![]() |
![]() |
#81 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Seni Arıyorum
Gölgen var ama sen yoksun. Yaklaştıkça sana, benden uzaklaşıyorsun. Mayın tarlasında gibiyim, kaybettim yolumu Başlangıçlarım sensin, bilmiyorum sonumu. ***** ***** Sende bitmeliyim, her yerde seni arıyorum. Yağmurlardan haber alamadım, rüzgarlara soruyorum. Dönüşü olmayan bir yolda, yürüyorum ben sana Tuzaklar kursa da ayrılık, her defasında yollarıma HÜRREM DİLEKCİ
![]() |
#82 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Seni Seviyorum
Aşk yüreğimde yanan bir ateş, Alevi ışık saçan gözlerin, Haritaya döndü kalbim, Her köşesi senin ayak izlerin… Hiçbir şeyden korkmayan ben, Seni kaybetmekten korkuyorum, Masum bir bebek gibi, Sevgine muhtaç yaşıyorum… Aklımdasın, kalbimdesin, hayalimdesin, Tüm hücrelerim işgal altında, sen her yerdesin, Bir bilsen ne zor şeydir sensizlik, Of Allah’ım of, gücüme gidiyor bu çaresizlik… Sevgilerimi hep bir yere topladım, sana geliyorum, Benim yerim senin kolların, bunu biliyorum, Bin defa söyledim yorulmadım, binbirinci defa söylüyorum, Sevgilim seni çok seviyorum, bir tanem seni çok seviyorum… HÜRREM DİLEKCİ
![]() |
#83 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Senin Sevgin
Çatışmalarla dolu aşk savaşlarında Gazi olan kalbimin, Onur madalyasıdır, Senin sevgin… Merhem 'dir, kalp yaralarıma, Su 'dur kuruyan dudaklarıma, Yüreğime sığdıramadığım aşktır, Senin sevgin… Yaşanmışların ve kazanılmışların En değerlisidir En yücesidir, Senin sevgin… Başlangıçlarım oldun, Bitişimde sen olacaksın Hayat denen bu yolda tek tercihimdir, Senin sevgin… İşgal ettin tüm bedenimi Ruhumda peşinden gitti, Ben sen oldum artık, kalan tek değerimdir, Senin sevgin… HÜRREM DİLEKCİ
![]() |
#84 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sensin
Hani ağlamak istersinde, Akmaz bir damla yaş yorgun gözlerinden. Hani anlatmak istersin tüm heyecanlarını Ama hiç kimse yoktur, en heyecanlı anında Ve yutarsın kelimeleri birer birer… Hani çaresiz kalırsında, Kabul edersin istemediğin tüm gerçekleri İşte o an, sen yetişirsin imdadıma Gözyaşlarım olursun aktıkça rahatlatan Kelimelerim olursun tane tane, heyecanlarımı anlatan Çarem olursun istemediğim tüm gerçeklerime Sen, beni ben yapan Sen, bana anlam katan Tam bittim derken, Beni baştan yaratan… HÜRREM DİLEKCİ
![]() |
#85 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sensin Mevlana
Gözlerinde Hakk'ı gördüm, sözlerinde aklı gördüm. Bu davada seni haklı gördüm, gören gözlerin nuru sensin Mevlana. Bir el açtım haktan aldım, bir el açtım halka verdim. Aşkın ile semahlar döndüm, aşkların en büyüğü sensin Mevlana. Gönül bahçemde açan gülüm, Hakk’a giden doğru yolum. Senin izinde yürürüm, yolların en güzeli sensin Mevlana. Bu ne yürek? Kâinatı alır içine, özünde Hakk’ı görür bakmaz kulun suçuna. Hakk'ın dergâhına buyur eder kulları, Âlimlerin en yücesi sensin Mevlana. Sesine kulak veren kalmaz naçar, saadet çiçekleri bahçende açar. Gün gelir, zaman geçer, ömür biter, hayatın anlamı sensin Mevlana. Işığınla aydınlanır insanlık, öğütlerinle yok olur cehalet, kaybolur karanlık. Düzeninde yoktur ağalık, paşalık, hükümdarlık, adaletin kılıcı sensin Mevlana. Dilekci derki, ateşinle yandı özüm, kül oldu soldu nefsim İmanı aşılar şifalı nefesin, sözcüklerin en manalısı sensin Mevlana. Bir bildim seni bildim, gölgeni gördüm selam durdum. Işığından medet umdum, sevgi güneşi sensin Mevlana HÜRREM DİLEKCİ
![]() |
#86 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevginin Hikayesi
Yaratılmış duyguların birincisi, Yaratıcının en kıymetli hazinesi, O bir yaratılış mucizesi, Sevgiydi, bu mucizenin gerçek ismi. Sevgiyi saklamayı düşündü yaratıcı. Arayan bulsun, hak eden yaşasın, istedi. Bulunabilir yerlere, yeterince sakladı. Gerçek sahiplerine, ulaşmasını bekledi. Bir parça gökyüzüne sakladı. Kuşlar buldu, uçmayı öğrendi. Kanat çırptı sonsuzluğa, Yaşamak için sevgiyi. Bir damla denizlere sakladı. Balıklar buldu, yüzmeyi öğrendi. Okyanuslar aştı, Paylaşmak için sevgiyi. Bir avuç toprağa gömdü. Çiçekler buldu, açmayı öğrendi. Filizlendi, tomurcuklandı ve açtı, Yaşatmak için sevgiyi. En çoğunu da kalplere sakladı. Aramaya başladı, bunu duyan insanoğlu. Parada aradı, şöhrette aradı, mevkide aradı. Denizlere indi, göklere uzandı, toprakları kazdı. Aradı, aradı, aradı… Maalesef! bulamadı. Kimsenin aklına gelmedi, kendi içinde aramak sevgiyi... Sevgi bir kilitti, her kapıyı açan Sevgi bir ilaçtı, her hastayı iyileştiren. Sevgi bir yoldu, mutluluğa ulaştıran. Sevgi bir hazine, haritası kalbimizde Yaşamak ve yaşatmaksa, bizim elimizde. HÜRREM DİLEKCİ
![]() |
#87 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevmek
Sevmek bir demet çiçek ya da birkaç tatlı söz değildir. Sevmek “ onu “ yüreğinde hissetmek, Onunla ilgilenmek küçük bir çocuk gibi… Onu korumak, bütün olumsuzluklardan… Onu yaşamak ve yaşatmaktır. Onu gördüğünde ışık saçmıyorsa gözlerin, Yokluğunda Kesilmiyorsa nefesin, Titremiyorsa sigara yakan ellerin, Onsuz boş gelmiyorsa hayallerin, Ya sevmeyi beceremedin, Ya da hak edeni sevemedin. HÜRREM DİLEKÇİ
![]() |
#88 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şiirler…
Sessizliğin sesidir şiirler, İsyanıdır, insanoğlunun haksızlıklara karşı. Masumların yumruğudur, zalimlerin zulmüne. Şiddetsiz savaştır, kötülere karşı her cephede. Karanlığa yakılmış bir meşaledir şiirler, Medeniyetin başlangıcı, cehaletin ölüm fermanıdır. Eğitimin eli, öğretimin parmağıdır. Keşfedilmemişlerin bir bir keşfidir. Özgürlüğün adıdır şiirler. Hür yaşama sevinci, demokrasinin kılıcıdır. Esaretin zincirlerini kıran, prangalarını parçalayan Hürriyet isimli asil bir savaşçıdır. Yalnızlığın mezar taşıdır şiirler. Ne yalnızlıklar defnedilmiştir ona. Kralların, sevgililerin, Gurbetçilerin, Çıldırtan yalnızlıklarının mezar taşıdır. Su kadar berrak, su kadar saftır şiirler. Yürek şelalelerinden, çağlayıp gelen, Geçtiği her yere temizlik ve ferahlık veren, Azgın nehirlerin büyük coşkusudur. Varlığımın ispatıdır şiirler. Vatanımın toprağı, bayrağımın rengidir. Yarimin yanağı, bebeğimin kokusudur. Özlemlerim, umudum ve onurumdur. Şiirler okunmalı, şiirler yazılmalı. Aşklar ve sevgiler şiirlerle yaşanmalı. Barış ve özgürlük şiirlerle aranmalı. Yarınlarda adlarımız, şiirler de anılmalı. HÜRREM DİLEKCİ
![]() |
#89 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tek Dostum
Kelimeler… Seni anlatmak için yeterli mi? Sanıyorsun. Güneş, içimi senin kadar ısıtabilir mi? Sanıyorsun. Ya Yıldızların ışıltısı, gözlerinin yerini tutabilir mi? Sanıyorsun. Sen dostların en büyüğü, sen sevdaların en güzelisin. İçimde yaşattığım umutlarımsın, sen. Gözümden Sakındığım, Kirlenmesinden korktuğum, Beni büyüten ama kendisi büyümeyen, Çocukluğumsun, sen. Tek dostumsun, koskoca dünyada. İçimde kaybettiğim duygularımın haritasısın. Yüreğime hapsettiğim sevgilerin anahtarı. Bir damlan, binlerce hücreme can veriyor. Bir bilsen, bu kalp seni ne kadar çok seviyor… Tek korkum zaman! Ya bir gün alıp götürürse, çok uzaklara seni… Ve mahkum ederse sensizliğe, bir ömür boyu beni. Şunu hiç unutma dostum, Paramparça olan kalbimin tek tesellisi, Her parçasından senin olmandır. HÜRREM DİLEKCİ
![]() |
#90 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tek Kurşun
Tek kurşunun vardı, Sıktın! ... Hem de, kalbimin tam ortasına. Aslında bu kurşun, Kendine sıktığın bir kurşundu. Bilmez misin? Orada, sen vardın. Sadece sen! Yalnızca sen! Peki ya, neden? Ah! Bir anlayabilsem! Ha şunu da söyleyeyim; Ben ölmedim! Tek ve kör bir kurşunla ölmem ben. Sen öldün! Kalbimdeki sen! İçimdeki sen! HÜRREM DİLEKCİ
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|