![]() |
![]() |
#71 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bu Sözlerim Anlayana
Selam verdim rüşvet değildir diye almadılar, demiş Merhum Fuzuli Ne değişti, var mı farkı Çıksa da görse, şimdiki hali Sallanıyor mülkün temeli Oysa hakkı aramaktır, doğrunun emeli Söylenecek çok şey var da Bilmem hangi birini demeli Bunca mağdurun yüreği kanıyor Adalet kaplumbağanın sırtına binmiş, gidiyor Dosyalar yığıldıkça yığılıyor Bugün git, yarın gelden usanmış İnsanlar hakkını aramaktan caymış Eyvahlar olsun Çıkıp ta “sen ne yapıyorsun” diyen kalmamış Herkes kurmuş kendince bir çark Çabalıyor döndürmeye Herkes üflüyor, kendi borusunu öttürmeye Varsa dayın, arkan Fiyakalıysa kürkün, babaysa markan Hallediliyor işin Kimsenin tahammülü yok görmeye garibanı Nasılsa ay otuz Salla başını al maaşını Bu dünyayı kurtarmak Kala kala sana mı kaldı İyi, hoş, güzel de bu gidiş Her gidişte, er geç vardır bir bitiş Yani Sultan Süleyman’a kalmamış bu düzen Çıkar bir gün mutlak, bir bozan Hangi bahar var ki, sonunda gelmesin hazan Koruyorsa seni, bugün makamın Sana Yaptıklarının hesabını sormaya Gücü yetmiyorsa insanların Unutma sakın Bir de Allahın adaleti var yarın... Gürsel İleri
![]() |
#72 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bu Sözlerim Yeşil Gözlerine
Seninle konuşurken, gözlerimi kaçırsam Başımı eğsem de İnan yalan yok sözlerimin hiçbirinde Bilmiyorsun Bu sözlerim yeşil gözlerine Ne zaman gözlerim, gözlerine değse Bir yangın başlıyor yüreğimde Alev alev yakıyor o yeşil gözler bu kalbi Bilmiyorsun sen bunu Gözlerimi gözlerinden kaçırmıyorum Ben sadece gözlerine bakamıyorum Hangi güzellik var ki Böylesine arzulanan Ve yüreği o istekle yakan Ve hangi gözler var ki Senin yeşil gözlerin gibi bakan... Gürsel İleri
![]() |
#73 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Şehir
Bu şehrin kaldırımlarına değdi ayakların Yollarında yürüdün Havasını soludun Onun için şimdi, bu şehrin yeri Yüreğimde, anlatamam ki o kutsal değeri Seni özledikçe bu şehir gurbetim Sen oldukça sılam Biliyorsun yavrum Senin olduğun yer, benim yuvam Bu şehrin ekmeğini yedin Suyunu içtin Rabbime şükür için İki kat daha arttı değeri nimetin Her gece, karanlık olup, çöküyor Yağmur oluyor, yağıyor Bu şehrin üstüne hasretin Güneş doğuyor, sen gelince, bu şehrin üstüne Gidince, sis ile pus, kar ile buz yine Ne zaman bitecek bu özlem, söylesene Ne zaman yaşayacağız, beklenen o günleri Bu şehrin kaldırımlarına değdi ayakların Sokaklarında yürüdün Havasını soludun Onun için artık bu şehrin yeri Anlatamam ki, yüreğimde o kutsal değeri… Gürsel İleri
![]() |
#74 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bugün Yirmi üç Nisan
İsmet Alp’e… Bu senin bayramın oğlum, çoş, kutla Bugün Yirmi üç Nisan Öğün Türklüğünle Mustafa Kemal Atatürk’ten sana armağan Bu bayram, bu vatan Bugün bayr****** Yarın yurduna, bayrağına sahip çık oğlum Allah inancı yüreğinde İlim, irfan ışığı gözlerinde olsun oğlum Bugün Yirmi üç Nisan’ı Yarın On dokuz Mayıs’ı kutla oğlum Ayrılma sakın vatan sevgisinden, Atanın izinden Doğrunun yanındadır Yüce Allah, her şeyin hayırlısı Ne cüppelisi, ne sakallısı, korkma oğlum Bölemez bu vatanı, nede PKK’lısı Bu vatana canını vermiş şehitlerimizin kanındandır Bayrağımızın kırmızısı Bugün Yirmi üç Nisan Mustafa Kemal Atatürk’ten sana armağan Bu bayram, bu onur Öğren tarihini, gör bak Şan ile şeref ile dünyaya hükmetti Atan Bugün Yirmi üç Nisan Tüm çocukların bu bayram Bak kaldırdık oğlum Irk, din, dil, renk ayrımını Bütün dünyanın çocuklarına armağan ettik Yirmi üç Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Bugün Yirmi üç Nisan oğlum Seni gözlerinden öpüyorum ve kutluyorum… Gürsel İleri
![]() |
#75 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Buğdayları Biçerlerdi
Buğdayları biçerlerdi Yıldızları seyrederdim ben Ve bir rüzgâr eserdi usulca Nadasa bırakılmış toprağın Çayırın, çimenin kokusu karışırdı Rüzgâra buram buram Ben, hep seni düşlerdim Sanırdım ki senin kokun Rüzgâr ile bana varan Buğdayları biçerlerdi Yıldızları seyrederdim ben Saçlarının sarısıydı Buğday başakları Gözlerinin karasıydı Seyre daldığım o ******* Ve pırıltısıydı yıldızlar Buğdayları biçerlerdi, uyumazdım Sabahlara dek yıldızları seyrederdim Ve ben hep, hep seni düşlerdim Şimdi sen yoksun Anılardan başka hiçbir yerde Körelmiş, kurumuş tüm tarlalar Sönmüş, sönmüş bütün yıldızlar Arıyorum, bulamıyorum kaybolanları Kim Kim söndürdü yıldızları Kim söndürdü benim yıldızlarımı Buğdayları biçerlerdi Ben yıldızları seyrederdim... Gürsel İleri
![]() |
#76 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bulamadım
Bu yollarda çok gezdim Aramaktan yoruldum Canımdan bezdim Bulamadım bulamadım Ne gerçek bir dost Ne bir seven Bulamadım Milyar içinde bir bile Geçti böyle, bu hal ile Bunca sene, dile kolay dile Yaşadım her derdi Birbirinden başka Bulamadım Bin dar günümde bir arka Hasret gideceğim bu dünyadan Gerçek aşka Ne candan bir dost Ne bir sevgili Bulamadım Milyar içinde bir bile Geçti böyle, bu hal ile Bunca yıl, dile kolay dile... Gürsel İleri
![]() |
#77 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bunun Adı
Ben yıkıldıkça Dimdik ayakta kalmayı öğrendim Gayret ettim, elde etmeye İnsan olmak için ne gerekiyorsa Öfkelerim yumrum yumruk boğazıma diziliyorsa Ve ben susuyorsam Ve hala konuşmuyorsam Boyun bükmüş görünüyorsam Bekliyorsam Sabır değildir artık bu Sabrı aşmıştır Fedakarlıktır bunun adı Candan, kandan, ruhtan, bedenden Soluk soluk, her nefesten Feda etmektir bu Fedakarlıktır bunun adı Tatlı uykulardan Kucak kucak umutlardan Yarınlardan feda etmektir bu Fedakarlıktır bunun adı Kin duyuyorsam şu adaletsiz düzene Engel olamıyorsam gidişine Öfkelerim yumruk yumruk boğazıma diziliyorsa Ve ben susuyorsam Ve hala konuşmuyorsam Sabır değildir artık bunun adı Sabrı aşmıştır Fedakarlıktır bu, başka bir şey değil Sadece fedakarlıktır Candan, kandan, ruhtan, bedenden Soluk soluk, her nefesten Bugünden, gelecekten Kucak kucak umutlardan Tatlı uykulardan Vazgeçmek Feda etmektir bu... Gürsel İleri
![]() |
#78 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bunun Adı Sonbahar
Bir hüzün şarkısı söylüyor rüzgar Savrulup gidiyor, sararmış, kurumuş yapraklar Bunun adı sonbahar Bir bak aynaya dostum Alında çizgiler, saçta aklar Bunun adı da sonbahar Hasret kokuyor, bu ıslak kaldırımlar Toprağa düşen yağmur taneleri gibi Kaybolup gitmiş o yorgun yıllar Sararmış solmuş güller Hüzün dolmuş gönüller Erken çöküyor şimdi akşamlar Bunun adı sonbahar Gökyüzü gri Üşümüş oğlumun küçük elleri Sisli ve nemli sabahlar Bunun adı sonbahar Bir hüzün türküsü söylüyor rüzgar Dağılıp gidiyor, sararmış, kurumuş yapraklar Bunun Bunun adı sonbahar... Gürsel İleri
![]() |
#79 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Büyüdün mü Bebek
Büyüdün mü bebek Şimdi haram mı bana, seni sevmek Kara gözlerin yüzüme bakmıyor, suskunsun Uzaktan uzağa gelip geçiyorsun Ne o küçüğüm, bambaşka biri olmuşsun Büyüdün mü bebek Gönlüme sığmıyorsun Bu canı acıtıyorsun Söze gerek yok, boşa zorlanıyorsun Zaten, söyleyeceğini, gözlerinle anlatıyorsun Hangi devre mülk yürekte yer buldun Gidiyorsun Büyüdün mü bebek Bensizliğe kanat çırpıyorsun Biliyorum Akacak kan damarda Gidecek yolcu bu handa durmaz Gider ve kaderini yaşarsın Biliyorum Önüne geçmez bu gidişin, dur, demek Ve gidiyorsun Sen ne zaman büyüdün bebek… Gürsel İleri
![]() |
#80 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Canım Benim
Canım benim Bazen okşayamadığım o saçlarının Kokusunu duyuyorum, biliyor musun? Sen ağladığında Gözyaşlarının her bir damlası Kor olup, yüreğimi yakıyor, hissediyor musun? Ve uyanıp, gece yarıları Sana susamış Uykularım kaçmış bir halde Ellerim uzanıyor telefona, duymak için sesini Bir kez daha, söyleyebilmek için Seni çok Çok, ama çok sevdiğimi Canım Canım benim Sen üzülsen, benim kalbim sızlar Geçmez olur dakikalar Güldüğünü gördüğümde Güneş doğar yüreğimde Kaybolur karanlıklar Canım Canım benim Sensiz yaşamak, inan ki kahrolmak Sensiz yaşamak, bildiğim yollarda kaybolmak Olmaz olsun canım, sensiz var olmak Canım Canım benim… Gürsel İleri
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|