![]() |
![]() |
#81 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ateş Ağacı
Şiirlere girememiş / ama / özel biri. Bir dost’tan saklayamaz olduğunda yüreğini Bilin ki susamaz mısralar / satırlar ağlar. Sadece şairlerdir bilenler Yakamozların nereden geldiğini. Ateş ağacının / dalında / bülbül’ü özlediğini, Gölgesinde çiçekleri düşleyerek, Su içen ceylanı / sessizce/ izlediğini Sadece şairlerdir bilenler Şiir’in / aslında / ‘’ne demek ‘’ istediğini. Mine Özdemirtaş
![]() |
#82 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ava Giden Avlanırmış
Bir otel odasında Çorabının tekini arayan Adam. Yorgun düşmüştü Bütün gece Diş gıcırdatıp Horlamaktan. Örtünmeye çalışırken Bir yandan Sövüyordu durmadan. Sarı uzun saçlarla başlayan Hoyratlaşınca şehvetten Avuçlarında kalan Ve sabaha usulca varan gece. şimdi de Kalçalarında sızlıyordu işte Hak yolu dururken ....ok yoluna para sayan bir ahmak olduğunu anlamamıştı hiç.. eksiği değil fazlası olan o beden yatakta yanına uzanmadan. Hatırlamıyordu hiç Kim kime sokulmuştu arkadan Bilmiyordu üstelik Nasıl kurtulacağını sızlayan kalçalardan. Bir otel odasında Çorabının tekini arayan Adam Aradığını bulamadan Uyuşmuş damarlarından. Beynine yürüdü kan Kahretsin Kolayca vazgeçebilecek ken Yılan derisi cüzdanından. Bir anda, kalçalarındaki Sızıyı bile unutturan Bir eyvah çıktı dudaklarından. Kredi kartlarının yokluğunu Nasıl saklayacaktı Cebine yeşilleri koyan ve bütün ödemeleri maaşından karşılayan çocuklarının anasından? ? ? ? ? ? ? ? 19/03/2004 kartal Mine Özdemirtaş
![]() |
#83 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() AyDıNLıK
yüzündeki mimikleri izlerken gözümü alıyor ışık tam önündesin kalkıp söndürmek gerek ama kımıldayamıyorum ki üstümdesin 15/11/2005 Mine Özdemirtaş
![]() |
#84 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() AyKıRı BiR KuTLaMa,
Merhaba ANNE Gül yanaklarındayım. Sıcacıksın. Yaralarımı sarıyor varlığın her an İçimi ısıtarak gamze gamze. Sevgiyle bakan gözlerineO şerbetli yüreğine Yeniden.. yeniden...Merhaba ANNE Bir çocuk gibi tekrar Al beni dizlerine. Avut beni. Ne diyeyim ki.....sen anla Sar sarmala iyice..kendi bildiğince. Büyüdüm sanma. Nah şu kadarcık aklımla Büyümedim.inan ki büyümedim daha. Mümkünse eğer sığarsam sıgdırabilirsen yani Koy beni beşiğime.Ve ne olur konuş benimle. Sen sakın susma. Susma ANNE Biliyorsun ki ben.Kanayan yüreğimle Muhtacım bu yıl gene. Senin teselline. Kocamanlığı mı Borçluyum ya Bir su gibi akıp giden senelere Ben o soluk soluğa yaşanmışlık içinde Kariyer de kariyer.......diye diye A dan Z ye Her şey..... oldum işte. Acı, tatlı...Her çeşit tat.....var dilimde Bir tek ANNE olmak, namesi yok Melodim de. O kadarcık kusur da......Olsun be İçimden geldi....iyiliğim üstümde. Benden...selam söylesinler...her yılın İnsan gibi......, kadın gibi..... yaşadığım O sağlıklı ... say say bitmez...364 gününe. Şimdi.....Borcumu ödeme sırası... bende. Anne olmadım /olamadım..... ve Süt veremedim diye aç bir bebeğe Her yıl o bir tek... yani...365 inci günde Affedilmez Cezamı... ifa niyetine Saklayıp göz yaşımı içime... sessizce Kapanırım. Kapanırım...kendi üzerime.. zaman...Mayısların ikinci pazarına geldiğin de Unutun hepiniz beni.Yok sayın.dokunmayın. Bırakın... bırakın..... kendi halime. Bu şiir, bütün bu yazdıklarım... sana Anam Canımdan, kopamayan o candan Sana, senin kanından...Torun diye armağan. Üstelik.. eminim ki; göz yaşlarım ince ince Mısralara kendini....oya gibi....işleyince...... Kanatlanacak yazılanlar. Konacak birer birer ANNE olmuş ya da olamamış... her ne ise Bütün kadınların........................Öpülesi ellerine. 09/05/2004 niyetine Aykırı bir kutlama.........O gün ben yokum diye Mine Özdemirtaş
![]() |
#85 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayna'ya Bak
Aynaya bak / Artık çırılçıplaksın Bütün yaşanmışlıklarımızı geri aldım. Sen... bu utançla canım, Bilemem....bir ömür nasıl yaşayacaksın. Ben yokum / Buna alışacaksın. Bütün günlerinin Güneşini çaldım. Sen.... bu gidişle canım Sanırım..... *******in içine kanayacaksın. Mine Özdemirtaş
![]() |
#86 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayna İle Muhabbet (1)
“Sen fazlasın” dendi mi; Bil ki, Eksiklisin. Ama, / aldırma. Biliyorsun ki; bütün Kötü kızlar dışarıda. Sen; bir cici kız olarak, Hayatın geçip, /gidişini Dolu dizgin, Pencerenden İzlemelisin Dilerim; Aradığın aşkı bulursun. Bunun için; Beyaz atlı prensi beklemelisin. Sakla düşlerini sandıklara, Kıymetini Naftalin bilsin. Ya sen; / “o kadın” olsaydın? Aman...... Allah Korusun İyi ki.... iyi ki değilsin. 11/11/2003 çamlıca Mine Özdemirtaş
![]() |
#87 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayna İle Muhabbet (2)
Sen güzelim; Çıkıp ta Kabuğundan, Terketsen de zırhını ve Dolaşsanda yalın ayak Sana, kimse inanmayacak. Bak dinle; az sonra Aynalar seni dillendirecek Sana, seni anlatacak. Ancak; Bilmelisin ki; artı, eksiyi götürür. Sonunda / Elinde Hiçbir şey kalmayacak. Bırak / Kırılsın bardak. Nasılsa Un ufak Parçaları her yere dağılacak. Sen sadece; Içindeki çocuğun gözlerine bak. O; Seni gösteriyor / haykırarak. Kral çıplak. / Kral çıplak. 13/11/2003 çamlıca Mine Özdemirtaş
![]() |
#88 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayrılık Busesi
Fonda, nar ağacı gölgesi Bir demli çay, yanında çatal Bir de sazının sesi. Çatırdadığında gönlünün iskelesi Bana; bir bu anı bırak sevdiğim, Bir de ayrılık busesi. Mine Özdemirtaş
![]() |
#89 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() B i z, H e p i m i z
Kısırız, korkağız, sinmişiz işte. Bir sıkımlık barut bile değil cesaretimiz. Buruşmamış çarşaflara uyandığımızda her sabah, İç geçirsekte; belli belirsiz Böylesi bir susuzluğu, hak etmediğimizin Farkında bile değiliz. Gözümüzde kara bir bant, Kahrolası burnumuz havalarda; Teğet geçip giderken ömrümüz sevdalara Savaşmadan yenilmiş bir durumda Yerlerde sürünmedeyiz. Ve; yasakların kıskacında can verirken nefsimiz Acele yaşanıvermiş aşkların asla Gerçek tutkularımızla örtüşmediğini Dillendiremeden, çaresiz tükenmedeyiz. Suskun bir soru işareti, Yorgun bir ünlem gibi; Noktadan iri, Virgülden küçük Minicik ama kocaman bir hiç’iz Tarifi olmayan bir yerlerde Kaybolup gitmişiz. Kolu kırık, kanadı kırık ve yüreksiz Tutsağız kısacası Görünmese de zincirlerimiz. 11/09/2003 çamlıca Mine Özdemirtaş
![]() |
#90 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bağ Bozumu
Şimdilerde Her yerde plastik koltuklar var biliyorsun. Sanki, Oturak yerim... oturağını hep yanında taşıyor. Ben tosbağa değilim istemiyorum. Sıkıldım. Artık mevsim bağbozumuna koşuyor Yaz güneşi göç etmeden az önce Bana bir kır kahvesi bul, ne olursun! Dimdik bir yamaçta Ya da ince bir derenin kenarında Hiç farketmez. Ama; mutlaka! Masası ve sandalyeleri tahtadan olsun. Düşünsene! Sımsıcak bir köy ekmeğini paylaşıyoruz. Tulum peyniri, ballanmış incir... Çardak altında Asma yapraklarının arasında gülümseyen Bir salkım kara üzüm Taze ceviz içi ve... şarap. Biliyorum gülüyorsun. Sence şarap yerine ayran olmalıydı değil mi? Plastik sandalye sendromu bu. Ya da; kültür karmaşası.Ne dersen de. İstersen; teşhisin, bunalım olsun. Kent soyluluğumun; Bağbozumuna soyundum. Daha ne olsun? Mine Özdemirtaş
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|