![]() |
![]() |
#71 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12102
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kara Şiir
Mutlu olmak ne mümkün keder keder üstüne, Yigin yigin yoksulluk, karanlik düşünceler. Parça, parça umutlar, aydinlik hasret güne, Gündüzler aglamakli, kara kefen *******. Ömür boyu bir feryad kulaklarda çinlayan, Çocuklar boynu bükük, unutmuşlar gülmeyi, Kalmadi insanligin manasini anlayan, Nice nice milyonlar bekliyorlar ölmeyi. Kim çaldi *******in o parlak yildizini? Gülmek kelimesini kim sildi bu lugattan? Kim kirdi ozanlarin aşk üreten sazini? Sen kurtar ulu Tanrim bizleri bu azaptan. Böyle bitkin çaresiz, uzayip giden ömür Ha bir saat, ha bin yil sürse ne çikar bundan? Insan daha dogarken, söyleyin nasil ölür. Kara kara dikenler bitmiş insan ruhundan. Güneş kara, aşk kara, dert kara, derman kara, Inanmiş davasi yok, başi boş insan kara. Çiçek kara, kuş kara gönülde iman kara Cananim kaybetmiş, cansiz kalmiş, can kara. Ankara - Aralik 1966 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Karabasan veya Gel Artik
Sen geldigin akşam Yalnizligimi sunacagim sana Soframda tabak, tabak, Gözyaşlarimi içirecegim -Şarap yerine -bardak, bardak. Haydi gel, sessizce gir içeri. Bu ani bekliyorum dogdugum günden beri. Ürkütmesin seni yikilmişligim, Yitmişligim, Bitecek gelişinle hiçligim. Kurut gözlerimden akan bu nehri Bu an-i bekliyorum. Dogdugum günden beri. Silivri - 01.07.1977 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kelimeler
HÜZÜN: Ümitlerin yorgun düşmesi TALIH: Bu dünyanin boş tesellisi GURBET: Insanlarin alin yazisi EYLÜL: Hastalara ecelin sesi NEŞ'E: Istirabin gözyaşidir. SEFALET: Hayatin binek taşidir HÜRRIYET: Uçmayan kuşlara kanat ÖMÜR: Uzun bir feryat TOPRAK: Ebediyyen açliga mahkum MEDENIYET: Vahalari örten kum. DERT: Düşüncelerin seviye farki MENFAAT: Kurnaz bir tilki YAŞAMAK: Hayat kapisinda bir kilit AHIRET: Gönüllerde bir ümit Edirne Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kırkından Sonra
Yaşadık bir tadımlık zevkini ömrümüzün Bazan bir hüzün peşinde, Uzayan yıllar boyunca bazan, Görüntülere tutsak. Anladık tüm gerçek Ömrün geçişinde. Gurbet doyurdu karnımızı, Zemheri de kızılcık şuhu içtik Kıpkırmızı. Hayal kurduk, hayat biçtik. Ömür dedik yaşadık Hancının tavuğu misali, Kendimizi mutlu saydık. Son kadeh kırılınca elimizde Aydık. Yaşantı ne? tüm görüntü Anladık ama... çok geç anladık. Afyon - 25.02.1963 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kimliğim
Nereden bileceksiniz beni? Basılmadı şiirlerim dergilerde, Çıkmadı resmim gazetelerde. Benim ismim yazılı Bilir misiniz nerde? Bakkalın, fırıncının Veresiye defterinde. Ankara - 25.02.1971 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kitap
Tükendi kadehte içtigim şarap, Yerini doldurdu çile, istirap. Gülmek istiyorum yetişir Yarab! "Kalbe yagmur gibi yagdi istirap En fena kapandi en güzel kitap." * Gözlerim aglarken gülüyor gurbet, Bir derya içimde tükenmez hasret, Nasil dayanayim diyorlar sabret. "Kalbe yagmur gibi yagdi istirap En fena kapandi en güzel kitap." Doldur meyhaneci üzülme bana Çile çekmek için geldim cihana, Aglamak kar etmez dertli olana. "Kalbe yagmur gibi yagdi istirap En fena kapandi en güzel kitap." * Ulug Turanlioglu Ankara - 18.11.1977 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kumrular
Ufuklar mavi bir tüle bürünür Akşamin hüznünü emerken sular. Hayalin buluttan çikar görünür Öterken dallarda dertli kumrular. Bir vefa aradim yeşil gözlerde Onlarda merhamet iman hile yok. Bagladim gönlümü bitmeyen derde Susun ey kumrular istirabim çok. Derdimi deşmeyin, susun kumrular Gözyaşim akmasin, içim yanmasin. Çökerken içime hazin duygular Unutan yarimi gönül anmasin. Edirne - 15.06.1941 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kurtuluş
Bekleyiş hasreti bitmeyen beste, Uzaklar içimde çözülmez düğüm, Uyuyor günlerim mavi heveste. Ufuklar ardında büyüyen zaman Derdimi eritti aşk potasında. Gündüzler vermedi geceye aman. Diz çöktü önümde gurbet ilahı, Kırıldı neşemden sabırlar bile. Getirdim dünyama beyaz sabahı Kırıldı hasretin kara çemberi, Bekleyiş eritti gurbeti bende, İşte sabredenin parlak zaferi. Uyanan bahara benden bin selam Varlığın içinde eridi yokluk. Göç etti dünyamdan azad oldu gam. Edirne - 1950 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Maniler
I Güzellerin başi yarim Yildizlarin eşi yarim Ne ilahi kudretin var Bahar yaptin kişi yarim. II Gözlerin bir çini yarim Köle yaptin beni yarim Dudaklarin kipkirmizi Gül mü öptü seni yarim. III Kirik olur aşik sazi Ona nimet yarin nazi Gözyaşimi inci yap da Tak boynuna dizi dizi. Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mecburiyet
Bir mukaddes mabedin kölesi olan ruhum Için için yanarken tükeniyor huzurum. Şu bitmeyen yollarda madem ki yürüyorum, Inan ey gamküsarim ben feryada mecburum. Hayatim uzun bir yol, degişmeyen manzara, Ak alnima yazilmiş şansimin bahti kara. Niyazim ulaşmiyor şu mavi ufuklara Inan ey gamküsarim ben feryada mecburum. Pinar olsaydi gözüm yine kururdu elbet. Bir taraftan dert ezer, bir taraftan da gurbet Yildizlar kalesinde tutuklandi saadet Inan ey gamküsarim ben feryada mecburum. Kalbimi saksi yaptim o çiçege ezelden Rengine bin renk kattim ruhumdaki emelden Bana feryattan başka ne kaldi o güzelden Inan ey gamküsarim ben feryada mecburum. Güneşten renk dilendim ona şiir dokudum, En içli saf şarkimi yalniz ona okudum. O bana zehir sundu, içtim ben yudum yudum, Inan ey gamküsarim ben feryada mecburum. Misra misra mehtabi sundum avuçlarina, Rengarenk yildizlari süs yaptim saçlarina, Ortak oldum her türlü günah ve suçlarina... Inan ey gamküsarim ben feryada mecburum. Aradan yillar geçti, izlerinin peşinde Koşuyorum, yanmak için sevginin ateşinde. Mana kalmadi gögün, ayinda güneşinde... Inan ey gamküsarim ben feryada mecburum. Yildizlari basamak yapip yükseldim ay'a, Derdimi yagmur gibi döktüm sarhoş dünyaya. Erimedi lugatin vicdan dedigi kaya... Inan ey gamküsarim ben feryada mecburum. Yine ismim yabanci, yine neş'em dert bana. Kara sevdali gibi baglanmiş gurbet bana. Huzurumu çaldilar kalan bir hasret bana... Inan ey gamküsarim ben feryada mecburum. Maraş - 1943 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Emrah Bozkurt söz verdi! | styla45 | Diğer Süper Lig Takımları | 0 | 07-04-2009 05:52 PM |
Ekrem Bozkurt | GooD aNd EvıL | Edebiyat | 313 | 04-26-2009 10:07 AM |
Gazi Bozkurt | GooD aNd EvıL | Edebiyat | 33 | 03-30-2009 03:52 PM |
İstanbul B.B.-Bozkurt Belediye: 3-0 | [stop] | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-06-2008 01:57 PM |
Atatürk Ve Bozkurt | Tathar Elanessé | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-13-2006 10:18 PM |