![]() |
![]() |
#871 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2556
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ey Kutlu Nebi
(Bu naat-ı şerif âlemlerin efendisi Hz. Muhammed (s.a.v) 'e ithaf edilmiştir.) Makamı Mahmut’a selamlar olsun Ey kutlu nebi sen Hâkka tek yolsun Sevginle dolmayan gönüller solsun Makâmı Mahmut’a selamlar olsun. Yetimle garîbin oldun yanında Dertlerine çâre oldun anında Güneş gibi doğdun zulüm çağında Makâmı Mahmut’a selamlar olsun. Seninle insanlar hidâyet buldu Senden önce onlar putlara kuldu Senin gelişinle Hâkkı buldu Makâmı Mahmut’a selamlar olsun. Gülüşün vardı ki bin ömre değer Tenin de kokardı hep miski amber Seni bir kez gören aşkına düşer Makâmı Mahmut’a selamlar olsun. Her yer aydınlandı senin nurunla Nice canlar fedâ oldu yolunda Her şey yaratıldı senin uğrunda Makâmı Mahmut’a selamlar olsun. Seni sevmek demek Hâkkı sevmektir Sünnetine uymak hayra ermektir Yücelik, yolunda canı vermektir Makâmı Mahmut’a selamlar olsun. İnsanlığa oldun en güzel örnek Yaşayacak İslam kıyâmete dek Çarpar ALLAH ALLAH diye her yürek Makâmı Mahmut’a selamlar olsun.
![]() |
#872 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ey Nebi
Seninle buldu âlemler nur Bütün insanlık huzur Cümle âlem sürur Ey semanın kandili Sensin nebiler serveri İki cihan rehberi Rahmet peygamberi Ey mürşidi kâmilim Asla yılmadan rahmetini müjdelerdin Zalimin yüreğine de korku salardın Mazlumlara ise şefkat ederdin Ey arzın mukaddesi Eğer gelmeseydin aramıza ey nebi Bilmem ne olurdu bizim halimiz Nasıl çıkardı hakka yolumuz Nasıl tanışırdı kuranla kalbimiz İşte bu yüzden naatlar sanadır Sanadır Ha mimler Tahalar Yasinler Miraçlar sidreler.
![]() |
#873 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Ey Peri
Borç versen, yalnız tek cümle Geri veririm bilesin dizelerle Duyarım kendi bulsun demişsin Olsa kabiliyetim kapında ne işim Ağları atıp engin hayal denizime Çekerdim şiirleri gecenin bir vaktinde Dostlarıma sor, varsa şüphen Eminim, borcuna sadık derler Geçtim cümleden, hala kapındayım Ey peri yalvartma, bari tek kelime fısılda...
![]() |
#874 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Ey Sevdiğim
Kokunu çiçeklere, gözlerini ceylanlara Hasretini de bana miras bırakıp cennete gittiğinden beri Her yeni gün buz gibi bir cehenneme uyanıyorum. Neydi bu gidişin adı gülüm, bumuydu sözümüz Hani kan ağlasak da hep gülecekti yüzümüz! Şimdi kim çekecek benim kahrımı Kim sarılacak iliklerime kadar sımsıkı Kim besleyecek hayalimizde büyüttüğümüz o mavi gözlü kızımızı Zor muydu yaşamak, çok mu pahalı geldi dünyanın kirası da Sana ait hiçbir şeye dokunmadan cennete taşındın be gülüm! Gittin! Kaç kat boya, hangi renk kapatır adının sindiği duvarları. Kim susturabilir içimdeki feryadı. Gittin ya, Sensiz kalbim sevda yetmezliğiyle sıkışıyor Sanki ecel süsü verdiler aşkımıza. Kim kıskandı, kimin nazarı deydi Dokunmayın ne olur, ne olur Allah aşkınıza! Ey Azrail Sadece bir can mı aldığını sanıyorsun, Hançerinin ucuna yüreğimde takıldı. Artık ne işe yarar bu dünya sensiz! Bıraktın ya ellerimi böyle nedensiz Bilki çok yakındır, yanına geleceğim kefensiz...
![]() |
#875 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Ey sevgili
Kapattım artık gözlerimi sensizliğe inat unuttu mu artık ellerim o esmer elerini teninin kokusu saklı nefesimde... Sen unutulmayacaktın hani nerde o kara gözlerin unutturan bana o yasak sevişmeleri... Ey sevgili ! Duvarlarıma yazdım adını kimseler görmesin istedim titrek ellerimi ve adın kokan nefesimi şimdi sensizlik adını fısıldar oldu olur olmaz aldanışlarda ey sevgili! ! Elleri yaralım yok oluşum dinmiyor acısı gözlerimde bu katil *******in neye yarar sensiz geçen bu sevda nöbetleri sende kalpsiz bir yürek bende kimsesiz bir çocuk yüreği... Dokunu versen ağlayacak daha kaç yağmur yağar ki üstüme sensiz... Silmek için dudaklarımdan adını... Daha kaç bahar geçer ki kokun kaçsın gözlerimden... Şimdi sen ey sevgili ! Elbet bir gün yaşlandığında saçların kurumuş bir yaprak misali dağıldığında. gözlerini kapa ve seni ne kadar sevdiğimi hatırla...
![]() |
#876 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Ey Tanıkların Çığlığı
Ey tanıkların çığlığı bırakın sevdaların görkemliğine açılsın mavi deniz gök yüzünden öylesine dolu uçurumlardan bıraktı ki sevdayı amansız çığlıklar dolar üzerine ürperirsin böyle başlamalı sevdalılar direkliğinle genç olmalı tamamen isyandan kaçınmalı yani böyle bırakılanı arar elbet insan her ne kadar ölümsüz olsa da dünya ölümlü kalmayı arzulamalı yani meydanlarda kalan bir ok gibi birikmeli arzuladığını aramak istediğini alıp kendine yeni umutlar saçmalı ben doruklardan geldim sevdaların akışına çığlık dedim aşk dedim sevda dedim huzur ,aş dedim söylediklerim den ayrıldım bir tek sana diyemedim sevdiğimi bir tek sana diyemedim güzel kız kalbimdeki yerini öylesine bir çığlık ki bu gül değil gönül değil dolaştıkça kanıyor içimdeki aşkının sevdası Güzel kız ben tarihlerin yorgun insanı olmak istemiyorum sana seni seviyorum demeliyim güzel kız yoksa bu dağlar yer bitirir sevdamızı ve seni Gece karanlık çöker dağlarımıza bir ışık arar olduk önümüzü görmezden gelemezdik yaklaştık o hasretle beklenen özlemleri gidermeliyiz artık aydınlığa koşmalıyız beraberce yarınların görkemliğine sevdalarımızı yitirmemeliyiz *******i zifiri karanlık olsa bile ben hasretim sana ******* yasak . aramızda dağlar olsa da yine seviyorum . kaderimizde ölüm olsa yinede arzuluyorum ve ben seni yüreğimin derinliklerine yazıyorum.
![]() |
#877 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Ey Tanrım
Ey tanrım!!! Beni yarattın aşk ol diye Beni yarattın aşık ol diye Bir gönül gösterdin gir diye Bu gönül kapısının anahtarı nerede? Beden arar bulamaz Ruhum gezer kimseye soramaz Gözüm görür elim tutamaz Bu gönül kapısının anahtarı nerede? Kulunu kula aşık ettin Aşka ulaşamayanı helak ettin Beni de benden ettin Bu gönül kapısının anahtarı nerede? Ne ettimse yanlış ettim Aşk uğruna dünya gezdim Artık aramaktan bezdim Bu gönül kapısının anahtarı nerede? Ne Yunus kaldı aşkı yazmayan Ne yiğitler kaldı uğruna ölmeyen Bir ben kaldım bu yolda can vermeyen Bu gönül kapısının anahtarı nerede
![]() |
#878 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Ey Türk Gençliği
Ey Türk gençliği Sizelere bir vatan emanet edildi On binlerce yavrunun geleceği, Ellerinize teslim edildi Atatürk gençliğe hitabesinde Namertliği değil mertliği emretti Ey Türk gençliği, Aydınların şehit düştüğü, Anaların kan ağladığı, Ay yıldızın rengini şehit kanından aldığı Çanakkale zaferini hatırla ! Hatırla ki ! dünya duysun sesini Bütün cihan ezberlesin Mehmetçiğin ismini.
![]() |
#879 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Eyler Beni Dosttan gelen sitem del eyler beni Ne etsem eylesem, bilemez oldum O mahzun halleri lal eyler beni Ne kursam düşünsem, diyemez oldum. Aşkının ateşi kor eyler beni Gönlünün ışığı kör eyler beni Perişan halleri dar eyler beni Ne çalsam söylesem, gülemez oldum. Enginim, o gül ki zar eyler beni Yüce dağ başında kar eyler beni Kapandı yollarım zor eyler beni Ne yapsam çırpınsam, varamaz oldum.
![]() |
#880 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Eylül
ne kadar hüzünlü. sabah serinlikleri,yeni bir aşkın haberlerini getiren eski yunan ilahelerinin bağbozumu rengi solukları kadar ürpertici. öğlen güneşleri,üzüm salkımları kadar s beni,bu eylül öldürecek. bir aşk kadar zehirli.bir ****** kadar güzel... zina yatakları kadar akıcı,terk edilişler sıcak. akşam rüzgarları,tene dokunan bir kamcı kadar şehvetlidir. ben her yıl ölümü ve aşkı bu yılda beklerim... ve her yıl eylülün çıplak beyaz ayaklarına bir yazı bırakırım. eylül sabahları,kristal kılıçlar kadar keskim ışıklarıyla tenimi kanatarak uyandırır beni. ben eylüle akarım. bir hüzün gibi akarım ben eylüle,kanayan bir aşk gibi, siyah şallara bürünmüş genç bir ölüm gibi akarım. sevişerek,ağlayarak ve ölerek akarımken eylüle, her yıl hep aynı vakitte,geniş bir ırmak gibi bütün hayatı berrak sularında yıkayarak gelir, beni ve her şeyi koynuna alarak, bir meçhule hüznüyle emzirerek götürür hep. kadınları ve hüznü eylülde çok severim... keman konçertolarını, akşam saatlerinde bir ışık yangını içinde kıpkızıl tüten yalnız ağaçları,ürkek tebessümleri edepsiz kahkahaları severi. lacivert bir deniz benim ellerimde oynaşır. sahiller,yaşlı bir kadın gibi kendine terk edildi. şarkılar,incecik bürümcekten acılar vaat eder her dinleyene. bitenin,başlayana dokunduğu yerdir eylül... onun için yanık tütsü kokar, onun için değdiği yeri kanatır. eylülde aşk,eylülde acı,eylülde yalnızlık zordur, eylülde her şey zordur,ben eylülü onun için severim. eylül ışıklarında çırılçıplak ruhlar yıkanır. herkes her şeye kapısını aralar,bir aşk oluverir aşinalık. ölüm,kıvırcık saçlarını hayatın göğsüne dokundurur. aşkı ve ölümü ben hep bu ayda beklerim. nasılda mahzun ve nasılda tehditkardır. ben eylülde bütün aşklardan ve kadınlardan korkarım. ben her yıl eylülün çıplak beyaz ayaklarına bir yazı adarım.ve ben eylüle akarım. her hüzün gibi akarım ben eylüle,kanayan bir aşk gibi akarım, siyah şallara bürünmüş bir genç ölüm bibi akarım.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|