![]() |
![]() |
#71 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Bacak Bir Kol
-Hanım koş telefondaki oğlun! -Nee! Oğlum mu, gerçek mi diyorsun? -Evladımm, çok özledik seni çok! ! ! Beş yıllık gurbet bu şakası yok. -Geliyorum, biri var yanımda, Gidecek hiç bir kimsesi yok da.. -Gelsin yavrum? …………………..-Çok samimi biri, Üstelik çok seviyor sizleri… Yalnız, anneciğim? ……………… -Buyur yavrum? -Artık bizle yaşasın diyorum… -Bir çaresine bakarız çocuğum? Gelsin, o da bizlerden bir birey… -Ama diyeceğim önemli şey! -Ne oğlum? …………-Nasıl da söylemeli, Savaşta kopmuş ayağı eli. -Evlat, öyleyse getirme, problem. Baban yaşlı, ben ilgilenemem. O başının çaresine bakar, Söyle, gelmesin buraya kadar… ******************* Günler geçti, gelmedi o evlat, Endişe ve merak arttı kat kat.. Telgreafla sarsıldı anne baba; 'Bir ceset var, sizin mi acaba? Gelin, oğlunuzsa alın teslim' -Hanım haydi gel, hemen gidelim… Geldiler çok uzak kasabaya, Ceset gösterildi anne babaya. Evet oğul idi morgta yatan, -Evlat! Kaybettik kavuşamadan… Yoktu cesedin ayağı kolu… -İntihar! .. Midesi zehir dolu… |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Berber
Ustura elinde traş ederken berber, Müşteriye koklatırsan karabiber, Ya burnu ya da kulağı yere düşer. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Bir
Dünya denilenen bir sahne, Gelir rol kiminse bir bir... Son verilince rolüne Geçerler kulise bir bir... Sahne teslim kontrolüne, Gelip gitmez kimse bir Bir! .. Haykıralım gelin yine; Katılın bu sese; Tekbir! .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Gence
Dur gencim! Bilmediğin bu Çanakkale, Dedelerinin destan yazdığı yerdir. Boğuşarak demir yumruklu devlerle, Sıra sıra zaferler dizdiği yerdir. Haçlılar sürü halinde çullanırken, Çelik donanmalar önden yollanırken, Hep süper silahlarını kullanırken, Yumruk vurup, dipçikle ezdiği yerdir. Düşmanların hayallere kapıldığı, Akıl almaz hilelere sapıldığı, Çok alçakça hesapların yapıldığı, Mehmed’in her denklemi bozduğu yerdir. Türk’ün bu sefer işi bitmiştir, derken, Deden Allah yolunda cihad ederken, Vatanı uğruna ölüme giderken, Kanlarını toprağa süzdüğü yerdir. İşgalci abideleri yükselirken Göklere; sanırsın ki işgalci deden, Tabyalar harabe, mezarlar yok, esen Yelden, kemiklerinin tozduğu yerdir. Ey gencim! Sen dedenin ismini bile Bilmezken, elinde resimleri ile, Dünyanın ta öbür ucundan kafile Kafile, gelenlerin gezdiği yerdir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir İki Kıl
Neler çekiyor şu sindirilmiş toplumlar; Haramla semirmiş, yüzde bir-iki “kıl”dan? Aynaya bakınca, böğürür boğa gibi; Adam oldum sanır, yüzde bir iki kıldan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir İki Mısra Şiir
Parçalanmış bebek cesetleri... Sıra sıra dolmuş her teneşir. Diriltmek için merhametleri, Yazdığım bir iki mısra şiir. Güçsüzün garibanın yoluna, Sivri taşlar dikenler döşenir. Okuyanı uyarmak uğruna Yazdığım bir iki mısra şiir. Kutsallara her gün, hep tecavüz, Kan aktıkça barbarlık depreşir. Allah soracak, kızarır bu yüz, Yazdığım bir iki mısra şiir. Bedel ödüyoruz, biliyorum, Allah’ım ödenenler yetişir. Gücüm sınırlı, aciz bir kulum Yazdığım bir iki mısra şiir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Şehid'in Feryadı
Engel olmak için biz, alevden o sele, Süngümüzü kuşandık, çektik de besmele, Kurtuldu vatan, namus, Kuran ve istikbal, İmanın şahlandığı, yerdir Çanakkale! Ey tarih! Dile gel de, açık açık anlat, Neler uğruna şehit, oldu bunca evlat? Şehitler çimentodur, vatan toprağında, Kanları solmayacak, şanlı bayrağında, Şehidi şehit yapan, değerler bilinsin, Yarınlar kaybolmasın, kültür tuzağında! Ey tarih! Şüphelendim, doğrusunu anlat, Bizleri anlıyor mu, bu günkü genç evlat? Alaylar şehit oldu, uğruna tevhidin, Görmek mi istersiniz, cephelere gidin! Künyeleri taştadır, ölen düşmanların, İsmi bile bilinmez, şu kadar şehidin! Ey tarih! Sebebini, gel açıkça anlat, Çanakkale Şehidi, niçin üvey evlat? İşgalciye yapılmış, abide ve mezar, Kaçanların taşında, hep 'kahraman' yazar, Silahla alamadı, ölüsüne verdik, Torunlarıysa şimdi, Türk'e mezar kazar... Ey tarih! Ben şaşkınım, biliyorsan anlat, Bizi vuranlar nasıl, bize olmuş evlat? ! .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Şişelik
Yine uykum var kafam bir hoş, Evde oturuyorum boş boş. Meyhaneye doğru baktım da, Ampul yanıverdi aklımda; Canım içki çeker bak işe, Şöyle büyüğünden bir şişe. Gözükmeden hiç kimselere, Gitmeliyim tenha bir yere. İşte elimdeki şu bela, İnsanları eder müptela. Şimdi intikam almalıyım, Şişeyi taşa çalmalıyım. Birine yardımdır üstelik Belki kurtulur bir şişelik. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Tadımlık
Sonucunda boş yere yanma, Dünya hayatı bir atımlık... Geçici heveslere kanma, Dünya zevkleri bir tadımlık... En son durak çok uzak sanma, İşte mezarlık... Bir adımlık... |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bizim İpimiz
İpimize baktım, işte gördüğüm; İskender'siz çözülmeli kördüğüm... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|