![]() |
![]() |
#71 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Pirim ile buluştum
Bir gece dergahın hengamında, Kuytu köşenin gizemli yalnızlığında, Nefes üfleyip mey yudumlarken, Ol ulu pirim geldi ansızın karşıma, Ney üfledik,Aşk meyinden yudumladık, Hemdem olup,Aşk-ı meşk eyledik Gülzar olup menevşeler deşirdk, Aşk baresinden birlikte içip, Ol ulu pirimle sabaha dek meşk eyledik. Gönül köşemiz bir oldu gönül eyledik, Sazımız ile sözümüz bir oldu zikreyledik, Can içre can katıp cananı aradık, Ol ulu pirim ile muhabbete can kattık, Bağban olup gülleri demet demet deşirdik, Aşk badesinden içip birlikte güzelleştik, İnsanı insan bilip insanca söyleştik, Ol canan-ı gül-i ruhsara beraber koştik, Ol ulu pirim ile sabaha dek meşk eyledik. Bir bardak aşk badesi,bir yudum nefes, Dergahımız gönül dergahı gelir herkes, Sevda doluyuz sevgiyle bakarız hep, Ol ulu pirim ile sevgi için buluştuk, Püryan olduk,Aşk ateşinde kavrulduk, Cananı birlikte aradık,Cananı zikreyledik, Yolunda erimek tarumar olmak istedik, Vuslatı kandimize en yakın yol bildik, Ol ulu pirim ile sabaha dek söyleştik. Aşk badesinden içip nefes üfledik, Şevke gelip kelam edip dinleştik, Bir nefes alıp,gönül dergahından uçuştuk, Tek olanı ol ulu pirimle geceyle aradık, Sırrına eremedik yolunda kaybolduk, Huzuru düşünüp kor olduk birlikte yandık, Kül olup kavrulduk kulluktan utandık, Tövbekar olup pirimle tövbe yolladık, Ol ulu pirimle hep tövbeyle zikreyledik. Azabiyem; bu gece kendim buldum, Ol ulu pirim ile hemdem olup coştum, Kulluğumu bilip insanlığımı buldum, Nefes alıp nefeslerde kayboldum, Aşk badesinden içtim ruhumu durulttum, Muhabbet bağında bağban oldum, Pirim ili buluştum nefes doldum, Hakkı aradım hakkı içimde buldum, Ol ulu pirim ile bir an görüşüp yok oldum. Süleyman Karacabey |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Pirime geldim
Ol pirimi gördüm de geldim rüyamda Lal olmuş dillerimi çözdüm de geldim. Sazıma bir düzen verdim de geldim Ol pirim uzat elin öpmeye geldim. Dergahın kapısına kölen olayım Himmet et Nefesinden soluklanayım Yol ver ayağında turap olayım Ol pirim uzat elin hürmetle öpeyim. Destur eyledin de kapına geldim Feyzinden feyiz alıp yanmaya geldim Dergahında Aşk badesinden içmeye geldim Ol Pirim uzat elin öpmeye geldim. Gönülden gönüle ney üflersin Sevdalı gönüllere güller ekersin Aşıklara pir oldun hep gönüllerdesin Ol pirim uzat elin öpmeye geldim. Dergahında eğlenip sözün dinlesem Sazında tel olup çalınsam,Ney olup üflensem Himmetin ile yanıp kül olup erisem Ol pirim uzat elin öpmeye geldim. Azabiyem; ışığın ile aydınlansam Ümmeti muhammede rehber olsam Aşıkların dillerinde sözü ben olsam Ol pirim uzat elini öpmeye geldim. Süleyman Karacabey |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Resminde yaşıyorum
Seni düşündüğüm günden beri uykularım kaçtı Kaybolan duygularım senle çiçekler açtı Kışlar konan yüreğimde bahara döndü Vurdun beni kurşun misali vurdun kalbimi. Uzakta olsan kollarım sarmasa da seni, Ilık bir mevsim gibi almasam da bûseni Kor gibi ateşlerde aşkın yaksada beni Hasretinle hayalinde hep yaşıyorum seni. Resmine bakıp hayallerinde yaşasamda Yasak sevdam seni hiç koklamasam da Yoluna çıkıp işte benim diyemesem de Aşkını sevdanı resimlerinde yaşıyorum. Ne zaman biter dertlerim bilemiyorum Sen başka alemlerde hep yaşasanda Yitik sevdam Yasak sevdam,Hasret sevdam Aşkını sevdanı yaşıyorum resimlerinde. Beklediğim küçük bir sözün yeter bana Haykır duygularını yüreğine kelepçe vurma Seni çok sevdiğimi biliyorsun bu yetmez mi Söyle gülüm hasretin beni öldürmez mi. Başka bir şehirde başka bir iklim de İster bir gece sessizliğinde,ister sahilde Bir sır olup duygularım seni hep sevsede Ben hep aşkını yaşıyorum gülüm resminde. Seni çok seviyorum kahve gözlü Meleğim, Saçlarına düğüm düğüm bağlandı yüreğim Çok uzaklarda yaşasanda ruhunda olan benim İnan resmine bakıp senin için ağlıyor gözlerim. Süleyman Karacabey |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sana Hasretim ATAM.
Ilgıt ılgıt esen mevsim rüzgarları, Ninni söyler bana,seni fısıldar ATAM. Ağır ağır adımlarken kaldırımları, Gölgem hep seni söyler seni fısıldar ATAM. Güneşin azgın sıcağı vururken üzerime Bir ince duygu kabarır yüreğimde Ter ter boşanır içimden senli umutlarım Hep seni götürür ecel gibi bedenimden ATAM. Güneşin kızıllaşıp ufkun karardığı zaman Düşüncelerin götürür beni maveraya kadar Sokakların karaya büründüğü zaman Bir hayale dalarım senli duygularımla ATAM. Bazen bir mevsim,bazen bir hasret Yaşarım senli hislerimle ömür törpüsünde Fakat sensiz bir gariptir ruhum tadını alamam Görsemde rüyalarımda yine sana hasret gözlerim ATAM Süleyman Karacabey |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Seni ararım
Coşkun ırmaklar gibi çağlarım Başımı taştan taşa çalarım Hep sarılacak bir dal ararım Her an seni arar seni sorarım Esen yele uçan kuşa öten bülbüle Hep seni sorar seni ararım Dağda çobana kırda bekçiye Her an seni arar seni sorarım. Attığım adım da gördüğüm yerlerde Hep seni arar seni sorarım Bazen deli rüzgar gibi eserim Çaresizliğin çilesine kendimde çarı ararım. Süleyman Karacabey |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Seni Yaşamak ATAM.
Seni yaşamak,yalnız seni anlamak değil ATAM, Özünde sözünde seni benimseyerek yaşamak, Gösterdiğin amaçta hiç durmadan yaşamak İlke ve inkılaplarına inanarak yaşamaktır ATAM. Hedefimiz her zaman tek ve ebed, Türküm,Milletime layıktır yüce medeniyet, Güvencemiz gururumuz senden kalan Cumhuriyet, Senin ruhunla ne güzel şey seni yaşamak ATAM Mas mavi gözlerinin derinliklerinde seni görmek, Yurtta sulh,Cihanda Sulh ilkene uyarak Türk, Öğün,Çalış,Güven emrini iyi bilerek Ne güzel şey,seninle beraber seni yaşamak ATAM. Bir sevda şarkısı gibi inkılaplarını anlayarak, Milletin toplandı bayrağının altında bayrak bayrak Her an her zaman sana doğru koşarak, Ne güzel şey seninle beraber seni yaşamak ATAM. Azabim derki; tutulmasın yas, olmasın matem Kimse göz dikmesin yurduma korksunlar benden Atam güç verdi,sesi gür çıkıyor gençliğinden Ne güzel şey ATAM, senin gençliğinle seni yaşamak. Süleyman Karacabey |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevdamı arıyorum
Aşk sarayında bir yolcuyum, Türkçe ayinler melodiler arasında, Naftalin kokulu gökkubbe altında, Sevdamı arıyorum çekinerek. Aşk sarayında geziniyorum, Lacivert *******in ıslak saatlerinde, Buharlaşan zamana nispet, Sevdamı arıyorum çekinerek. Aşk sarayında geziyorum, Sessiz hoyrat çığlıklar arasında, Hislerim melodilere karışmış, Sevdamı arıyorum şarkılarımla. Suların ıslandığı zamanı yaşıyorum Lavanta kokulu senli duygularımla, Mor çiçek durmaksızın gülüyor karşımda, Sevdamı arıyorum kokularında. Aşk sarayında geziyorum, Her taraf harap bitap, Susuz kaldım karşıda bir serap, Koşuyorum,koşuyorum,korkarak. Aşk sarayında geziyorum yine, Sevda çığlıkları arasında yalnız, Karanlık *******in çığlıklarında, Sevdama koşuyorum inatla. Süleyman Karacabey |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevdamızı Yazalım
Kim bilir kaç türlü sevda masalı dinledin Keremin aslıya,mecnunun Leylasına Ferhat’ın Şirin’e, Kamberin Arzu’ ya olan sevdasını Binlerce kez işitmiştir kulakların Kim bilir sevda üzerine kaç şiir okudun Ümit Yaşar Oğuzcan’dan,bazen karacaoğlan’dan Şarkıları saymakla bitmez belki de Neşet Ertaş’ tan Sezen Aksudan,Kayahan’dan Daha bilmem kimden kimlerden ne bileyim işte Belki sevda nağmeleri yüreğini sızlattı hep Sokaktan geçerken ne kadar güzel söz duydun Hepsi sevdaya aşka iltifat yağdırırcasına Fakat benim sana sevdamı dinledin mi benden Duygularımı kelimelerimi düşüncelerimi Hislerimin sözlerini dinledin mi bir kez Benim sana sevdamın hikayesi yazılmadı henüz Anlatacak kelimeler türetmedi dil kurumu Sevdam unutulacak cinsten değil zaten Ne keremin,ne Ferhat ın ne kamberin sevdası gibi Bizim sevdamız yasak sevda en anlatılmazından Hislerimizde gizledik onu en şahanesinden Dudaklarımız ıslatmadık henüz adını koymadık Belki bir adamın hayale olan sevgisi bu Belki bir peri masalındaki olan kıza sevdası Sende biliyorsun ki adam gibi adamın sevdası Çelik gibi kırılmazından sevdanın en hası Gel birlikte yazalım güzelim okunmamış masalı Adını birlikte koyalım yasak cinsinden aşkımızın Hikayemizi anlatsın dilden dile gelecek nesiller Benim adım Aşk, Senin adın Sevda bilinsin fark etmez Masal cılar,Hikayeci ler,Romancılar bizden yazsınlar Gel dağlar ötesinden yâr,sevdamızı anlatalım. Süleyman Karacabey |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevdan ile Gezindim
Bir kartal kanadında uçarken duygularım Gök kuşağının altından geçerken yolumuz Yağmurun ardından hissedilen toprak kokusu gibi Buram buram kokladım hasret sevgini. Göklere doğru yükselirken renkler cümbüşünde Bir tek senin kahve gözlerin vardı bana bakan Ateş gibi gözlerinin ferinde tutuşan kalbim Yıldızlara inat sana doğru uçtu yüreğim. Mor menekşe devşirdim bulut dağlarında Nane kokulu güller demetledim yalnız sana Kartal kanadında gezindim vuslata koştum İlmek ilmek dokudum sevgini en hasından. Uzun kahverengi saçlarında yürüdüm En içli duygularımı sana yazdım şair edasıyla Kırmızı karanfiller taşıdım hislerimle Sevdanı gönlümde el bebek gül bebek büyüttüm. Bir çocuk masumluğunda sana sundum kalbimi Azgın güneşin sıcağına inat aşk ateşimle Hilal kaşların kahve gözlerin sardı benliğimi Kartal kanadına inat sevdan ile gezindim. Süleyman Karacabey |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevmek nefret etmek
Sevmek diye bir kavrama inanma Çünkü sevenler hep terk ederler Geriye tatlı bir anı bırakarak Yaşamları yıkmaktır onların Seni seninle baş başa bırakıp Başka birinin kalbine girerler Hayatları bozmaktır onların Kırık bir kalp bırakarak geriye Hep terk ederler hep kahrederler Seni seninle baş başa bırakıp giderler. Onlar için sevgide sevdada yoktur Sadece var olan gönül oyunu Kas katı kesilmiştir kalpleri yoktur Onun için bitanem Sevmek diye bir kavrama inanma Çünkü sevmek sadece bir hayal Sevda dünde kalmış bir masal Nefret vardır sevda kadar kuvvetli Ve inat vardır Sevgi kadar kutsal Hayat artı sevda eşittir nefret ise Ne diye hala ayak diretiriz inatta Madem sevmeyecek kadar güçsüz Nefret edemeyecek kadar aciz isek ne diye. Süleyman Karacabey |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|