![]() |
![]() |
#81 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ...Haziran Gülleri, Ziller ve Somon…
hep ayrılık hep acı ölümü susmak yaşarken kabadayı hüzünler hep ve besili gamları mı yazar şair bu denli sorumlu muyduk tüm zamanlarda yeşeren sancılı duygulardan gidelim! teneffüse çıkmak istiyorum artık zil sesi duymak sıfırlamak kümülatif bilinci tek bir an olsun ikili bireyselliğini kutsamak aşkın uzağı yok saydırıyor şafak vakitlerinin hüzünlü güneşi delişmen bir haziran gecesinde belki suyun işveli kucağına bırakmak isterdim gövdemi bilmeyecekler yoksa hiç ölü mü diri miyiz “Schrödinger’in Kedisi” misali! günün acılı tebessümünde hıçkıran ufuk kayıp gül bir özleyişe düşüyor yüzüm iç göçlerinde “çalsın! ” diyorum artık ziller suyun doğal akıntısında tütsülerken yaşamı trampetler vursun haziran gülleriyle yine kalbimizde bir somon gibi koşarım çağrına bulurum yönümü ve senden gelen imleri doğuştan sen mahkumu bir doğa sevdalısı gibi çalsın ziller gidelim haydi! (20 Haziran – 1 Temmuz 2005) Naime Erlaçin
![]() |
#82 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ...Heyecan...
- “kadından ve nehirden ancak aşkla geçilir…”* şiirlerde guslettim dün gece şarkılarda raks ruhumdu bedeninde köpüren sevgimin aksi gözlerinde o şarkılar ki ah! o şiirler bizim değildiler el koydum tümüne, çoktular tutsaktılar nağmelerde yakalandım suçüstü kızıl bir sevda mülkiyetinde bir tarifi olmalıydı heyecanın geçişini izledim öylece benden mum adaklı yangındım kara geceye adı “aşk” bir nehir akarken içimden dün gece asırlar bağışladım sana bir öpüş kadar hafiftiler ……………. (*) Abdülkadir Budak'ın yukarıdaki dizesinden esinlenilmiştir. (26 Eylül 2004) Naime Erlaçin
![]() |
#83 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Hortlamak...
kalpte bir cenin kudurmuş salyalı kendisizliğin tarifidir yalnızlık mezarları neye tanığız böyle ölüyor kent nedendir sanıklığımız bu hortlama çabası? düşünce ıslak yükseliyor voltaj düşük yapıyoruz işte! düpedüz parazit yapıyor yaşamak tersine bir özet çıkarıyorum bundan sakınmıyorum artık ölü bir ceninden kaptığım tohumdan bak işte böyle hortluyor insan! (27 Mayıs 2007) - 6. Dekad Naime Erlaçin
![]() |
#84 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Hudayi-nabit...
bitkisel bir yaşamdan yanayım hudayi-nabit gibi öylesine… tasarlanmış tarhlara yabancı çelimsiz bir yoncaya özenip doğayla iç içe alabildiğine… :toprağa sarılgan salt suyu özlemek yüklendiği eylem ışığa sevdalı kır çiçekleri kadar muteber en az yaşamsal sancıların uğultusundan uzak izini sürüp kök boyalarda kutsal mucizenin inatla ceza kesercesine yanlış hesaplara mevsimsiz küllerin orta yerinde yanık tabanlarıyla serinleyerek geçer gibi bir buhrandan :ölesiye yaban tebessüm ederek masumane bir çayır kuşuna ödünç almaksızın kanatlarını… mümkünse! (18 Mart 2006) Naime Erlaçin
![]() |
#85 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Hüznün Gölgesi...
hüznün gölgesini buldum bakışlarında zeka pırıltılarına sakladığın karanlık o labirentin içinden kanayarak gelmiştin çıbanlar açmıştı yüreğin sıtmalı *******e sıcacıktı sokuluşun analığıma alınyazında varsa yaşamak duvara çarpan kör kuş misali yaşanırdı elbet vahşiydi aşk….ayrılık çaresiz yakışırdı hüzün sana “hangi aşk mümkündü(r) aşığı öldürmeden? ”* sur dibinde özlemlerin kıyameti beklerdin zengindi aşktan artakalan kuyu acıdan yana örselenmiş kalbinle yürü şimdi 'nereye kadar' sorma hiç! bırak seninle ağlasınlar tut yine sen ellerimi kentlerin yüzü yok annelerin elleri var ah çocuk annen olsaydım keşke! …………. (*) Murathan Mungan (2 Kasım 2004) Naime Erlaçin
![]() |
#86 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Hüzün de Gider...
küçük ölümlere sığmaz devasa hüzünler kenar süslü kitapların satır aralarına hiç mor bir hüzündür her yerde adı derin izi acı'nın : anlamlı ne zaman kalp çarpıntısından ayrı düşse gebelik sancılarından yaşamın kaybolur evrende el kapısında bir yetim kadar mahzun bir kıyım ki öyle serseri savruluş şiirin haylaz militanından boşa akan cephane bükülür boyun güz yapraklarından çalıntı görkemli bir ölümdür artık mor yağmalanır toynakları içimizin kayboluş saatleri vurur deliler ormanında anarşiyi ezberletir sessizlik : incirin sütü kara! cinnete gider hüzün adres sormadığı gibi ardına bakmayan aşk kadar mağrur mağdur ve tek başına o halde gerçekleri söylemeli çocuklara! (30 Mart 2005) Naime Erlaçin
![]() |
#87 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Issızlık Yapışırdı Akşamdan...
üşüyen nefesinde ayrılığın soluk bir beniz gibi kırıyordu boynunu gonca özlemdi sevinçleri yakan, ******* çekilmez ıssızlık yapışırdı akşamdan koyuverip giden yolların yanılgısında aradım sesimi mahzun çehresinde sardunyanın solan yaprakla yiten mevsimleri ne mümkündü yazgıyı susmak! zamanın sırıtışını izledim savrulan bıçağın keskin sırtında ensemden arsızca öpmesini denizi özleyen martıydım güneşi arayan günebakan kimi zaman kalbim “ah”larla dolu bir nida bırakırdı dizelere ıssızlık yapışırdı akşamdan neden bu denli ağrılıydı ayrılık kimden yadigar, hangi kahrın insafı kayıp narından hangi günbatımı zamandan hangi! (25 Şubat 2004) Naime Erlaçin
![]() |
#88 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...İbra...
siz bildiğinizi sanıyordunuz kim olduğunuzu kimin aynasından yansıyordu varlığınız niye kafa yordu felsefeye insan bunca yıl : bilemediğiniz yalnızca bilmiyor olduğunuzdu ihtimal bir yanılsamaydı yaşam düşünce kuyusunda en son ne zaman ibra ettiniz kendinizi gözlerimin duru suyu olabilirdi aklayan sizi beni gözleriniz en son ne zaman...'siz'lerinizi! (14 Ağustos 2004) Naime Erlaçin
![]() |
#89 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...İç Göç...
kuş göçü kış göçü…derken iğdeler geldi ve gittiler… zamanın tik-tak sesinde sarkaç oluyorum aykırı bir kimya özüyorum Yuda’nın son nefesinde dinlenirken iç göçümle erguvanın gizinde kutsalı yeşile / yeşili maviye ruhun kalkanına sessizliği emanet ediyorum iğdenin mahşerlik gölgesinde “yaz bitti” diyor şair başladı mı yaz ben neredeydim o halde! “yaslan” diye sesleniyor çınar acı gülümsüyor salkım söğüt zait ufuklar umuyor hayattan onuruna yakışır boyluca borçsuz ve alacaklı yere selamında bile gitti iğdeler! siyahi bir an’ın gözünde nöbetteyim oysa hüznün gölgesinde ey şiirim! mavisin yine yeşilsin erguvan kadar anlaşılmaz o yerde iç göçe çıkmış kuştur kalbim taze bir gün umuyor hayattan sade bir yolculuk başlıyor Atlantis’e magmada döllenen krater ve yıkıntıyı taç eden münzevi tüm kentlere ak sütü gibi anamın zamandan bağışlanmış bir ondalık bir yankıdır yaşam bazen! hüznü vuruyor saatler eprimiş bir sayfasına belleğin an’ı mıhlarken ben iğdeleri düşlüyorum iç göçümün tik-tak sesinde “iğdeler gelir” diyor ses “iğdeler gider yine…” (19 Temmuz 2004) Naime Erlaçin
![]() |
#90 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...İçbükey...
bilir mi yasalar içbükey aynaları aynalar ki dışadönük sürdürürler yaşamı kara-kaplı lisanına eremez dikenin sıralı düzgün ekin mızrak çekemez fundalık kovanlarına “geçit yok” diye haykıran çittir içbükeylik! usanır mı şair tekillikten kendisiyle çiftleşmekten uslanır mı hiç ürker elbet aynasız kozalarda isyana kuduran dimağın sesinden ah deniz! bilmezsin sen o uğultuyu ne dedim şimdi ben demedim! uğradım sadece sırrı paramparça bir içbükey aynanın içinden geçerken tenime teyellendi uğultu... (2 Ekim 2004) Naime Erlaçin
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|