![]() |
|
![]() |
#1 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2558
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ey Dedim Sustum
Yürüdüm yüreğimin yollarına sererek hıçkırıklarımı yağmur yağmur tomurcuklara yağdı göz yaşlarım en içli sevdalarla beslerken yüreğimi duygularımı aşkın denizine düşürdüm acılar ki zemheri kadar karlı, bir yol gibi uzun kimseler görmesin diye gözlerimde sel sel taşan yalnızlığı kimseler duymasın diye sesimi ışık sızmayan bir bodrumun karanlığına gömdüm ey dedim sustum hey dedim sustum ah dedim sustum vay dedim sustum unutsun yollar beni unutsun güvercinim öldüm kirletilmiş gökyüzüne savurarak hayallerimi yükleyip cesedimi yüreğimin ağrılarına kayboldum korkunç uğultusunda rüzgarların acının sevinçle kucaklaşacağı zamanlara saklamak için göz yaşlarımı bir yıldızın karanlığa göz kırpacağı *******e bırakıyorum yaralarımı dertlerimi denizlere salıyorum ki gemiler alıp gitsin uzak kıyılara Ey hayat kırgınım hüznüm yırtık gömlek gibi durur her gece sırtımda kırılgan bakışlarımda hüzün sızıyor aynalara ne kimselere anlatacak bir öyküm var mutlulukla başlayan ne de bir sevinç, gözlerimde bahar yeşili umutlar taşıyan şimdi mutsuzum avuntusuz ve suskun şiirlerimi yitirdim dudağında aşkın ey dedim sustum hey dedim sustum ah dedim sustum vay dedim sustum unutsun yollar beni unutsun güvercinim ey *******inde kahrolduğum hayat sokaklarında sırılsıklam ıslandığım şehir artık bu yerlere sığamıyorum gökyüzünde katar katar turnalar göçüyor sılama turnalar gidiyor ben kalıyorum uyku tutmuyor *******i yitik düşlerimin gölgesine sığınıyorum gölgeler gidiyor ben kalıyorum bilki göçmen hiç bir kuş uçamaz kanatları kırıksa hasretim ince bir yoldur yangınlara kırıldı kendime saklaya saklaya içimdeki gül tut ellerimden alıp beni sevinçlere götür iki gözüm vefasız dünyanın ihaneti bittirir beni ardına saklanacak bir gölgemde yok sevinçler dağıtırken acılar toplayan bir çardak kuşuyum şimdi şimdi ömrüm, saçlarım kadar karlı ve puslu hüzünlü bir ırmaktır şimdi yanaklarımda yüreğime akan bilki artık hiç bir şey avutmuyor beni şefkatine sığındığım sıcak bir kucak bile ezilmiş gelinciklerin çığlığında kaldı sesim kırların ürperişi gibi dökülüyor sözcükler dudağımda hıçkırıklar boğazıma tıkanır her defasında içimde binlerce şiir yanar ah yaralı güvercinim içime vurma kanatlarını ya topla git yaralı kanatlarını içimden ya gittiğin yere benide götür kimseler aldırmıyor sevdamıza duygular mı köreldi? biz mi yetimiz ah acının ve aşkın kesiştiği yerde yaralı kaldık tutup kime anlatsak acıyan yanlarımızı yaralarımız ağıt olur uçar gökyüzünün böşluğuna yüreğimin içini sevgi ile doldurup yakmak geçiyor içimden ve sabahın seher yellerine savurmak küllerini kurtulmak için prangalardan ey dedim sustum hey dedim sustum ah dedim sustum vay dedim sustum unutsun yollar beni unutsun güvercinim ah yaralı güvercinim yüreğimin sızısı benim gidiyorum işte gözlerimde iki yetimlik ah gidiyorum yolculuklara hüzün rengi veren şiirlerle kan rengi şarkılar bırakıyorum kalanlara gölgemde yok arkasına saklanayım yokum artık yokum sayın beni ölmüş gibi değil, hiç doğmamış gibi
![]() |
#2 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ey Genç
Esmer yüzüne ılık yaz rüzgârları essin. O güzel gözlerine aman nazar değmesin. Kimse seni üzmesin, incitmesin seni seven, sevdiklerin değerini bilsin. Bu kahpe dünyada tek teselli sensin. Allah gönlüne göre sevgili versin. Dinle büyük nasihat, yapmasan yapma der, hayatta, doğru ve dürüst olanın hakkını yerler. Ama sen genede doğru ol, alma kimsenin ahını göreceksin ileride bu yaptıklarını mükâfatını. Allah; sana öyle bir ceza versin ki; bu ceza sana “mutluluk” olsun. Kimse bu cezayı ömrü boyunca bozamasın. Seni, kimsenin üzmesine izin verme her yüze güleni, dost, kardeş belleme bu dünyanın sıkıntılarını çeke, çeke geldim bu hallere. Benden nasihat istersen eğer benden kalbini, gönlünü seni sevene ada çoğu zaman, gereksiz yapsan da hata ağlayan, yıpranan gene sen olacaksın bunu unutma o yüzden hep gül, gül ki çiçekler açsın, kuşlar ötsün. Bahar rüzgârları, dertlerinin hepsini götürsün, güzel gözler, iyilik melekleri yoldaşın olsun bu şiir benden sana hediye olsun.
![]() |
#3 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Ey Gönül
Vardığın dergahta post ol, büyürsün Gördüğün garibe dost ol, büyürsün Meclise devam et, el sürme mey'e Girdiğin sohbette mest ol, büyürsün.
![]() |
#4 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Ey Gönül
ne oldu sana karanlığamı düştün yoksa umutsuz hayalleremi küstün dermansız kalmış gibi niye suskunsun yazık olmuş sana ey deli gönül yüce nehirler gibi akıp çağlarken sanki susuz kalıp kurutulmuşsun böylesine yudum yudum yanarken yazık olmuş sana ey gönül önceleri yoktu senden büyük şimdi hapsolmuşsun bonun bükük ne bu hal yüreğin kırık dökük yazık olmuş sana ey gönül aşk ateşi artık yar olmuş sana bıkmamışsın yar elinden yanayana terettüdsüz gitmişsin bakmamışsın arkana yazık olmuş sana ey gönül kara günlerden kurtulmak istersin sen mahzun beklerken yar ne yapar bilmezsin neden böyle ağlarda hiç gülmezsin yazık olmuş sana ey gönül engenler koymuşlar önüne yılmamışsın yar böyle kaçarken neden somamışsın bir gün olsun dertsiz kedersiz kalmamışsın yazık olmuş sana ey gönül dağ taş demez yorulmadan geçersin yar nerdedir sevgin ile sezersin yar buraya dese hemen gidersin yazık olmuş sana ey gönül acımadan dar ağacına asmışlar seni göz göregöre nedensizce yakmışlar seni savurmuşlar sevdalara küllerini yazık olmuş sana ey gönül hakim kırdı kalemini idam kararı asmışlar seni umrunda değil ak düştü saçlarına yokki yararı yazık olmuş sana ey gönül artık hakka aç sende ellerini aşk ile semaya dik gözlerini her gece yürekte büyüt özlemini umutsuz umutlardasın ey gönül şiir yazıp ağladında ne oldu kaçtıkça senden kalbine aşkı doldu bahçelerinde ela renkli çiçek soldu yazık olmuş sana ey gönül birden başladım geldim onbire çare bulamıyorum kalbimdeki kire ferhat kavuşamamış şirine seni kavuşacaksın ey deli gönül
![]() |
#5 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Ey Güneş! Ey Yüzü Tanrısallığın!
Ey güneş! ey yüzü tanrısallığın! Vahşi çiçekleri sel yatağının! Mağaralar! Seslerin duyulduğu Yaban böğürtlenleri ormanların! Otların altından duyulan koku! Örnek yükseklikte kutsal tepeler, Bir tapınağın ak süsü gibiler. Yaşlı kaya, yılları yenen meşe, Sizi izlerken duyumsuyorum da Dağınık bir ruh giriyor kalbime! Ey kızoğlankız orman, duru kaynak! Karanlığın çivitlediği gül berrak! Göğün ışığı pırıl pırıl su Ne diyorsunuz bu haydut hakkında? Ey doğanın bilinci, sağduyusu! .
![]() |
#6 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Ey Güzel Gülüm
Sazım gümbür gümbür, teller sen diyor, Akar gürül gürül, sular sen diyor, Eyleyip te sorduğum kullar, sen diyor, Ben nasıl tanımam seni, ey güzel gülüm... Kahkülün perçemi, yüzüne düşer, Gülüşün; kapanan yaramı deşer, Gözüm görse seni, hep aklım şaşar, Ben nasıl tanımam seni, ey güzel gülüm... Bana her sabahta şafaktır yüzün, Gözlerin kahveden, ateşten sözün, Darağacı olur bana her nazın, Ben nasıl tanımam seni, ey güzel gülüm...
![]() |
#7 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Ey Halkım
Gözler... Dağlanmış, âmâ’lığı, merhametsiz medya’nın kamaştırmasından olsa gerek. Dil... Lanetli ve suskun konuşmaya gelince dönmez yemek yediği an’daki gibi. Yüz... Maskeli, baloya gider gibi kapan peçeli olsa da ekşi ve çirkin olmasa gerek. Ölen... İnsanların kanlı ve yarı-sıcak cesetlerini taşırken kızılay sedyeleri bulaşsa da kan bilirim, yine de katil değilsin sen. Parası... hiç yok bir insanken o takım, bu takım deplasman, klasman oley-moley... ana-avrat düz gidilen stadyumlar da tuzağa düşmüş o ham ‘seyirci’ ve aptal olmasan gerek. Yani bilmelisin ki... Gözlerin her türlü kurtuluş çiçeği’nin güzelliğine bakmaya yasaklı olsa da nankör olmamalısın. Yani bilmelisin ki... Dilindeki o utanmaz suskunluk bin şairin top atışları altında Munzur dağlarının ufkunda gözlemlediği al şafakla, dağlara vuran kızıllığın süzülen o sessiz yakamozu olabilse... Yani bilmelisin ki... Yüzümüzdeki maske Roma arenaların da kavgaya durmuş kölelerin hem başlığı hemde, oley-moley öldürülen o özgürlük yoksunu o izlenirken aşğınan ben, sensin oysa... Ey bebe bedeninde uyuyan halkım… Ben senin âmâ’sı gözlerin, Ben senin cüretkâr dilin, Ben senin gül yüzün, Ben senin kanser’den sürgünde ölen, Ben senin yoksul ama cevher sermayen, Ey halkım... Ben sakalı uzamış, Dudağı kırmızı Dersim pekmezi tüten, Sürgün bir şairim.
![]() |
#8 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Ey Hayat
Ey.......... Ey vefa! Ne güzeldir her kilidi açan anahtar olmak Ne kotudur her anahtara kilit olmak İşte orada! Prangalar yemiş yorgun yüreğim... Ey umut! Ama alnım yıldızlarda,soğuk bedenimi izliyorum göklerden Sana ait ama sensiz bir benlikle.. Kollarımda suskun bulur sessizlik Bir kısık dağ ateşinde uyanırken yıldızlar tek. Ey sevgili! Bana kış oldun baharlarda O yüzdendir ki baharlarım kıştır benim Ey rüzgar! Uzaklarda mi kaldın simdi.. Hani ayni sabaha doğacaktık Batarken sensiz buralarda Ben evet ben !bir ay yalnızlığına oynuyorum. Tek sahne ,tek perde,tek kayboluş Tek kişilik bir oyun muydu hepsi? Ey Çile! Ne olur bana gözyaşının bittiği günden bahsetme Bana sen değil senin hasretin yeter Ne olur bana derdin bittiği günden bahsetme Ey Aşk! Gel bir daha dol içime , Götür beni buralardan,bu şehirden,bu diyardan Savur beni sevgili kokusunun yetişmediği bilinmeyene Ve bana asla ona ait bir şey söyletme Ey olum! Bana bakma öyle ,varsa hesabin kes bileti,kir kalemi Ama bana Onu hatırlatan ölmeleri yaşatma yeter. Ey hayat! Sende yaşadım her şeyi,her çileyi,her bin kere yıkımı Bir kere yaşamayı Ben sendeydim ama sen bende değildin Onun içindir ki sensiz acıyorum kollarımı ölüme
![]() |
#9 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Ey İnsanoğlu
Ey insanoğlu! yaptığınla sevinme,ettiğinle gerinme Ulu dağlarla yücelik yarışına girip,kendinle övünme. Senden büyük ALLAH vardır,onun sözü hep haktır Büyüklenerek ona karşı gelene,cehennem müstehaktır. Kalemle yazı yazmayı o öğretti,bilmediğini belletti Beşikten mezara dek, hiç durmadan seni gözetti. Nice nimetlerle bezedi etrafını,donattı bedenini Akıl,idrak ve imanla güzelce süsledi her yerini. Sakın nankörlük edip de şeytana uyma hayasızca Son pişmanlık fayda vermez,cehennemde yanınca. Uy onsekizbin alemin efendisi Hz. Muhammed'in sünnetine Gir hiç tükenmek bilmeyen sonsuz nimetler cennetine.
![]() |
#10 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Ey Kara Gözlerim
ey kara gözlerim bakma artık o yare o seni değil başkasını sevdi gözyaşı dökme boşuna ey kara gözlerim dindir artık şu gözyaşını bakışlarda bulma o manayı sevdin sen onu sen haklısın ey bahtı kara gözlerim gül biraz ağlama sev biraz,baka baka ağlama yoktur hayır sana sen boşuna ağlama ne yapsan olmuyor sevmek çözüm bulmuyor vefa arama o yarda o seni anlamıyor
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|