![]() |
![]() |
#71 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kaybedersem Ölürüm
izlerim düştü soğuk kaldırımlara, gözlerin düştü buz tutmuş yüreğime, ayaz ankara’da, soğuk bir akşam, gözlerimde resmin, sen yüreğimde... yürüyorum, sonsuzluğa yürüyorum, karanlık gecenin ortasında ölüm, ve beni bekleyen bir sır gizemiyle, varlığına tebessüm, seni düşünüyorum... ağaçlar çırpınıyordu kaybederim diye, yazdan kalan tek hatıra bir yaprak, ben çırpınıyorum yaprak düşmesin, kaybedersem ölürüm, her şeyimsin... soğuk yüzlerine nakşettim, bu kaldırımlar beni tanır, seni gören güneş, seni gören ay doğuşundan utanır, çilekeşlerin annesi, kaldırımları sanır, oysa çilekeş benim, oysa dert çeken benim... ıssız akşamların sabahında beklediğim, aç gözlerini, bir tebessüm eyle ısınsın yüreğim, bedenler fani dedik, bırak ruhunu sevsin ruhum, ne olur, kurumuş gövdemde yeşeren yaprak sen ol... ‘Necip Fazıl Kısakürek’e’
![]() |
#72 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kefenim Yırtık
ruhum evreni sarıyor, ruhum daralıyor, ışıklar geliyor, yavaş yavaş eriyor karanlık, dünya kocaman bir tabut, gökyüzü kefenim, kefenim yırtık, tabuta sığmaz bedenim… yıldızlar, tabutumun arkasında sıra sıra, bir tebessüm etsen, değişmem, sultan olsam mısıra, ben Ebubekir olmayı istemedim, ayağında toz olayım onun, ben, sende sana yakın olanı değil, sana yakın olmayı, Kusva’nın semeri olmayı istedim… yak beni ey güneş, kızıllığın yüreğimi kanatsın, bir kere, bir kere ne olur? karanlığı aydınlığa çeviren nur, gelsen diyorum, başımı okşasan… sana yakışmaz biliyorum, beni bağışla, alsan ayaklarının altına bu günahkar başımı, tükürsen yüzüme, vallahi güller açar, kabul etsen, aldığım en güzel hediye bu desem… istemem en yüce varlık insan olmayı, değişmem dünyalara, ayağının altında bir zerre toz olmayı, isterim, ebediyette ezeliyi isterim, isterim ama çok zor, sevgiliyle, sevgiliyi isterim… sınırsız bir evren, evrenin içinde ben, sana sığmaz ümitler, sana sığmaz hayaller, ruhum yeni doğmuş bir çocuk, sabah akşam emekler, sessizlik ölüm olmuş, haykıracağı günü bekler…
![]() |
#73 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kim Vurduya Gitti
kim vurduya gitti zavallı kalbim, beni öldüren, sensizlik oldu, vazgeçeyim dedim ben bu sevdadan, gönlüm aşkına, kul köle oldu... bu canı sana adadığımı, seni ne kadar çok sevdiğimi, uzakta olsan da seveceğimi, uzun sözün özü, seni yaşayacağım, hayatımın en büyük yemini oldu... şu anki özlemim sana kavuşmak, bir daha asla hiç ayrılmamak, gönlüm seni sevdi, seninle olmak, seninle olmak istiyor, seni istiyor, sanki ayrılıklar, hesap soruyor...
![]() |
#74 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kime Sitem
elimde fincanım, karşımda resmin, içinde acılar, dertler kederler, yudum yudum içtim, bu gün sevgilim, bir elimde yanan, sigaram benim, katre katre çektim, çektim sevgilim, kalbimden vuran hasretin üstüne, yavaş yavaş çöktüm, çöktüm sevgilim, yüreğimi sardı, alev alev ateşin, yandıkça yandım, yandıkça yandım, ben kül olmak için sevdalandım, saf aşkın saf budalası, değilmiyim ben, aşkını, her şeyini bu uğurda sarfeden, değeri bilinmeyen aşkın, sonu hüsrandır, son sözüm yine sana sevgilim, ben sahte aşklar için yaratılmadım, saf ve tertemiz duygularla yaşadım, yansam da, kül olsam da, sönmeyeceğim, ölsem de, bu yoldan dönmeyeceğim...
![]() |
#75 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kimsin Sen?
içimdeki sıkıntı, kimsin sen? yalnızlığın varlığı mı bende ki, parçalanan kalbim mi, hücrelere ayrılan? yoksa hislerim mi, teker teker dökülen? kimsin sen? beni her an yalnız bırakmayan, beni bana bıraksan, bir an rahatlasam, sonra, anlasam yalnızlıkla dost olduğumu, sen misin ey yalnızlık, beni bu hale sokan? yoksa sen yok musun, sende mi benden uzakta... kalksam rahatlarım, otursam dinlenirim diyorum, olmuyor, ya sen tamamen benimle olmalısın, ya da beni bana bırakıp, aslına dönmelisin, ben ikili yaşayamam, bunu iyi bilmelisin... hadi konuş benimle ey yalnızlık, kalbimi rahat bırakacak mısın, bu gece? yoksa, alıp kuytu bir köşede vuracak mısın? yüreğimin en derin yerinden, kör bir kurşunla...
![]() |
#76 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Korkusu ayrılıktan
güneş alev alev dağın eteklerinde, korkusu yanmak değil, ayrılıktan, yüreğin sarmış yüreğimi içimde, korkum yanmak değil ayrılıktan… gözlerim, dalar masum gözlerine, kalbimde bir yorgunluktur başlar, gidişi olan dönüşsüz sözlerin, alır götürür beni yüreğine… bir hışımla sahile vurur dalgalar, kumun korkusu dalga değil, ayrılmak yıllar yılı yaşadığı sahilden, söküp götürmesi seni yüreğimden… cehennem oldu yüreğim yaktı beni, ummanlar dolsa gönlüme söndüremez, istemem zaten yaktığın ateşin sönmesini, benim korkum yanmak değil, ayrılıktan… ney derinliğinde sesinin ahengi, ateşli mızrak gibi işler içime, dertli dertli sayhalar duyulur, korkum ölmek değil, ayrılıktan… tutkundur sözlerine sözlerim, esaretinde sana vurgun gözlerim, ne hasretler yaşadım, ne özlemler bilirim, korkum ayrı kalmak değil, ayrılıktan…
![]() |
#77 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mektup
içime hüzünler doğdu bu akşam, gözlerim yaşlarla doldu bu akşam, hasretin derinden yaralar beni, sensizlik üstüme çöktü bu akşam. dertli yüreğimi sardı acılar, mektubun elime geçene kadar, benim gökyüzümde bulutlar ağlar, ta ki seni görüp gülene kadar. güneş sensiz battı yine bu akşam, seni düşünürken deliler gibi, gözlerim uykuya dalana kadar, seni seveceğim ölene kadar. kuşlar dertli öter yine bu akşam, boynu bükük çiçekler, mahsun bu akşam, sensizliğin beni vurdu bu akşam, mektubun elime geçene kadar. ne hallerdeyim bir bilebilsen, ellerimden tutup teselli etsen, kan ağlar sensiz gamlı yüreğim, gözlerinle gözyaşlarımı silsen. şu anda mektubun benim elimde, gözlerimde yaş, içimde sevinç, seni okuyorum her kelimede, seni yaşıyorum her an içimde. dünyanın en mutlu insanı bendim, okudum mektubun sonuna geldim, başladı ayrılık yine bu akşam, mutsuz bir haldeyim sensiz bu akşam. aynaya benim için tebessüm bırak, gözlerine benden hatıra kalsın, dertleri kederi bir yana bırak, yüzün gülücükle dolsun bu akşam. bırakma elinden sakın resmimi, seni seviyorum diyene kadar, bekle beni sevdiğim gelene kadar, seni seveceğim ölene kadar…
![]() |
#78 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Merdivenler
ağır ağır zehrini içmek için aşkın, merdivenler duygularıma çıkan yol, her çıkmazın içinde bir çıkış yolu, hoşgörüyle atılmış, sevgi dolu saygı dolu... aldım elime bende merdivenimi, dayadım gökyüzünün ihtişamlı bağrına, başkaldırıların ülkesi yeryüzüne bakıyor, o bir özgürlükler ülkesi, gökyüzü... isyan eşittir maddiyat tutkunluğu, eksiler artıları yiyiyor, çarpılar yok ortada, ve bitirdiler sonunda o kutsal ruhu, seni bekliyor dirilişin umudu... son bir muştudur kulaklarda çınlayan, bu onun sesi, bak seni çağırıyor, gel diyor, ne olursan ol, gel diyor, mevlana ruhunu taşıyan, seni bekliyor...
![]() |
#79 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Muzaffer Bey
seni unutmayacağız, gitsende yüreklerdesin muzaffer bey, en acı şarkıları, senin için çalacak bu dertli ney, arkanda bıraktığın bir dolap, bir kaç kitap, ne güzel günlerdi, oturur eylerdik hitap, senin gittiğin gün, yorgun ve bitap, ayrılığın acısıydı veren gönüllere ızdırap, farklı bir duygu, farklı bir histir iyi arkadaş, arasan zor bulunur böyle bir sırdaş, ayrılığın bizleri perişan etse de, bırakıp aramızdan çekip gitse de, bir gün biz de diyeceğiz, hey gidi günler hey, unutmayacağız seni asla muzaffer bey....
![]() |
#80 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne Çare
süsleyen ben olsam, gece rüyalarını, gündüz hayallerini, sabahları ellerimde açsa zülüflerin, hiç olmazsa, seninle geçirsem, ömrümün son saniyelerini. ellerimde kenetlensin, o güzel ellerin, sen sen diye çıkar, aldığım her nefesim, aksini kulaklarımda duysam, o güzel sesin, son defa olsa da, baksın gözlerime, hayat dolu gözlerin, manasını yüreğimde hissetsin, en derin sözlerin, yakar benliğimi cayır cayır hasretin, sıkıntıyla doludur her anı zalim gurbetin, gurbet akşamlarında, özlem kor olur yüreğimde, ellerimde güller solar, sana veremem, acemi şafağında, yıllarca beklenir güneşin batışı, gelmek istesem de, ey yar, sana gelemem, efkar dumanları yüreğini sarmasın, yüzünden gülücükler eksik olmasın, serin akşamlar, teninin kokusunu getirsin, geçen günler, vuslatın haberini versin.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|