![]() |
![]() |
#71 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() *Kırk Yıl Gönül Verdiğim
Şu gönlümü açsanız, neler neler görünür Sizler suyu içseniz, bana tokluk yerinir. Hep kahırlı yaşadım, yürüdüm adım adım Yaraları kaşıdım! ! Ne tuzum var ne tadım Nakış nakış ördüğüm, boğazımda kördüğüm Kırık yıl gönül verdiğim, Dinim ile Türklüğüm Çatlamış ar damarı, çiçeğe konmaz arı Sende nazın humarı, ben de sözün damarı Küstüm ama bana sor! Evvele sor, sona sor Gönlümdeki hana sor ve sevdadan yana sor Işık yakmalı yurda, gedik açmalı sur’da Alnın öpeyim dur da, bir ayağım çukurda Gönül gözüm Pericik, çok içinde biricik Yavru pır pır söz cik cik, gayri kaldım gericim Ne boyu var ne eni, anlayın artık beni Sızım var henüz yeni, kaybetmişim güveni Gönlümü bilen bilir! Başım ona eğilir Yaşamak sonra gelir, yiğit ölmeden ölür.
![]() |
#72 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() *Kış Demiş
Baykuş eğri büğrü yazmış yazıyı Çakal yola salmış topal tazıyı Karınca ciğere çekmiş sızıyı Sivrisinek bey arıya kış demiş.
![]() |
#73 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Kızından Babasına...
Ben sana baba dedim; Gidenler gelmez diye, El kıymet bilmez diye, Babalar ölmez diye, Ben sana baba dedim! Ben sana baba dedim; Yüz sensiz gülmez diye, Ufkumu delmez diye, Yâr yaşım silmez diye, Ben sana baba dedim! Ben sana baba dedim; Baba cevher, öz diye, Hasret ateş, köz diye, Benliğimi ez diye, Ben sana baba dedim! Ben sana baba dedim; Kıymet bulur söz diye, Sana yollar düz diye, Sensiz bahar güz diye, Ben sana baba dedim! Ben sana baba dedim; Kavuşuruz tez diye, Asılmasın yüz diye, Düşlerimde gez diye, Ben sana baba dedim! Ben sana baba dedim; Sensiz ömür az diye, Sana çıkar iz diye, Her derdimi sez diye, Ben sana baba dedim! Ben sana baba dedim; Dost beni almaz diye, Öz felah bulmaz diye, Sensiz yurt olmaz diye, Ben sana baba dedim! Ben sana baba dedim; Yiğitler yılmaz diye, Göz yolda kalmaz diye, Hakikat solmaz diye, Ben sana baba dedim! ! !
![]() |
#74 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Kızma Ufaklık!
Ufaklığım, sancı düşer inciğe Özledinse, geleyim mi? Olmaz mı? Herkes güle vurgun, ben gelinciğe Sen yeşersen viraneler gülmez mi? Sanırsın ki; arzulamam, aramam Bir saniye senden uzak duramam Sana ulaşamam, sana varamam Dua etsem gelip seni bulmaz mı? Kara kazan bir gün alır götürür Gözlemlerim beni yeyip bitirir Özlemlerim beni sana getirir Selam salsam dostun seni salmaz mı? Unutulmaz ufaklıklar ufağı Yırtar karanlığı, doğar şafağı Derede sazana atarsın ağı Yüreğinde ince sızı dolmaz mı? Ben gidersem adın kalmaz çiçeğim Ben var isem adın solmaz çiçeğim Sebeplerin adın bilmez çiçeğim Çiçekleri sulamazsan solmaz mı?
![]() |
#75 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Kimlik-1-
Muhabbet bağına bir nazar eyle Bahçesi Türk meyvesi Türk barı Türk Gez dolaş durmadan dağ, ova, yayla Çiçeği Türk, çimeni Türk, arı Türk. Zemheri başında açılır çiçek Bu hale bir mana vermemiz gerek Ahali ad koydu 'çiçek' diyerek Kırmızı Türk, mavisi Türk, sarı Türk. Hayal engin deniz, söz boğum boğum Hasret ile geçer en olgun çağım Sağanak altında gönül durağım. Yağmuru Türk, dolusu Türk, karı Türk Gönülde kaynayan, kabaran, taşan Her Türkün olduğu yere ulaşan Yüreklerde yanan, tüten, korlaşan Ateşi Türk, alevi Türk harı Türk Kem gözlere perde germiş ******* Sesimize ses vermiyor yüceler Azmi şeref, payesi ar, niceler Anası Türk, babası Türk, yâr’ı Türk
![]() |
#76 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Kimlik-2-
Sen ey vatanın onuru, mahzun olma dalgalan Yalvarırım ey rüzgarlar kesmeyin hızı bir an Kasırgalar aşka gelir, nağmeler yolda kalır Sen düşersen ben düşerim, toprağım olur viran.
![]() |
#77 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Konuş-ma…
Selam veriyorum, dalgınlık neden Bir dörtlük yollasam görür mü acep? Uyuma, menzili doğrulttu giden Yoksa bu yaptığım terör mü acep? Merhaba demekten usanan şair Bir şiir karalar hayata dair Bulursa konuşur Fatih’ten mahir Bulmazsa ayağı sürür mü acep? Dinle bu sözümü oyalanma gel Dünya benim diye boyalanma gel Haktan gayrisini sakın anma, gel Buna Halik ruhsat verir mi acep? Ne bu sızım diner ne bu ıstırap Günler var perişan, yıllar var harap Şaşırılmış rota, yıkılmış mihrap Bu rüzgarlar bizi kürür mü acep? Bir yanda dalkavuk, bir yanda hile Bir yandan taş atar ahbabım bile Bir yanda yoksulluk, bir yanda çile Ve bu hayat böyle yürür mü acep? Dinlersen Kaleli doğruyu yazar Fakat çok güvenme bazen de azar Bazen bade diye su içer sızar Hakikate karşı erir mi acep?
![]() |
#78 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Kurban Hikayesi
Musa çoban idi, koyun güderdi Üç kurt geldi, bir koyun ver baç dedi. Emanetti, sahibine ne derdi. Bizim için en güzeli seç dedi. Elçiyiz biz, isteğimiz eyle gel Biz koruruz sahibine söyle gel Git ağandan izin iste öyle gel Ne diyeyim, isteğiniz kaç dedi Ben gidersem koyunları boğmayın Hem yemeyin, hem de sakın sağmayın Yemin edin, hüzün olup yağmayın Biz değmeyiz dağdan dağa saç dedi. Kurtlar koyunları garanti etti Musa koşa koşa köyüne yetti Bu durumu ağasına iletti Çabuk git ver bu yaptığın suç dedi. Kurtlar koyunlardan birini aldı İşte o sırada olanlar oldu. Ki; koyun karnında bir yavru buldu Kurda baktı, hikmeti ne? “MIÇ” dedi. Koyun o an kınalı koç doğurdu Kurban olsun yavrum, alın bağırdı Koç telekten hafif, taştan ağırdı Semiz idi, tertemizdi, aç dedi. Sırrın denizinde olaylara bak Her biri zincirde halka muhakkak Ne cadde var, ne bulvar var, ne sokak Mekansız bir çağdan çağa uç dedi Zaman cahilliye, gönülde vehim Bir evladın yoksa, durumun vahim Halil-ür Rahman’dı Ebü’l İbrahim “Bir oğul ver, başa olsun taç” dedi. Günlerce yalvardı, istedi Haktan Dilek Hak katına ulaştı çoktan Gün geldi, İsmail var oldu yoktan Sanki onsuz bütün alem hiç dedi İbrahim böylece talihi yendi Zaman geldi sözünü tut denildi Deve kurban etti, sayısı bindi. Ne ağır imtihan, ikaz üç dedi. Sevdiğim diyerek çökmüştü dize Sonra hakikatle geldi yüz yüze En sevdiğin neyse o gerek bize Bir gaip ses, İsmail’den geç dedi. Anasıyla İsmail’i aldılar Çöle doğru yola revan oldular Susayınca orda zemzem buldular. Hem berraktı, hem tatlıydı “iç” dedi Hacer bakmaz idi şeytan yüzüne Bir taş attı tam rast geldi gözüne Kördü şimdi, inanmadı sözüne. Mahvettiğin müminlerden öç dedi İsmail’in gözlerini bağladı Tekbir aldı, çok yalvardı, ağladı Hüzün arşta bir yüreği dağladı Cebrail’e rahmetimi saç dedi. Yiğitti İsmail, temizdi aktan Yaratana teslim olmuştu çoktan Bildi ki kaza da kader de Haktan Sende bütün kuvvet, kudret, güç dedi. Kesmeyen bıçağı taşlara çaldı Taş yarıldı, gökte ihtilal oldu Bir melek semâdan bir koçla geldi Bu koç Tûr’da kurtla giden koç dedi. .........Hz.Cibril: Allahû ekber, Allahû ekber .........Hz İbrahim: Lâilâhe illellah vellâhûekber .........Hz. İsmail: Allahû ekber ve lillahilhamd
![]() |
#79 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Küser…
Hayalin gecem oldu Deryadır koya küser! Gecemi hasret çaldı Süt ekşir maya küser! Bu günlük yeter artık Hasretler tüter artık Bu dünden beter artık Asalet soya küser! Haklısın, küsersin yar Zamansız esersin yar Feryadı basarsın yar Dereler suya küser! Gecenin ayazında Ayazın beyazında Canların avazında Tiryaki çaya küser! Zordan daha zordayım Ateşteyim kordayım Arasınlar ordayım Yer çatlar faya küser! Aldığımı vermedim Verdiğimi görmedim Ortamı ben germedim Akbaba toya küser! Ok attım hedef bulmaz Tadım ve tuzum olmaz Söylersem bende kalmaz Vuslata yaya küser! Bul adil hakim görüş Töhmette hakim görüş Bilmeden ha-kim görüş Sandıkta oya küser! Düşünce vursun seni Duygular yorsun seni Sorduğun sorsun seni Düğüne toya küser! Eririm aklım ermez Haykırırım ses vermez Halimi canan görmez Gönlünde kaya küser!
![]() |
#80 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Küstün Divane...
Arzu ata binmiş, süvari yaya Bahane mi? Küstün divane seni. Hasret helâk olsun, gün saya saya Cihana mı küstün divane seni. Ömür geçer kuzum, yıllar görünmez Adları sayılır, kullar görünmez Gurbet vatan olmuş, yollar görünmez İhvana mı küstün divane seni. Nedir arzuhalin, nedir muradın Yerlerde sürünür gökteki adın Bulutları sağdın, arşı taradın O Han’a mı küstün divane seni. Görmeli de şahı, göz ile değil Pişmeli, ve lakin köz ile değil Bir bak, beni anla, söz ile değil Sultana mı küstün divane seni. Bu su taş çevirmez, andım boşuna! Bağa hayat vermez, kandım boşuna Baktım hayat çerez yandım boşuna Şahane mi? Küstün, divane seni. Dikenlere çare diye el atar Türlü hayal ile uykuya yatar Rüyada beş alır, birini tutar Mihmana mı küstün divane seni. Kara talihime baktım, usandım Zikrine kafamı taktım, usandım Hayal ile sana aktım, usandım Sen,bana mı küstün divane seni.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|