![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Köyüme Hasret
KÖYÜME HASRET Hasretim köyümün yaylalarına, Basamak basamak kayalarına, Kıvrım kıvrım oyalarına, Dağına, taşına, sevdasına hasretim. Hasretim, boz meşenin mazısına, Kara koynun kuzusuna, Sivri kalenin zirvesine, Gök tepe’nin güneşine, Güllü kızın telaşına hasretim. Hasretim, çifte oluklu çeşmesine, Ocak başının sohbetine, Yaşlı dedemin muhabbetine, Gönlümün gurbetine hasretim, Mor kadife yorganına, Sap üstünde urganına, Çayırlıkta harmanına, hasretim. Karadağ ın kaklığına, Kara kuyunun çıkrığına, Yeşil tepenin kekliğine hasretim, Hasretim, al duvağın tozağına, Karşı yakanın uzağına, Tahtadan, kaşığına, Yorgun düşmüş aşığına hasretim. Dersine tepesine, Islıkla ulaşılan cep esine. Kıl çadırdan alay çığına, Çöp gelinden oyuncağına, Çoban dayımın kavalına hasretim. Hasretim, hızmalarına, küpelerine, Gümüşlükten tepelerine, Ormanda, patika yollarına, Patika yolların çalı çılpı dallarına, Ay agalı, ay bacılı dillerine hasretim. Vadisine, ovasına, Köyün öte yakasına, Deli kanlının cakasına hasretim. Eğri çıranın kangal topuzuna, Taşlı tarlanın kenger sakızına, Sarı kızın ala ikizine hasretim, Palamut dağının tiftik keçisine, Tiftik keçinin ak postuna, El dokuma cicimine, Kıt kanaat geçimine hasretim. Köseli’den, karakayasına, Haçça gelinin çufa sayasına, Ayşa bacının tarhanasına hasretim. Burma bıyıklı efelerine, Çifte yürekli dedelerine, Ak pürçekli ebelerine hasretim. Ben köyüme hasretim, Velhasıl, geçmişime hasretim... Rabia BARIŞ Rabia Barış
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Leyla
LEYLA Leyla Leyla dedikleri yürekteki aşk değil mi? Mecnun diye bildikleri gönüldeki köşk değil mi? Yürüyorken adım adım Leyla da Mevla aradım, Gözlerimde ki feryadım, iki damla eşk değil mi? Leyla Leyla dedikleri yürekteki aşk değil mi? Almanya 12-3-2006 Rabia Barış
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Leyla 2
LEYLA 2 Leyla can özünde bir özge candı, Mecnun aşk odunda ateşe yandı, Çöllerin sıcağı dağın rüzgârı, Mecnun’da sevdayı ölümsüz andı, Leyla aşk odunda ateşe yandı. Rabia BARIŞ Rabia Barış
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mecnun'un Sevdası
MECNUN’UN SEVDASI Mecnun Leyla’sını arar çöllerin sıcağında, Ararken kendini bulur gerçeğin kucağında. Aşkı abide edinmiş sevdanın doruğunda, Sevgiyi şerbet eylemiş sabırın goruğunda. Maddeyi bertaraf etmiş aklı hep Leyla’sında, Her şey Leyla’ya dönüşmüş yüreğin sevdasında. Dünya Mecnun’un zindanı hasret var duygusunda, O da yerini alıyor aşıklar ordusunda. Bir an kendine geliyor Rabbin sonsuzluğunda, Leyla’yı da unutuyor Rahmanın huzurunda. Mecnun aşkı varisine teslimi buğudunda, Anlıyor ki tek sahibi Allah’tı en sonunda. Emanetin sahibini buldu aradığında, Görmedi gözler Leyla’yı Leyla’ya vardığında. Leyla aksi çınlıyordu çöldeki sadasında, Sözü Allah’a dönüştü sır ruhu sardığında. Böyle buldu Mevla’sını kızgın çöl sıcağında, Sönmeyen meşale yaktı gönüller ocağında. Rabia BARIŞ Rabia Barış
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Meçhul Asker Anıtı
Duymak bile oynatır yüreğimi yerinden, Eğilip kulak verdim sesler gelir derinden, Binlerce yıl geçse de taviz yok neferinden, Bir şeyler söyler gibi Meçhul Asker Anıtı. Çanakkale’de destan, Dumlupınar’da zafer, Conk Bayırı’nda savaş, Türk Milleti’nde nefer, Dağda, kırda, bayırda kurşun gibi seken er, Bir şeyler söyler gibi Meçhul Asker Anıtı. En önde başkomutan, en ön safta Mehmet’ im, Silahsıza dokunmaz el insafta Mehmet’im, Ölmek var dönmek asla, intisapta Mehmet’im, Bir şeyler söyler gibi Meçhul Asker Anıtı. Bakmışım Viyana’da, bakmışım Kore’deler, Halep’te, Kahire’de, Beyrut’ta, Kerkük’teler, Vatan için ölmeyi hakça tercih ettiler, Bir şeyler söyler gibi Meçhul Asker Anıtı. Şehitlere borçluyuz hürriyeti, ezanı, Koruyacak sonsuza oğlu, kızı, kızanı, Bağrımıza basarız yurda destan yazanı, Bir şeyler söyler gibi Meçhul Asker Anıtı. Buket, çelenk nedir ki, ona hatimler azdır, Şehite makber yetmez şerefli asker yazdır, Toprak bile çürütmez, bu ne büyük bir hazdır, Bir şeyler söyler gibi Meçhul Asker Anıtı. Taşı Mehmet sancağı rahat uyusun atan! Bizimdir Anadolu, bizden değildir satan, Dalgalan al bayrağım gölgende hür bu vatan, Bir şeyler söyler gibi Meçhul Asker Anıtı. Ben kendimden geçmişim görünce bu anıtı, Kurtardılar vatanı işte budur kanıtı, Başlarında taç ile geçecekler sıratı, Bir şeyler söyler gibi Meçhul Asker Anıtı... Rabia Barış
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mendilim Çiçek Çiçek
MENDİLİM ÇİÇEK ÇİÇEK Yaylada gül ağacı Gül toplar ana bacı Gülüme gül yolladım Baldızı tuttu sancı. Mendilim çiçek çiçek Yârim yaylaya göçek Yaylanın pınarından Hayat suyunu içek. Gel dereden dereden Kız sen hangi yöreden Eğlen kapım önünde Bakayım pencereden. Mendili oyaladım Ucunu boyaladım Seni gelecek diye Yemeni kıyıladım. Söğüdün dalı narin Çamlığın yolu serin Al bohçanı yola çık Düşünme derin derin. Mendile tuttum dilek Gel de bu derdi bölek Savrulduk kum çölünde Ayırdı zalim felek. Rabia BARIŞ Rabia Barış
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Milli Takım
22-6-2002 MİLLİ TAKIM Kimseler durduramaz, çağlayan bu akımı, Türkiye mi coşturdu, Şenol güneş takımı. Sırasını bekledi, hazır olda yedekler, En büyük Türk takımı, inledi yerler gökler. Çocuklar devleştikçe, meşin topun üstüne, Türk bayrağı açıldı, sahaların büstüne. Kornalar eşliğinde,coştular çoluk çocuk, Genç ihtiyar el ele, taktılar mavi boncuk. Büyük Türkiye dedi, bütün Tür ki illeri, Çim sahada boy attı, milli takım gülleri. Türk futbolu kırk yıllık, öyküsünü yaşattı, Herkes kendi şehrini, bayraklarla kuşattı. Başımız yükseklerde Türkiye tur atladı, Topu karşı kaleye İlhan Mansız şutladı. Bugün yedi düvelde, söylenirken marşımız, Allah, Allah, sesiyle, yankılandı arşımız. Kırk sekiz yıllık hasret, işte böyle oluştu, Altın golün sahibi, altın golle buluştu. Futbolun devlerine, yakıştı galibiyet, Altmış milyon duada, hakka ulaştı niyet... Rabia BARIŞ TÜRKİYE’YE ÇEĞREK FİNALDE BAŞARILAR Rabia Barış
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nağme Nakışlım
Sevgisin gönlümün aşk diyarında, Gönlümde gözesin pınar akışlım. Sen varsın sevdama gebe yarında, Gözümde şuasın yürek yakışlım. Ferhat gibi karlı dağlar delerim, Mecnun olur sonsuz aşkı dilerim, Yüreğinde sevgi olur gülerim, Ömür girdabında yolu yokuşlum. Adanmış sevdamı yanında götür, Götür de gönlümün köşküne otur, Ya tut ellerimi, ya aşkı bitir, Dilleri ney gibi nağme nakışlım. Ak bağrımda sevda salı batıyor, Yollarımı kara kader tutuyor, Alın yazım ilden ile atıyor, Hasreti sinede özlem kokuşlum, Coşkun sular gibi çağlayıp aktım, Her sabah umutla yoluna baktım, Her gün batımında gönlümü yaktım, Gönülden gönüle nişan takışlım. Atığım her çizik han duvarında, Aşkımı anlatır can duvarında, Prangalar koptu kan duvarında, Geleceksin diye ceylan bakışlım... Rabia Barış
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nerdesin
NERDESİN Nerdesin göz bebeğim için için ağladım, Dinmeyen göz yaşımı kirpiğimde sakladım, Yüreğimin telini yüreğine bağladım Dinmeyen göz yaşımı kirpiğimde sakladım, Nerdesin göz bebeğim için için ağladım. Rabia BARIŞ Rabia Barış
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Olmuyor
OLMUYOR Yine coştu gözyaşlarım durmuyor, Yavrum gece uzun sabah olmuyor, Bebeğim derdime derman aradım, Boşa koydum dolmaz dolu almıyor... Rabia BARIŞ Rabia Barış
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|