![]() |
![]() |
#81 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() GÖNÜL HIRSIZI
Her gece bin kere görmezsem seni, Düşlerim fakirdir inan ki bana. Sabırla bekledim senin sevmeni, Yenik düştü aşkım geçen zamana. Acısı durur hep hala içimde, Unutmak isteyen boş yüreğimde. Sevmeyi denersen günün birinde, Yüreğini dinle, sakın nazlanma. “kördür aşkın gözü”, yalan değilmiş, Batan dikenleri acı verirmiş. Ağrıyan bu gönlüm sana delirmiş... Hasret ateşinde köz yana yana. Dinecek belki bir gün bu sızı, Adını koyacak; “gönül hırsızı”. Yine de sensin onun yıldızı... Ölüp gitse bile doymadan sana. Her gece bin kere görmezsem seni, Düşlerim fakirdir bana inan ki. Sabırla bekledim beni sevmeni... Yenik düştü aşkım yiten zamana. Süleyman SAYLAN İzmir, 25.07.2005, saat: 01.13 Süleyman Saylan
![]() |
#82 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() BECERDİNİZ
Sevinin beyler; Karakış yine sardı yurdumuzu, Esir aldı... Yine kapandı yollar, okullar, Yollarda doğurdu hamile analar, Mahsur kaldı köyünde, Evinde Hastalar. Sevinin beyler; Kan ağladı yoksullar Çaresizliklerine, Aç kaldılar, Dondular, Öldüler... Üç beş soysuz için Yapılamayan işler yüzünden Kırılan halkımıza, Aç çocuklarını doyurmak için Çalmadıklarına, Üç beş soysuzdan biri olmadıklarına, Satmadıkları asilliklerine Sevinin beyler. Sevinin beyler; Kuş sütü eksik sofralarınıza, Sımsıcak, yumuşacık yataklarınıza, Dışında aç kurtlar birikse bile, Camları sağlam, Üfürmeyen pencereli evlerinize, Her birine iş bulduğunuz çocuklarınıza Sevinin. Saltanat sizin, kral sizsiniz Gerisi vız gelir. Ülkemi bu hale getirdiniz, Sevinin beyler Becerdiniz. Süleyman SAYLAN Ankara, 05.01.2002, saat: 01.47 Süleyman Saylan
![]() |
#83 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İNSANLIĞIMI AŞAMADIM Kİ...
Ben de, ben de aşk şiirleri yazmak isterdim; yağmurlara gebe bulutlar gibi duygularımı yükleyerek mısralarıma. Ben de, ben de kucaklamak, kanmak isterdim; kucağında uyuyarak sabahlara dek sevgililerime. Ben de, ben de yaşamak isterdim; her rengine aşık olduğum, doyamadığım, seyrine bile kıyamadığım doğanın göbeğinde, sorumsuzca, zevk içinde, sefa içinde villalarda. Ben de, ben de zengin olmak isterdim; hatırım sayılırdı çevremde, her yerde. bin bir pislik içinde, bir sürü itim de peşimde... İnsanlığımı aşamadım ki. Süleyman SAYLAN Ankara, 05.01.2002 saat: 01.28 Süleyman Saylan
![]() |
#84 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() HAYDİ İLERİ
Haydi çocuğum yürü, Arkana bakmadan, Kimseden korkmadan, Yılmadan yürü. Gelecek bekliyor seni, Çağdaş olmak için Haydi ileri. Aldırma önüne çıkan engellere, Doğru bildiğinden ödün verme, Başın açık, Alnın ak olsun her yerde, Çağdaş olmak için Haydi ileri. Karanlıklara açma kapını hiç, Yönün güneşe dönük, Yüreğinde sevinç olsun, Her güzelliğe kucak aç Yoktur zararı, Yoksa onun bunun soytarısı, Bir “hiç” olursun... Çağdaş olmak için Haydi ileri. Özgür ol, laik ol, çağdaş ol, Atatürk’ten ders al İlerici ol. Yılma çalış, İnatçı, savaşımcı ol. Çağdaş olmak için Haydi ileri. Satma, satılma, Aç değil tok ol, Çalış ülken için, İnsanlık için bir baş ol. Hepsinden önemlisi; Atatürk’çü, demokrat ol, İnsan ol çocuğum İnsan ol. Çağdaş olmak için Haydi ileri. Süleyman SAYLAN İzmir. (Bonjour Restoran) , 14.12.1997 saat: 01.00 Süleyman Saylan
![]() |
#85 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ECELSİZ...
Yaban bir duygu düştü gönlüme; Ansızın, Davetsiz... Yuvasından düşürülmüş, Yavru bir kuş gibi çırpınır yüreğim, Bu yaban duygunun elinde, Özlem yüklü, Çaresiz... Korkarım dayanmayacak, Duracak yüreğim. Belki, Aklımı yitirip delireceğim... Gözlerimin önünden gitmez, Beynimden çıkmaz oldu; Yüreğim Zıpkın yemiş balık gibi çırpınır, Sendeler... Yarım asır tatmadım bu duyguyu, Tanışmadım, Yüreciğimin böyle çarpmasına alışmadım. Demek ki, Demek ki ben bunca yıldır, Hiç yaşamadım... Zincirlerim yok ama; Zincire vurulmuş köle gibiyim, Ya da; Zindana atılmış tutuklu... Oysa; Suçsuzum ben, Tutkunum ben, Suçsuz tutuklu, gönüllü tutsak... Nedir benim günahım, Nedir suçum? .. Ay aydınlarında Güneş çarptı beni, Özlemlerimdeki serinliğe eremeden Bir damla suda boğuldum... Yaban bir duygu düştü gönlüme Davetsiz, Davet etmedim, çağırmadım inan ki. Kanım donuyor damarlarımda, Kuruyor, Can çekiliyor tenimden. Biçareyim, Hiç, ama Hiçbir şey gelmiyor elimden. Yüreğim Avuca alınmış bir yavru kuş gibi ürkek, Korkak, Tekliyor, durdu duracak... Yazık ki, Başka çaresi yok Susacak... Bu özlemini çektiğim yaban duygu Onu susturacak. Ben şimdi göklerdeyim, Uçuyorum kanatsız... Bir yağmur damlasına saklanmışım, Sıkı sıkı tutunmuşum pamuk ipliğiyle, Korkuyorum Düşerim diye... Ne olur allahım Bu yaban duyguyla yanıp, Buharlaşsam, Buhar olup uçsam? .. Gökyüzü mezarım olsa, Melekler en iyi dostlarım. Bir daha uyanmasam... Dayanmayacak Bu yaban duyguya yüreğim, Ya rabbim! Ne olur yardım et, Ya da Öldür beni Ecelsiz... Süleyman SAYLAN Ankara. 09.07.2000 saat: 00.55 Süleyman Saylan
![]() |
#86 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() DÜN MÜ, BUGÜN MÜ?
Dün mü bugünden iyiydi, Bugün mü dünden güzel kestiremiyorum, Belli ki bir ur var beynimi kemiren, Düşünemiyorum. Birlikteliğimiz bitecek bile olsa, Belli bir yerde; Bir gün, Bir zaman... Ben yaşamayı değil, Senle yaşlanmayı seviyorum. Kahrolup yansa yapraklar, Kurtulmasa girdaptan, Akmasını sürdürse onu girdaba atan nehir, Arkasına bakmadan, Güneş doğmasa, Umut olmasa, Dursa bile zalim zaman... Olsun Ben yine seni seviyorum, Seni istiyorum. Süleyman SAYLAN Ankara 08.08.1977 Süleyman Saylan
![]() |
#87 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() DENEMEDİM
Dolunaya inat, gün ağaranda uyanmak isterim. Yaşamım, yaşanamamış *******le dolu, uyumasam bile uyanmak isterim gün ağaranda... Eksik etek, yarım yamalak insanları görmem belki, cami duvarına siğen iti, zamansız öten horozu, feri tükenmiş sokak lambalarının ışığında kaldırım taşlarının nemini görmek için gün ağaranda uyanmak isterim. Ağarmış günüm olmadı hiç, güneşim bile kendi doğrularında doğdu; ona yönelttim bütün duygularımı olmadı, çakışmadı... Bu yüzden hep anlaşılmazlara mahkum edildim. yaşam çok kısaydı, anlaşılmayı denemedim. Süleyman SAYLAN İzmir-Selçuk (Yoncaköy) , 17.08.2000 saat: 04.18 Süleyman Saylan
![]() |
#88 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() CABA..
Düş kırıklıklarım birikmiş Yüreğimin kuytularında; Kimisi sevgiden, Kimisi vefadan, Çoğu da dostluktan yana. Tutulmamış ellerim Uzanır durur boşlukta. İnsan olmak için; Tutmak olasıyken tutmadıklarım, Erişmek mümkünken varmadıklarım, Almak varken almadıklarım Birikmiş Pişmanlıklarımda. Ara istediğin kadar Güneşi eline alıp, Bul bulabilirsen... Sor soruştur, Bak bakalım uzak dürbünleriyle, Gör görebilirsen... Almayı deneme, Hiçbir şey isteme ölsen bile, Ver, ver, ver, Her istediklerini ver, Verebilirsen... Yine doymayacaklar biliyorum; Gözleri aç, Mideleri aç, Bedenleri aç, Yürekleri, gönülleri, duyguları aç İnsan denen, Kendini insan sanan nankörlerin... Düş kırıklıklarım birikmiş Yüreğimin kuytularında, Pişmanlıklarım da Caba. Süleyman SAYLAN İstanbul (Of’lular lokali) 19 kasım 2001, saat: 22.15 Süleyman Saylan
![]() |
#89 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() DELİRMEDEN...
Çıkageldi bir gün, Durdu karşımda; Pır pır uçtu yüreğim Yaralı kuş gibi... Tablodan fırladı sanki bir melek; Çekingen bakıyordu Yürekten, Gülümseyerek... Utanmış mıydı ne, Yoksa gizler mi saklıydı yüzünde? Çözemediğim anlamlar gezindi Gözlerinde. Gözü ne renkti Sorsalar bilemem. Saçları Başak tarlasında esen Meltemdi sanki... Utangaç mıydı, Yoksa nazlı mı, Yoksa bana mı öyle geliyordu. Göklerle kucaklaşmıştı boyu, Belki Meleklerden geliyordu soyu... Dünyama sessizce girdi Birden, Düş olup döküldü Yaşanmamış *******den. Ne oluyor, Kendine gel yüreğim Delirmeden... Süleyman SAYLAN Ankara, 12.01.2001 saat: 01.04 Süleyman Saylan
![]() |
#90 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() KALLEŞLİK ETTİ YÜREĞİM
Öyle apansız çaldı ki kapımı özlemin, Oysa; Gönül gözüm kapalıydı, Farkına bile varmadım. Unutmaya yüz tutmuş, Kör etmiştim aşkın gözünü; Yüreğim duruverir, Dayanamaz sanırdım, Dünyamda gökler yıkılır, Altında kalırdım. Damlası düşmezdi yağmurun Çorak yüreğime, Çölden beter yüreğimde yeşermezdi, Yaşamazdı çakır dikenleri bile... Utanırdım, Gizli gizli ağlardım, Sabah ayazlarında gelen uykularımı, Düşlerime girmeyesin diye, Gündüzlere satardım. Daha doğrusu, Uykulardan kaçardım... Unutmaya yüz tutmuş, Kör etmiştim aşkın gözünü. Kör gözlü aşkın Apansız kapımı çalacağını, Özlemini çekeceğimi, Tutsağı olacağımı bilemezdim. Kalleşlik etti yüreğim; Ben şimdi aşığım... Süleyman SAYLAN Ankara, 15.07.2000 saat: 02.12 Süleyman Saylan
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|