![]() |
![]() |
#791 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Caretta Carettalar
1/: Carettalar, Hiç şaşırmazlar yönlerini, Okyanusları aşarlar. Güneşli bir ilkbahar sabahı, Güzelim Akdeniz'in Sahiline ulaşırlar... Onlar denizci Carettalar. Yayan kalır artlarında Sinbatlar. 2/: Carettalar, Dönerler Atlantik'i Ümit burnunu dolaşırlar. Hiç şaşırmazlar yönlerini, Her mevsim aynı yerde, Eşleriyle buluşurlar... Onlar denizci Carettalar. Nal toplar artlarında Sinbatlar. 3/: Carettalar, Döllerini taşırlar, Bin bir özenle hazinelerinde. Hiç şaşırmazlar yönlerini, Her ilk bahar aynı yere, Yumurtalarını bırakırlar... Onlar denizci Carettalar. Yetişemez artlarından Sinbatlar. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#792 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çöpe de Atın Biraz
1/: Neden sıska olur? Köpeği kent sokaklarının, Düşündünüz mü hiç ablalar? ... 2/: Neden zayıf kediler? Şehrin arsalarında, Düşündünüz mü hiç ablalar? ... 3/: Faresi lağımların, Neden bir deri, Bir kemik, Düşündünüz mü hiç ablalar? ... 4/: Utanın biraz, Ey şehirlerin sakinleri, Ey mutfağın sakinleri analar? ... Hep yemeyin kendiniz, Çöpe de atın biraz, Onları da düşünerek ablalar? ... Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#793 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dedektif Çiftçinin Ücreti
1/: Yumurtasını çaldıran tavuk, Sütünü kaybeden inek, Ve balını vurduran arı... Üçü birden, Karar verip, Düşmüşler yola, Bulmak için çaldırdıklarını. 2/: Gide gide ulaşmış, Bir çiftliğe yolları, Üç kafadarın... 3/: Kabul etmişler, Orada, Çiftçinin vaat ettiği yardımı. 4/: Ama talep etmiş çiftçi onlardan, Yapacağı yardıma karşılık olarak: Tavuğun yumurtasını, Sütünü ineğin, Ve arının balını... Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#794 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dört Mevsim
1/: Şu dört mevsim var ya, Bizim aile sanki... 2/: Ben ilk baharım: Vara, yoğa ağlarım. 3/: Ablam yaz sayın ki: Saçları savrulur yellerde, Dudakları kiraza benzer biraz, Yanakları kırmızı elma gibi... 4/: Annem, babam sonbahar: Kırlaşan ve seyrelmiş saçlarıyla, Eylül ağaçlarını anımsatır. 5/: Kış ise ninemle dedem: Bembeyaz saçlarıyla Karakışta dağ yamaçlarına benzerler. Güneş açar iyileşir, Kar yağar üşür ve hastalanırlar. 6/: Ben, Ablam, Annemiz ve babamız, Dedemizle ninemiz, Sayın ki Biz dört mevsimiz... Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#795 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Harita Bir Küçük Dünya
1/: Üzerimde gezinen Kınalı küçük parmaklar, Seker şehirden şehre. Çıkar kahverengi dağlara, Sarışın yaylalarda konaklar... *** Harita, bir küçük dünya, Hayali olanlara. 2/: Üzerimde gezinen Tombul küçük parmaklar, Banar mavisine denizlerin, Çıkar ak köpüklü sahillere Yeşil ovalarda konaklar... *** Harita, bir küçük dünya, Rüyası olanlara. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#796 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaçak Adam Hasbi Olur
1/: Şu bizim Hasbi, Önceleri, Okuldan kaçardı. Adı olurdu, Kaçak Hasbi. *** Yapma be Hasbi! Yakıştı mı bu sana? Yine kötü örnek oldun çocuklara. 2/: Şu bizim Hasbi, Büyüdü, Askerden kaçtı. Adı oldu, Hasbi firari... *** Yapma be Hasbi! Yakıştı mı bu sana? Yine kötü örnek oldun insanlara. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kiralık Duvar
1/: Her yılbaşında, Kiralar, Odamın duvarını, Bir yıllığına, Renkli bir takvim... 1a/: Kira bedeli olarak, Büyütür beni, Bir yaş daha yukarı. 2/: Bu anlaşmadan, Kiracım da memnun, Ben de memnunum. 2a/: Kira bedeli olarak, Büyütür beni, Bir yaş daha yukarı. 3/: Kopartırım bazen tek tek, Aceleyse işim, Üçer üçer, beşer beşer... Büyümek için takvimimin, Renkli yapraklarını. 3a/: Kira bedeli olarak, Büyütür takvimim beni, Bir yaş daha yukarı. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#798 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gel Mektubum Gel Artık
1/: Bu gün de uğramadın bana, Neden postacı amca? *** Kırıldım, Küstüm sana. Eğer yoksa, Mektup annemden, Veya babamdan haber... Eğer... Ablam aramamışsa, Aslan postacı amca, Bana sen bir mektup yazsana. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#799 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gel Mektubum Gel Artık
1/: Bu gün de uğramadın bana, Neden postacı amca? *** Kırıldım, Küstüm sana. Eğer yoksa, Mektup annemden, Veya babamdan haber... Eğer... Ablam aramamışsa, Aslan postacı amca, Bana sen bir mektup yazsana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#800 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kobra Dansı
1/: Kapılmışım bir kere yele... Ne zaman üflese, Sihirli flütünü, Fakir sahibim... *** Korkutucu bir kobrayım ama, İşim dans etmek yana yakıla... 1/: Kapılmışım bir kere yele... Boş gibi duran, Eski sepetim canlanır, Uzatırım başımı... *** Korkutucu bir kobrayım ama, İşim dans etmek kıvrıla kıvrıla... 1/: Kapılmışım bir kere yele... Biliyorum yakışmaz bana, Bu davranışım. Yaşken eğitilmişim bir kere, Küçükken ezilmiş başım... *** Korkutucu bir kobrayım, Ama işim dans etmek. Dilerim, Siz benim gibi olmayın... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir) | |
|
|