![]() |
![]() |
#71 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Daha Tövbe
Satıldık, bir kuru güle satıldık Aldandık, yalan sözlere aldandık Sevmek bize yakışmıyormuş Âşık olmak mı? Bir daha, tövbe Mektuplarıma cevap alamadım Bir kuru merhaba olsa yeterdi Gülmek bize yakışmıyormuş Âşık olmak mı? Bir daha, tövbe Vazgeçtik hatta nice dostlardan Sigarayı dahi bıraktık istedi siye Bir mahur sazım kaldı köşe başında Âşık olmak mı? Bir daha, tövbe Çakallar dahi güler oldu halime Bülbüllerin sesleri kesildi artık Çiçekler açmaz, güneş doğmaz oldu Âşık olmak mı? Bir daha, tövbe Ben istemiştim onun suçu yok Aslında sevende bendim ya hani Bir kuru güle yalan söze satıldık Âşık olmak mı? Bir daha, tövbe |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Garip Vardı
Bir zamanlar bir garip vardı Geceye dair şiirler yazardı Nadiren de olsa şarkı söylerdi Bir zamanlar bir garip vardı Ay’a bakıp hayallere dalardı Bazen güler, bazen de ağlardı Aşk ile meşk eder derdi salardı Bir zamanlar bir garip vardı Onun bir değil iki sevgilisi vardı Biri gelinlerin en güzeli İstanbul’du Döndüğünde bir o sarıp sarmaladı Bir zamanlar bir garip vardı |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Kınalı Dilber
Bir kınalı dilber Elleri narin yar Kaşları yay gibi Gözleri çakmak Sürmesi karadır Yanakları al aldır Elbisesi ipek fistan Yazması oyalı yar |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Mahkumun Özlemi
Yok be dostum yok... Burada hayaller dahi kayıp. Ana yok,baba yok,yar yok,gardaş yok... Anlayacağın bir başıma kalmışım, Sabırla çekilen tesbihin tıkırtısı var, Derinliklerden gelen hıçkırıklar var, Volta atan mahkumların ayak sesleri var... Burada hüzün var,hasret var,gözyaşı var... Aah be anam nerdesin, Nerde o gül kokan ellerin, Nerde o leziz yemeklerin Özledim... Özledim seni anam özledim. Aah diyorum bakıyorum semaya... Belki,belki yarimi görürüm umudu ile Yok be dostum yok,o da yok. Yüzündeki gamzeleri yok, Gözündeki ışıltı yok, Bana o bakışları yok. Bir başımayım bee Senide özledim yarim,senide Bazen düşersin,bazen hıçkırıklarla uyanırsın, Üstün başın ter içinde olur,korkarsın. Gördüğün rüyadan değil yalnızlığından korkarsın. Aah be baba sen olsan korkarmıydım. Babam var derdim,babam beni korur derdim. Dünyaya isyan bile ederdim. Önüme ordu gelse ne yazar bee... Babam var derdim. Sende yoksun bee... Senide bıraktım dört duvar dışında. Hani bazen destek ararsın, Hani bazen sırtında bir el ararsın Belkide gözyaşını silecek birini ararsın, Gardaşım düşer aklıma,gardaşım Beni destekleyen gardaşım. Benim arkamı güvende sağlayan gardaşım. Özledim ya onu da özledim. Baharı özledim,kışı özledim,yazı özledim,güzü özledim. Ben beni özledim,ben dünyayı özledim. Bu dört duvar,bu dört duvar beni yıktı. Elimdeki kelepçe sanki önüme yapılan sur misali... Engelliyor beni bu paslı parmaklıklar. Of be diyorum... Geriye bakıyorum ne için,ne için yaptım ben? Ne için yattım ben? Kimin için? Hiç kimse için. Ben işte bunun için özlüyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Onlar Birde Biz
Şu zamandaki kadınlara bir bakın, bir de Hz. Asiye’ye, Hz. Meryem’e, Hz. Fatıma’ya, Hz. Amine’ye Şu zamandaki erkeklere bir bakın, bir de Hz. Bilal’a, Hz. Ömer’e, Hz. Ali’ye, Hz. Osman’a Onlar amellerini eksiksiz yapıp cennete gitti Onlar sünnetlerini dahi eksiksiz yapıp huzur buldu Zaman geldi canlarını hiç pahasına verdi Zaman geldi yemeyip aç kaldılar israf yapmadılar Fani dünyadaki nimetlere minnet etmediler Baki âlemin güzelliklerine hayran idiler Onların ışığı ile aydınlanan cennete girebilecekmiyiz? |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Puşt Var
Köpekler kemik arıyor Yalakalar onları koruyor Vatanımı almak istiyor Belli Türkoğlunu tanımıyor Bir puşt var itleri seviyor Aslında kendi de it bilmiyor Haktan hukuktan konuşuyor Kendini iyi insan sanıyor Mehmetciğim kısas istiyor Vatana göz koyanları biliyor Öldürmek için fırsat kolluyor Ama büyük itler izin vermiyor |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Tutam Aşk
Bir tutam aşk serptim dünyaya Haddim değilmiş ne bileyim Suçluyum yani anlayacağın Aşk yerine hüzünmü serpseydim Bem yapamam öyle şeyler Aşkı anlatmak suç ise Cezam idam olsun.. Bir gün dönüp baktığımda Karanlık sokakları görmek istemem Şimalden bir rüzgar misali geçerim oralardan Baharda geri dönmek üzere Şimdilik benden elveda Aşkı arayanların yanında olacağım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Varmış Bir Yokmuş
Bir varmış bir yokmuş masal misali Anlatır İstanbul sana şanlı tarihini Ezanları dinleyeceksin ilk başta Sonra rüzgâra bırakacaksın ruhunu Bir kuş misali Haliç'in üstünden izle Sakın Süleymaniye'yi es geçeyim deme Çamlıca'dan bakacaksın şehr-i alâya Elinde bir çay oh diyeceksin sonra Bu masalda ne periler var ne cinler Bir varmış bir yokmuş işte masal misali O derinlerden gelen fısıltı ile anlatacak Sana Fatih’i, Mimar Sinan’ı, Eyüp Sultan’ı Öylece dinle martı seslerini boğazdan Sandalların iç gıdıklayıcı seslerini dinle Sultan Ahmet’te kâğıt helva yemeyi unutma Kanlıca’da yoğurt ve yanında sıcacık simit Bu masalda Kafdağı yok arama boş yere Bir varmış bir yokmuş işte masal misali Surları gez tarihin en yakın şahitleri onlar Yerebatan Sarnıcı, Gülhane Parkı’da hatıra Adaları unutma son vapura yetişmeyi de tabi Faytona binip gezeceksin İstanbul’un çocuklarını Feshane sakin olur bu sıralar Ramazan’a kadar Beyoğlu hep şenliktir, bir de Tarabya var ya Bu masalda ne cüceler var ne de devler Bir varmış bir yokmuş işte masal misali Kumkapı’nın daimi misafirleri martılardır Hani lokantalar dizilir sıra sıra sahil boyu Pier Loti de çayın tadı demi farklı olur Suyundan mı yoksa İstanbul’dan mı bilinmez Mehter marşı ile coşardı bir zamanlar İstanbul Ellerinde davullar, tokmaklar inlerdi dağlar taşlar Bu masalda kötü kalpli kraliçede yok arama boşa Bir varmış bir yokmuş işte masal misali Akşam olunca hüzün girer İstanbul’un ruhuna Sis dolar bir uçtan bir uca, Marmara dahi ağlar Galata’dan uçan Hazerfan Çelebi az evvel geçti Hemen peşinde ak güvercinler ile yarış ederdi Topkapı Sarayı kutsal emanetlerin ikametgâhı Dolmabahçe son önderimiz Atatürk’ün sarayı Uyutmaz insanı bu masal farkı İstanbul Bir varmış bir yokmuş işte masal misali |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Birinci Sınıf Ölüm
Ustam bakar mısın? Bana şöyle önlerden birinci sınıf bir ölüm versene... Hani hayatım beşinci sınıftı... Bari ölümüm birinci sınıf olsun... Tamam yerim cam kenarı olsun... Soğuk oluyor ama ne farkeder... Ücreti kredi kartı ile versem sorun olmaz inşallah... Ödeyemezsem icrayı zebani ile yapın... ..... ..... ..... Yaa birşey soracağım... Sigara içebilir miyim? Hayır mı? Peki, tamam, O zaman az bekletin aracı ben bir tane içeyim... Yok teşekkürler ateş istemez... Kalbim yanıyor bir zalimin aşkı ile onunla yakarım... Yaa bir şey soracağım... İçecek servisiniz var mı? Yoksa ben bir kaç şişe içecek alayım... Malumunuz yol biraz uzun... ..... ..... ..... Yol arkadaşım acaba kim? Espirili biri olsa bari... Hani yaşarken gülemedik, bari ölürken gülelim... Dur gidip onun için tatlı birşeyler alayım... ..... ..... ..... Bakkal kardeş bana oradan şöyle tatlı birşeyler ver... Tanımadığım yol arkadaşım için alıyorum... Şöyle çikolata, akide şekeri falan... Tanımıyorum ama olsun ikram ederim... Sohbet için rüşvet benimkisi... Teşekkür ederim... Bu arada borcum ne? Bu kez yazma veresiye defterine, dönüşü yok bu yolculuğun... Hadi eyvallah, hakkını helal et... Güle Güle... ..... ..... ..... Bak benim gidiş vaktim geldi... Yolcu eden kimse yok... Ağlayasım geldi... Ne yapayım kıskandım diğerlerini... Bari, bari taş kalpli gelseydi... Beni bu yola ittin ama yine de seviyorum 'O'nu... Hay Allah yine gözüm yaşardı... ..... ..... ..... Vakit geldi ben gidiyorum... Herkese elveda... Çevremde olmayan herkese elveda... Bu arada söyleyin o vicdansıza, Yol boyunca cama hooh yapıp oluşan buhara onun adını yazacağım... Sonra da o yazıyı öpüp öylece uyuyacağım... ..... ..... ..... Bu son yolculuk... Yerim birinci sınıf... Hayatta birinci olamadık... Ama herkes görsün... Ölümde birinci sınıftayım... Ölümde................................ |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bitik Dünya
Sessiz *******de insanları düşünüyorum Hayata hiç bitmeyecek gibi tutunanları Nefretin hakim olmuş yüzlerini izliyorum Delicesine bir hırs var gözlerin derinliğinde O bakışlar dahi beni korkutmaya yetiyor Üzülüyorum onlara umutsuzluk içinde Hani nerde el ele tutuşan asi sevgililer Onları da korkutup kaçırmışlar ıssızlara Sevgiye yer yok insanların hayatında artık *******i güzel oluyor sokaklar sessizlik içinde Sararmış yaprak bile daha canlı görünüyor Onların donmuş yüzleri var sadece nefret Lanet olsun insanlara insanlığı öldürenlere Sevgiyi dahi ıssızlara kaçıran hain düşüncelere Kumsaldaki dalgalar gibi gülüşleri de gidici Hayalimdeki dünyaya gitmek istiyorum artık Sevgililerin el ele tutuşup asice gezdikleri Yaprakların daha yeşil ve canlı olduğu İnsanlarının devamlı olarak güldüğü Saygıya, sevgiye ve saflığa kucak açan Sadece sevincin ve neşenin olduğu dünyama Karanlığın dahi aşka kucak açtığı yere |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|