmek Kapamadan gözleri Bir başka güzel Gecenin senfonisi Duymak bir başka Söylenmemiş sözleri Bir başka güzel Olurdu bu gece ölmek Bambaşka delerdi Kurşun bağrımı Bir başka güzel Olurdu eminim Bu gece her şeye veda etmek Başka olurdu Namlular önünde Arz-ı endam etmek Ama olmadı Yanmıyorum ama Bir başka güzel Olsa da bu gece Hayalini çattığım O iki hece Geldiğinde de elbet En güzel gece olacak Ve ben yola düşeceğim Yine omzumda ceket Ve yürüyeceğim En geniş yollarda Gideceğim İlelebed… Mustafa Acıoğlu
![]() |
#76 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Ceset & Bir Yavru Kuş
üç kuruşluk keyfimle herkes neden savaşır yavru bir kuş gibi yüreğim donar üşür bir ceset teneşirle öpüşür tuzsuz aşım dertsiz başım herkes neden dalaşır yavru bir kuş büyür bir yavruyu büyütür bir ceset adli tıpta Doktor delil öğütür Bana dokunmayan yılan Binlerce yıl yaşardı Beni de vurdular Yine de yaşadılar Yavru kuş palazlanır Uçmaya heveslenir Bir ceset musallada Bir imam kaç cemaat Etrafında dolanır Çay bu gün ılımış İmamın abdest suyu gibi Her şey böyle Bir anda mı değişir Yavru kuşu da vurmuşlar Yavrusunu da vurmuşlar Bir ceset mezarda Kara toprakla sevişir Mustafa Acıoğlu
![]() |
#77 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Cevap
Niyetlensem bir şiir yazmaya Sen geliyorsun aklıma Kızarmış yüzün Ağlamaklı gözün Söylediğim üç-beş lakırdıya Verdiğin tepki Ilık ve tuzlu Bir hüzün denizi Vefa ve sadakatin Vıcıklaştığı gönlümde Gördüğüm trajik sevdalardan Gayrı hislerin olduğu Yeryüzünde Yeni bir boyut kazanıyor zihnimde Bir karışlık delikten alırken Koca semadan Havanın müjdesini Kırdın kilidi de açtın Gönül kafesini Yalnızlığın boynuna farz olduğu Güvercin kanadında İlahi bir emir gibi kaldırdın Bu kulluğu köleliği Yalnızlığa itaat Tek başınalığa riayet Bu enfes bir gece Gözlerinin parıltısı gözümü Yağmurun şarkısı kulağımı kutsarken Kendimi Kanatlı hissediyorum Herkesin “bir iflah olmaz it” dediği Bu şahsı Sen sardın Şefkatin ve merhametinle Sterilize edilmiş varlığınla Ve rüya okulunda Geri gidiyor Kırtasa geçiyorum Seni unutmayacağım Andolsun Mustafa Acıoğlu
![]() |
#78 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Cinayetin Ardından
Bir adamı vurdular ortalık hepten karıştı Hepisi birden vuruştu kapıştı ve kırıştı Hepsi de iftirada birbiriynen yarıştı Hepisi Ermeniymiş hepisi Hırantmış Tamamen duygusal gayeler hep rantmış polis tuttu çattı jandarmaya fotoğraf için ekranlarda sallama boş beleş laf için mesele pek leziz ahmak için saf için Hepisi Ermeniymiş hepisi Hırantmış Tamamen duygusal gayeler hep rantmış bir ay oldu ağalar TVler hiç susmadı durup düşünmek kimsenin aklına esmedi düşüneyim biraz diye kimse sesin kısmadı Hepisi Ermeniymiş hepisi Hırantmış Tamamen duygusal gayeler hep rantmış kim ulan bu öldürüldüyse öldürüldü işte yeter aklımız fikrimiz hep dolduruldu işte yıllardır kaç yavru böyle solduruldu işte Hepisi Ermeniymiş hepisi Hırantmış Tamamen duygusal gayeler hep rantmış ırakta afganda emperyalizm vuruyor kim ağıt yakıyor kimler derdin soruyor bu kıyımı katliamı birileri koruyor Hepisi Ermeniymiş hepisi Hırantmış Tamamen duygusal gayeler hep rantmış bunların derdi vallah ölen değil biliniz nedir diye buyrun düşünelim geliniz salim aklı kendinize gelin rehber ediniz Hepisi Ermeniymiş hepisi Hırantmış Tamamen duygusal gayeler hep rantmış Binlerce ölen için bir dakika kafi mi ney yani bu ölen peri padişahi mı dertlisiniz değil mi tabi evet sahi mi? Hepisi Ermeniymiş hepisi Hırantmış Tamamen duygusal gayeler hep rantmış Sizden ne hırant ne de ermeni olur ağzınıza bakan ya verem ya lösemi olur adam dediğin adam hiç böyle mi olur Hepisi Ermeniymiş hepisi Hırantmış Tamamen duygusal gayeler hep rantmış Mustafa diyor ki erkekseniz gerçekleri konuşun deyin ve gösterin kaçakları topları tüfekleri bombaları uçakları Hepisi Ermeniymiş hepisi Hırantmış Tamamen duygusal gayeler hep rantmış Mustafa Acıoğlu
![]() |
#79 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Deli Saçması Belki Ama
Bir Gece habis Sözlerimde hapis Çukur kazan dozerler Şu yepyeni çağda Ölümler bir Acılar Bir Bir Deli Üstü başı darmadağın Saç sakal karmakarış Ve ölülerle dolan Kazılı çukurlar Kireçlenen cesetler Bembeyazdır Hepsinin her yeri İnsanlığın yüzü gözü is Say ki dedi Bir deli Bir deli saçması Ceplerinde elleri Sereserpe yürüyor Yağmurlar altında Bir hayal torbasında Bir hayalet getirdi Ölenlerden bir şeyler Sattım gitti vel hasıl Bir paket cıgara parasına Bir deli saçması Bir deli saçması belki Rüyalarımdan taşmazlar Sözlerimi aşmazlar Hiç yanımda koşmazlar Hep dilimde şaşmazlar Bir deli saçması belki Bir deli saçması belki ama Birileri başkaldırdılar karşı koydular Birileri yiğitçe mertçe durdular Hepsinin canı bir başka çıktı Kimini Moskof vurdu Kimini sırp yaktı Bir küçücük bebeğe Biri kaç kurşun sıktı Ama birileri Var ya birileri Her daim baktı Bir deli saçması belki ama Mustafa Acıoğlu
![]() |
#80 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Fermandır Gözlerin
Özümdeki acılara Bir fermandır gözlerin İçimdeki sancılara Bir dermandır sözlerin Yedi iklim kıştan çok Ortaktır acıma benim Böyle gelir bu demler Gözlerime şebnemler Ağıdıma kayalar Erir gider tozar biter Ama katı ama tınmaz Küfürle yanmış sineler Mustafa Acıoğlu
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|