![]() |
![]() |
#71 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Başkası
Ağızlar dolusu, kem sözler akar Yolumun başını, tutar başkası Kimi talihine arlanır bakar Kiminin gönlünde yatar başkası Nasibim ne ise zakkum kesilir Yüreğime zehirli em basılır Hükmüm kesinleşir ruhum asılır Mal benim mezat benim satar başkası Ölümüm ölümsüz varlığa bağlı Varlığım dostluğa birliğe bağlı, Sanırsın kahpelik erliğe bağlı, Vatanımda çalım satar başkası. Körlenir tarihten kalan tüm izler Dinime harp açtı nice densizler Kırılır açarken milli filizler Sökerek kenara atan başkası Canıma tak dedi isyan zamanı, Haine destektir puştun imanı Kansızlar ne bilir yurdu vatanı Onların ipini tutan başkası |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bayrak İçin
Bayrak İçin Alında ak saklanır Sevdalar harman olur Sevilir ve koklanır Memlekette can olur Üzeri gölge bilmez Bu bayrak gölgelenmez Dalgalanırda inmez İndirilse kan olur. Işığıdır yiğidin Kefenidir şehidin Her zaman onun için İmkansız imkan olur Özünde var hüsniyet Beslenmeli hoş niyet Ne hak ne de hürriyrt Ne onsuz vatan olur Herkes saygıyla anar Üzülse gönlüm kanar Yan bakılsa taş yanar Yer kaynar volkan olur Onunla nurlu şafak Gururla nurlanarak İcra olur hukuk hak İnsanlar insan olur Ulusoy böyle bilir Bu töre böyle gelir Kim ona gölge verir Bu millet kurban olur |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bayram Ediyor
Yüreğime bıçak gibi düşen sevda sendense, Ağrıma acıma bakma, canım bayram ediyor. Gözlerimde yaş tükendi, yaş yerine akarken, Damarında coşmuş akan,kanım bayram ediyor. Kutup yıldızıymış aşkım, yönümü onda buldum, İhlasımı imanımı, dinimi onda buldum, Şerefime dudak büktüm, şanımı onda buldum, Yarınıma alkış tutar, dünüm bayram ediyor. Yar, bir mübarek meskende yüreğimi kabul et, Ben mücrim bir kulum doğru, sen değilsin muhannet, Bu zemin aşkımı bilmez, beklerim senden davet, Aşkın ile şeref bulan, şanım bayram ediyor. Yedi kat yer yedi kat arş varsa anlasın beni, Varlığım secdede bekler, vuslat gününde seni, Neyleyim hicranda kalan, aciz ruhu bedeni, Sana doğru geliyorum, yönüm bayram ediyor |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bayram Günleri
Hırsın ihtirasın, aşka himmete Döndüğü günlerdir bayram günleri. Öfkenin hiddetin, kinin garazın Yandığı günlerdir bayram günleri... Uzanan ellerde,şefkatin nuru Her insanda insan olma şuuru Nefiste var olan, kibir gururu Yendiği günlerdir bayram günleri Esas olan ruhtur, ceset vesile, İnsan hizmetine koş heves ile, Rahmetin ilahi bir ses ile İndiği günlerdir bayram günleri... Mü’minler kardeştir, olan varıyla Aşar müşkilleri, iman zoruyla Günahın isyanın tevbe nuruyla Yunduğu günlerdir bayram günleri... Mü’min güven duymaz dünya malına, Sarf eder varını Allah yoluna, Allah’ın lütfunu, mü’min kuluna Sunduğu günlerdir, bayram günleri... |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bazen
Aşkın tarifi olmaz her gönülde başkadır Hırpalayan pençede sevgi saklanır bazen Kırbaç değen bedeni incitmeyen başka sır Katran gül niyetine alıp koklanır bazen Hüzün beni yaşatır zevki sana vereyim Sen gülleri der gülüm ben dikeni dereyim Sen sevdim de bir kere birde yüzün göreyim Boş da olsa yar gönlü girip yoklanır bazen Damarlarımda gezen sevginin gürültüsü Hayatıma tad veren hüznümün tatlı süsü İşte durur önümde aşkın renkli örtüsü Renk dediğin kararır sonra aklanır bazen Şimdi kara vaktidir her rengin bana göre İçimdeki kavganın bitimi uzun süre Umdum ki sevgiliden bir lahza gönül vere İçimdeki sevgiye sevgi eklenir bazen İçimdeki dünyanın direği çelinirken Ağrı veren çıbanın uçları delinirken Sevgilinin gözünde sevgisiz bilinirken Ey gönül bu dünyada ölüm beklenir bazen |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beceremedim
BECEREMEDİM Akıl yordum, bana, bende, Çözmeyi beceremedim. Göz, gönül yorup okudum, Yazmayı beceremedim. Çok sevdim, sılayı, yurdu, Bu sevgi gönlümü yordu, Nefsim isyanın duyurdu, Ezmeyi beceremedim. Doğdum, düştüm zorlu yola, Eksilmeden arttı çile. Kulların gönlünden hile, Sezmeyi beceremedim. Belki gönül buna lâyık, Deniz azgın, çöktü kayık, Bir gün bile, başım ayık, Gezmeyi beceremedim. İşte geldi ömrün sonu, Gönül farketmedi bunu, Her mel'unun oyununu Bozmayı beceremedim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bekle dur diyemezsin
Yarın bir haber olur her hecesi elemli Kalkmış zamanı tutan o görünmez ejderha Sesler sessizce bakar çığlıklarla saklanır Birkaç gönül sancılı birkaç göz ıslak nemli Kalan bir karanfildir güz gününde koklanır Yırtılmış resimlerin her yanında acı var Bekle dur diyemezsin zaman almak zor daha Üşüyen kaderimi sıcağında yer tutar Anladım ki gelenin alacak bir öcü var Yüreğimin özünde mert yapılı er yatar. Kaç kara ayna gördüm beni görür göstermez Kaç kahpenin ardından kaç yiğit düştü âha Rüzgârlarla yarışan kâkülleri yer yemiş Yılların özlettiği yola gönül elvermez Öyle bir kutlu ferman hecesi ses görmemiş Kafesinde çıldıran bir serseri kuş üşür Uykusundan uyanan çocuktaki sabaha Hamurumda mayamı bir görünmez el çalar Mutluluk serüveni ayrılığa dönüşür Girdiği bağdan karga yemek için gül çalar O gittiği günlerde sanırdım o gelecek Sarılırken yüreğim vuslat denen silaha Hasreti öldürmedim şimdi karşıma çıktı Tarih boyu ayrılan bu acıyı bilecek Gelen bir gizli emir karton kulemi yıktı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beklediğin Boşuna
Beklediğin boşuna... Niye böyle bu köhnede durup şaşkın beklersin Yâr ararsın, yâr bulunmaz, beklediğin boşuna. Çöl kesilir sevda yakar gönlümü kavurarak Kar ararsın kar bulunmaz, beklediğin boşuna. Mutlu olurum cananım candan selam verince, Ne aradım, ne buldum ki, ne var yerli yerince, Yanılarak bir kerecik, şans yüzüne gülünce, Zar ararsın, zar bulunmaz, beklediğin boşuna. Deniz gözlü, dar benizli, cana ateş atarken, Karga gelip gül başında, nağme kırıp öterken, Senin gülün senin değil, el bağında biterken, Hâr arrasın, hâr bulunmaz, beklediğin boşuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beklemesi Boş
Uzaklarda işve yapan tor ceylan Çekip götürüyor izinde beni Önce gönül verip sevdiğim derken Küçültüp yok etmiş gözünde beni Çekti bir vadiye beni bağladı Halime acıdı, yandı ağladı Merhametsiz küskün düşüp dağladı Umutsuz sevdanın közünde beni Şiirlerim gama derde doydu da Acısını duyan herkes duydu da Yaklaştıkça hoyrat yaban saydı da Saklayıp tutmadı özünde beni. Artık umudum yok beklemesi boş Her ahım gönlüme iki damla yaş Zaman iskeledir gel gönül yanaş Götürsün yolların düzünde beni Gurbet sıkletini kara yazılı Talihim taşıyor felek azılı Görmediğim gerdanında dizili Seyretsen görüp de yüzünde beni |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beklenir Ali
Beklenir Ali __________________Ali Altınlı'ya Bu yaş gününde in maziyi dolaş Nerede ne sırlar saklanır Ali. Kaderde var ise ısırgan otu Gül diye sevilir koklanır Ali. çağın kurnaları, sürdürür sefa gönüller tükenmiş, bitiyor vefa, dostun varsa gönül kapın kırk defa bir kısacık günde yoklanır Ali. yüreği dolduran şu kirli hisler insandan insana geçer yeisler, insanlık hakkını yerken şu pisler sanma okyanusta paklanır Ali. milleti ederler batıya köle verirler malını göz göre göre köpeğin payını alırken bile vermek istemeyince diklenir Ali. Allah huzur versin, düşme telaşa en kısa zamanda erdin bu yaşa takdirde her olan gelirken başa insan bir makamda beklenir Ali |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|