![]() |
![]() |
#71 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Nar SuYu Göz YaşLARıN
Bir çağlayandaydı güzelliğin Mavinin özlemi gözlerindi deniz, Hep içime akan nar suyu gözyaşlarım, Bakışlarımda çoğalırdı sensiz. Hep çağlayan sendin oysa, Sevdalarda akışı sanadır suların, Ve öyle güzelliginki herşey, Gül kokulu yol gibi sana gelişim. Şiirlerim de ilhamsın gün doğumları, Geçmiş bütün zamanlar ötesi. Sensizliğe hiç alışamadı deli yüreğim, Deniz gözlerin hiç çıkmadı aklımdan, Hep çağlayanda yaşadı güzelligin, Bir gelseydin keşke, Çözerdik bütün bilmecelerini aşkın. Sen hep bende, Gül kokulu hayallerde yatarsın, Bilirim uzak çağlayanlarda kaldı aşkımız, Baharda papatya topladığım, Başına taç yaptığım yerdesin. Bütün şiirlerimde sen varsın, Şiir gönlüm seni yazar, Seni özler oysa. Şimdi uzak iklimlerde kaçıncı baharda Papatya topladığım başına taç yaptığım yerdesin. Hamza Bilge
![]() |
#72 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Neyleyim
H akikat deliyim derdim gayet çok. A rzusuz çeviren derdi neyleyim. M asumlugum can evimde gizlidir. Z ehirle karışık derdi neyleyim. A rarım ben seni boyun bükerim. B ilinmeyen çok cefalar çekerim. İ sminle başlayan evren yaparım. L eylamsın sen ya bulmazsam neyleyim. G elecekti mutlu günler bir zaman. E demezse bizi mesut neyleyim. Güzel günler zor yollardan geçer. 23,07,2007 Tufanbeyli Hamza Bilge
![]() |
#73 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nur Yüzlü Anam
Sen varken bereket doluydu Huzur doluydu evimiz, Duaların ekmek olur, Bereket bulurdu zahramız. Sabrı sen öğrettin yüreğimize, Huzuru sen verdin bize. Aydınlanırdı seninle her yerimiz, Şükürler çiçek açardı soframızda, Yoklugumda duaydı dillerin üstüme, Elini öper alır götürürdüm,yüregini. Namaz sonu duaların olurdum, Allah a emanet ederdin bilirim, Her dönüşüm bayramın olur, Sevinç yaşardık, neşe dolardı gönlümüz. Huzur bulurdu soframız. Keşke hep yanımda olsaydın, Dualarına sıgınsaydım, Öpseydim yine ellerini, Dualarını alıp götürseydim. Dönüşüm huzura olsaydı keşke, Şimdi gül kokun yok evimizde, Sen yoksun. Duaların yankılanır odamızda, Gözbebeklerimde şefkatin, Melek yüzlü hayalin var. Sen bu dünyada melektin, Yerin meleklerin yanı olsun, Nur içinde yat, Nur yüzlü anam. Cennet anaların ayakları altındadır. Hamza Bilge
![]() |
#74 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() O Kadın
Yine o şarkı çalıyor, Yine o sarışın kadın geçiyor, Her çalış acıdan oklar atıyor, Her geçiş ateşten alev saçıyor. Her geçişte gözlerim rehin kalıyor, Gitme desem kime ne, Ne konuşsam kusur oluyor. Eger dönüşünü ummasam, Her gidişin bana, Ölüm oluyor. Düşünmeden konuşmanıncezası sonradan düşünmeye mahkum olmaktır. Hamza Bilge
![]() |
#75 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() OğUL
Herkesle dostluk kur muhabbet eyle, Sözünde doğru ol itimat eyle. Allah a yakın ol tevekkül eyle, Tevekkül Allah a inanmak oğul. İyilik doğruluk temelin olsun, Helaldan kazanmak emelin olsun. Şükreyle haline amelin olsun, Helalı haramı bilen ol oğul. Allah ı unutup dünyaya dalma, Yetim hakkı yiyip günahkar olma. Dünya baki degil unutup kalma, Ahiri ölümdür sonumuz oğul. Hak bil hakikatı doğrudan şaşma, Fakir ol zengin ol haddini aşma. Laf söylerken düşün sen damdan düşme, Büyüğü küçüğü bilen ol oğul. İslamı yaşamak bir başka güzel, İbadet insanı sanmaki üzer. İkiyüzlü olmak dostluğu bozar, Dostluk doğruluktur unutma oğul. Babamı sorarsan hani nerede, Mal mülk kazandı da kaldı burada. Dünya senin olsa kalır geride, Dünyada nefsini doyurma oğul. Mertlik kimsenin ayıp ve kusurlarını yüzüne vurmamak kirlerini kendisine göstermemektir. Hamza Bilge
![]() |
#76 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Öğretmen
Adın öğretmendir hep öğrencisin, Var olan ümidin tüm güvencisin. Sen bir matematik sen bir fencisin, Bilgi aydınlatan nura benzersin. Sevgiyle herkese kucak açarsın, Bilgi çiçegini durmaz saçarsın. Nerde kötülük var ordan kaçarsın, Doğruyu bildigim güne benzersin. İlim irfan için erir yanarsın, Asırlardan kalma ulu çınarsın. Nerde sevgi varsa orda sen varsın, Sevginin timsali güle benzersin. Sen Ademsin sen bir ulu çınarsın Gönülleri aydınlatan fenersin. Öğrencine bir yel esse yanarsın, Sen annesin sen babaya benzersin. Atatürk ü örnek verir yürürsün, İlmin ışığında arşı görürsün. Herkes sana sorar cevap verirsin, İrfan ordusunda ere benzersin. Sevgiler büyütür bulur kendini, Milli degerlerle dolu fendini. Nakış nakış öğretirsin andını, Gönülde desensin cana benzersin. Gönülde taht kurmuş kürsüde dahi, En güzel destegi sen verdin sahi. Onun bu vergisi Haktan ilahi, Hakka yürüdügüm yola benzersin. BİLGE yeter artık sözleri bitir, Tüm öğretmenlere çok selam götünr. Öğretmene artık sorulsun hatır, Saygı ile sevilen ona benzesin. Hamza BİLGE (Temmuz 2006) Hamza Bilge
![]() |
#77 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Öte Sevda
Sana gün olmak gün boyu, İsimziz yeni günlere, Pembe bitmezligin ezgileri, Minyatür şehirlere peysaj, Öte bir sevdadır yıllarca, Hep eksilmeyen hikayedir, Ulaşır esmaya hep, Yükselir semaya gül kokun, Doldurur içimi sıcaklığın, Yazılır beyaz sayfalarıma adın, Aşk yüklü kervanlar yürür, Çırpınır hep karadeniz, Yine sana yıkanır yüzüm. Hamza Bilge
![]() |
#78 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ölüm Sondur
Bilge özün Hakka döndür, Ömür biter gün bu gündür, Unutma ki ölüm sondur, Ecel gelir bulur bir gün. Bir kaç günlük ömür için, Ağardı sakalın saçın, Biraz da ahireti düşün, Dünya burda kalır bir gün. Dünya nimetine kanma, Sakın şeytana aldanma, Tövbe etmekte geç kalma, Ani ölüm gelir bir gün. Mal mülk için gönül kırma, Makam için kıyam durma, Haksızlıga paydaş olma, Hak yerini alır bir gün. Görevinde taraf tutma, Doğruyu yanlış a katma, Adam için adam satma, Adam olan gelir bir gün. Yanlışlar çıkar karşına, Doğruda kal tek başına, Her işte Allah aşkına, Allah sana verir birgün. Bilge sen harama sapma, Haram lokmaları yutma, Sakın Allah ı unutma, Unutanlar olur bir gün. En sevgili:Senin terin bile gülleri utandırırdı. 30,04,2007 Tufanbeyli Hamza Bilge
![]() |
#79 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Özlem
Güneş seninle dogar hala Tufanbeyli de, Beyaz gömlegim gibi aktır sana sevdam, Hala kirletmedim, İhanet etmedim hala. Gözlerinin rengidir yaprakları agaçların, Gelincikler seni kıskanır, Menekşeler güzelligini konuşur hala, Gücüllüde hala sevdamızın rüzgarı eser, Beş oluk sensiz can çekişir, Suları sana ağlar hala, Çapa vuruşunu unutmadı höbelli, Hep seni sorar kürebeli. En güzel akşama özlemi sensin hala, Hala ağrılar saplanır yüregime sensizligin, Bir parça tandır ekmegi,bir tas hoşaftı yedigimiz. Oysa o zaman gündüzün kadar *******in de benimdi. Özlemin içimde gül kokusu şimdi, Kokunu gönder gelmezsen. Gözlerin umut yeşili hasretim, Bakışlarını gönder istersen. Acılarımı yakacagım eger..... Keşke sen gel. 11,05,2007 Tufanbeyli Hamza Bilge
![]() |
#80 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Pehlivan (Miktat BİRER)
Pehlivan dogurmuş anası bunu, Allah ım korusun her yerde onu. Her nereye gitse pehlivan ünü, Ey benim yigidim baş pehlivanım. Sen doğdun doğalı cevher yürekli, Gücün Allah tandır demir bilekli. Sensin baş pehlivan sensin sürekli, Ey benim yigidim baş pehlivanım. Mertlik kitabını sen yazdın bize, Rakibi alt edip getirdin dize. Seni övmek için gerek yok söze, Ey benim yigidim baş pehlivanım. Güven verdin mertlik serdin dik durdun, Güreşe katıldın başı sen aldın. Adını duyurdun hep dua aldın, Ey benim yigidim baş pehlivanım. Darılıp hasmına hiç pes etmedin, Nice güreş tuttun alta yatmadın. Şike yapıp güreş müreş satmadın, Ey benim yigidim baş pehlivanım. Seninle bu millet yüzü gülüyor, Senin zaferlerin yüzü buluyor. Yeni gençlik seni örnek alıyor, Ey benim yigidim baş pehlivaınım. Bilge nin gönlünde başta gereksin, Güreş kazandıkça hoşta gereksin. Rakibi alt eden tuşta gereksin, Ey benim yigidim baş pehlivanım. İçinde bulunduğun toplumu aşmayı başar güçlerini geliştir ki senden sonrakiler seni aşamasın. 19,08,2007 -Tufanbeyli Hamza Bilge
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|