![]() |
![]() |
#71 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dönmem
Sana dönmerem birde Kalmam olduğun yerde Sen beni saldın derde Aşka oldun vefasız Günün geçmez cefasız. Tanıdım seni toyda Esmersin çınar boyda Sandım şirin bir huyda Aşka oldun vefasız Günün geçmez cefasız. Aşka ihanet ettin Yabancılarla gittin Gönlümde ölüp bittin Aşka oldun vefasız Günün geçmez cefasız. Esat Erbil |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Duymadın Havarımı
Diyebilmem sana gonul kederim, Sabirsizim inan seni ararım, Bütün alem duydu sesim havarım, Acep sen duymadın yakınsın bana, Koymadın gözlerim tokunsun sana. Susuz kaldı bağım kırıldı dalım, Gonul arzum iydi varmadı elim, Bütün alem gördü bu yaman halım, Acep sen duymadın yakınsın bana, Koymadın gözlerim tokunsun sana. Sensiz dayanmıram gözümün gözü, Aç gonlum kapısın ey melek kızı, Bütün alem bildi yazdığım sözü, Acep sen duymadın yakınsın bana, Koymadın gözlerim tokunsun sana. Esat Erbil |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Duymadın Havarımı
Diye bilmem sana gönül kederim Sabirsizim inan seni ararım Bütün alem duydu sesim havarım Acep sen duymadın yakınsın bana Koymadın gözlerim dokunsun sana. Sensiz dayanmıram gözümün gözü Aç gönlünün kapsın ey melek kızı Bütün alem bildi yazdığım sözü Acep sen bilmedin yakınsın bana Koymadın gözlerim dokunsun sana. Susuz kaldı bağım kırıldı dalım Gönül arzum iydi varmadı elim Bütün alem gördü bu yaman halım Acep sen görmedin yakınsın bana Koymadın gözlerim dokunsun sana |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Efendim
Gönlümde yer ettin mesaj alandam, Saygı göstermiştin bize efendim, Tesselim oldunuz yalnız kalandam, Bin bir öpücükler size efendim. Değerin gönlümde unutmam inan, Yadlarla soyumuz hiç katmam inan, Engelli yollardan geç batmam inan, Sizi hep bağlarım göze efendim. Doğru olanlarla işini başar, Erenler hiç durmaz engeller aşar, Özgür sut emenler her an hür yaşar, Çalmak istemezim dize efendim. Esat Erbil |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ellere Gittin
Yazıklar olsun Verdiğim emklere Geçirdiğimiz o, güzel anılara Her şeye rağmen Vefasız oldun. Bekledim... gelmedin Çile çekip... Hasret gördüm Mutluluğumuz için Gurbetlere gittim Beni beklersin diye Döndüğümde Her şey bir anda kayp ettim Yaşam sözlerin Bir hayal oldu anında Umutlarım kırıldı Bir yabancı Kollarında gördüm seni Kalbinde yerimi O, almıştır Öyle kolaymış mı? Hayat Ortağı bulmak! Mutluluk öyleyse Kahir olsun bu mutluluk Sen yıktın Güzel dünyamı Veran ettin, Yuva kurmayı Hayal kırğınlığına uğradım Bu kahpe zamanda. Esat Erbil |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ellerimde
Ellerimde renkli demet güller var, Sana doğru gelip vermek isterim, Doğru aşka titreyen bir yürek var, Kokun canda kana sürmek isterim. Can veririm canan iste can iste, Alem gibi bende gülmek isterim, Sevgimize düzdük Türkü hem beste, Yaşıyamam sensiz ölmek isterim. Az çok çektim bu dünyanın çilesin, Hoş bir hayat sürüp kalmak isterim, Yola verdim gülüp zaman belasin, Gözlerine her an dalmak isterim |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Erbil Kızı
Sevdim birisini sordum nereli? Cevabım verdi dağlar maralı, Aşığı oldum da kaldım yaralı, Kaş, kiprik, yay ok, yanak kırmızı, Aklımı aldı Erbil’in kızı. Güldü kaş alt gözleri ela, Gönlüm yaradı zülfünle dola, Kız senin sevdan başıma bela, Kaş, kiprik, yay ok, yanak kırmızı, Aklımı aldı Erbil’in kızı. Yerir işveyle naz eder bize, Saçını toplar uzansa dize, Bir çift beni var kondurmuş yüze, Kaş, kiprik, yay ok, yanak kırmızı, Aklımı aldı Erbil’in kızı. Yandırdı beni ela gözleri, Baldan tatlıdır şirin sözleri, Ne utancaktır Erbil kızları, Kaş, kiprik, yay ok,yanak kırmızı, Aklımı aldı Erbil’in kızı. Sanmazdım sevim vuruldum birden, Gücüm kalmadı doldurdum sirden, Sonda benimsin raydan ya zordan, Kaş, kiprik, yay ok, yanak kırmızı, Aklımı aldı Erbil’in kızı. Esat Erbil |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Erbil’den Karabağ’a
Anlatma bana.... Özgürlük ne olduğunu Ben onu.... Uzun zamandan beri anlamışım Ama tadını, Rengini hiçte.... bilmemişim Azerbaycan ah Azerbaycan! ! ! Ne bir tuhaf olayda seninle tanıştım Bir Türkmen olarak Seni gönlümde sakladım Sanki yüz yıldan beri birbirimizle kardeş gibiyiz. Öykümüz bence Gizli bir destan olacak. Allahım ne güzelmiş Bu karabağ insanları Yüzleri ak, gönülleri temiz.... Gök rengi gibi... maviliğe benzer Gözlerinin rengine ey sevgilim. Gel sarıl kollarıma Gel yüzdür beni karabağ göllerinde Eğer yoksada. Gezdir beni O, cennet ormanlarında Çünkü..... asla Ben kaybolmuşum, boğulmuşum Gözlerinin.. damla... damla Hasret..........selinde. Esat Erbil |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Erbil’den Tuzhurmatu‘ya
Yad gözünde çok acısın, Taze, Dakuk’la bacısın Yüreğimiz amacısın, Sensin mertlerin bölgesi, Tuzhurmatu, Tuzhurmatu, Özgürlüğün hak gölgesi, Tuzhurmat, Tuzhurmatu. Uğrunca dökülse terim, Gurbetlere düşse yerim, Senden geçmem gitse serim, Sensin yaralar sağlayan, Tuzhurmatu, Tuzhurmatu, Dostları kandan bağlayan, Tuzhurmatu, Tuzhurmatu. Gafil olmazsın oyaksın, Göz uykuda hep sayaksın, Dem günde dosta dayaksın, Tarih tanık yıkılmayız, Tuzhurmatu, Tuzhurmatu, Mert dostluğa sıkılmayız, Tuzhurmatu, Tuzhurmatu. Dört etrafın yüce dağdı, (Bender oğlu) Sende doğdu, Erce karanlığı boğdu, Sene döndü sevgili yar, Tuzhurmatu, Tuzhurmatu, Elde çiçek boynuna sar, Tuzhurmatu, Tuzhurmatu, (Ali Maruf) , (Hasan Görem) Harcadılar ömrü soram, Gençlik aşamasın kuram, Kalit oldu bize hoyrat, Tuzhurmatu, Tuzhurmatu, Biz Murat’lı sizde Beyat Tuzhurmatu, Tuzhurmatu, Eski bir tarihin vardır, Dostlar bir birine yardır, Gençlerinde yiğit erdir, (Gökbörü) nesli bizde var, Tuzhurmatu, Tuzhurmatu, (Füzüli) ‘nin de sizde var, Tuzhurmatu, Tuzhurmatu. Güçlüsün dağların gibi, Verimli Bağların gibi, Yaşarsın sağların gibi, Ölüm bilmez bir diyarsın, Tuzhurmatu, Tuzhurmatu, Dünya kaldıkça yaşarsın, Tuzhurmatu, Tuzhurmatu. Adın tarihe yazıldı, Yüce dağında kazıldı, Düşmanların hep ezildi, Yad eyledi gökün duman, Tuzhurmatu, Tuzhurmatu, Kaldın baş yüksek her zaman, Tuzhurmatu, Tuzhurmatu. Sende dolu genç yazarlar, Yürekte türlü azarlar, Yad göksüne ok düzerler, Emanetsin emin elde, Tuzhurmatu, Tuzhurmatu, Bir Kemeriz çelik belde, Tuzhurmatu, Tuzhurmatu. (Ekrem) ,(Hamit) sende sesi, Kerkükte (Aslan Yuvası) , Erbilin yüksek Kalesi, Biz Türkmenler yurdumuzdur, Tuzhurmatu, Tuzhurmatu, Yeni kuşak Ordumuzdur, Tuzhurmatu, Tuzhurmatu, Sana geldim göz öpmeye, Yoluna çiçek serpmeye, Sevgin Erbil ‘e Kapmaya, Selam sana Erbil ‘imden, Tuzhurmatu, Tuzhurmatu, Katıl kana Erbil’imden, Tuzhurmatu, Tuzhurmatu. Not: 1 / Taze, Dakuk, Tuzhurmatu ucude meshur Turkmen ilceleridir. 2 / Bender oglu, Ali maruf, Hasan Gorem Tuz Hurmatunun unlu Sa'rleridir. 3 / Ekrem Tuzlu, Hamit Tuzlu iki tanilmis ses sanatkaridirlar. 4 / Gokboru = Sultan Muzzeferrettin gokborudur/ Erbil Atabek Sultanlarindan. Esat Erbil |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Etmesin / Gazel
Söyle gönüle yeter meyli canan etmesin Vefasız bir dilbere canın kurban etmesin. Yar yanağında bahar renkli güller açılmış Allaha yalvarcıyım yağmur tofan etmesin. Canan sevdası güneş açar gönül düğünün Yeri gönül serayım oyan buyan etmesin. Aşkı aldı aklımıkast eder öldürmeye Tenbih eyle kaşlara başka bir kan etmesin. Sevda şerabın içmiş (Esat) behoş ve sermest Sakisiz nola halim yeter hicran etmesin. Dillerde Mecnün aşık ben iysem ondan beter Hayatım aydılıkta bide zindan etmesin. Esat Erbil |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|