![]() |
![]() |
#841 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2557
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Evde Yokum
Kendine bakan bir çift Şehlâ göz gördün mü hiç Serin yaz akşamlarında Ölüme toplanmış üveyikler Buz beyaz bir pars kılımanjeroda Başka bir şehre gideceksin öyleyse çaresiz Ne uğurlayan olacak seni ne karşılayan Bozkırda bir taşsın sen Bütün ağırlığıyla yatıp kalmış Bir mezar taşı boylu boyunca pıtrak Bir otel odası küçük şehrin kasvetli Bir sabahçı kahvesi belki, buğulu Bir yılan Tavan arasında kendi gözlerini sokan Unutma kargış Tek kargış var benden sana Arsız bir ayrık gibi bitiverme meramda Bir sen kaldın şimdi tek hısım sana Elveda Ne zaman beni arasan Evde yokum.
![]() |
#842 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Evet
gözlerin evet diyordu ama başkaları hayır hayır diyorlardı ben hiç sormadım sana evet mi diye hiç düşünmedim hayırı böylesi hoşuma gidiyordu gözlerin evet diyordu
![]() |
#843 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Evet Madem Gözleriniz
başıboş tomurcuk sağanağı ile başlamıştı ıhlamur uykulara uzandığım yaz maviye dönüşürken gök - deniz evet madam gözleriniz bir darbesi ile kesip içimdeki düğümleri -aşk deyip de alıp başımı gittiğim- yaza hakim renk gözleriniz ve kırlangıç fırtınası kirpikleriniz sür atını demişlerdi sür sevda dağlarına kaç aşka sığar ki bir ömür mine çiçeklerine sığındığım anlardı göğsümdeki durağan ağrılardan yaz ökselerle doluydu / ******* de... siz de öyleydiniz evet madam öyleydiniz kirpiklerinizin çevikliği fırtına kuşlarıydı bal köpüğü / eflatuni / ıslak içimdeki müzik kutusuna sakladığım gözleriniz usumun acıyla irkilişi / ya da çeliğin akkor çekilişi yürekte şakaklarımdaki turuncu sıcak gözlerim madam gözlerinize adak
![]() |
#844 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Evet Seni Kıskanıyorum
Evet seni kıskanıyorum Verdiğin huzursuzluğa Tatma mı istemediğin mutluluğa Paylaşmak istediğim bir ömrü Vermek istediğim bir hayatı Elinin tersiyle itmene rağmen Evet seni kıskanıyorum. Tüm resimler sana benziyor Tüm aynalarda sen varsın Sigara dumanlarında da sen Yalnızlığa itilip de Dört duvar arasında kalmama rağmen Evet seni kıskanıyorum. Sabırla biriktirip sevgimi Sevgi cenneti yaptım senin için Bu cennette ilkimdin sen Bundan daha değerli ne olabilirdi İnsanı bezdiren doyumsuzluğuna rağmen Evet seni kıskanıyorum. Gökyüzü güneşli olsa da Sensiz karanlıktayım Beslediğim hisler kurudu amma!!! her şeye ama her şeye rağmen Hala aklımdasın, hala seviyorum Duymak isteğin buysa Hala evet seni kıskanıyorum.
![]() |
#845 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Evet, İsyan
Demirden sağnaklar altında uyur sevdiğim göğsünde hazin ayak izleri eski Şubatların onu yaralar kıpırdatıyor ve o sertelmektedir yaralardan kasıklarına boşalmaktadır nal sesleri saçları bukleli bir çocuğu öperek uyandıran içimize güneşler bırakan nal sesleri. Keserle yontulmuş bir ağzı var sabahın varınca bayrakları, marşları duyuyorum başım çılgınca sarsılan dallarla uğraşıyor durup dineliyorum bütün taframla bütün taframla, bütün yumruklarım, bütün hantal yüreklerin olduğu orda. Kesik kolları var aşkın döl ve inat barındıran. Hırpanî bir okşayışla akşam yanaşınca çocuklara ben karakavruk yüzümün arkasında kırbaçlayarak büyüttüğüm ağrıyı bırakıyorum bana ne çerçilerden, çerilerden, kullardan halksa kal-am onu kal-a kılan benim boşanır damarlarıma yılların kahraman gürültüsü çünkü kavganın göbeğidir benim yerim. Ay vurunca çatlatır göğsümdeki mahşeri çünkü kavganın göbeğidir benim yerim canlarım, kollarında Parti pazubentleri dik başlar, erkek haykırışlarla göndere, en yukarlara çekiyorlar en yukarlara çatlıycak kadar aşkî yüreklerini. Yıllardır çocuk başları akıyor yamacımızdan yıllardır balçıklı bir hayvan çeperlerimizde kentlimiz cebinde cinayet fotoğraflarıyla sofraya oturuyor köylü -biraz sessizlik- ne tuhaf bir kelime? Asfalt yakıyor genzimi asfalt adamlarını topluyor aramızdan yıkılıp omuzdaşlarının seslerine yıkılıp bir boran içinde toplayarak çiçeklerimi. Ben merd-i meydan yani toprağın ve kanın gürzü güllerin bin yıllık mezarı bendedir yukardan bakarım efendilerin pusatlarına insanların bütün sabahlarını merak ederim gök hırpalanmaktadır merakımdan ıtır kokan benim yumruklarımdır benim kavgamdır o, aşk diye tanınan. Alanlara çok bilenmiş yüreğim alanlara vurulsun kösleri şu gâvur sevdamızın vursun isyanın bacısı olan kanım karanlığa Zülküf de vursun. Yüzüne ay kırıkları çarpıp uyansın sevdiğim.
![]() |
#846 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Evim
Bir ev yapmaya çalışıyorum dostum. Temelini saygı ve sevgiyle kurduğum bir ev. Harcı gözyaşı,kan,tutku olan bir ev. Duvarları düşünceden ve azimden inşa edilmiş, Damı gurur,çatısıysa mertlik olan bir ev. İşte dostum.ben böyle yapıyorum,ya sen?
![]() |
#847 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Evim
Ahşap ev; camlarından kızıl biberler sarkan! Arsız gökdelenlerle çevrilmiş önün, arkan! Kefensiz bir cenaze, çırılçıplak, ortada... Garanti yok sen gibi faniye sigortada! Eskiden ne güzeldin; evdin, köşktün, yalıydın! Madden kaç para eder, sen bir remz olmalıydın! Bir köşende annanem, dalgın Kuran okurdu; Ve karşısında annem, sessiz gergef dokurdu. Semaverde huzuru besteleyen bir şarkı; Asma saatte tık tık zamanın hazin çarkı... Çam kokulu tahtalar, gıcır gıcır silinmiş; Sular cömert, "temizlik imandandır" bilinmiş... Komşuya hatır soran sıra sıra terlikler. Ölçülü uzaklıkta, yakın beraberlikler... Seni yiyip bitiren, kırk katlı ejder oldu; Komşuluk, mana ve ruh, ne varsa heder oldu; Bir yeni nesil geldi, üstüste binenlerden; Göğe çıkayım derken boşluğa inenlerden... Seninle sarmaş dolaş, kökten bozuldu denge; Vuran kimse kalmadı bu davayı mihenge... Şimdi git, mahkemede hesap ver, iki büklüm; Cezan, susuz, ekmeksiz, olduğun yerde ölüm!.. Evim, evim, vah evim, gönül bucağı evim! Tadım, rengim, ışığım, anne kucağı evim!
![]() |
#848 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Evlâdiyelik Şiir
Öyle bir şiir yazdım ki senin için oku oku hiç eskimez hiç yıpranmaz bile İlk günkü tâzeliğini korur her zaman fırından yeni çıkmış dumanı üstündeki bir ekmeğin tâzeliğinde Naftalin filan da istemez öyle Derin dondurucuya da ihtiyâcın olmaz İstediğin kadar sakla Ömür boyu garantili bu şiir Evlâdiyelik senin anlayacağın.
![]() |
#849 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Evlat Acısı Bir Başkadır
Siz anlamazsınız. Evlat acısının nasıl olduğunu, Siz bilemezsiniz. Her gün evlat yolu beklemenin ne olduğunu, Ama emin olun bir gün anlayacaksınız. Her gün evladının yoluna bakacaksın, Evladın gelsin diye her saniye Allahın'a yalvaracaksın, Bir gün burnundan kan niyetine akacak. Evladına çektirdiklerin, Siz bana hakkınızı helal etseniz de, Ben sizi asla affetmem bunu bilesin, Evlat acısı ne demek öğrenesin, Bana yaptıklarını sende çekesin, İşte o zaman anlarsın… Evladını…
![]() |
#850 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Evlat Sevgisi
Oğlum: Dermanşah'a... Senin gibi bir bebek gelmez Dünya'ya daha, Yirmi üç Mayıs günü, müjdelendin sabaha... Öyle değerlisin ki; biçilmez sana paha. Bebekler güzeline... Can feda Dermanşah'a! Tanrım seni korusun, kem gözlerden sakınsın. Anne-baba canına. cana candan yakınsın. Her zaman yüksel Şahım, sana zirve yakışır; Mağrur bakışlarına, şah edası takınsın. Kalbin iyilik dolsun, herkesler Hızır sansın. Başın göğe yükselsin, bulutlara yaslansın... Senin gibi bir yiğit, gelir mi sandın Şahım? Sen her kızın gönlünü, fethedecek Aslan'sın Nazar değmesin oğlum, kara göz-kara kaşa. Her engeli aşasın, görenin aklı şaşa... Senin gibi bir evlat; Altın'dan taçtır başa. Anne-babalı büyü: Dermanşah'ım çok yaşa!
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|