![]() |
![]() |
#821 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 125 Thanked 197 Times in 120 Posts
Üye No: 44060
İtibar Gücü: 4237
Rep Puanı : 10060
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Öyle zor ki.......
Gidiyorum! Ama bu sefer Yollara serptim sevdamı. Kaybolursam iz sür, Gel bul beni. Bırakma uzaklarda, Unutma, boşverme... Umutlarım sana emanet Onlara dikkat et. Yokluğumda sımsıkı sarıl hayata Ve beni bekle. Sen bekle ki ben gelebileyim... Sen bekle ki ben hayatı daha çok seveyim... Hayallerle avunmak, kendimi kandırmak... Öyle zor ki yokluğuna bahaneler bulmak. Kibrit kutularından evler yapıp Bacalarında duman aramak... Öyle zor... Öyle zor ki... Alev Bahar Özkan |
![]() |
![]() |
![]() |
#822 |
ÇaKaL Üye
Teşekkür Etme: 102 Thanked 34 Times in 25 Posts
Üye No: 44250
İtibar Gücü: 1723
Rep Puanı : 12977
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Bayan
|
![]() Dalga ile kıyının aşkını bilir misin?
Öncesinden başlayıp, sonsuza giden dalga, Hep aşka kavuşma özlemiyle atılır kıyıya. Dalga, seven - kıyı, sevilendir. Dokunur parmaklarının ucuyla sevdiğine dalga Ve döner hep geriye Bilir kavuşamayacağını ama hep koşar kıyıya Her bir dokunuşunda aşkına verir bedenini hesapsızca İşte, ben de seni böyle severim yar. Yar, bilir misin dağ başında açan uçurum çiçeklerini? Bilirler görünmeyeceklerini... Sevilmeyeceklerini... Koklanmayacaklarını... Okşanmayacaklarını... Ama inatla açarlar aşkla, sevgiyle, özlemle. Hep beklerler gelmeyecek sevgilinin onu kucaklamasını İşte, ben de seni böyle beklerim yar. Yar, ipek böceğini bilir misin? Onun kozasının içinde ördüğü o ipliğe olan aşkını Bilir o, ördüğü ipliğin kendisinin ölümü olacağını Ama aşkına feda eder kendini. Öyle verir kendini yarenine korkusuzca İşte, ben de kendimi böyle veririm sana yar. Yar, ağaç ile meyvesinin aşkını bilir misin ? Meyvesini vermelidir ağaç yeniden doğmak için Öyle zorludur ki ayrılmaları Verir meyvesini ağaç meyve tohum olur, tohum kök olur Ve yeniden doğar ağaç kendi meyvesinden İşte bende böyle yar; Yok olmayı göze aldım, tekrar sende doğmak icin --alıntı-- |
![]() |
![]() |
![]() |
#823 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Baharda Ölmek
Çıkıp sokağa seyret Çiti kırılmış bahçeyi Kaldırımdaki arabaları Üzüm sarmaşığının, Dolanmasını kamelyaya. Karşıdan gelen insanları Çocukların oyunlarını seyret Neşeli, mahzun, ağlamaklı. Evinde bekleyeceğine ölümü Çıkıp sokağa, seyret Gelecekse ölüm baharda gelsin... |
![]() |
![]() |
![]() |
#824 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yaşamayan Ölmez ki!
Bir gülün tomurcuğu gibi hayat patır patır. Açar gönlümde, kırar kabuğumu çatır çatır. Zulümlere sitemli bakan gözlerim yaş ama, Kadifemsi nazarla hep gülümserim yaşama. Hiç dirilir mi hayat, ölümü ıskalayarak. Bilinir ölümsüzlük gerçeği yakalayarak. Yaşamayan ölmez ki, hayatın gerçeği ölüm. Yaşayana şan ölüm, yaşam sonsuzdan bir bölüm. Ölüme sırt dönülmez, sırlıdır ölümle yüzler. İbret vermez mi bize, eceline koşan yüzler. Kalplere soylu mana sokan kalem kırılamaz. Ağzı köpüren laflar, bu işten hiç sıyrılamaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#825 |
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Bayan
|
![]() Elimdeki vişneler,
Birden ellerimi Boyayınca, Ve ağzıma attığım Bir tanesi, Dudağımın kıvrımından Usulca akınca, Dudakların geldi aklıma, Leziz ve kırmızımsı. Vişnelerin bıraktığı Buruk tat gibi, Öpmeyi sevdiğim, Sana karşılık veren Dudaklarım. Belimi kavramış, Kollarının arasında Yüzüm göğsünde Kaybolurken birden, Vişneleri çok Sevdiğimi anladım… Ş.Ö |
![]() |
![]() |
![]() |
#826 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Akşam Üstü
Sensizliğin ardından ölüm gelir aklıma, Ölümü düşünür, Ölümü yaşarım, Ölüm yanıbaşımda, Ölüm başucumda, Ha sensizlik ha ölüm, Yaşamaktan kaçarım, Beyaz kefen sarılır bedenime, Sen yoksan, Ölümüm senin elinden olsun isterim, Uzak noktalara gözümü dikip, Seni ararken, Ya ölümü isterim, Yada seni isterim, Mezarlar gelir aklıma ıssız karanlık, Yada yanı başımdaki ölüm, Her akşam üstü, Azrail yanımda çığlığımı duy, Seni ölümüm ağlatmasın, Bir akşam üstü. |
![]() |
![]() |
![]() |
#827 |
ÇaKaL Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dört bir yandan kuşatıldım ihanetin zehirli telleriyle
Hazan mevsimin arta kalanı ile Gözlerine bakarak konuşamıyorum bu kez Ben olarak konuşamıyorum Öfkemi eğmem önünde bekleme esmem rüzgar gibi gözyüzü maviliklerine asılıpta inmem kuraklığına. anayan kalbimin üzerinde yalınayak yürüttün beni Yaralarını gülümseyerek öptüm kokunda bin bir dünya gezindiğim sahte hayalim Şimdi çek ellerini yüreğimin tükenmiş bereketinden. Türkülerini çek Elindeyse git eşiğimden Kalemimden şehrimden. Yüreğimin beyaz martılarına ilişme |
![]() |
![]() |
![]() |
#828 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bana Uzak Ol Allaha Yakın
Seni seviyorum deme Kendine güldürme İnsanlık senin neyine Sevgimi görmeyen bir kördün Sevgiden anlamayan nankördün Kanayan elimdi elimdi kolumu kestin Seni gören kalbimdi kalbimdi gözümden ettin Bana uzak ol allah yakın Öyle bir git ki geri dönme sakın Bana pişmanım deme Bir de özür dileme Sen aldattın ya beni hem de değmez biriyle BANA UZAK OL ALLAHA YAKIN… |
![]() |
![]() |
![]() |
#829 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() YAPRAK DÖKÜMÜ
Şair:Üstad Can YÜCEL Sararıp dökülmeden önce kızaran yapraklar ki onlar Şan verdiler ortalığa bütün bir sonbahar Mevsim dönüp de yeniden yeşermeye başlayınca rüzgar Çıplağında o atın yine onlar koşacaklar O çocuklar O yapraklar O şarabi eşkiyalar Onlar da olmasalar benim gayri kimim var? |
![]() |
![]() |
![]() |
#830 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() sevmiştim seni ölesiye,
Tutulmuştum,deli olmuştum. Bir sen vardın Ama sadece sen... Sanki yer,gök herşey Ama herşey kaybolmuş, Bir sen vardın nereye baksam Neye dokunsam, Bir seni görürdüm Ve bir sen olurdun Baktığımda bütün canlı ve cansız Her şey... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|