![]() |
![]() |
#81 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dedi Ki O Efsanedir
Dedim aç bir görem yüzün Dedi şavkı alır gözün Dedim dinle bir çift sözüm Dedi yalan bahanedir Dedim dergahına kulum Dedi boşa etme zulüm Dedim senden şaşmaz yolum Dedi deli divanedir Dedim sen sin hayal düşüm Dedi yokmuş başka işin Dedim durmaz akar yaşım Dedi akan şelaledir Dedim bu diyardan gidem Dedi kurtulayım senden Dedim olurum bu candan Dedi emri havaledir Dedim sana vurulmuşum Dedi boşa yoruluşun Dedim yanıp kül olmuşum Dedi ki o efsanedir Cebbar Korkmaz
![]() |
#82 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dokunma Sevgiye
Dünya bir sevginin meşalesidir Sevgiyle yeşerme meşgalesidir Sevgi insan olma eşkeresidir Dokunma sevgiye sevilenlere Dokunma sevgiye sevilenlere Aşkın umut köşkü yıkılır sonra Gönül bir şişedir düşse kırılır İçindeki sevda dökülür sonra Sevgiyle bakışan göze kıyılmaz Sevdayı konuşan söze kıyılmaz Eğer sevmiş isek bize kıyılmaz Dokunma sevgiye sevilenlere Dokunma sevgiye sevilenlere Aşkın umut köşkü yıkılır sonra Gönül bir şişedir düşse kırılır İçindeki sevda dökülür sonra Sevgi adalettir onsuz olunmaz Sevgi ölümsüzdür sevgi yok olmaz Seven kalp içinde hiyanet olmaz Dokumna sevgiye sevilenlere Dokunma sevgiye sevilenlere Aşkın umut köşkü yıkılır sonra Gönül bir şişedir düşse kırılır İçindeki sevda dökülür sonra Cebbar Korkmaz
![]() |
#83 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dolar Yükseldikçe İnsanlık Düşer
Halklar üzerine atarlar bomba Şehirler harebe sokaklar kanda Özgürlük verecek size sam amca Dolar yükseldikçe insanlık düşer Kendi halklarına düşman karallar Dindar sahtekarlar maşa sultanlar Bir gün uyanacak elbet bu halklar Dolar yürseldikçe insanlık düşer Nice şeyhler maşa olmuş tartılır Vahşi kapitale ucuz satılır İnsanlık poşette çöpe atılır Dolar yükseldikçe insalık düşer Kurulmuş pazarlar satılık yurtlar Dünyanın önünde işlenir suçlar Emperyale uşak olmuş kavatlar Dolar yükseldikçe insanlık düşer Emperyale karşı durur solcular Ne var ne neyok satar orta yolcular Kaypak arıcılar maşa kurtçular Dolar yükseldikçe insanlık düşer Cebbar Korkmaz
![]() |
#84 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dört Numara Meryem
Meryem koymuşlardı onun adını Tanrı güzel yazmamıştı bahtını Bilmezdi feleğin kahpe çarkını Bu diyardan göçtü dediler meryem Bir duruşu vardı sanarsın ceylan Kap kara gözleri mercandan mercan Bu güzele nasıl kıyardı insan Bir kötüye varmış dediler meryem Ben okullu oldum o köylü kızı Sevmiştik gizliden bir birimizi Kötüydü feleğin yazdığı yazı Kötü yola düşmüş dediler meryem Yüreğim burkuldu gözlerim doldu Sordum bir kez daha deyin ne oldu Öyle sandım beni kurşunlar vurdu Nasıl bu hallere düşerdi meryem Tüm batak haneleri gezdim dolaştım En sonunda mekanına ulaştım Kara gözlerini görünce şaştım Yüzünde gülleri solmuştu meryem Dört numara dedi odaya daldı Beni de alçağın birisi sandı Vizite parasını peşinen aldı Bir hayat kadını olmuştu meryem Gözlerine baka kaldı gözlerim Titredi dudağım şaştı sözlerim Çocukluk aşkınım ben senin dedim Sanarsın buz tutmuş donmuştu meryem Tuttum meryemi min nazik elinden Çıktık batakhane denen evinden Korkum yoktu alçakların dilinden Yaşamına geri dönmüştü meryem Cebbar Korkmaz
![]() |
#85 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünyaya Nasihat Verdi Mevlana
Ne din ayırırdı nede imanı Herkese açıktı onun mekanı Ayırmazdı insandan o insanı Bilginler içinde birdi mevlana İnsana insanca değeri veren Dünya yaşamında gerçeği gören Hak yolunda gidip kemale eren Seyitler içinde pirdi mevlana Reddeti şiddeti seçti barışı Hakir göremezdi kardeş kardeşi Dünyaya örnekti onun görüşü İnsanda eksiği gördü mevlana Kim olursan ol yine geldedi Ne ayırım yaptı nede hak yedi Mevki mekan değil insanı sevdi Tüm insanlığı sardı mevlana Dört kitabı hak kılmıştı yaradan Hakkın emri olamazdı sıradan İnsanliğa örnek oldu konyadan Dünyaya nasihat verdi mevlana Cebbar Korkmaz
![]() |
#86 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düşersin
Çiviler pas tutmuş tahtalar çürük Basarsan gönlüme kırar düşersin Buz tutmuş gözümde sarkık eriyik El atsak kırılır gözden düşersin Gönlüm bir harabe baykuşlar ötmez Yıkılmış tuğlalar suvağlar tutmaz Adaklar adasan artık kar etmez Duyar cümle alem yüzden düşersin Bu senin varındır bende hal olan Gördüğün zevalim sevdadan kalan Varsa cesaretin deki bu yalan İnanmazlar sana özden düşersin Sevdanın yoludur sırattan ince Yürekten sevenler geçer sevinçle Zerre kadar şüphen var ise içte Dolaşır ayaklar izden düşersin Cebbar Korkmaz
![]() |
#87 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düşme
Bırak yarandan kanın aksın Düşmanların gülsün alçaklar baksın Adam gibi öl adamlığın kalsın Ölümü ayakta karşıla düşme Yere düşen her şey değersizdir Altının yere düşeni bile ayarsızdır Düşmüşe tekme vuran ********dir Çakallara karşı tahtından düşme Doğru ol sözlerde sözlerin olsun Haklının yanında izlerin olsun Cemaat içinde özlemin olsun Kendine sahip ol çapından düşme Yiğitler her zaman kendin aratır Her insan kendi değerin yaratır Bu yaşam sırattan daha sırattır Sağlam bir duvar ol yapından düşme Bir saray yıkılınca moloz olur Bir ağaç yıkılınca odun olur Bir yiğit yıkılınca bir hiç olur Yaşamına sarıl dalından düşme Şeyh betrettin örnek olsun anında Kör oğlunun ruhu kalsın canında Bu dünyaya vefan olsun seninde Doğru yürüdüğün yolundan düşme Cebbar Korkmaz
![]() |
#88 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ecel Pazarında İsyana Geldim
Emel defterinden sildin sen beni Günahlarım alıp divana geldim Kendimi kaybettim ararken seni Af dilemek için pişmana geldim Dilsiz olan mahlukata karıştım Sual edip kurda kuşa danıştım Kanlı düşmanımla gittim barıştım Yerin söyler deyi gümana geldim Ceylanlarda bakışını aradım Bülbüllerde avazını soradım Kollarında can vermekti muradım Kefenim koynumda fermana geldim Gittiğin yolların bile bilseydim Mekanı dergahın bulabilseydim Senden bir yadigar ala bilseydim Dindar değil idim imana geldim Ateşlerde yandım yaşla ıslandım Başımı taşlara vurdum yaslandım Ben bir deli idim artık uslandım Seyitler içinde irfana geldim Azrail el attı tatlı canıma Geldin dedi artık yolun sonuna Ölemem ben dedim ruhum onunla Ecel pazarında isyana geldim Cebbar Korkmaz
![]() |
#89 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() EFENDİ DİR BEY DIR BİZİM KÖYLÜMÜZ
İnsanlığın beşiğidir yeridir Bu dünyanın ah valisi eridir Kim demiş ki köylü bizden geridir Efendi dır bey dır bizim köylümüz Varıp çalsan her birinin kapısın Misafir perverdır köyün hepisi Yalana dolana uymaz yapısı Efendi dır bey dır bizim köylümüz Misafiri bey yerine koyarlar Bir kahvenin kırk yıl hatrın sayarlar Sen uymazsan onlar sana uyarlar Efendi dır bey dır bizim köylümüz Elleri nasırlı kalbi temiz dır Yaptıkları yemekleri leziz dır Her birisi ermiş kadar aziz dır Efendi dır bey dır bizim köylümüz Bu cebbar da köylülerin ozanı Beğenmezler bozuk giden düzeni Yiğittir kadını kızı kızanı Efendi dır bey dır bizim köylümüz Cebbar Korkmaz
![]() |
#90 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Elhamdülillah Ben Müslümanım
Bilim adamına kafirdir derim Elhamdülillah ben Müslüman’ım Onun icatlarını kullanır şükrederim Elhamdülillah ben Müslüman’ım Ülkemi emperyalistler bölüşür Sağımda solumda kurşunlar uçuşur Dönüp bakmam kimmiş niye dövüşür Elhamdülillah ben Müslüman’ım Muzumu cahillere tuttururum Her saçmalığı din diye yuttururum Dolar gelsin diye memleketi sattırırım Elhamdülillah ben Müslüman’ım Dilimde salavat cebimde dolar Bana ermiş derler budala kullar Bu sayede yaptım hamamlar hanlar Elhamdülillah ben Müslüman’ım Helal haram demez her şeyi yerim Bir avrat görünce titrer her yerım Sapıklığıma gücüm Allah.tan derim Elhamdülillah ben Müslüman’ım Beşe alır bin beş yüze satarım Sevaplanmaları için kadınlarla yatarım Suçumu hep şeytana atarım Elhamdülillah ben Müslüman’ım Cebbar Korkmaz
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|