![]() |
![]() |
#81 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57914
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gitti Herşey
Her güne bir yarın ekle birde yarım Zamana bir gül ekle birde ahu zarım Çiçekler benimdir artık ve ben ağlarım Geçip gitti zaman ve bitti her şey Hicranlı demler hep ölüme götürür Yolumu hep bir zulüme götürür Beni artık ateşe götürür Geçip gitti zaman ve bitti her şey Yok dedi benimdir ben gitmeyeceğim Gitmeyi gitmemeye ekleyip içeceğim Masadan kalkıp silkineceğim Geçip gitti zaman ve bitti her şey Beni benden alıp gitti her şey. 08/12/2006 Ünal Çağabey
![]() |
#82 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Git Gönül
Ne kadar da garip bir haldeyim Cihanın vakur bahçesindeyim. Daraldım,artık biçareyim Dey vur kırbacı gitsin gönül. Can tatlıdır,zaman kötü Güzel geçirmek ister her günü Güzellerin olmaz bir günü Dey vur kırbacı gitsin gönül Kimse bilmez ne haldeyim,naçarım Yalnızlık elinde kalmışım,kaçarım Gözümün gördüğü yere herşeyi saçarım Dey vur kırbacı gitsin gönül Yazgım kötü,ruhum yastadır Günümde gecemde her daim hastadır Elime girmiş herşey kötü nefstendir Dey vur kırbacı gitsin gönül Çakıl taşları gibi kalkıp gitmek vaktidir Ruhumu cihanı şümula erdirmek vaktidir Kavimlere can verip uçmak vaktidir. Dey vur kırbacı gitsin gönül. Ünal Çağabey
![]() |
#83 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Göbek Bağı
kelimelerin kıyısındayım gölgelerin esaretinde yaşarken aslında komutanıyım ordunun sınır boylarında örgüsüz saçlarım dağınık,perşmurde perne perişan bir halde.. üstünde top sektirirken çizginin zamanı en dar yerinden en ücra en keşmekeş beyaz sayfalar karalanırken en akıllı insanlardır aslında en delikanlı en mahçup deliler, deliliği sevenler hiçbir şey hatırlamayanlar hatırlamak istemeyenler onlar savaşın galipleri.. kimse bilmese de kıyısındayım koy’unun en karanlık köşesinde sularının öldüğü yerde apaçık göz önündeyim alenen, herkesin gördüğü sınır çizgimin yıkıldığı doğal afetlerle bentlerimin duvarlarımın darmadağın ben bir savaştayım yüklemi olmayan cümlelerle mutluluğun kordonunu arayan duvağının hazırlığında kıyısındayım kelimelerin gölgelerin kıyısındayım… ünal çağabey Ünal Çağabey
![]() |
#84 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Göç
Göç... Garip aşkların efendisi Unutulmaz diyarların sesi Ayrıcalıklar ülkesi... Salınır gerdan gibi insan boynunda Sürçü lisan etmez bulunurken koynunda İsyanlara gebedir göç her zaman Lisanlara hasrettir zaman zaman Sesini duyurur arka kapıdan Bağırıp durur hiç durmadan Göç... Garip aşıkların bestecisi Unutulmaz diyarların güzel sesi Ayrıcalıklar ülkesi... Sen hasretliğimin son penceresi Ben gurbetlerin bitmeyen sesi Hiç düşündünmü ölümün perdesini Uğruna verilen kellelerin duydunmu sesini Ben senin ne ilk nede son neferin Her zaman var olacak bir yerde senin seferin. Göç... Garip aşıkların bestecisi Unutulmaz diyarların güzel sesi Ayrıcalıklar ülkesi... Ünal Çağabey
![]() |
#85 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Göçebe
Ben göçebeyim tarihin başlangıcından beri, fakir bir katırcı çocuğu, sırtında küfesiyle bir hammal, *******in başladığı yerde bir mimoza çiçeği... Göçebeyim ben garip bir yayla da.. Göçebe bir tarihin çocuğuyum Göçmüş tarihin, gözü doymamış, hiç sofradan kalkmamış... Yazılıdır alnımda fişlenmiş ecdadım Sayfalarını eskittim tarihin bak. Ünal Çağabey
![]() |
#86 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gökkubbe
Eyvah çöktü yine çöktü üzerimdeki gökkubbe sütunsuz hani içinde nice niceleri barındıran bu yağız küheylan.. Penceremden gördüm seyrini akışını ince bir nehrin kıyısında dem vururken baş'lar yerinde durmaz herkes ayrı alemde ve perdeler nicedir solgun.. dağınık darmadağınık heryer sokaklar serseri kurşun nicedir yabancı eller var kapının kolunda bir parmak izi yılmaz 'er' doğanların peşinde heryer karanlık,darmadağın.. eyvah çöktü gökkubbe iniverdi herşey aşağı heryerde bir dağınıklık uçkur çözülmüş artık pencereler kırık ve yağız küheylan epeydir dağınık... Ünal Çağabey
![]() |
#87 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hakaniyet
Zoruma gidiyor olanlar zoruma bütün bunlar, acımasız bir hileyle kavruk bir gece de, herşey bir örtü de nice olanlar zoruma gidiyor bunlar zoruma... Ünal Çağabey
![]() |
#88 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hayalet Şehir
Göçüp gitmek vardı bir zamanlar diyar'ı kebir'den Kimbilir gidişim belki senden belki de kendimden Canım yanmaya başlıyordu yavaş yavaş uzaklaşırken Ve özlemeye başlıyordum gözlerine bakmayı unuturken Görüşmek üzere diyordum kayıp şehirlere Ağlamayın,üzülmeyin döneceğim diyordum hayaletlere Yolumu arşınlarken karşıma sen çıktın Gözlerine vuruldum beni gözlerine çaktın Sonra birden kayboldun beni ortalarda bıraktın Gidişin öyle hazin dönüşün olmaz sandım. Aramaya başladım seni vakitsiz hergün Her gidişin bir dönüşü olur elbet birgün. Sonra kaybettiğim sevdamı sokaklarda aramaya başladım Asıl değil sokakta sende kaybolmaya başladım Sonra kendime biraz gelmiş gibi oluverdim Bu sefer gene yoktun birden ölüverdim Tekrar atıldım sokaklara başladım seni aramaya Meğer aradığımı başlamışım taramaya Gözlerin o gözlerin meğer olmuş birer nehir Aramaktan ben ruh sokaklar oldu hayalet şehir. Ünal Çağabey
![]() |
#89 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hani
hani gelecektin bir akşamüstü örtüsü kaybolurken güneşin, yorganın altında oynaşan gecenin üstüne gelecektin bir vakit.. hani demiştin ardından hani bir ütopya ile aşıkların nisan ayları hayalleri kavuşur işte bir ağacın gölgesinde... hani gelecektin hani ki sarmaş dolaş artık ayrılığın bittiği bir durağında molanın hani duracaktın sözünde.. hani gelecektin sen. Ünal Çağabey
![]() |
#90 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hazan Baharı
içimin güleryüzü dokunası aydınlığım kaç tane bahar yaşadın kaç ilk gördün hayatında firakındasın gençliğin. cemreler ne zaman düşer bilirmisin ne zaman kirlendi ruhum acaba niçin bu kimsesizlik hasretlik niçin bu kadar zor farkındamısın gençliğimin gözü.. duvara adını çapraz yazardı şair çapraz harflerle konuşurdu zap suyuna çapraz dalardı hani saldığın kelimeler ahırları neden boş bıraktın neden bu kimsesizlik... içimin esmer tenli karakızı cemrelerimin düştüğü ana denk geldin yeni cemreler getirdin, yeni,korlar,alevler ateşleri içindeyim cehennemin baharlara can verdim çiçekler açtım,filizler verdim şaire asistan olsum bir gece vakti. içimin güleryüzü dokunası aydınlığım sislerin içnden bakıyorum sana kimbilir kaç bahar geçecek ömürden ve ne zaman tutuşacak yürekler firakındayım ömrün sonbaharın hazanında bir gece de, kimsesizliğin olduğu bir gece de vuracaklar beni zap suyunu tersine çevirecekler ve boğacaklar nice baharlarımı, nice anılarımı, sevgilerimi... adamın biri bana kıyacak zap suyuna koyup gönderecek murat'a hediye sunacak kan basrıracak bahar güllerine beni sensiz koyacak. Ünal Çağabey
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir) | |
|
|