![]() |
![]() |
#71 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ÇIĞ DÜŞTÜ UMUTLARIMA
Çığ düştü umutlarıma Karlar altında kaldı güler yüzlü hayallerim Gözlerimde bulut Hangi ırmak dayanır ki akan göz yaşlarıma Kaç nehir taştı bilir misin akan selimden Nice mahlukat dinledi fırtına misali haykırışlarımı Kaç kez yandı bedenim Yüreğimde çakan şimşeklerle Çığ düştü umutlarıma Buzlar altında kaldı aşk mabedindeki sevdam Irmaklar usandı göz yaşlarımı taşımaktan Kurtlar kuşlar usandı feryadımı dinlemekten Yollar usandı seni ararken yürümemden Yıllar usandı seni hasretle beklememden Bulutlar usandı senin hayaline benzetilmekten Zaman yorgun düştü benim yanımda Gözlerimden akan göz yaşlarım Sarkıklar oluşturdu buz tutmuş yalnızlığım da Ayrılığın acısıyla dondu gülüşüm Çığ düştü umutlarıma karlar altında kaldı yüreğimdeki sevdamın sıcaklığı Karanlıklar sardı gündüzlerimi *******se zaten karanlıktı Yıkıldı umut köşküm döndü viraneye Bense zaten çoktan dönmüştüm divaneye Tüm kapılar yüzüme kapandı Tüm mabetlerden kovuldum Hayaline uzattığım ellerim hep bomboş döndü Üzerime doğan güneş karadı söndü Delice esen rüzgarlar bile bana ihanet etti Getirmediler senin kokunu bana Kara bulutlar kapladı bana gülen hayalini Umutların tükendi yalnızlığımın mabedinde Boğazımda düğümlenen hıçkırıklarla kala kaldım Boynum büküldü Yüreğimdeki sevda döküldü Seni ararken kendimi kaybettim Çığ düştü umutlarıma Cebbar Korkmaz
![]() |
#72 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çığlık
Sen gideli hiç feryadım dinmedi Boğazım da düğümlendi bu çığlık Gönlüm hep matemde yüzüm gülmedi Sevdamızın günahıydı bu çığlık Sevda kantarında çilemi tarttım Aşkın pazarında efkarım sattım Bu kötü kaderi yazana çattım Yüreğimin dermanıydı bu çığlık Tellal olup meydanlarda bağırdım Feryadımı göz yaşımla yoğurdum Dualarımda hep seni çağırdım Sevdamızın fermanıydı bu çığlık Mateme büründüm giydim karalar Yüreğimde köz köz oldu yaralar Yanağımda iz bıraktı dereler Gözlerimin tufanıydı bu çığlık Acı sarhoşuyum kendim den geçtim Hayal tarlasından sevdalar biçtim Yaşamda kendime kahırlar seçtim İsyanımın figanıydı bu çığlık Cebbar Korkmaz
![]() |
#73 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çocuklarımız
Oyun alanları sokak araları Aralarında maç yaparlar sönük topları Kırık dökük oyuncaklarla oynayan Yırtık elbiseli Eski ayakkabılı Kimi yalın ayak Ellerinde yarım ekmek İçinde salça domates parçaları Büyük bir iştahla yiyen Sağına soluna salçalar bulaşmış Saçları makasla eşşek tıraşı yapılmış Berberleri anneleri olan Çocuklarımız Gazoz kapaklarını oyuncak malzemesi yapacak kadar Maharetli Ekmeğini arkadaşıyla paylaşacak kadar Yufka yürekli Yüreği insan sevgisiyle dolu Dostlukları onlardan öğrenmeli İnsanlıkta onlardan ders almalı Her acıda gözleri dolan Bayram dan bayrama Yeni elbiseler giyebilen Dadısı Özel öğretmeni Pahalı oyuncakları Çeşit çeşit elbise ayakkabısı olan Çocuklardan habersiz Çocuklarımız Yoksulluğun okutup olgunlaştırdığı Çaresizliğin her parçasını ezip nasırlaştırdığı Tek göz odalı gece kondular da Yaşam savaşına tanık olan Kimi ayakkabı boyacısı Kimisi sokaklarda mendil satan Kimi tarlada ırgat Kimisi dağda çobanlık yapan Burjuvazinin sofra zenginliğini Sadece televizyonlarda göre bilen Ve bu çelişkiler yumağı içinde adam olmaya çalışan Bu hırs ve öfkeyle Geleceğin baş kaldıranları çocuklarımız Cebbar Korkmaz
![]() |
#74 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ÇOCUKLUĞUMU KAYBETTİM
Kaybettim bu şehirde Çocukluğumu kaybettim Çocukken koşup Meşe saklambaç oynadığım Sokakları kaybettim Kah kavga edip küstüğüm Kah barışıp kendimden geçercesine oyun oynadığım Çocukluk arkadaşlarımı kaybettim Kaybettim bu şehirde Komşusunun her sabah hatırını soran Selam vermeden geçmeyen O temiz yürekli insanları kaybettim Gül tepe çoban çeşmeden su dolduran O güzel gözlü gecekondulu kızları kaybettim Sabahın alaca karanlığında Beni sesimden tanıyıp gevrek alan O masum yüzlü çocukları kaybettim Kapılarının önünden titreyerek geçtiğim Gözleriyle bana gülen ilk göz ağrım Çocukluk aşkımı kaybettim Boğaz içi saman tepede On kuruşa Ayakkabılarını boyadığım İnsanları kaybettim Siyah beyaz çirkin kral filmlerini oynatan Hınca hınç dolu Yazlık sinemaları kaybettim Kaybettim bu şehirde Akşamın serininde Davul zurna eşliğinde Yüzlerce kişinin halay tutuğu Sokak düğünlerini kaybettim Dallarına tırmanıp dutlarını yediyim Dut ağaçlarını Ağaçların dallarına konan Taşladığım kuşları kaybettim Yüreğimin tüm sevinciyle yaşayıp Değerini bilmediğim zamanı kaybettim Bir daha bulamayacağım Çocukluk günlerimi kaybettim Yüreğimi dolduran Göksüme sığmayan Yaşama sevincimi Kaybettim bu şehirde Cebbar Korkmaz
![]() |
#75 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çocukluk Arkadaşım Yetim Turgut
Çocukluk arkadaşımdı TURGUT Annesi ölmüş İki analığın arasında kalmıştı Feodalizmin bataklığına bulanmıştı Beraber gazoz kapaklarıyla oynar Çayırlarda at yakalar Biner Dört nala sürerdik Bazen kafasındaki kırıkları sayar gülerdik Bir domatesi bile beraber yerdik Bir o ısırırdı bir ben İki domates alacak paramız yoktu Kesecek bıçağımız Bölecek aklımızda yok tu Çocukluk işte Kışın buzlarda kayar Kangal köpeklerimizle tilki avına çıkardık Tilki derilerini çerçilere beş liraya satardık Hey gidi beş lira hey Ne kadar param olduysa Bu beş liranın yerini hiç tutmadı TURGUTSA beni hiçbir zaman satmadı Kavgalarda hep yan yanaydık Beraber dayak yer beraber kaçardık At kuyruklarının kıllarından tuzaklar yapar Kuş yakalardık Ne sevinçler ne neşeler yaşardık Yetim olduğu için hep horlanırdı Ona bir lokma ekmek verenler Kendini cennetlik sanırdı Neşemiz neşe Öfkemiz öfkeydi Nüfus cüzdanı olmadığı için okula almadılar Bana hep okulu sorardı Bende öğrendiklerimi ona öğretirdim Sonra ben İZMİRE geldim O köyde kaldı Yıllar sonra öldüğünü duydum Kendini asmıştı Dayanamamıştı kahpeliklere Alçaklıklara yenik düşmüştü Hayali gözümde Acısı hep yüreğimde kaldı Bir daha onun gibi ne arkadaşım Nede gerçek bir dostum oldu Döndüğünde İZMİRİ anlatırsın bana demişti Dönemedim Dönüp İZMİRİ sana anlatamadım Beni affet Çocukluk arkadaşım yetim TURGUT Cebbar Korkmaz
![]() |
#76 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çünkü Ben Aşığım
Bana hiç bir şey sormayin Çünkü ben aşığım Sizi dinliyecek zamanım Sizi cevapliyacak sözüm yok Dalgınım Herşeyi unutacak kadar Yorgunum Yerımden kalka miyacak kadar Etrafımda ondan başka hiç kimse Düşüncemde ondan başkasına yer yok Bana hiç birşey sormayin Çünkü ben aşığım yüreyimin derinliklerınde sevda Sarmış tüm bedenimi örümcek ağı gibi Öylesine çaresiz öylesine çıkmazdayimki Bir nefes dumanın arkasına gizlenmekten başka çarem yok Bana hiç bir şey sormayin Bana hiç bir şey sormayın çünkü birtek ona aşığım... Dokunma sevgiye sevilenlere Aşkın umut köşkü yıkılır sonra Gönül bir şişedir düşse kırılır İçindeki sevda dökülür sonra Cebbar Korkmaz
![]() |
#77 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çünkü Ben Aşığım Hala
Beni artık yıkamazsın Çünkü ben yerdeyim hala Hayalimden çıkamazsın Çünkü ben sendeyim hala Kaç istersen git buradan Kurtuldum de bu sevdadan Yıllar geçse de aradan Çünkü kalbimdesin hala Beni düştüğümle bırak Aramız olsa da ırak Saçlarıma düşse de ak Çünkü ben aşığım hala Cebbarınki şark sevdası Bir ömür sürer yarası Gelse de ölüm sırası Çünkü ben senleyim hala Cebbar Korkmaz
![]() |
#78 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() DAĞLAR BİZİ ELE VERMEZ
Dumanlar çöker başına Yağmurlar vurur döşüne Bir ordu düşse peşine Dağlar bizi ele vermez İnlerinde aslan yatar Gölgesinde güneş batar Bizim dağlar bizi saklar Dağlar bizi ele vermez Şahinleri yüksek uçar Sularından ceylan içer Herkese bağrını açar Dağlar bizi ele vermez Ele vermez ele vermez Sırrımızı yele vermez Dağlar bilmez hainliği Dağlar bizi ele vermez Cebbar Korkmaz
![]() |
#79 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Davacı Olmaz Duacı Olurlar
Yeşilden Bir sarık bağla başına Davacı olmaz duacı olurlar Bakma kız kadının genci yaşına Davacı olmaz duacı olurlar Önünde el pençe durur veliler Delirdikçe deliriyor deliler Kuyrukta bekliyor sefil cahiller Davacı olmaz duacı olurlar Dört avrat nikahsız dördü sırada Bir eli kemerde biri duada Görse bile millet seni zinada Davacı olmaz duacı olurlar Her allah dedikçe doluyor kasa Yoluna kurbandır kimde ne varsa Sen rahat ol şeyhim eyleme tasa Davacı olmaz duacı olurlar Din bilgisi yoktur hep yalan atar Bu dünyayı yemiş ahretten satar Sende suç yok mirim aptal insanlar Davacı olmaz duacı olurlar Müritler cennetlik oldu ha gayret Akıl serden gitmiş uyuşmuş millet İster gazel oku istersen küfret Davacı olmaz duacı olurlar Ölünce kabrini dergah yaparlar Dergahına bide isim takarlar Kurbanlar keserler mumlar yakarlar Davacı olmaz duacı olurlar Cebbar Korkmaz
![]() |
#80 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ANAM BENİM
Göksü açık yalın ayak Anam benim anam benim Eskilerini bana yapardı gömlek Anam benim anam benim Keşke bir çocuk olsaydım Yoksul bir evin çocuğu olsaydım Aç susuz yarı çıplak olsaydım Ama ennemın kucağında olasaydım *******i susuz gündüzleri açtı Göz yaşları hep aklımda kaldı Ben türkçe konuşurdum o kürçe Anam benim anam benim Keşke bir çocuk olsaydım Yoksul bir evin çocuğu olsaydım Aç susuz yarı çıplak olsaydım Ama ennemın kucağında olasaydım Sen oldun babam kardeşim *******ime çıram güneşim Bnim için ölüme atardın kendin Anam benim anam benim Keşke bir çocuk olsaydım Yoksul bir evin çocuğu olsaydım Aç susuz yarı çıplak olsaydım Ama ennemın kucağında olasaydım Cebbar Korkmaz
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|