![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Aynamda kendimi gördüm
Sen taş attın sandım vurdum Binamı taşınla kurdum Aynamda kendimi gördüm Pozumda yoksun filan bey Saray mı olur yıkık ören Baykuş yuvasıdır viran Ben füzeyim sense tiren Hızımda yoksun filan bey Hem bulandım hem duruldum Cahil ikna ayla yoruldum Kendi yağımla kavruldum Tuzumda yoksun filan bey Ben borani ana dolu dosta açık sağı solu olsan lokmanın da oğlu sızımda yoksun filan bey Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ayrı ayrı hepisinde sen varsın
kün emriyle yaratılan dünyanın, Ta ezelden yapısında sen varsın. Neresinden baksam kendi aynamın, Temelinde çatısında sen varsın. Ne kadar görürsem dağın, deryanın, Ormanın, ırmağın, çölün, sahranın, Canlının, cansızın her bir eşyanın, Ayrı ayrı hepisinde sen varsın. Kuran’da insanın yüce ünvanı, Mekanı boş değil gönülü tanı, Nurun kaplar baştan başa cihanı. Dünyanın beş kıtasında sen varsın. Aşık Borani’yem ben bende gördüm. Ben beni bilince murada erdim. Yetmez mi ALLAH’IM gönlümü verdim? Yüreğimin ortasında sen varsın. Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ayrı bir simgedir kipriğin kaşın
karlı dağlar gibi sallama başın bahar bulutuna benzer zülüfler ayrı bir simgedir kirpiğin kaşın yaralar bağrımı ezer zülüfler aşıkların gönlü bağlı telinde dalga dalga güzellerin belinde türkü olur aşıkların dilinde yayladan yaylaya gezer zülüfler yakıyor insanı ateş nar gibi yakışmış çiçekler bir bahar gibi yüce dağ başına yağan kar gibi yakışmış gamzeye güzel zülüfler borani bulunmaz bu aşkın dibi ızdırap doludur cüzdanı cebi bağlandı elime kelepçe gibi bağ zen bağlar bağ zen çözer zülüfler Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ayrılıktan hayır gelmez
Kırk yıllık maziye mezarmı kazak Ayrılıktan hayır çıkmaz sultanım Yaptığımız yuvayı gerimi bozak Gönül kuşu yuva yıkmaz sultanım Bak bu yaşta deli derler adama Kollarımı ortasından budama Senin dikip büyütüğün fidana Eller gelip sahip çıkmaz sultanım Felek zulüm okun hep benda dener Gönül gah yükselir gah düze iner Aşkınla çıldırdı zapdetmek hüner İnsan sevdiğinden bıkmaz sultanım Kimse su içmedi benim testimden Sinek bile uçamadı üstümdem Sen gittin gideli gönül pistimden Başka uçak inip kalkmaz sultanım Ben sana nişanı gösterdim baştan Neden korkuyorsun yanan ateşten Bizim ocağımız sevgiden aşktan Pişirir insanı yakmaz sultanım Ben senin yoluna adadım canı Fermanıma bağlasanda urganı Borani kapında adak kurbanı Kanım başkasına akmaz sultanım Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ayser umutlar öldü
Yeni girmiş idim gönül köşküne Oturdum suç oldu kalktım suç oldu Cemaldeki nura ALLAH aşkına Eğildim suç oldu baktım suç oldu Söz içinde döndürmedin dilimi Yaz içinde koklatmadın gülümü Ölümü Öpüyüm aşk kandilini Söndürdüm suç oldu yaktım suç oldu Bütün varlığımı zarara sattım Yoklukta sevdayı sevgiyi tattım Gönül dergahına bir temel attım Ördürdüm suç oldu yıktım suç oldu Bahar seli oldum görünmez dibi Sevdalar doldurdu cüzdanı cebi Gönül memesini kar suyu gibi Emdirdim suç oldu aktım suç oldu Ta arşı alaya dizildi derdim Umudumu hayel ile everdim Bir çarkı feleğin içine girdim Döndürdüm suç oldu çıktım suç oldu Muhammed'le miraçladım miracı Enel hakta solda koydum hallacı İsa ile göğe gerilen haçı İndirdim suç oldu çaktım suç oldu Boraniyim sözüm arif erlere Seven gönül toprak olur yerlere gönül gemisini açtım körlere bindirdim suç oldu bıktım suç oldu Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bahçelere hoyrat girmiş
Bahçelere hoyrat girmiş Güller perişan perişan Hanı kim murada ermiş Kullar perişan perişan El nasırlı taban yarık Yırtık fiston delik çarık Öküz hasta kağnı kırık Yollar perişan perişan Dallarda bülbül ötmüyor El ermiyor güç yetmiyor Sazımda düzen tutmuyor Teller perişan perişan Söyle kul borani söyle Zarı zarı figan eyle Bu yol başa varmaz böyle Haller perişan perişan Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bahtım yumak yumak karalar bağlar
Ufukta toplanmış bulutlar ağlar Yağmur çisem çisem yollara düştü Bahtım yumak yumak karalar bağlar Ömür pörçük pörçük yılara düştü Günler azap dolu yıllar hicranlı Boşuna sevmedim aşkım anlamlı Sevdam türküleşti besteler gamlı Gönül pare pare dallara düştü Bahçemi dayanır hazan yeline Sevdalar dizilir aşkın diline Vurunca aşıklar sazın teline Figan etmek seven kullara düştü Esrarlı gözlerin ufkuna tuttun Kumarbaz eyledin oynadın üttün Deli gönül yolun sonun unuttun Sonu on metre bez salara düştü Borani bilen yok kaygılarımı Cahil anlamadı saygılarımı Bir umut yeşertti duygularımı Gönül arı gibi ballara düştü Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bankanatik güzeli
Ben karaca oğlanı gelmedi sandım Güzel ateşiyle kavruldum yandım Matik tuşa basa basa usandım Bankamatik bana güzel vermedi Gelmiş bizim çorumu da yoklamış Bunca güzelleri sevmiş koklamış Bankadaki şifreleri saklamış Bankamatik bana güzel vermedi Karaca oğlan güzellerden yozulmuş Fer hatın dağları boşa kazılmış Benim gönlümdeki şifre bozulmuş Bankamatik bana güzel vermedi Güzelsiz döner mi dünyanın çarkı Severek yaşayan görüyor farkı Başına çalınsın doları markı Bankamatik bana güzel vermedi Şimdi karaca oğlan nerede gezer Toros bin boğalar bağrımı ezer Bütün güzelleri eylemiş Pazar Bankamatik bana güzel vermedi Borani bu sene güzelsiz kaldı Bir umudum yeni seneye kaldı Karaca oğlan gönül şifremi çaldı Bankamatik bana güzel vermedi Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Barış sevginin olduğu yerde
Domur domur güller açar Sevginin olduğu yerde Fitne barınamaz kaçar Sevginin olduğu yerde Sevmeyen insan darılır Sevgiyle hakka varılır Yeni bir dünya kurulur Sevginin olduğu yerde Herkes aradığını bulur Tüm gönüller birlik olur Celahalet arada kalır Sevginin olduğu yerde Borani Hakka akılır Zulüme karşı çıkılır Celahet kökden yıkılır Sevginin olduğu yerde Halil Çimen |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Barış ver sevgi güzel allahım
Sevgisiz saygısız yücelmez vatan Barış ver sevgi ver güzel allahım Güzel duygulara duygular katan Barış ver sevgi ver güzel allahım Kin ile beslenen çiçekler solsun Oturup kalkmalar sevgiyle olsun Gönüle hoş görü sevgiler dolsun Barış ver sevgi ver güzel allahım Şer işi koymayıp gönülden atak Barışa sevgiye güzele tapak Yalancı dünyayı bir cennet yapak Barış ver sevgi ver güzel allahım Sevgiyle söylerim sevgi avazım Sevgiyle çalarım kınalı sazım Ölünceye kadar budur niyazım Barış ver sevgi ver güzel allahım Yunus der malıda mülküde yalan Gelip giden gibi sende oyalan İyilik sevgidir bir baki kalan Barış ver sevgi ver güzel allahım Borani kibiri atmamız için Rahat bir vicdanla yatmamız için İnsanlık zevkini tatmamız için Barış ver sevgi ver güzel allahım Halil Çimen |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|