![]() |
![]() |
#71 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ****Sevgiliye Mektuplar_9
içimde onulmaz acılar uykusuz ******* bırakıp giden ey gökkuşağı yürekli sevgili fırtınalı *******in anaforlarında alabora olsam da 'dalları bastı kiraz gel yanıma biraz' demeyeceğim artık içime yumak yumak olup dağlar sıkışsa da açık denizlerde kaybolsam da _erenköy 22mayıs2004 Zeki Ergin
![]() |
#72 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ****Sınırtanımaz Kuşlar
bir ege akşamı vaktidir şiirlerle şarkılarla sofra zamanı karşı kıyılara bir selam vermenin buğulanmış denizde bir tekne yanında bir kuş özgürlüğe kanat çırpar sınırtanımazlığıyla _gülpınar 24temmuz2005 Zeki Ergin
![]() |
#73 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ****Suların Denizi Bulduğu Gibi
akışına bırakacaksın yaşamayı suların bulduğu gibi denizi unutacaksın ağlamayı sızlanmayı dost yüreklere tutunacaksın dostlarla omuz omuza elbirliğiyle kotaracaksın yaşamayı gün olup öfkeleneceksin karadeniz gibi coşacak yüreğin gün gelecek şiir türkü olacaksın _erenköy 7haziran2004 _ardıçkuşu nisan2005 sayı:73 Zeki Ergin
![]() |
#74 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ****Şarap Kızılı Saçların
sesim kısılır sesim boğulur yüksek duvarlarında bu kentin duyuramam sana sevdamı karakış *******i uzadıkça uzar ayazlanır yüreğim türkülerle hüzünlenirim şarap kızılı saçların parlar bazan çocukça ağlarım arada aradabir çocukça uyumak isterim kucağında _erenköy 13şubat2004 Zeki Ergin
![]() |
#75 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ****Şaraplaşmış Bir Akşam Vakti
bir eski resim bir eski şarkı alır götürür bizi gökkuşağı altına bir yağmur sonrası derede oynaşırken balıklar coşarken dalında çiçek yüreğimizde boğum boğum olurken geçmişin paslanmış sevileri saralım sarmalayalım acılarımızı atalım bir uçurumdan sonra da söyleyelim yarım kalmış şiirlerimizi bak bir serçe yuva yapmış tüm anaçlığıyla şaraplaşmış bir akşam vakti seninle mavi düşlere dalalım açalım yelkenlerimizi deli rüzgarlara karşı sevgi denizlerine _erenköy 20mayıs2004 Zeki Ergin
![]() |
#76 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ****Şarkılarımızı Dinler Ege Usanmadan
'foça'yı mekan tutmuş muammer ben babakale'yi o resim yapar yıllardır ben şiir yazarım' bir şiir bıraktım bababurnu'ndan yakamozlara rotası foça'ya sevdamın resmini yapar diye yıllardır ben resimlerinin şiirini yazar o şiirlerimin resmini çizer denizin kıyıcığında şarkılarımızı dinler usanmadan ege arada poyrazla birlik dağ çiçeklerinin kokusunu yollarım ona balık ve kuşlarla selam _erenköy-babakale 12-22ağustos2006 Zeki Ergin
![]() |
#77 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ****Şarkıların Suya Yansıdığı Anlar
doğaya olan yaşamaya olan tutkum kırbaçlanıyor yaşama sevincim büyüyor içimde gün be gün alımlı bir sevgili oysa uykularımı kaçıran işte kırmızının tüm nüansları işte damarlarımda kan horon tepiyor sonra yekiniyorum var gücümle mor dağlara yaslanıyor haykırmalarım duyan kim menekşe gülüşlerini topla gel bir gün batımı şarkıların suya yansıdığı anlar kapımı vurmadan gir odama karanlığın katmanlarında ezilirken ben bakışlarında aydınlansın ******* alı al moru mor özlemlerdeyken ben dağıt saçlarını kuzey rüzgarlarında denizin mavisinde erit öfkeni duyuyor musun sende biçimlenen şarkılar dönüyor pikapta şiirler hep seni söylüyor yaşama sevincimsin dedim inandın mı evrenimi süslediğine öyleyse gel sevgilim katmer katmer açıyor kan güller güneş suyu öpüyor sen orada ben burada ne duruyoruz bilmem ki _izmir 1972 _köz yt:1973 Zeki Ergin
![]() |
#78 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ****Teşekkür
Haziran 2004 de yayımladığım şiir kitabım 'Sevgiliye İsyan'ın yayım öncesi ve sonrasında bana moral destek olan: Ali Atmaca Ali Özgen Cünet Alaybeyi Elem Deniz Hakan Aksoydan Hayri Sezer Kadir Demir Kemal Ümit Nazmi Ergin Necati Akın Mehmet Geçgil Muammer Durmuş Orhan Kakırman Orhan Veli Şiir Evi Uğur Bilgi Taksav -Toplumsal Araştırmalar Ve Sanat İçin Vakıf Turgut Bayır Yusuf Gençal dostlarıma teşekkür ederim. zeki k.ergin 13 eylül 2006 Zeki Ergin
![]() |
#79 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ****Toprak Üstüne Şiirler
yaşlara dönüştü gayrı türküler boğazımda düğümlenen isterik haykırmalar sustu yapraklar döküldü kaynayan toprak üstüne umutsuzluğuma doymak değil savrukluğum solmuş yeşil yapraklaradır inim inim inleyişim aç toprak gerilmelerde 18 yaşında bir kadın gibi şehvetle yıksınlar evrenimi iliklerimi boşaltsınlar varsın işte ben o zaman bir simgeyim yaşamaklara bir meşaledir zifiri dehlizlerde kof kemiklerim bıçak kemiğe dayandığında zafer türküleridir bulutlardan yankılanan çığlıklarım 'gümüş telli sazım var ne baharım ne yazım var' çalan sazım yazan kalemim sustu kardeş sesler kesilir haymana ovasında ezanla birlik kurt ulumaları sarar karanlığı sen düşünüyorsun kardeş dalar gözlerin binbir gözlerin yıldızlara onlar en yakın sana toprak saçaklar altında kaçak tütün sararsın güneşe karşı kaslar gerilmelerde toprak karım karım toprak _istanbul temmuz1970 _köz yt:1973 Zeki Ergin
![]() |
#80 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ****Türkü Söylerdi Dalgalar
gecenin sessizliğini bölerdi balıkçıların kürek sesleri üzaktan bir kamyon ışığı yansırdı odamızın duvarına kızılağaçlar arasından dedem birinci cırarasını tüttürürdü pencere önünde arada bir türkü söylerdi gecenin sessizliğine eşlik ederdi dalgalar rüyama girerdi en çok ağaçtan düşüşüm bir de ağlarda oynaşan balıklar _kadıköy 4 şubat2004 Zeki Ergin
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir) | |
|
|