![]() |
![]() |
#71 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gönül
Gönül avare Gönül uçarı Aşk bir şahin pençesi Ölünecekse ölünecek; yok aşkın kaçağı Gönül engin Gönül zengin Dünya güzeli olmasada, sevdi birkere Var mı dünya üzerinde dengin Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gönül Kapısı
Gönlümüz zengin herkese yer var içinde Hiç önemli değil, kim, ne, neci olduğun Nereden gelip nereye gittiğin Çalmadan gir, açıktır gönül kapımız Hoş gelişler ola, kurulabilirsin baş köşeye Gönlümüz engin her görüşe yer var içinde Hoş geldinlerle karşılanır ilk gelen Gönlümüz zengin. Ağırlanırsınız, ağırlığınızca Kapımız her zaman açık. Hoş gidişler ola Önemli olan, döndüğünde yer bulabilmen Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözler
Bir bakışın yaktı çaresiz özüm Şaşırdım feleğim bilemem sözüm Hissediyorum da gülecek yüzüm Sevgiyle ömrüme GİRDİ gözlerin Güldürmek isterim ömrümce yüzün Dediğimde, evet olmuştu sözün Kalmadı yüzünde silindi hüzün Duvağın, telinle GÜLDÜ gözlerin Mutluluk önceden kesin sezilmez Bulunca yaşanır kimse bilemez Kelimelerle ifade edilmez Yaşlar ucunda DOLDU gözlerin Yıllar hızla geçti kalmadı ilgi Sayende gönüller hüznü de içti Hüsrana uğradık bitmişti sevgi Herkes geldi geçti YOLDU gözlerin Sandın dünya malı her şeye değer Bilmedin seven de unuturmuş meğer Yakışmadı senin yüzüne keder Gönül pencerene TÜLDÜ gözlerin Bilemedi kıymet elinden kaydı Mutluluğu zayi biçare kaldı Kaderini kendi eliyle yazdı Yuvasında ferin SOLDU gözlerin Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözümü Bile Kırpmayacağım.
Kayıp zamanlarda uyanmasam Şafağın kızıllığını Sabahın duru laciverdini Kuşluk vaktini Günü, günaydını kaçırmasam. Farkında lığında, dolu dolu Acılarımı, hazlarımı, Sevinçlerimi doya doya yaşasam. Uykuda geçen zamana yazık! Bir anını geri getirmek mümkün mü Tekrar geçen zamanı yaşamak. Ertelemek yaşamı en büyük kayıp! Telafisi mümkün değil geçen zamanın Mümkün olabilecek mi bir daha gelmek Eğer gelirsem bir daha dünyaya İnan gözümü bile kırpmayacağım. (10.01.2007 İzmir) Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gün Doğmuyor
Gök gürlüyor, şimşekler çakıyor, Etraf zifiri karanlık Hiç açılmayacakmış gibi gök yüzü Dinmeyecekmiş gibi yağmurlar Güneşe, mutluluğa özlem var içimde Bir sel çığ, çığ büyüyor gözlerimde Kapılıp gidiyorum göz yaşlarıma Bir korkudur sarıyor benliğimi Boğulacakmışım, gülemeyecekmişim gibi Farkındayım saatler geçiyor Omuzlar üzerinde taşınan Bir tabut sessizliğiyle, Yavaşlığıyla Akşamlar oluyor farkına varamıyorum; Gökyüzünde yıldızlar yok, ay doğmuyor Sabahlar oluyor farkına varamıyorum; Tanyeri ağarmıyor, gün doğmuyor (18.02.1971 Aydın) Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gün/Eşim
Gecemin farkı yoktu öncekilerden Dün geceyi de zor geçirdim Sancılar içinde kıvrandım durdum Doğacağın aşikardı Dünden, evvelden Tan vaktiydi Doğdun, gün ağarırken Adını gün koydum Gün almasıydı gözlerim Yüzüne doya, doya bakamadım Adına eş ekledim Oldun gün/eşim Aşkı, yanmayı tanıdım Hamdım, piştim, Sancılarım dindi seninle Zorlama yoktu Sayende olgunlaştım gün/eşim Nar gibi çatladım kendiliğimden Seni seveceğim belliydi Dünden evvelden Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güneş Tutuluyormuş
Güneş tutuluyormuş! Ömrümüz var mı Bir daha Eli dört yıl sonra görebilecekmişiz Tekrar tutulduğunu Bırakın tutulsun varsın Kırk yılda bir tutulacakmış O da bir şey mi Ben kırk yıldır... Her gün Tutulmuşum sana Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hadi Yüzleşelim
Diyorsunuz ki: “hadi yüzleşelim” seninle Sizi tanıyor, biliyorum. Ne gerek var Bu yüz sizin değil mi. İkincisine razıyım İkincisinden de başka bir yüzünüz mü var Doğal davrandığınızdan kuşkum yok Saf ve temizsiniz bir kar tanesi kadar Niye övünçlüsünüz bu kadar Bu değil midir zaten, “insanlık” denen değer Bilinmesini istemediklerinizi, biliyorum desem Sürdürür müsünüz yüzleşmeyi güvenle Ne anlatabilirsiniz daha, içtenlikle Doğallık, dürüstlük sözünüz geçerli mi hala Nereden başlayalım Yüzeysel geçiştirelim mi İrdelesek mi derinliklerinizi İçiniz dışınız bir mi Göstermek istemediğiniz kuytularınız Küçümsedikleriniz Alay ettikleriniz Timsah göz yaşlarınız var mı Görmezlikten geldiklerimi Ortaya dökersem Yüzünüz kızarmasın sonra Yüzleşmeye devam etmek istiyor musunuz “Beni anlamıyorsun” diyorsunuz Gerçekten anlaşılmayı istiyor musunuz Çok şey biliyorum hakkınızda Soyunmaya hazır mısınız Cesaretim kırıldı yüzleşmeyi sürdürmekten Bu kadar sınırsız olmaktan Çok şey bilmek de istemiyorum hakkınızda Korkuyorum şimdi dostluğunuzu kaybetmekten Sanırım siz de anlaşılmayı istemiyorsunuzdur Gerçekten anlaşılmayı, eskisi kadar Her ikimiz için de kolay değil açıklamak O kadar içten, dürüst olduğumuzu söylemek Ne kadar samimiyiz, ne kadar doğal Anlamak, anlaşılmak istiyoruz dibine kadar Ortaya çıkınca her şeyi bildiğimiz sonuna kadar Utanıyoruz; yarım kalıyor yüzleşmeler sonsuza kadar (25.09.2006 İzmir) Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Haiku - 1
Bir alaylı gülüş kuşatmaz da bir sıcak bakış güldürür. Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Haiku - 10
Kaş, göz bahane ne oluyorsa ruhta oluyor dostum Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|