![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57968
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
.BEN SENDEN GEÇER MİYiM
Dünyayı cennet etsen Ben, Senden geçer miyim? Bana armağan etsen Ben, Senden geçer miyim? Sıratından geçirsen Ab-ı hayat içirsen Bin bir sevgili versen Ben, Senden geçer miyim? Tüm belâyı yağdırsan Felâkete daldırsan Başıma taş yağdırsan Ben, Senden geçer miyim? Dilim dilim kesseler Silindirle ezseler Kurşunlara dizseler Ben, senden geçer miyim? Başıma bin taç koysan Cehennemde aç koysan Damlaya muhtaç koysan Ben, Senden geçer miyim? Senden gayriye boşum Ben, aşkınla sarhoşum Yalnız Seninle hoşum Ben, Senden geçer miyim? Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
.BEN SENi NASIL SEVMEM
Ben, sevgiden gelendim Aşkta üşüyen, titreyen Kimsesizlikte çimlenen Yalnızlıkta yeşeren Şiir şiir çiçek açan, sessizlikte Nefes nefes Sevgi sevgi seslenen... Ben seni nasıl sevmem, bir tanem? Aşkı ısıttığında çatladı, kabuğum Senin sıcaklığını duydum. O günden beri O günden beri ben hep seninleyim Sense her yerimde... Her yerimde... Ben seni nasıl sevmem, bir tanem? Filiz filiz seni aradım, gün boyu Gece gündüz sana uzadı, dallarım Renklerinle boyandım, yıllardır Sıcaklığında yandım! .. Sen habersiz gibiydin, benden Öylesine gelir giderdin... Ben seni nasıl sevmem, bir tanem? Avuçlarım sana açıktı, yaprak yaprak Çiçek çiçek sana bakardım... Aşkı sevgin sulardı Köklerim sımsıkı tutunmuştu Olanca gücüyle Tırnak tırnak aşka saplı... Sen beni görür müydün? Gözlerin var mı? Ben seni nasıl sevmem, bir tanem? Sen, ışık ışıktın, gökyüzünde Sıcaktın, sıcacık... Yaprak yaprak avuçlarıma Ilık ılık dokunandın Isıtandın, yakandın... Çiçeklerime öpücük öpücük vuran Meyvelerimi kızartan, tatlandırandın Yepyeni hayatlar başlatandın, tohumlarımda Işık ışık sarandın beni Can can kuşatan... Ben seni nasıl sevmem, bir tanem Işığından, sıcaklığından habersizdin Senden habersiz Benden habersiz... Geceden gelirdin, karanlıklardan... Umursamadan geçerdin aynı yerlerden Karanlıklara, geceye giderdin... Toprağım aşktı Ben aşktan gelendim, topraktan Aşkla beslenen Sana sana yönelen Aşka aç Sana muhtaç... Onun için sana 'Güneşim! ' dedim 'Eşim! ' dedim 'Kardeşim, her şeyim! ..' Ben seni nasıl sevmem bir tanem? Sen gecedeyken Ben karanlıklarda Yıllarca Çiğ taneleri topladım, avuç avuç! .. Sabahları Yanaklarımdan sildiğin onlardı.. Sen, gözyaşlarımı kurutandın Gün boyu içimi ısıtan Dünyamı aydınlatan... Ben seni nasıl sevmem, bir tanem? Çiçek çiçek sevincimdin Yaprak yaprak el çırpışım Yazım, kışım Mevsim mevsim gelenimdin... Ben seni nasıl sevmem, bir tanem? Ne kadar el salladım sana! Sana sana nasıl uzandım! Nice sessiz çığlık gizli kaldı, içimde! Oysa sen benimdin Canımdın Can kaynağımdın, her biçimde! .. Ben seni nasıl sevmem, bir tanem? Beklediğimdin Özlediğimdin Sevdiğimdin Her şeyimdin! .. Kaderimden öte kaderimdin! .. Bense Her şeyden çok muhtaç sana! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.BEN SENSİZ OLAMıYORUM
Buzullar eriten kalp ateşimle Kül ettim hayatı da yanamadın! Sıcacık bir yuva umdum, eşimle Kavuran aşkıma dayanamadın! Dağıldın elimde, hazan yaprağım Okşayıp, severek uyutamadım. Suları çekilmiş çatlak toprağım Gözyaşı nehrini kurutamadım! Gözümün önünde birden beliren Hayalin gülüyor, gülemiyorum. Dört duvar içinde burda deliren Bir kadın bıraktın, gelemiyorum! Sarılsam, boşluğu sarar kollarım Ruhun var, cismin yok, bulamıyorum. Ansızın bir görsem, fırsat kollarım Vuslata; ben sensiz olamıyorum! Onuru kenara atamıyorum Denedim, denedim ama olmadı! Sensizce kıvrılıp, yatamıyorum ******* bekleme çilem dolmadı! Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.BEN SESSİZCE Mİ GİTTiM
Ben sessizce mi gittim; sessizce mi ayrıldık? Fırtınalar kopmadı, gökler yarılmadı mı? Ben sessizce mi gittim, sessizce mi ayrıldık? Ormanlar ağlamadı, dağlar darılmadı mı? Bir ruh parçalanmıştı, bölünmüştü ikiye İrade üstün gelsin, nefis yenilsin diye. Ben ansızın mı gittim, vedalaşmamış mıydık? Ruhlarımız sarıldı, uzun uzun bakıştık. Ben ansızın mı gittim, vedalaşmamış mıydık? Tek ruh olmuştuk artık ve öyle kalacaktık. Bir ruh parçalanmıştı, bölünmüştü ikiye İrade üstün gelsin, nefis yenilsin diye. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.BENDEN HABERSiZ
Ummânın derinliklerinde Kayboluyor, bakışlarım. Ummanın Ve beklemenin bittiği yerde… Bir ben var Benden habersiz... Darmadağın! .. Onur Bilg |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.BENİM SEVDİĞİMDiR
Kaderimdir, beni tuşa getiren! Yazan Kalem’e mi sitem edeyim? Döndürüp döndürüp, başa getiren Bozan Yelim’e mi sitem edeyim? O Kalemi Tutan El’i sevmişim! .. Beni Sürükleyen Yel’i sevmişim! .. Bir kulunu, deli deli sevmişim! .. Yakan eleme mi sitem edeyim? Onu, ayna ayna dağlara atmış! .. Aşkını yansıtmış, canı dağlatmış! .. Şiirler yazdırmış, gönül çağlatmış! .. Akan selime mi sitem edeyim? Onur’un Sevdiği; yazıyı yazan! .. Bahar ve yaz geçti, yakındır hazan. Yanına Çağıran, Kabrimi Kazan! Talan hâlime mi sitem edeyim? Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.BENİM YARİMDiR
Bir yar, diyar diyar gezdirir beni… Silindirler, geçer! .. Benim Yârimdir! Sonunda, canımdan bezdirir beni! .. Yazan, çizen, bozan, Benim Yârimdir! Kimi kime desem? Canımdan yakın! .. Şikâyetim vardır sanmayın, sakın! Siz bana bakmayın, hep O’na akın! .. O kalemi tutan, Benim Yârim’dir! .. Bana da dünyada bir yer ayırmış Evlât, mal, mülk vermiş, beni kayırmış. Her kimi sevdiysem, ondan ayırmış Veren de alan da Benim Yârim’dir! .. Akıl sır ermeyen işleri vardır! .. O nur, bir damla su, toprak, buhardır! .. İlmi, sonsuz kere sonsuz kadardır! .. Her an bir şen’deki Benim Yârimdir! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.BESMELe
Zâtını 'Rahman, Rahim...' Diye tanıtan Rabb’im Bize, kimlik kartında Buyurur: 'Affederim! ..'' 'Esirger, bağışlarım İsyankârı dışlarım Soyut, somut ne varsa Hep benim nakışlarım! ..'' Yüz on dört kere tekrar… Her sure başında var! Vurgulanan tek ayet Besmelede bin sır var! .. Kul çaresiz, kul güçsüz Kul zavallı, kul öksüz! .. Allah himayesine Sığındırıyor bu söz! .. Hepimiz günahkârız Yaratandan korkarız Besmele kanadının Altına sığınırız. Kalıp kalıp buzları Baraj baraj suları İstese yağdırırdı Gökten meteorları! .. Özveriyle merhamet Tekrar tekrar bu ayet! .. Esmâ esmâ iniyor Yere, sevgiyle rahmet! .. Kaplamış merhameti Eşit verir nimeti Damla damla serpiyor Üstümüze rahmeti! .. İncinmez gül yaprağı! Çiğ tanesi, kırağı… Rahmet ile iniyor Suluyor kırı, dağı. Milyon günâhın olsa Feryâdın, âhın olsa Tevbe kapısı açık Pişmanlık, vâh'ın olsa! .. Sahibi hazinenin Af, berat isteyenin Elini boş mu koyar Samimice gelenin! ? 'Kahhar, Celal 'dememiş Böyle takdim etmemiş Sana senden de yakın: 'Rahman ve Rahim'demiş. Bir kul var mı kusursuz? Yaşanır mı onursuz? Gayet mütevekkil ol Yeter artık, Onur sus! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.BEYiN KURŞUNUM
Gözlerin siyah kanıyor içime Sen girmişsin, iki kaşımın arasından. Asırlar, asırlar önce Kal-û Belâ’da Beynime çakılmışsın, ölümüne! Gözlerimin ardında çakıyor bakışların! Aklımın kör karanlığında Gözlerin siyah kanıyor içime… İki kaşımın arası siyah kanıyor… Beynimin karanlık ışığı gözlerin. Sen, dünyamı saran siyah aydınlık! Siyah parlayan güneşi, göklerimin! Beynimin kurşunu! Gözlerin siyah kanıyor içime Ölümüne siyah Siyah siyah Ölümüne! .. Gözlerimi kapattığımda Şebnem şebnem çakıyor, bakışların Art arda! Bir şenlik başlıyor içimde! .. İçimin derinliklerinde Muhteşem! Bir havai fişek gösterisi! .. Gözlerimin ardında Görkemli! Gözlerimi kapattığımda Aklımı yumduğum anda. Gözlerin siyah kanıyor içime Sen girmişsin, iki kaşımın arasından. Beynime çakılmışsın, ölümüne! Beynime çakılmışsın! Beynime! Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.BEYNİMİN ARŞİViNDE
Ben Uzun süre göremedim seni. Biliyorsun Ansızın geldi, ayrılık. Yüzünü nakşedemedim, beynime Doya doya seyredemedim. Kaşların nasıldı? Saçların nasıl? Nasıl olurdu, gülünce Yüzündeki çizgiler? Hatırlamak zor. Hele bunca yıldan sonra... Ne kadar istesem de Yüzün yok Beynimin arşivinde. Özledim! Çok özledim! Nafile! Belki O denli büyük ki Sevgim! İnmiş, bulut bulut Hayalinin üstüne Görüntünü silmiş. Ben Senin güzelliğini seyretmemiştim Yalnız. Yüz hatlarını incelemiştim Çözmüştüm, şifreyi Ruhunu okumuştum Duygularını... Jestlerin, mimiklerin Bakışların Yürüyüşün, duruşun... Ben Seni bedeninden tanıdım. Sen Bedeninin arkasındaydın. Yıllar sonra Bugün yine Ötelerde, seninle beraberim. Hayalin Silinip gitmiş beynimden Görüntünü Telâşım gölgelemiş. İçimde Yüreğimin derinlerinde Ötelerde Ötelerde, seninle beraberim. Onur Bilge |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|