![]() |
![]() |
#81 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Zamandır bu geçer olsun
Su misali akar olsun Köyde anam bekler olsun Döneceğim haber olsun Kırda çeşit,çeşit çiçek Dallarında bir kelebek Yarim beni bekleyecek Döneceğim haber olsun Anam’a, Babam’a selam Kalmadı edecek kelam Ayrılıktır benim cefam Döneceğim haber olsun 02 Ekim 96 Salı
![]() |
#82 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() hani bana anlatacaktın anne;
neden yıldızlar kayar her gece? ah anne dün gece babamın yanağından; ıpıslak bir yıldız düştü yüreğimin üstüne kanlar içinde! neden anne neden neden yıldızlar kayar her gece? hangi eli kanlı katil yaraladı? masmavi gökyüzünün özgürlük kuşlarını! o küçücük titrek yüreklere kim kıydı anne kim? hani bana anlatacaktın anne; neden yıldızlar kayar her gece? 07 Haziran 03
![]() |
#83 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karlı dağında; bulut sisleriyle,
Yamaç düzünde; keklik sesleriyle, Su yalağında ceylan izleriyle, Yeganedir benim, şanlı Harput'um. Destanla yoğrulu süt kalesiyle, İhtişamlı gündüzü ve gecesiyle, Sırtında bin-bir renk çeşidiyle, Yeganedir benim,şanlı Harput'um. Sürsürü 'öküz gözü' üzümüyle, Etli köftesi, orcik şekeriyle.. Kendine has bülbül şivesiyle, Yeganedir benim,şanlı Harput'um. Evliyaların diyarı yadiyle, Yöreyi süsleyen türbeleriyle, Aşıkların, şairlerin gözüyle.. Yeganedir benim,şanlı Harput'um. Dost canlısı, sıcak insanlarıyla, Efsane çayda-çıra oyunuyla.., Nam-ı tek buzluk mağaralarıyla, Yeganedir benim,şanlı Harput'um. 'Memleket sevdasına' 1998
![]() |
#84 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() gülüm;
sen en yaralı yanımsın, zaafım var sana karşı... ne zaman; habersiz bir kuş uçsa üzerinde. haylaz bir çocuğum, eli sapanlı... hedefime taş koymuşum...
![]() |
#85 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Derlerdi ki; Hayyam şarap içerdi,
Delicesine kendinden geçerdi... Oysa ki Hayyam içmeyi bilmezdi. Ne mey, ne de şarap mana içerdi.
![]() |
#86 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() hiç beklemediğin anda gelir, çalarım kapını
uykudasındır, teninin kokusu yayılır içime bende saç sakal karışık, tanıyamazsın gülüm derim, gözlerin dolar ağlayamazsın hiç beklemediğin anda gelir, çalarım kapını balkondasındır, cigaranın dumanı yayılır içime bende esrik bir yaşanmışlık, tanıyamazsın canım derim, gözlerin dolar ağlayamazsın hiç beklemediğin anda gelir, çalarım kapını hülyalardasındır, yüreğime kurşunlar sıkılır bende deliyane bekleyiş, anlayamazsın sevmek beklemekmiş, gidince anlarsın! hiç beklemediğin anda, döner giderim kapıdan hüzünlerdesindir, göz yaşların canıma hicran bende veda havası, el bile sallayamazsın öldüm derim, sen ölümü bile anlayamazsın içinden bir şeyler kopar, ellerin uzanır boşluğa tutan olmaz, işte o vakit beni sende anlarsın. sevgime, sevdama hasretle kanarsın... hiç beklemediğin anda, döner giderim kapıdan ağlamaklısındır, içe akmak neymiş anlarsın üzerimde beyaz harmani, dokunamazsın dört dost canlısı omuzlarda koşar adım / feriştağın gelse; artık bana yaranamazsın giderim bende deliyane bir veda havası sevgini arar, çaresiz yara gibi kanarsın gelenler her seferinde eksiltir, seni senden seni sevmek mutluluğunu görmekmiş anlarsın! hiç beklemediğin anda gelir, çalarım kapını uykudasındır, benli rüyalar siner başucuna bende saç sakal karışık, tanıyamazsın ”Türkü Gözlüm” derim boynuma sarılır / bırakamazsın... hiç beklemediğin anda gelir, çalarım kapını kulağın ayak seslerimde olsun, unutmadıysan an heybetiyle gelince, er geç beni tanırsın, her zamanki gibi parmak uçlarımın üstünde / sana doğru asi bir nehir gibi akarım... sesimi duyunca; kalbin duracak sanırsın sevmek kavuşmakmış, ırmakları o gün anlarsın denizim sensin, usulca sana akarım, buluşuruz zulasında gecenin, karışırız birbirimize hasretlik neymiş işte o gün, o gün anlarsın... ay çıkar karanlığın bağrında saplı bir mızrak gibi hiç beklemediğin anda gelir, çalarım kapını unuttuysan sakın açma, cinayet silahımsın failini ben diye ararlar, ihanetini saklayamazsın! hiç beklemediğin anda döner, giderim kapıdan... bir daha arasan bulamazsın / rüzgâra kapılır yerden yere savrulur, kanarsın bilirsin dayanamam, acın bana yazılsın! gelirsem kıyamam sana, sen beni anlarsın kıyılacak can var ise benim / sen sıkma canını 'sati mata ki sai'** nidalarıyla kalırsın... hiç beklemediğin anda gelir, çalarım kapını sen beni tanıyamazsın, tanıyamazsın bende saç sakal karışık, pejmürde dilenci diye bakar, avuçlarıma dolarsın... hiç beklemediğin anda gelir, çalarım kapını bil ki sana olan aşkımdandır, o gün anlarsın çevirme kapıdan delidir diye sakın, ben sensizliğin delisiyim, elbet bir gün anlarsın! **Kutsal Anne Çok Yaşa
![]() |
#87 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ben dokunmaya bile;
kıyamazken sana.! kim sevdi seni hoyratça... kim asice sarıldı sana böyle Allah aşkına söyle; kim sevdi seni hoyratça... o güzelim; masmavi gözlerinde/ hüzünden eser yoktu. kim yaşarttı gözlerini? ağlamadık günün yok gibi. kim söyle; Allah aşkına söyle; kim sevdi seni hoyratça... ben; öpmeye dahi kıyamazken kim ısırdı alt dudağını? ben dokunmaya bile/ kıyamazken; o pembemsi yanaklarını kim böylesine kızarttı? kim söyle; Allah aşkına söyle kim hoyratça/ sevdi seni kim hangi Allahsız/ sevdi seni hoyratça... 21.01.02 İstanbul
![]() |
#88 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sürgün duygularımla perişan halde,
Karlı dağ başlarında yaktığım ateş; Hürriyet kokan düşünceler içinde! Üşüyen yalnızlığıma doğan güneş...
![]() |
#89 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() bir mumun ardında sıyırdın üzerinden
sana olan sevgimi gittin; hüznün gebe kaldı bana sevişken anıların girdi kanıma anason kokan bir gece yasak sevişme sonrası; bir mumun ardında sıyırdın üzerinden/ mahremiyetini... çırılçıplak kaldı yüreğim hüznün gebe kaldı bana.! çıktın zulasından yüreğimin yetim kaldı sevilerim, hüzne gebe şimdi gözlerim.! gözyaşlarındır bana kalan/ yegâne emanetin... bilki bu doğum sancılı bu doğum yasaklı yüreğime... bak; don vuruyor, sensizlik kokan tenime zemherisine tutkun olsam bile vedasız ayrılışınla hüznüne kalmışım gebe.! istanbul ağlar ardından yağmurlar demirli mavi gözlerinde ne olur sevdiğim, dön gönül evime varsın bakmasınlar yüzüme... İstanbul İstanbul bu koca şehir beni anlar gel de yeşersin baharlar ey efsun bakışlı yar... ve her gece sen doğuruyor/ hüznüm... sensizliğin tutkunluğu düşerken/ yanaklarımdan... gülümse; ecel gelse bile bir hiç olarak büyürüm içinde... 27/Kasım/2006
![]() |
#90 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hüzünbaz, ela gözlü küçük kadın
Bilinmezdi adın, yahut muradın Söylesene nazlı yar, nedir ahın Ayyuka çıktı; duyulmaz feryadın.! Tutuştu yüreğim, yangınım şimdi Hüznü gözlerine işleyen kimdi Vurup ta alnımdan yatarım şimdi İntihar sebebim olma, gül kadın Cevizli bir bahçe, incir ağacı Mavi gözlü, esmer çocuk nidası Nerede; kapandı yürek kapısı Ellerim boşluğa uzanır şimdi... Çocuk özlemin yoktu,çocuktun sen Nazına, endamına tutkundum ben Garip kaldı; göğsümde öptüğün ben Oradan bir kurşun öptü, bir de sen.! Beni görme, sensiz yaşamıyorum Puslu kuytularda, hep ağlıyorum Dönersin diye; aşkla bekliyorum Aldım ahını, sabır çekiyorum.! Nazenin yağmurları, diner belki... Şiir gibiydi, sana olan sevgim İçinde gizlidir, senli yüreğim İçinde dağ gibi, büyür hasretim Razıyım hasretini de severim.! Yeter ki sen mutlu ol,gül sevdiğim Başımda ki rüzgârlar, diner şimdi... Kasım 2006
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|