![]() |
![]() |
#71 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57914
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İster bu ol ister şu
İster bu ol,ister şu ol,ister o İnsana ilk önce şahsiyet lazım Fikrin,zikrin her ne ise sanadır İnsanlara güven sağlaman lazım Bak şöyle etrafa,insandır insan Hepsi Adem oğlu farklıdır lisan Mal,makan yönünden zirvede olsan Kibirin kirinden arınman lazım Dimdik yürümeli hakkın yolunda Her can ona varır yolun sonunda Sevaptan yana kazancın yoksa Gönül kazanmaya çalışman lazım Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İşte Meydan İşte Zaman
İşte meydan işte zaman Dünya bir ömürlük yerdir Dikkat, idareli kullan Zaman akan sel gibidir Gelişimiz tecellidir Dünya gündüz-gecelidir Bir alemden bir aleme Alıp giden ecelidir Kim getirdi, kim götürdü Nefesin kimler bitirdi Ne ararsın behey sersem Hem buldurdu, hem yitirdi Dünya devri biter gider Can bedenden çıkar gider Kul olmadıysan Allah’a Bir ömrü eylersin heder Abdülhadi can bedende Yarın nerde kim bilende Kara toprak yorgan olur Örter seni de beni de Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kahvehaneler
Sanırsın mekteptir kahvehaneler Her gün tıklım tıklım doluyor oğlum Sigara dumanı sinmiş her yana Hava bir acayip kokuyor oğlum. Çay, çakmak,sigara masada durur Çekilir sigara duman savrulur Bu dumanda bilmem nasıl durulur Ciğerler pis hava soluyor oğlum Sabahtan akşama bitmez oyunlar Oynayanlar usanmazlar,bıkmazlar Boş zamanı boşa giden ağalar Hallerinden memnun görünür oğlum Ya; ellibir,biriç ya; okey,tavla Oynanır dörderli her bir masada Oyunu kaybeden eller cüzdana Büyük,küçük hesap ödüyor oğlum. Kaybeden öderse:kumardır kumar Kazanan oyundan mutluluk duyar Ne yaptığın bilmez bahtı karalar Kimin hesabına çalışır oğlum Üretken bir toplum arayan beyler Oyun kağıdına dalıyor oğlum Her adım başında bir kahvehane Mektepten çok rağbet görüyor oğlum Abdulhadi şöyle baktı,düşündü Halimiz hazindir dedi,üzüldü Gözlerinden iki damla süzüldü İstikbal karanlık görünür oğlum 5 şubat 1992-Etimesgut Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karakeçiliyim
Karakeçiliyim, Türk’ün özüyüm Ali Osman Devleti’ni kurdum ben Yiğitlerin kalkanıyım,gürzüyüm Zalimleri,gaddarları kırdım ben Kara çadırlarda kıl kilimlerde Otağlar kurdum ben,çamlı bellerde Önem verdim adalete,mertliğe Dünyaya şan,şeref,şöhret saldım ben Selçuklu yanında Moğal’a karşı Yamanca savaştım titrettim arşı Söğütle Domaniç tam mihenk taşı Bu mekandan doğan güneş oldum ben Edebali lerin duası bendim Evliyanın kutlu rüyası bendim Üç kıtaya hakim olan ruh bendim Haklıya hakkını teslim ettim ben Asya,Avrupa,Afrika beni tanırlar Üç kıtada benim ayak izim var Dar geldi koca dünya bana dar Damla idim okyanusa döndüm ben Osmanlı dediler,adım dolaştı Köyden köye ilden ile ulaştı Tohum oldu topraklara karıştı Dalı göğe varan çınar oldum ben Kara Osman derler,Osman Bey derler Adımı,sanımı böyle söylerler Doğruluktan şaşmam, beni bilirler Adaleti zulme hakim kıldım ben Kara *******in kandili oldum Ağlayan gözlerin mendili oldum Dertlinin derdinin dermanı oldum Toplumun huzuru,düzeniyim ben Her gittiğim yere hizmet götürdüm Yol,han,hamam,kervansaray yaptırdım İmaretler kurdum,aç’ı doyurdum Her gönüle ev,köy,şehir kurdum ben Aşirettim, İmparatorluk oldum Kıtalara,Deryalara yol buldum Hakkın rızasına bunca yoruldum Karanlık ruhlara ışık saçtım ben Hakk'a doğru çağladım ben,coştum ben Hakk’ı istedim ben,Hakk’a koştum ben Üç kıtaya sığmadım ben,taştım ben Tarih selam dursun Türk oğluyum ben Alibayramoğlu Abdulhadi'yim Kayı-Karakeçili'nin eriyim Ben Oğuz Boyu'nun çarpan kalbiyim Altı yüz yıl küsür hüküm sürdüm ben Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kayı Derler,Karakeçili Derler
Kayı derler,Karakeçili derler Bizim aşirete bizim oymağa Oğuzların filiz veren dalıyız Gölge saldık koskoca üç kıtaya Yaprak ulu gövde ulu kök ulu Türk’üz tarihimiz destanla dolu Oğuz’dan Osman’a kahraman dolu Her biri bir bayrak astı semaya Ertuğrul Gazi’yle kıvılcım çaktık Osman Gazi ile Birliğe koştuk Orhan’la Murat’la bentleri aştık Yürüdük Asya’dan taa Avrupa’ya Alperenler dua etti,el açtık Kutlu yolda nice devle savaştık Tırmana tırmana zirveye çıktık Adaleti tesis ettik dünyaya Yıldırımlar, Kanuniler, Fatihler Mertlikle özdeşti Yavuz Selim'ler Üç Kıtayı titiretti bu erler Bu Hakanlar sığmadılar dünyaya İnsanlara insanlığı öğrettik Kin,nefret yerine sevgiyi ektik Tembelliği kovduk azmi yeşerttik Alın teri kattık kazancımıza Abdulhadi milletinin bir ferdi Her yerde Adalet,hak,hukuk derdi Bu düşünce güzelliği yeşertti Tarihimiz benzer, kutlu rüyaya Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kılarsan güzel
Türküz, İslamiyet dinimiz bizim İslamı nefsinde yaşarsan güzel Kur'anı harfiyyen kabul ederiz Namazı dosdoğru kılarsan güzel İslamsız bir ülkü olur mu? olmaz Dinin direğidir,beş vakit namaz Abdestsiz,namazsız kemalet olmaz Orucu tastamam tutarsan güzel Bu dünya imtihan bütün kullara Kimisi sıhhate,kimisi hasta Kimisi zengindir,kimi fukara Malın zekatını verirsen güzel Alllah rızasına bütün çabamız Bizlere örnektir peygamberimiz Camiler,mescitler birlik yerimiz Zengin olup Haca gidersen güzel Bu dünya değer mi gönül kırmaya Haram kazanç ile zengin olmaya Gurur,kibir hoş gelir mi mevlaya Nefsini yerlere çalarsan güzel İslamdan gayri var mı doğru yol Kur'anı oku da Hakk'a teslim ol Taptuk kapısına sen bir Yunus ol Gönül gözü ile görürsen güzel Birlik pınarının suyunu içen Dinlerin içinden İslam'ı seçen Son nefeste dudaklardan dökülen Hak ve habibini anarsan güzel Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kırma dallarını solduramazsın
Gönlümden gönlüne sevgi seline Bent kurma sevdiğim,durduramazsın Sevda çiçekleri açmış gönlümde Kırma dallarını solduramazsın Ben seni unutmam kıyamet kopsa Yaşım kırk değilde seksene varsa Azrail gelerek canımı alsa Aşkın ateşini söndüremezsin Uzakta durmayı çare belleme Hasretlik; kor ateş,bir sor,çekene Her gün saplıyorsun ok'u sineme Ah öldüm,lafını dedirtemezsin Yüz seksen derece değiştin birden Sen böyle istedin,ne gelir elden Yağmur gibi sitem yağar gönlümden Kırılır koparım,eğdiremezsin İrtibat kopalı Hadi derbeder Nasıl geçer bilmez,günler ******* Her gün seni okur,seni heceler Adını kalbimden sildiremezsin Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kış
Burnum buza kesti,tırnağım dondu Tir tir titriyorum,yine kış geldi Davetsiz misafir gibi kuruldu Oturdu mu kalkmaz yine kış geldi Yine yenilendi mevsimlik kavga Saldırdı yağmurla,dolu ve karla Karşı koydum ona kömür,odunla Hava duman duman yine kış geldi Çullandı üstüme delice poyraz Ya yağmur yağıyor ya keskin ayaz Yakarım yakarım odun dayanmaz Küller küme küme yine kış geldi Dökülmüş yapraklar dallar boş kalmış Ağaçlar saçını,başını yolmuş Yem yeşil yamaçlar karla kaplanmış Soğuk kol geziyor yine kış geldi Abdülhadi sevmez soğuk havayı Hava ısınmadan sökmez sobayı Sırtından çıkarmaz yünlü abayı Üst üste kazaklar giydim kış geldi. Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kıvılcım
Önce bir kıvılcım atın içime Sonra alev alev yaktın sevdiğim Gündüz hayalime,gece düşüme Senden başkaları girmez sevdiğim Neden,niçin geç vakitte karşıma Yaktın beni gülüm aşkın narına Kaynar su döküldü sanki başıma Gönlüm kor ateşe döndü sevdiğim Karşıma dikildin bir gün aniden Endamınla vurdun beni kalbimden Sandımkine yer oynadı yerinden İçimde depremler durmaz sevdiğim Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kibir
Nefsini put eden kibirli adam Sen kendini aldatırsın zavallı Kibir öyle dert ki yoktur ilacı Nefsine kul, köle olan zavallı Nefsin esir almış tüm benliğini Unutturmuş sana insanlığını Kararmış kalbinin bak gör halini Kendinden haberin yoktur zavallı Atarsın, tutarsın yutturdum sanma İtiraz etmezler kandırdım sanma Kişinin sabrını korkaklık sanma Suda saman gibi yüzen zavallı Nefsine kul olmak maskaralıktır İki yüzlü olmak münafıklıktır Nefsini alt etmek kahramanlıktır Gittiğin yol çirket,batak zavallı Abdulhadi derki; kibir düşmanım Kibirsiz bir insan olmak muradım İnsanlarda hoşgörüyü aradım Kibirliler zavallıdır zavallı Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|