![]() |
![]() |
#71 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bağlandığım Adlar
okunaksız sevdim yaklaşmadan dönemeçlerde daima kavuşmasız bağlandığım adlar avuntu dudaklarımda ölüm çocuksu fısıldaşmadır birbirine karışmış uçurumlarımıza ayrılık dört mevsim paramparça dönüşsüz çılgınlık kibar şairdir anlayana tutup öpsem alnından üzerime olmayan elbise yüzümde bıraktığın şiirde kaldım sorusuz bakmaya dayanamaz kimse çıkmaz sokakları andırır yüzümün tenhalığı ipucu olamam hayata
![]() |
#72 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bak(haiku)
ağaçlara bak kuşlar nasıl bakıyor göğe özlemle
![]() |
#73 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bakışın
köprüler kurarım gözyaşlarına bulutlu suskun evler kalır ben giderim bir zaman anlarsın dokunamadığımı yağmurlarına akşam güneşiyle insanlar ölür kalır resimlerde anlamadığım bakışın
![]() |
#74 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bakışlarıma Hiçliğini Ekledim
tanımıyorum esişini şöyle bir alev alev üstüme başıma çöküşünü gökyüzü kederimin inceliğiyledir anlar beni oracığa masum yıkışını istanbulda susup seni bekledim vapurlar yalan söylüyordu bakışlarıma hiçliğini ekledim martılar kaybına ağlıyordu beklemek ağlamak nilüfersiz sonrasız yollara bulanmış gözlerim kadıköyde zincirini kırmış fersiz köpekler gibi seni özlerim limanlar tuz olur yarama ayrılığınla sararsın çocukluğumu
![]() |
#75 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bakışlarımızı
kibrit kutusunda unutulmuş barutu seni bekleyen son alev benim vasati tek yalnızlığım da sensizlik belki efkarlanır ince ince fikirlerine bir cigara yakarsın diye yanmayı bekleyen son alev benim beklenmedik yanışlarda yırttım paçayı sonu bir kayıpla biten tüm yangınlarımdın önünü alamadığım zılgıt uğurlaması tonunda yanmaktır beklemek anlamını yakalamayı yittik bilinmedik zamanlarda aşk bu sağımız solumuz belli değil yolumuz yokuş biz kendimizi aşmamış yeni yetmeler aslını ölüm bile yitirmiş neyleyim ben bir aşkla yanarım bir de tek tuzuyla teninin sıradışı sıradanlığımdın anlarsan bunu kurşun adres sormazmış bu da mı sen tüm albümlerin tüm yırtığı benim yüreğim anlamakla çalıştım yaklaşık kırk yıl yokluğunun ya da varlığının cehennem gülüşlü cennetini bizsiz olmazmış tatlar acı da dahil buna bizsiz ezgiler kendini kaybetmiş mecnun sokak sokak pencerelerde lekelenmiş yüzleri de güldürdük ya sevgilim anla ki bizsiz akmazmış nehirler rahat uykularınıza ihanet ettik biz sofranızı boğazınıza düğümledik yılan dokunmadı su içerken biz dokunduk kopardık dalından açmamış tomurcuğu yeter ki aşk yaşasın istedik aşktı aşk bizi yanıltan sarartan kanatan kuytuda kalmış sabit fikirli serçelerin göçüydü serçelerin göçü bizi biz yapan şair düşünmek olmadık şeyleri sarmak başa takmak akla bir türlü eşiğinden geçemediğimiz aşkı biz ölümü de tattık buz gibi kurnalarından yaşamın en kurnaz ayrılık çıktı içimizden safisaf gerdeğe girdik yalnızlıkla ilk ve son defa saymakla bitmez saman aleviydik dedim ya yandık sizin için öğrettik aşkı ilmek ilmek santim santim birgün dedik hergününüz biz olduk biz aç açık sersefil gözyaşlarımızla yamaladık vicdanlarınızdaki boşluğu düşlerinizin serin damlarını biz loğladık atardamarımızdan sizin için aktı kanımız sırf aşk içindi en büyük yeminimiz kuşları yalnızca gökyüzünde sevdik öykündük yalnızca ferhat'a şirin'e yusuf'a züleyha'ya nazım'a ağladık gün oldu gün oldu can verdik karadeniz'de onbeş mürşit ile aşktan yargılandık bak yangınlar yalımlamış bakışlarımızı
![]() |
#76 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Balıkçı Eli Yüreğim
şimdi aydınlık denizli sabah hüzünleri yaşarım tül perdeleri yalar lodos nefesin sanki uzanır dururum kentte var mı acaba tadın tuzun havası soyunuşunun dil işçiliği elimden gelen ağ toplayan balıkçı eli yüreğim
![]() |
#77 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Balkır Yığınların Sesi Usumuzda Mavi
yalanlar yaralar kırsal kokusunu ellerimizin rol yok saf asi balkır yığınların sesi usumuzda mavi pasaportsuz göçer her şehrin koynunda ayrı bin hüzün her limanda ayrı tadı var aşkın sevgili devrim rengi keklik kınalısı bileklerimde boynumda iz iz yanık yanık göğsümde ışıl ışıl gün zerresi kimliksiz kaçak not defterlerinde notumuz:aşk polis kayıtlarında siyah beyaz natebessüm sonbahar ikindilerinde kuşlarla ekeştik ayaktayız dimdik hergünün ayrı anlamı ve yorumuyla an olur hayat infilak eder şakaklarımızda an olur kınalanır ömrümüz bileklerinden dudaklarımız türkü tüter öperken gökyüzünü yalandan yana yaralı susmayan susuşumuz yapraklar niye savrulur her yaprağın ayrı öyküsü bizim öykümüz bakışlarımızda ancak giden arkadaşların izi tarihten aldık aşkı attık kendimizi ateşe an olur boynumuzda açar ilmek ilmek yaşamanın gücü an olur çaresiz biz biziz biz heryerde size rağmen biz biz hürriyeti ekmeği halkın boyun eğmedik faşizme eğmeyiz
![]() |
#78 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Barbarca
kanımın damladığı sokak çıkmazı yarana bastığın tuz ayın vurulduğu yerde yıldızlara kalmış işimiz be gülüm tiner soluğu it dalaşı ölüm provası içime akıttığın zehir zıkkım olmuşum gecene barbarca sevmek bu akım yüreğimde kocakafalı çocuklarla top oynarım hala salya sümük ayrıldığımız yerde pusulara hedef tahtası kavuşmanın anlamı aklımın mahallesinde çakal sürüsü düşünmek yokluğunu zulüm var yüreğim hazırlan vuruşkan çığlığına ayrılığın kırlangıç mevsimi akbaba soytarılığıdır aşk ılgıt ılgıt sinik sinik var git benliğim çağ cinayetisin çarşı pazar el içinde yaban dillere destan kırık sazın inleyişi gözlerimin arayışı seni sen iklimlerin aradığı güleç yağmur yangınıma ben yağmurunun aradığı ağlayan iklim közlenmiş dumanına
![]() |
#79 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Baş Rolde Yalnızlık
ağıt rengi öykümde sen matem havası dalgalar hırçın zamanların ifadesi daha ne beklersin uyan ayrılığım miras sabahlara yağmurlu zamanlar sona ersin çığ düşüren gözlerimde özgürlüktür kalmak yüreğinde serin tartışmasız dost hüzünlere dalmışım dağa taşa ağaca kuşa inat yılmamışım beklemekten kapalı havalarda vurulmuşum ağrıyan öykümde baş rolde yalnızlık sızısı kendinden emin boşa giden şiirlere taşar denizlerim özendiğim ayrılıklarda sımsıcak çay ferahlığı isminde ölümlere gebe roman satırları ellerimle salıveririm sevda kuşunu gülüşümden ve sahne kapanır soytarılara kalır meydan yasal bağlılık it sürüsü çıkar karşıma bir red fermanı olur aşk sesimde sadece senin için ağlarım bu başkaldırışta isyanıma şehir olur güzelliğin ararım tutuşmanı yer gök toprak umman ölürüm iş olsun diye diyardan diyara ararım dünü arayan öpüşlerini
![]() |
#80 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Başı sonu yok sensizliğin
hatıra defterinde unutulmuş gül kurusu canının istediği yerde bulabildiğin yıldız düşmüşlüğü ben üstünü çizdiğim dizelerimde kaybolan hangimizdik bilmecelerde seyreden bir yanı vardı özgürlüğümüzün orman uğultusu büyülerdi gözlerimizin şaşmışlığını bir nehir yatağında büyürse nasıl anlardık taşkınlığı içilmemiş gözyaşlarında yanık hava doğa bize sunardı ölümlülüğünü biz sahte bakışlara kürek kanatlanmış yangınlara mahkum susamışlığım ellerimde samanyolu tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmiş sensizliğe poliste kimliğim sarhoş resmimle bozuk fesleğen konuşuşlu sorgularda adını attım içime bir gece göğünü paylaştım çaktırmadan toplama kampında kalmış kalbimin hastalıklı arayışı başı sonu yok sensizliğin kumar samimiyeti hayat ellerinsiz hilesiz tek sevmek seni hurdasız ulaşmak rüzgarına terkedilmişlik bahçesinde seninim sadece
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|