![]() |
![]() |
#71 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kum Dikenleri
kum dikenleri Ay düşer Yıldız kırışır karanlığa Cilvesiyle. saymazım da ölçülmez akşamın zifir semasına Ay siner düşer şer mutsuz özleyişe kaldığımda yalınayak *******i yaşama da. kum dikenleri batar sineye yıldızlı kanamalar vakti.. sensizlik. Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Künyemi Sen Bul Yolcu!
hancıda hasret ayaz, üşürken ten isinde demler alevi boğar kendini –yoksun-lu hücrelerde sızar içinden doludizgin bin yıllık umut bir o kadar enkaz toz duman varken ara! ! ! künyemi sen bul yolcu! bir seher erken. boy verme deminde kır çiçekleri.. vakit, leylakların leylaklaştığı, ayaz sürgününden kuşların, çoktan döndüğü vakit. çevril gittiğin mevziden ben yana doğrul beni bul! hasret, siyah ıslık çalan ******* göçük bir dağ şiirlere akış tükendi yalnızlık fiillerinde fer bir cüzamlı hasta kadar fısıltıda günlüğüm ön yüz dön umudu yazar arka yüzü göç yolu alıp salamam düşlerimi bu yüzden hep ayrı yere giden yolcu hancıya bir selamlık dur! yine bir gül! yeter! Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mahkumun Seyir Defteri
Bir avuç yeşil, tutamıyorum avuçlarımda Bir avuç yeşil bulsam mutluluktan delireceğim Bir pembe görsem dal uçlarında Kayısı çiçeklerine bürünmüş bir dal Sevincimden öleceğim. Kim anlar beni benden başka Adım atabilsem toprak da titreyeceğim Işık görsem zindanımda Güneşin vurduğu bir taş Taşlara serileceğim. Akan bir suya değse ayaklarım Parmak uçlarımla papatya tutsam Ekin tarlasında sarı başakları Koklasam dokunsam yaşadığımı hissedeceğim. Buralar; Eylülün Temmuzun Bir olduğu mevsim. Zamanlar, Gecenin gündüzün Farksız olduğu saatler Zemheride ayaz.. Yaşımı yaşadığımı bilmediğim bir yer Taştan mahzen.. Urba kefen yaşamak! Bu hücre..bu şehir Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mayıs Düşlemeliyim
Ne zaman bunalsam çıkmaz sokaklardan adresine dönüyorum.. sonbaharın son güllerini kokluyorum bahçenden dallarına sızıyorum cemreler içmiş gibi.. baharmış gibi.. goncalaşıyor pembe...pembe yeşilleniyor yaprak yaprak seni her gün yeni baştan sevmelere kokuyorum. zemheriye miladından sancılı an’lar düşüyor ayazına vuran akşamlara gebeyim bilirim. bilirim, dört mevsimi barındırmaz dalların ama solmak için de olsa.. sana doğmalarda ölümüne seninim. baharı göreceksem seninle görmeliyim bir buzlu ok delip geçme den bağrımı mayıs düşlemeliyim ve olmalıyım engin bahçelerinin yorgun ırgatı ağustosu varlığının mahsulünde biçmeliyim. güleceksem..ıtır çiçeklerine papatya fallarından ve senin dağlarından gülmeliyim gülmeliyim ki.. Can diye diye seve seve canım vermeliyim 16.12.2004 Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nar ekşisi zamanlardan bir damla
Bu aylaklığa bir son vermeli (Düşünürken insan olduğumu, Çalışırken yaşadığımı anlardım) Bir zamanlar...... Bitmeli Miskince oturuşum Ha gayret desemde kendime Yorulmuşum. Düşünmekten değil elbet Çalışmaktan da değil Ben beni taşımaktan Yaşamaktan yorulmuşum. 1994 Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nerdesin
Köpürüyor denizim Siliniyor akşamın denize indirdiği resim Ürküyor karanlıktan mavi atlarım Sönüyor umutlarım Kuytu kıyılaramı yankı gel sesim Nerdesin Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nereye Gitsem Kendimi Götürüyorum
Nereye gitsem kendimi götürüyorum Kapadığım kapılar, Aştığım dağlar boşa gidiyor. Boşa gidiyor tükettiğim yollar.. Kaynağı kuru dereler gibi Surları yıkık kaleler gibi Taş basılı bağrımda.. taş! Kendimi götürüyorum nereye gitsem Ayaklarım yorgun.. Gözümde yaş. Ne fark eder kasaba ya da şehir Ha denize bakmışım.. ha göğe İkisi de mavi değil. Yer gök mavi olsa bile Mavisi benim değil. Nereye gitsem ben beni götürüyorum Asırlık çınar gövdesinden kovuk içim. Ne çıkar, Düşlerde olsa da süslü bahar Son güz renginde dallar Sarı lalelerden yapraklar döküyor.. üşüyorum.. Ellerimde kar Nereye gitsem kendimi götürüyorum! Takvim,, Mayıs diyor.. Yalan! Mayıslar yalan söylemez.. ilkyaz sıcağından Tomurcuklar çatlatan Gül dalını allayan Baharlar sözünden döndü mü.. Erguvanlar öldü mü Neden bu talan, bu boran.. Nereye gitsem kendimi götürüyorum Ve yalın yalnızlığımla… Kendimi kendimle öldürüyorum. 28 Mayıs 2006 Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() O türkü Ağlamaklı
Alnından öpüyorum uzanıp... Dudaklarına, Solmuş bahçeler hüznü düşüyor. Tomurcuklar çatlatıp sunuyor dudaklarım... Ellerin üşüyor! ... İlişiyor alazımdan bir sine güneş. Saçların.. hasret konvoyu gözlerime... Erişiyor dokunuşum Boyun büküyor bir koyu bakışın gözlerime.. Ve yorgun bir utanış... Düşüyor dizlerime. Sendin! Ufkumun mor kurşunu hasret Sendin gök bulut gergef tenime Ve ibrişim mavi sarılış Nakışlar işleyen yüreğime... Ceylan sırtında esen vakitler Ceylan ki ışık kanatlı.. Bir gece kal! bu serde Uyansın nazlı bir sabah Ufuktan dayanaklı.. Yanağından öpüyorum uzanıp.. Serap, kapı eşiğinde Dönüyor devran Kalıyor bir zaman saklı. Bir türkü ağlamaklı... O, türkü ağlamaklı.. Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Olunca Akşam
Fırtınanın habercisi bir rüzgar deydi Titretti içini Yaşam Yaşam fırtınadan deliydi Olunca akşam Kuytusunda bilinmezin Kuşkusunu saklar zaman Cesur olsa da zavallı çarelerin Tutsağıdır ne yapsan. Fırtınanın habercisi bulut Gözlerindeydi Gözleri, Kasırga kadar hiddetli Akşamı seyretmekteydi. İnmeden çilenti Çiseleri kendi verdi. Kıyılarıyla geçimsiz deniz En kuytu koylara çizilen resimleri silerdi. Dudağındaki tebessüm Lodosları özlerdi Fırtınanın habercisi yağmur Tenindeydi Titretti içini yaşam Yaşam ayaz getirirdi Olunca akşam Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Pimi Çekilen Zaman
Pimi Çekilen Zaman koptu kanatlar bereli dizlerim uçmalara alışmışken yüreğim şimdi çok uzak... dokunduğum bulutlar ve çok eksik varlığım. yaşamalarım.. yaşama ritmim çözülen dizbağım üstüne çöküyor bir bir çakılmalarım.. kolay değil.. hiç kolay değil bunu bil! .. vakitler mayın döşemede patlatıyor seherler gözlere kan bubi tuzaklı sensizlikler esaretinde ömür pimi çekilen zaman hangi yaz umut söyle! hangi güz firar buz dağları titretmekte içim bir yürek ki şaşkın bir han ki.. viran umut saydığı bahar yalancı zıkkım bir acı özlemlerde yansam yine senle sensizliğe yine sende ağlasam. Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|