![]() |
![]() |
#81 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Evim Gitti
Not: Halk dili ile yazilan bir siirdir Evim gitti satıldı, Çoklar bize katıldı, Avrupa ya gitmekçin, Bacı kardeş atıldı. Songül kalmadı bana, Kadar kıydı O cana, Hep evimiz dağıldı, Düştük yandan bir yana. Dayanmadım bu hala, Can gitti nedim mala, Harap dostun yüzünden, Belim bağlı ALLAHA. Bir döndüm birde kaçtım, Sonda pişmanlık biçtim, Evimin gülü soldu, Bağrımda yara açtım. Kaldı öksüz uşaklar, Durmaz gözlerim ağlar, Son pişmanlık el vermez, Veren oldu hep bağlar. Harap dost ceyip aradı, Bildim kastı paradı, Çok ucuz beni sattı, Gönlüm para paradı. Avradı razı ettim, Bir sürü borca battım, Öz elimden öz evim, Bilmeden harap ettim. Kimse derdim almadı, Yarama Çar bulmadı, Vatan sevmekten başka, Bana bir yol kalmadı . Kimse yurdun salmasın, Satılan ev almasın, Her kes yurdunu sevsin, Ordan uzak kalmasın. Esat Erbil |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gayret
Gayrettir insanın yüzün ak eden, Toprağı devirip barlı bağ eden, Dönemi dönem çağı çağ eden, Gayretsiz kimsede insanlık olmaz, Gayretin boşluğu laflarla dolmaz. Gayretle tanılır özgür insanlar, Hayattan anlayan bilgedir onlar, Sevgi sembölüdür sevgi bilenler, Gayretsiz kimsede insanlık olmaz, Gayretle yetişen çiçekler solmaz. Gayretle çalışan dengini arar, Töresel ahlakı zengini arar, Güneşin yaldızlı rengini arar, Gayretsiz kişide insanlık olmaz, Gayretle yapılan iş unutulmaz. Gayretli Türkmen’iz gayretlileriz, Tarihe şan veren yiğit erleriz, Düşmandan iğrenir dostu severiz, Gayretsiz kişide insanlık olmaz, Gayretle devranan insanlar ölmez. Esat Erbil |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Geceni Tanımam
Yazım kış olacak baharım da güz Yüzlerce umut var yürekte göriz Acılar sarıyor başımı gündüz Açıp kimliğini baktım gecenin Ne, O, beni tanır, nede ben onu! Güldüm geceye de saçımı yöndüm Karanlık odama umutla döndüm Kavuşmak dalına kanatsız kondum Açıp kimliğini baktım gecenin Ne, O, beni tanır, nede ben onu! Bu fani dünyanın her şeyin saldım Kapandım kitaba başıma kaldım Yaşamı unutup ümide daldım Açıp kimliğini baktım gecenin Ne, O, beni tanır, nede ben onu! Esat Erbil |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Geçmişe Elveda
Satranç... Veziri gibi Bana kiş demeden Sandın öldüm. Benim beyaz atımın Tozunda... Dumanında Sende kayp oldun! Yaprak gibi Solup... Avuldun Rüzgar ile Savuruldun ellere. Dilimin ahından Diye bilirim Öldün Benide öldürdün Ah ne tatlı Öyle bir kurtuluş Ölümde... Olsa bile! Esat Erbil |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gelmeden
Vurgunuyum ey meleğim Kaç yıl önce bundan beri Ölmeden sensin dileğim O gün gelmeden dön geri. Eyledin saçını kement Yaptın gönüle yüz bin fent Dil açılmaz etmişsin bent O gün gelmeden dön geri. Gülün koklar her kim diken Saç ağarır hasret çeken Yerim olmadan her mekan O gün gelmeden gel geri. (Esat) dedi sözlerini Kadar kırmaz dizlerini Bir gün yumar gözlerini O gün gelmeden dön geri. Esat Erbil |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gelmedin
Cok bekledim seni, Gelersin diye! Gozum yollarda Neden gelmedin? Agaclar doktu Butun yapragin... Yuzumde yaprak gibi avuldu. Bak gozlere... Beraber cekttik Yollar da kurudu Hep gecen goller Yaniram sensiz Ozlurem seni Allah askina Neden gelmedin? Neden gelmedin? Esat Erbil |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gelmedin Neden?
Gittin sen gülizarım Gelmedin Neden söyle? Yolunda Bir engel mi var? Yoksada kader Neden olmuştur! Seninle hep Gidenler Geri döndüler Benim siyah Bahtım mi? Yoksa Senin şum taliin. Esat Erbil |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gelsin
Geçmişini bilmeyen var, Tarihini bilen gelsin, Suçluya af kılmayan var, Ağlar gözün silen gelsin. Yürekleri bir bağladık, Hastaleri hep sağladık, Siz oturup biz ağladık, Meclislere gülen gelsin. Umutlular umut alsın, Dava kutsal gerek kalsın, Bu topraklar özgür olsun, Kurban verip ölen gelsin. Kötülüğü çoktan saldık, Hak yoluna erken daldık, Sözümüze sadık kaldık, Bizim gibi olan gelsin. Bir gün dünüp almaz solum, Kırılacak canda kolum, Terk edemem kutsal yolum, Bu davaya dalan gelsin. Tevbe kapsı açık her an, Gel etmeyin oyan buyan, Nur saçıyor gafil uyan, Kötülüğü salan gelsin. Bu gün yaşar yarın kalmaz, İyilik yapan düzü salmaz, Kafirlerin yeri olmaz, Hak dininde kalan gelsin. (Esat) söyler bilmiyene, hak yolunu bulmuyana, kalbi yaşar çlmeyene, bu din için çlen gelsin. Esat Erbil |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Geri Ver Kalbimi
Kalmadı bende Hiç bir hatıran Geri ver benden Sağ aldığın Kimsesiz kalbimi. Yokluktan geldim Yokluğa gideceğim, Ama dünyalarce Değeri olan Dünyamı Seninle buluşan anda Terredütsiz Bedava bağışladım. Ah keşkem Vermeseydim. Her şeyi Güzel göriyordum Kalbimin Sahibi sendin! Her şeyi Bir anda kayp ettim. Lütfen Sana geldim Eli boş dönderme beni İki gün doğru Sevdiğin kalbimi Bozulmadan Sağ selamet Geri dönder. Esat Erbil |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gidermisiniz?
Gözün ceylan Dudak kaytan Kaşın fettan Birsin payım... Edermisiniz? Yanağın ah Saçın siyah Yüzünde mah Birin bize... Seçermisiniz? Boyun çinar Ağzın pınar Beni yakar İksin bana... Verermisiniz? Benim bardüş Aşkın ateş Yaklaş yevaş Beni behoş... Birakırmısınız? Adın Peyman Canın kurban Gafil oyan Söyle bensiz... Gidermisiniz? Esat Erbil |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|