![]() |
|
|
#71 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57931
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Polaroid
Burda, şimdi, kim varsa yanında Kenarımda, Gitse... Ya da kalsa, Ama herkes, Sen gitsen, ben peşine Çok değil, şu köşeye, Yetişsem adımına, Adına Dur Yüzünü çevir; Bir pozluk, tek saniye. Bir araba camı çerçeve Duvar kaburgamın altında, Gülüyorsun öyle, Ben aynı ömürlük eziyetin altında Aynı bildik işkence Çepeçevre, Öyle bir çivi ki çaktığın Sol ciğerimin az yanına, Nefesim gide gele Ölüyorum; Asmışsın resmini, Gözlerin kadar güzel Gülüyorsun Öylece. Birol Özdemir
|
|
|
|
#72 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Pythagoras
Aşkın matematik hesabı olur mu, Olsa Ben, bu hesabı yapabilir miyim. (on değişik kadından kaç aşk çıkar mesela...) Birinci dereceden özlemlerim var, İkinci derece yanıklarım, Sıralı ikililer çıkmaz mı bunlardan Neden yaralı o zaman Bildiğim bütün çiftler, Üslü sızılar, Bütün sancılar köklü, neden, Hangimiz sabit kim değişken, Hangimiz Hangi köşeden. Şık üçgenler kuruyorum Birbirine benzemez hiç biri, Oysa sen aynı kenar ben Aynı acı, Sen bana komşu ben Her şeye karşı, Uzuyor, kısalıyor; işi bozan hipotenüs, Hep ayrı. Fikrim telli çember Dönüp duruyor, Teğet geçen doğrular Katı isimler merkezimde, Büyük hacimli cisimler; Çapları ne ki oysa Çevresi ne ola. Birol Özdemir
|
|
|
|
#73 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Reenkarne
Kimseye yaranamadım Ne yaptıysam Çok yaralandım, Geçmiş yaşamların tek karı Efkarım bitmeyen. Birol Özdemir
|
|
|
|
#74 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Rüyalar
Bi acaip rüyalar görüyorum Suların altında bir buçuk gün... Zaten ne zaman Dört buçuk olsam Saçmasapan rüyalar görüyorum. Uykularıma balonlar giriyor Alt kat garajlarda yataklı otobüsler Şehirlerarası, Tuhaf koltukları var, işe bak, Rüyada bile benimki bozuk, Anneminki. Zor duruyorum buharlı sularda, Kafamın üstünde bir balon sürekli Trafik ortasında Kavşaklarda... Gitar almış bana adamın biri, tanımıyorum, Kendi kendine çalıyor, düğmeleri var, Onu bile çalamıyorum Rüyamda bile. Rüya gibi yaşıyormuşum, Öyle diyorlar; Bakıyor adam İş yok, güç, oh, Rüya gibi... Bilmiyor ki Saçmasapan rüyalar bazen. Birol Özdemir
|
|
|
|
#75 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sabah Kahvesi
eskilerin saklandığı kocaman bir sandığım şimdi, içim gibi kara dışarısı; gece çok büyük sabahın ölçüsü kaçıyor yine, bana bir kahve borçlusun. Birol Özdemir
|
|
|
|
#76 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sakız
tadı kaçtıysa veya yenisini istiyarsan ağzındaki sakızın çeneni boşuna yorma, damağına yapışmaya kalkarsa izin verme bir kez daha acıma, tükür gitsin. sevmiyorsan katlanma dikenine parmaklarına batmasına kanatmasına katlanma, kır boynunu, at gitsin; merak etme biraz ezilir, biraz çamura batar yapraklarım fazla bir şey olmaz; tükürdüğün yerde kururum. Birol Özdemir
|
|
|
|
#77 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Salınsak
Hep gece üstü giderim, Güneş benim bu yüzden; Doyamadan sallanmaya Rüzgarın kurduğu salıncaklarda Dalgalarla oynamaya, Hep gece önü kayar parmakların ellerimden, Hep giderim. Ya kalırım, Bırakırım zoraki saçlarını, Kıyamadan dokunmaya, Doyamadan sallanmaya Çatılıverir kaşlarım. Çatıkların izleri alnıma, Diken batıkları, Kor yanıkları göğsüme, koymaz, Yıldızsız gece ıstırabım, Gece karası bulutların eteğinde Giderim, kalırım, Alışamam. ...son gücüne doğarsın kalbimin, son damlasına. Birol Özdemir
|
|
|
|
#78 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Samimi Şiir
Yo, ağlamıyorum, Bir şey kaçtı gözüme, Batıyor da batıyor, gerçekten. Toz mu duman mı çer mi çöp mü, Yok, bilmiyorum, Vallahi, Bilsem söylemem mi. Yok, üzülmüyorum bir şeye, Yorgunum biraz bugün, hakkaten, Bir ağırlık çöktü üzerime. Taş mı ağaç mı pamuk mu demir mi, Hangisi, ağır mı ağır, Üzüldüğüm falan yok, ciddiyim, Üzülsem, ağlamam mı? Beyaz mı? Ha, bunlar, Jöle kalmamış evde Traş köpüğüyle bastırdım, ondandır, Yoksa hala simsiyah her teli, Samimiyim bak. Undur, kireçtir, tebeşir tozu, bir şeydir işte, Bir yerden gelmiştir; Ayıp ediyorsun, Beyazlasa üzülmem mi... Birol Özdemir
|
|
|
|
#79 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sanduka
ben senin o koskocaman sandığını, içindeki küçücük küf kokulu tüm anılarla birlikte ite kaka güç bela çıkarmışken bir adım dışarı, sen beni parmak parmak eşiğine itiyorsun kapının. o koskoca sandığın içindeki küçücük insanların ne kadar keskin olduğunu bile bile, gönderip gönderip, sıkıştırıp yapıştırıp kapıya, geri çekiyorsun. çekiyorsun çekmesine de bir türlü anlamıyorsun; girdi mi burnumdan o koku çıkmıyor kolay öyle bir yere gidip geziyor ki ta içlerimde uykumu öldürüyor, gözbebeğimi, elimi, ayağımı; sevdamı öldüremiyor ama tenime yapışıyor, canıma batıyor şekline dokunuyor yüzümün, saçımın rengine bile karışıyor. bir de yetmezmiş gibi beni mahvediyor. Birol Özdemir
|
|
|
|
#80 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sebep
küsuratı kendisinden beter altmış küsur gün oldu sen gideli, sinir sahibi insanlar olduk deli de var içimizde galiba, ya da deli varmış hepimizin içinde sen gidince fırlayıverdi bi punduna getirip ters ters adamlar olduk biraz kimi aşık oldu, sinirinden, kimi eşşek, benim gibi; dalga geçtiğin kırık dişim gitti gider düşmek üzere yerinden. haberin oldu mu bilmem, ölüm sebebini de öğrendik çoğumuz ama kimsenin umrunda olmadı, kimse öğrenemiyor işte ölümün sebebini. Birol Özdemir
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|