![]() |
![]() |
#71 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Nineye Cevap
Köyünde güzellikler çoktan yaşamış hasat Minik evler oldu kat,yürekler doldu fesat İçkilerle kutlandık, ezan sayıldı batıl Ana parti, pokerde; çocuk, doğuştan atıl Geçti besmele nine,İngilizce masada Kur’an’ın rafta kaldı,tesettürün yasada O kandil günlerinde kandiller hep yanarda Bizim kandiller söndü diskolarda barlarda. Şehrin gürültüsünden topun boğuldu sesi Ne çıkar patlasa da,oruç etmeden nefsi Bayramlarda tatil var sevinci yaşanılır Ya bir deniz kıyısı ya ormana kaçılır Kim kimi tanıyor ki sevgi saygı göstersin Çıkıp gelsen köyüne ”Bu köy benim mi? ”dersin
![]() |
#72 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() O, Geçmişime Geleceğime Yayılan Işık
Ben kapı arkalarında gizli kapalı büyütülmüş, Ya da töreleri tarafından öldürülmüş, Mekke’nin karanlık günlerinde yükselen feryattım. Babam tarafından çizilmişti mukadderatım. “Toprakla örtülecek şeytan” Anamın yüreğinde figandım. Korkuyordum. Beni kurtaracak Hübel miydi? Lat mıydı? Manat mıydı? İbrahim’in Allah’ı Oydu beni koruyacak: Onda bulacaktım felâhı O ki; bir gün elçisini gönderip Zulmü kovacaktı Ve işte o gün, bu gün, Bu gün; bir başka titriyor ruhum, Bir başka diriliyor vücudum. Kurtuluyorum kara *******in bağrından.. Nasipleniyorum o ilahi nurdan... Bu gün; benim yeniden doğduğum gün Bu gün; alemle bir kutladığım düğün Bu gün; o kutsal adaletin yeri silkeleyişi Bu gün; masum ruhların göklere yükselişi. Bu gün; güneş rükuda.. Ay secdede Alem bir parlak ışıkla dirilmekte Bu gün; kalplerin duruluşu Bu gün; insanlığın yeniden varoluşu Denizlerin birbiriyle buluşması Doğanın bereketle kavuşması Bu gün; insanlığın beraeti Köleliğin bitti esareti Ruhlar bu ışıkla temizlenmekte Mecusilerin ateşleri sönmekte Kisra Sarayı’nın kırıldı ayakları. Telaşla titredi, yahudinin, hiristiyanın bacakları Devrildi Kabede 360 put. Aptal aptal bakıyor sanem, uzza,, lat, nusup Müjdeler yağıyor göklerden birbir “ Bu gelen son peygamber, bir başka peygamber gelmeyecektir” Bir ak kuş sıvazladı Amine’nin sırtını Beyaz bir kaseden içti ilahi şarabını İşte o an nübüvvet nişanıyla girdi bir nur içeri Öyle bir nur ki o, nurdan içeri. Bütün mahluk, mahlukat, melekler selama durdu Alem ezelden beri bu günü bekliyordu. Doğmuştu; yaratılanların en güzeli, Akılda, zekada en mükemmeli Ondaydı ahlaklı ruhun en yükseği, Hakikatın yakını, batılın uzağı. Ahmed di, Mahmud du, Muhammed di Allah’ın insanlığa bahşettiği hikmetti. Gökte Allah övüyordu, yerde biz, O ki; kurtuluş ümidimiz. Yetimdi, Öksüzdü, Halime’nin sütüydü, Hatice’nin, yarı, yardımcısıydı, Kelamın özü, güllerin hasıydı. Müjdeydi, mucizeydi, bilinendi, bilmeceydi O benim güvencemdi. Hıra’nın beklemesi son buldu Sözler toplandı bir kelimede “ İkrâ” dedi Cebrail Okudu. Okudu o mükerrem Okudu; Hetice, Zeyd, Ali, Okudu sevenleri Okudu,” Cennet yolum” diyenleri Artık nebiydi, Allah’ın elçisiydi, Barışın güvercini, Dinlerin kelepçesiydi. Sevginin, Arapçası, Türkçesi, Halepçesiydi. Benim peygamberimdi. Mekke’de çoban, Bedir’de, Uhud’da, Hendek’de kahraman, Medine’de kalpleri ziyalandıran bir cevherdi. Çobandı, Komutandı, Öğrenen Öğretmendı, Sonsuzluğa açılan bahçede elimizden tutan Anaydı, Babaydı, Sevdaydı, Korkmuyorum artık; O varken ruhuma düşmez karanlık. O, geçmişime geleceğime yayılan ışık.
![]() |
#73 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ortasında
ORTASINDA Bu gece suskunluk hakim Yürekler, Bülbül ağlamasında Cem yapmıyor düşünceler Beynin ortasında Baş yok, ayak yalpa Umutlar, Gülün açmasında Kar değiyor tenlere Baharın ortasında Sitem çok, çözüm yok Kalemler, Kavram karmaşasında Zifiri karanlıklar Kağıdın ortasında Eğri, doğru can, Yaşama telaşında Musallalar kuruluyor Hayatın ortasında
![]() |
#74 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ömer Dayı
Görmedi köy olalı böyle çetin bir zaman. Gök yerlerde ağlıyor, yer göklerde toz duman. Sanki sur’a üflenmiş ortalık darmadağın. Korkudan sesi kesik nefesin vaveylânın. Sığınmışlar evlere insanlar titrek,ürkek Yürek güm güm atıyor tavan çöktü çökecek. Evlerden çıt çıkmıyor,dışarısı karanlık Yalnız bir evde telâş, kapı baca aralık. O ev yıllardan beri hasret idi çocuğa, O gece kavuşuldu beklenilen oğula. Evde bayram havası, dışarıda göz yaşı. Gök biliyordu sanki yaşanacak savaşı. Adına Ömer dendi soyuna çeksin diye. Adak kurbanlarını dağıttılar köylüye Büyüttüler bebeği gül bebek, narin bebek Lakin yedisindeyken etmiştiler terk-ü terk Sarmak için küçücük yürekteki yarayı El attılar çocuğa el,komşu,amca,dayı Olmak istediler hep onun kırık kanadı Ama o masum gönül için için kanadı. Seneler böyle geçti; bastı on sekizine Yük olmayım diyordu amca ve teyzesine Güç belâ buldu bir iş,iplik fabrikasında Kazandı üç beş kuruş birikti kasasında Makinenin başında tanıdı Akça kızı Tattı cilveyi nazı, çaldırdı davul sazı Mini mini bir dama soktular başlarını Bal diyerek yediler soğandan aşlarını Üç tomurcuk gül açtı morlu,allı,pembeli Açılmış açılacak güllerin en güzeli O küçücük yuvaya mutluluk, sevgi saçtı, Kapıdan pencereden kahkaha doldu taştı. Göz mü, nazar mı yoksa onun kaderi miydi? Der iken bir kara yel bilinmez nerden esti Büyük kızı Fadime daha on yedisinde Düştü naçar bir derde..Gül yollandı cennete Ortanca kızı Ayşe,boylanıp serpilince Çok uzak diyarlardan gönül verdi bir gence Gitti beyaz tüllerle, kor ekti yüreklere Bu yorgun iki cana yar olmadı Ahmet’te Okuyacağım diye oda gitti gurbete. Gitti gitmesine de daldı zevk-i sefaya, Okuyup ne olacak,ne gerekti cefaya. Bir kaç kurdu, çakalı kendine yaren tuttu, Büyük şehir sonunda onu da yedi yuttu. Mektupların arkası bir bir kesiliyordu Yazdığı son mektupta “ beni unut” diyordu. Akça Ana ak saçın yoldu döktü önüne, Ömer Dayı taş bastı o yanık yüreğine, Zehroldu önlerinde ekmekleri aşları. Yangını söndürmedi dökülen göz yaşları Çok geçmeden Akça’nın göz yaşı hepten dindi. O musallâ taşında bütün dertler silindi! Cismi toprağa erdi, ruhu Ömer’le kaldı. Ömer’in suskunluğu kaç figanı sakladı Yine eller uzandı teselli için saf saf Ortanca kızdan geldi kısacık bir telgraf Ömer Dayı küskündü,Ömer Dayı suskunda Gözleri sonsuzlukta…Aradığı sükundu Günler ve aylar geçti, buzdandı saatleri Birden bir sıcaklıkla titredi ilikleri Baş ucunda bir güneş oğluydu umuduydu “Affet sen babacığım,affet beni” diyordu “Ateşin yaktığını, demirin sertliğini Anladım; geç anladım dostların mertliğini…! Şehrin neonlarının gizli karanlığını Geç anladım ışığın sizlerle yandığını” Gözler, eller, gönüller birbiriyle buluştu O sönmüş yüreklerde kıvılcımlar tutuştu Ömer Dayı yeniden doğuşu kutluyordu Akça Ana uzaktan ona göz kırpıyordu.
![]() |
#75 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Partilere Dair (1)
Balı eski bal değil,petekler yapaylaştı Ana arı ölünce oğulun işi şaştı. Sokmadığı kalmadı ne ayaktı, ne baştı Var git oğul var git; gir çıktığın kovana Balını istemeyiz hasret koyma yavana Oklar ki bu milleti altı yerden kuşattı Ok yayından çıkınca masumlara da battı. Laiklik diye diye dini imanı sattı Var git okçu var git; kır okunu sadakta Önce kendin laik ol,sonra ara sokakta Ne idüğü belirsiz bir kır attı bozlaştı. Çiftesi pek uzundu yiyen feleğin şaştı Ne sap,ne çöp bıraktı terkinde doldu taştı Var git krat var git; dön geldiğin yerine Yediğin yeter gayri,yat gerine gerine Dokuz meşale bize umut oldu mut oldu Tez söndü karanlıklar mesken oldu yurt oldu Ne oldu ki Bozkurtlar düze indi kurt oldu Var git bozkurt senden Asena’da utandı Hilaller şöyle dursun,güneş bile karardı. Din kisvesi altında çıktı o şer meydana Dinin şerle işi ne? …Maksadı başka yana Teraziler dayanmaz bunca yalan dolana Var git hoca bir başın on takkeyi ne yapa? Refahından vazgeçtik muhtacız Fatiha’ya
![]() |
#76 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Partilere Dair (2)
Vaatlerine kanıp cilalanmış yaftanın Eteğinden sarıldık melek sanıp şeytanın Meğer üstü kalaymış, altı paslı teneke İnsafların üstünde yok imiş hiç hareke Vicdanlar cebe inmiş,insaflar yağlı sicim Köşk ona,koltuk ona,bana bir yırtık cecim Tüy tüy indi üstüme oldu kurşun çuvalı Onu eliyle besler bir kısım andavallı Bilmezler mi ki bunlar şahin değil akbaba Mazlumların üstünde yapıyor ramba rumba Etsin ama yeter ki konuşsun dilim dinim Aç olmaya razıyım gitmesin hürriyetim.
![]() |
#77 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Partilere dair (3)
Vatanımın bağrında iktidarın hançeri, Boy vermez oldu filiz ne ileri ne geri. Ekerim biçerim havasında muhalefet, Filizler yeşertecek serveri olsa bari. Ev köye ters,köy şehre çizmedik doğru yolu Göz bağlı, ayak bağlı bilmedik sağı solu Kendimizi kaybettik siyaset çıkmazında Hak yolunu şaşırdı pusulamızın kolu. Tava kara,sap kara, tutan eller kapkara Yenilmez aşlar verip yutturmakta Ankara Ne yapsın nere gitsin öyle şaşkın ki millet, Dağıldık parça parça, ufuklarımız kara
![]() |
#78 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Pazar, Gül ve Hasretim
Bu gün pazar Bir gül tutuşturmuştum eline hatırlar mısın? Yine bir Pazar, Bir güle bakmıştım, bir sana, Bir güle, bir sana. Sen güzelliğini yansıtırken cihana Gül, boyun bükmüştü hasedinden Doğrulamamıştı bir daha. Vermiştik gülü, Daha aşkı tanımayan, küçücük bir kıza Bu gün Pazar Odamda; o günlerden kalma kurumuş bir gül var Nakış nakış hasretin sinmiş üstüne, Ciğerime, Dilime, Bir ince hastalığın pençesinde kaldım. Kan tüküremiyorum, gül üzülür diye... Bu gün Pazar, Demet demet güller uçuşuyor caddelerde Sevgililer muhabbette, Bense burada, Bu köhne evde Küfredeceğim; geçmişime, geleceğime.. Edemiyorum... Gülün olduğu yerde Bu gün Pazar Islık çalıyor kapı, Titriyor kolu. Ocağımdaki demlikte bir serenat mahmurluğu... İçtiğim çay, Örtündüğüm yorgan, Üzerimde aşk yorgunluğu Günü ayaz kesmiş Kar değiyor kanıma Birde, Hasretin soğukluğu Bu gün pazar Dışarıda kar İçimde efkar Uzaklara taşıyor beni kaldırımlar Gidiyorum Küfredeceğim, Ağlayacağım, Kan tüküreceğim yerlere... Elimde kurumuş bir gül var.
![]() |
#79 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Rüya
Dün seni gördüm rüyamda; Huzmeler yağıyordu başın üstüne. Gök yükseldikçe yükseliyor, Sen büyüyordun alabildiğine. Kolların oluşuverdi birden; Birken iki, İkiyken yedi. Biri aklımı çeldi, Yaktı tenimi biri. Gönlümde geziniyordu bir diğeri. Her dokunuşunda Kesiyordu hayatla ölüm arasındaki ipleri. Biri hayata bağlarken beni, Diğeri siliyordu gerçekleri. Biriyle de tutuyordun sevgiyi. Ne vefasızlığı vardı, Ne aldatılmışlığı, Ne de aşkı örten bir yığın sebep Ancak; Birini saklamıştın arkana, O uyandırdı beni düşlerimi yırtarak.
![]() |
#80 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sana Gül Uzatan Bir Gençlik Var
Çanakkale’nin bağrına sokulurken hançer Dilinde tek bir seda; 'Allahüekber' Dedi: “ Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber” Bin öldü, bin dirildi de Gömdürmedi tarihe bir tek asker Feryatlar söz oldu dilinde, Yetimler köz, Bülbülleri susturdu, kendi tuttu matemi Akıttıp içine yaşları gizli gizli Dedi: “ Hani bu yurdun sahipleri” Dolaştı adım adım, Nasır tuttu kalemi, Sildi gönüllerdeki umutsuzluk pasını. Nasrullah Camii'nden arşa değerken sesi, Öpmek için Mehmet’i Gökten ecdatlar indi.. Dalgalandı bayrağım, dualarıyla Boğamadı imanı tek dişli canavar. Hürriyet ışığında yükselirken vatan Düştü kubbemize ilahi bir nur gibi istikbâl Ey! Akif bilki; ne sana ne ırkına yok izmihlâl Kazılacaksın yüreklere,gönüller zikrettikçe 'İstiklâl' Ne olur durma küskün. Sevgin yüreklere dar.. Bak, hilâlin altında Sana gül uzatan bir gençlik var
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|