![]() |
![]() |
#81 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Seni Beklerken
Seni beklerken gülüm sanki beş duyum, Bütün bildiklerinden soyunup kaldı. Heyecan fırtınasında kalan her uzvum, Vuslat direklerinden tutunup kaldı. Zaman hamalı saat her gün everken Bugün sırtındakiler taşınmaz yüktü. Kollarım seni hemen sarmak isterken, Geciktiren gemiye, yollara küstü. 01/06/1998 Perdeyi açıp açıp savurdum kaç kez, Eşyalar yükün çekti benle beraber. O boş yoldan geçseydi bir ses, bir nefes Sen sanırdım canıma yüklenirdi fer Yıllar,aylar,haftalar ve şimdide gün Sayamadım dakika bir asır gibi Bilirim vuslatınla verirsin sükun O, meylerden dökülen bir fasıl gibi
![]() |
#82 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sıla Yollarında
“Sıla sıla” diye düştüm yollara Ayağım gidiyor,gönül“Dur”diyor. Yıkılmış evleri, viran bağları, Sıla hançer hançer yürek deliyor. Kader atmış idi beni gurbete. Bilirsiniz, hasret; bedel ölüme. Ben ölmüştüm zaten bu ölüm niye? Feryat edeceğim sesim yetmiyor. Gurbette çekmedik ahlar mı kaldı. Ellerden yemedik şamar mı kaldı. Sıladan geriye ağyar mı kaldı? Ha gurbet ha sıla hiç fark etmiyor. Kimlerden sorayım nerede obam? Nerde ak perçemli gül yüzlü anam? Gardaşlarım bacım nerede babam? Yarimi sormaya dilim ermiyor. Vardım da önüme dikildi taşlar, Dilleri lâl olmuş, suskun naaşlar, Can suyudur diye döktümde yaşlar Bir dal uzanıp ta saram demiyor.
![]() |
#83 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sokak Çocuğu
Bana “sokak çocuğusun” Diyorlarmış ne yapayım? Yoksa huzur,mutluluğun, Evin varmış ne yapayım. Ben koklarım baly-tiner Ancak böyle gerçek yiter. Onun evi misk-i amber, Gül kokarmış ne yapayım. Aşım zengin çöplüğünde Çok şey vardır mönüsünde. Mırnavsa pay üleşinde Hak ararmış ne yapayım. Vakıf dernek safsatası, Boş laflarla dolar tası, Köpeklerinin tasması, Bin Dolarmış ne yapayım. Yastığım taş yorganım yok, Yaram kanar; saranım yok, Yine de hiç isyanım yok, Kaderimmiş ne yapayım.
![]() |
#84 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sorular
Üflenen bir nurum ben, Galû-belâ’ nın bağrından çıka geldim. Bir nutfenin düştüğü döl yatağı Abdestsizken kirlendim Daha gün doğmamıştı güne Gecenin sessizliğine istemeden itildim... Çığlığım yalarken duvarları Soruyordum: “ Geldiğim yere nasıl dönerim” Emekledim, süründüm, Sordum dilim döndüğünce: “ Galû-belâ nerede” Süslü oyuncaklarla, pandomimlerle oyaladılar beni Dediler: “Kes sesini” Hani benim de hoşuma gitmiyor değildi Bulaşmıştı bir kez dünyanın tadı dudaklarıma Sorularım değişti. Nerde zevk? Nerde heyecan? Nerde para? Karıştırdım iyiyi kötüyü yol ayrımlarında Loş odaları seçtim, Kıvrak rakkaselerin zevk pınarlarından içtim, Yoldum güvercin kanatlarını, Denizlere bıraktım balıkların kılçıklarını, Bulutları yardım, Yağmurları topladım, Özünü sömürdüm toprağın. Kazandım... Kazandım... Kazandıkça merhametin boğazını kopardım. Şimdi yine emekliyorum Galû-belâ görünüyor karşıda Yine sorular birikiyor dilime. Korkuyorum sormaya “ Geleyim mi? ”
![]() |
#85 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sözüm sana evdeş
Göz görür, nefs ister gem vurmak boşa Niyetim kıskançlık değildir haşa, Bil ki kader değil her gelen başa Sözüm sana evdeş, boşarsan boşa İster sev, ister kız, istersen öldür... Komşumuz Şaziye, fingirdek haspa... İki tille bacak üstünde sopa.. Gezer... Amerika, Asya, Avrupa Benim eksik olmaz karnımda sıpa Ona dur, buna sus geçti bu ömür Hesabını bilip elin herifi Şazişin yoluna bağladı cipi Senin yosmalarda uhcurun ipi Onlara baharsın, bizeyse tipi Bilesin; haramla ömrün dürülür Güzelmiş, çirkinmiş koymazsın sansür Her gece birinde'Yarabbi şükür' Benimse şalımdan gözüm görünür “ Vay! baktın mahreme” basarsın mühür, Vücut leke leke çürür de çürür... Eller sürer devran.. Bana çile az Kaçmak isterim de ar beni komaz Çocuklar peşimde, bir yere sığmaz Ölüm paklar beni.Ne zaman namaz? Allah’ım ya öldür, ya biraz güldür
![]() |
#86 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şair Olmak İstiyorum
İlerlemek adına, hasret kaldık barışa Çıkarlar birbiriyle girdi yarış yarışa Muhtacız merhamete, sevgiye,anlayışa Bırakın, Sevginin şiirinde mutluluğu tadayım. Ovada gül, dağda ot boyun eğmiş talana Damda kuzu,dalda kuş yenik düşmüş insana Göğü deldik yetmedi hala devam ziyana Bırakın, Doğanın şiirine uçurtmamı salayım. Dört bir yandan kuşattı avaz avaz popla caz Nerede türküm şarkım,neden unutuldu saz? Batıya uymak için kültüre de ektik saz, Bırakın, Annemin şiirinde özüme sarılayım Hurafelere koştuk,dedik:Biz atladık çağ Örümcek kafalarla ilimlere ördük ağ Hak yolundan ayrıldık dinim ile koptu bağ Bırakın, Dinimin şiirinde doyası ağlayayım. Karışmış dilimize hem Arapça hem Farsça Cadde,meydan,sokaklar sanki frenkten parça Dil sadeleşsin diye yapıldı uydurukça Bırakın, Dilimin şiirinde Türkçe’mle tanışayım Neşenin, heyecanın,aşkın coşkusu şiir Köroğlu’nun nidası,Yunus’un “Hu” su şiir Savaşta düşmanımın yürek korkusu şiir Bırakın, Şiirin denizine şiirlerle dalayım
![]() |
#87 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şapur Şupur Beni Öp,
A ile B İle başladı işler Sardı etrafı bir sürü fişler... Fokur fokur, Kıpır kıpır Kaynayan bir sınıf olduk bizler Bir türlü bir araya gelmedi cümlem Yazımı beğenmiyor hiç öğretmen... Yoksa ben aptal mıyım? “Hadi paşam” diyorum aldırmıyor Cümleler benden hep kaçıyor... Başkaları ne yapıyor? Çalışıyor... Yoksa ben tembel miyim ha? Yanına çağırdı öğretmenim. Ulan tamam işte battık dedim, Umarım yine benden yazmamı istemez. Her gün aynı şey... anlatmakla bitmez Gel dedi sinirle, gözleriyle yiye yiye Eli mi tutup götürmez mi müdüre O söyledi, müdür dinledi.. Bana göründü yerin dibi.. Ne yapıyorsun? Dedi müdür Aklın başında mı? Bizim kulak memesine kadar kızardı. Yanına bir güzel şamar yakıştı Yanağımda kırmızı güller açtı... Aman müdürüm sakın yapma Kodeste bulursun kendini sonra Şapur şupur beni öp, Çıtır çıtır notlar ver Dayak acı ben tatlı Sen öğrenci olmadın mı? Hiç böyle olmamıştı uzun zamandır Teneffüste sınıfa gelen babamdı.. - Ne yapıyon lan sen - Hiçbir şey baba -Niye çağırdılar beni okula? Tuuu gözüme görünme bir daha Babadan dayak, müdürden dayak Kelime çok, cümle çok, hece çok, harf çok Sustuk sustuk, kustuk kustuk Önümdeki fişler uçuştu Uçuştu da aklımı da uçurttu Hayal mi, gerçek mi, rüya mı, masal mı? Okudum vallahi tutar mı,tutmaz mı? Beş yıl bitti, şimdi orta okul Lise, üniversite, bitince okul Girecek cebime paralar pul pul Şapur şupur beni öp, Çıtır çıtır notlar ver Dayak acı ben tatlı Sen öğrenci olmadın mı?
![]() |
#88 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şiir
Şiirin ölçüsü değişti Şairin düşüncesi Mihenkler oynadı yerinden Değerler saptı değerinden Aşk zay oldu, maddenin kıskacında Kağıdın rengi değişti Kalemin dili
![]() |
#89 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tarihçime İthaf
Tanışayım dedim tarihim ile, Tarihim oradan sövüşür durur. Yalanla yanlışla yıkanmış beynim. Geçmiş gelecekle dövüşür durur. Ey benim gözü kör kulağı sağır, Tarihçim ne ile avunur durur, Yazdığı kitabın ilmin altında Rus’un,Çin’in hini görünür durur. Atam Uygur kurdu ilk matbaayı, Gutenberg’se pis pis övünür durur. Avrupa gülerken kanatlarında, Hazerfen Efendi dövünür durur. Colomb’a mal olan şu yeni kıt a! Boş değildi bunlar bilinir durur. Sen kendi malına sahip çıkmazsan; Ellerin adamı sevinir durur. Daha nice keşfim,nice buluşum, Yobaz kafalarla bürünür durur. “Ellerin yükselttik payitahtını” Tahtım viran oldu sürünür durur
![]() |
#90 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Toprak
Çiçek çiçek saçaklı evi oldu yağmurun, Kah ovalı, kah dağlı dostu oldu ırmağın, Biri aldı bin verdi canı oldu doğanın, Bini de geri alan kara toprak değil mi? Toprağı dost diyerek saran Aşık Veysel’in, Nice kahramanların nice derviş,erenin Üstünde destan yazıp canlarını verenin, Örtündüğü al yorgan kara toprak değil mi? Ne kazma yıktı onu ne de haşin zamanlar Topraktan olduk diye bedeli oldu canlar Aldı kızlar oğullar, aldı canlar cananlar Hala gözü doymayan kara toprak değil mi?
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|