![]() |
![]() |
#81 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Güllü Türkü
Eylen tabip eylen Derman eyle yarama Olmuş gardaş olmuş, can Bir viran bağ olmuş. Döndüm baktım dertlerim dağ olmuş. Dinle tabip dinle Derman eyle yarama Acı katmer katmer gül olmuş Dikeniyle avuçlarım kan olmuş kan olmuş. Derya Kızılgöz
![]() |
#82 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gülü Yolunmuş Bir Dikenli Çubuk Sunulmaz Aşka
Şaşkın, paslı hem çirkin hem yaslı bir aklın karamsarlığı döndürür aklı, fesat, çıkarcı,bozguncu gülü yolunmuş bir dikenli çubuk sunulur mu aşka... Kimsesizken bile aşk tazeleyebilir misin hayatla, her baharda açabilir misin gözlerini, yeniden bakabilir misin sevgiyle insana? Her yeni mevsime gardropp yenilemek örtünmekten başka birşey değil. İçinde kara bulutlar yağar giysilerin üstüne kimse bilmez, sen bilirsin ama. Hayatla yeni randevulara giysi kar etmez içini yıkamak gerek, sevgiyle. Keşke diyorum her yeni sezon, dev moda defileleri gibi yeni fikirler, duygular ve akımlar peşine düşse insan soyu, yıkansak birlikte, aynı göğün altında, ışık huzmelerinin içimize inen sıcaklığıyla, inse gözlerimizden perdeler ve yeniden sevilsek insan insana. Gerisi dağa, taşa böceğe,kuşa... Aşk tazeleyebilir misin sen her bahar hayatla? Derya Kızılgöz
![]() |
#83 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gülümse
Hiçbir yere yetişmen gerekmiyor artık ve hiçbir yere geç kalmayacaksın. Aklını ıslah edip, bilincinle dağların öte yanına aşman da gerekmiyor. Zaten, öte yanda hayaline kapıldıklarımızdan başka birşey yok. Hiç kimse beklemiyor bir yerde. Nasıl etsemde harika görünsem çabası, çekicilik provalarının sığdırıldığı bir metrekare ayna karşısı anlamsız artık. Sürmelenmiş gözlerin, boyanmış dudakların ve çıldırtılmış saçların ederi yağmur yağana rüzgar çıkana kadar. Birde Provaların mimarı kahramanının,diğerlerindeki keşiflerine kadar. Herkesten ve herşeyden farklı olduğun bir yanılgı. Birisin işte, milyarlarcadan herhangi biri. Düşlediğin kadar büyüksün ve diğerlerinin görebildiği kadarsın yanlızca. Kendi isteklerinin ve hedeflerinin peşinde koşanların geçerken görmediği koşarken çarptığı çarptığında düşürdüğü düşürüpte kaldırmadığı biri ve seninde koşarken çarptığın diğerlerinin düşe kalka güle ağlaya ördüğü kozanın kelebeğe evrildiği yerdesin. Ömür kısa sanma. Menzilin kadar uzundur ömrün, azlığından yakınma. Olması gerektiği gibi ördüğün kozanın içinden çıktığını unutma. Olabildiğin kadar yaşa. Göreceksin kendini o vakit yaşamın öteki yüzünde diyeceksin ki fena da sayılmam hani.! Sen gülümse hayat da gülümsesin sana. Bağırma, sukun et usunu dinlensin usun sevebildiğin kadar hayata yakınsın kaçma. Derya Kızılgöz
![]() |
#84 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gülüşün Öyle Gerek
Sıcak, içten uysal gülüşün öyle gerek Yavan tatsız aşın lezzeti. Nazlı, kaçkın öyle gerek gülüşün güzelleşen yüzünün doyumsuz seyri inerken içime ırmak ırmak uslanırım Gülüşün öyle gerek taşırır sevecen kavrayışını insanoğlu insanı çağırır gel der sev beni. Derya Kızılgöz
![]() |
#85 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güneşin Olsun
Yaşam kaynağı olduğunu ayrımsamadan karşıladığımız, güneş gibidir dostluklar. Her göründüğünde ısıtır içimizi, yoklukları kış, ayaz. Derya Kızılgöz
![]() |
#86 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güven-2
Gözlerine değdiğim an içim titrerdi bilirsin, andı o an kaybolurdum anın ardından geçmişin karanlık kuytularında. Kaydını tutmaya bile vaktim olmazdı içime inen sıcaklığın, ben dünün diplerine çekilirken sen yarına yakındın. Vaktin bize kurduğu bir oyun bu kovalamaca sana gelsem kaçtın bana gelsen saklandım. Uzundur seneler günler birbirinin ardında katardır dumanı tüten, kıvrılıp giden yoldan uzaklaşan katar ardına baktığım görülmezdi kuytulardan. Uzun sevişler süsledi düşlerimi doğaç varlığın içinden fışkıran alevin rengi sarı, o deli güz çiçekleri kasımpatları gibi sıcak ve huysuz... Ben sana saklandım, Senden değil, desem iniversem alabildiğince an sıcaklığına, dokunabilir misin gözlerinle gözlerime, tutabilirmisin beni öleceğimi sandığımda. Ne tuhaf şey insanın kara bir örtüye bürünüp ısınmaya alışması, sıyrılıp içinden, çıplaklığıma düş giydirip inmek istiiyorum sıcaklığına, öleceğimi sandığımda tutabilir misin beni gözlerinle. Derya Kızılgöz
![]() |
#87 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güven
Can çekilmiş gözlerine derman olmaya geldim bakışlarımdan kaçırma gözlerini damlalardan aldığım ıslaklığı gözçukuruna yağdırmaya serçe kuşlarını suya çağırmaya Derya Kızılgöz
![]() |
#88 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güz Evine Sunulan Hüzün Lokmaları
Kuşlar geçiyor gök içinde bulutlar dolduruyor maviliği, damlalar soğuk rüzgar kolluyor, evindeyiz güz evinde. Konuğa sunulan hüzün lokmalarından atıştırıyoruz bir, iki. Edep gereği saldırmadan ikrama önce nefsimizi doyuruyoruz aklımızla, Yoksa hüzün hatırlatır acımızı hangi kuvvet dindirir sevgiye açılan yaranın sancısını. Konuğuz güz evine konuk. Azar azar alırız sunulan hüzün lokmalarını, sevginin acısını usul usul okşamak için kanatmadan... Gök ağlar birazdan, yağmur yağar. O vakit sen de ağlarsın. Sakın içine ağlama yarayı azdırırsın...
![]() |
#89 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hayat Tutkusu
Celladımla randevum zaman içinde, mekan bilinmez dolanırım ben... Hayata tutkuyla bağlılığıma sebep, celladımla karşılaşacağım güne aslında mecburum. Derya Kızılgöz
![]() |
#90 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Her Son Erkendir Aslında
Hep erken gelir ölüm,değil mi? Geriye anlattığı ve bitiremediği onlarca masalı kalır insanın. Derya Kızılgöz
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|