![]() |
|
|
#81 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57933
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Sana Mecbur Değilim -Attila'ya-
sana mecbur değilim penceren açıldığında ne söyledin sen dışarıya sarkıp kollarından biri bana el sallıyor diğeri yuvarlanmış kenarimdan, ne söyledin kapında az beklemedim yorulmadım az soğukta araba beklerdi biraz uzağımda soğuktu yıllarımız araba, sileceklerini sallardı bir sola bir sağa, sen ne söyledin sana mecbur değilim eteklerinin altına girmeyi ne istedim bir ısırgan otu gibi orandı dalayıp kaşındırmayı en sondan başlardım izin verseydin en sondan, en sonunda önünde sonunda dudakların benim yıllarım soğuktu ama sonunu tutturamazdım hiç yine de az yorulmadım kapında az açmadın eteklerini pencereden bana sen, sen ne söyledin aşağıdaki tutuşmuş dünyaya mecbur değilim sana Cumhur Boratav |
|
|
|
|
|
#82 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Sana yeni bir şiir yazacağım II
ne zaman öğrendim adını bulutları yere yaklaştırmıştı rüzgar, yağmur öncesi kokuyordu kaldırım kenarları iyice gölgelenmişti üstündeki gülümseme adımını atarken şaşırtıyordu seni peki ben ne zaman öğrendim adını? (şimdi yağmur saçaklarının altında dinlen... uzaktan seni çeken şarkılar yayılsın.. perdelerin kapalı.. yoğun bir sağnak altındasın.. ve gözlerinden süzülen o güzel nem! .. sana başka bir şiir yazacağım) Cumhur Boratav |
|
|
|
|
|
#83 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sana yeni bir şiir yazacağım III
karnaval camın içinde kuruldu yelpaze kuyruklu kuş son kez çırptı kanadını kalabalık sen üfledikçe uğultulara büründü.. uyku zamanı bir peri çocuklarının gözlerine kum serpiyor cam..gözleri cam.. cam incelip büyüyor yüzün ateşe ne kadar da yakın karnaval bitti ateşi söndürme ve değdirme zamanı ellerini sıcak yumuşaklığına camın (biliyorum, sıcaklığın cama değdiğinde sana benzeyecek diye hissediyorsun.. sana başka bir şiir yazacağım) Cumhur Boratav |
|
|
|
|
|
#84 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sana Yeni Bir Şiir Yazacağım IV
kalem çizen elleri aynada parladı elleri saçlarımdaydı elleri sandığın kapağını kavradı sesi 'sevgili pandoram' derken elleri dudaklarımı sese yasakladı ve ellerin, ellerin... (sana başka bir şiir yazacağım) Cumhur Boratav |
|
|
|
|
|
#85 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sana yeni bir şiir yazacağım VI
beni buldu... asfalt sıcaklığı gibi yükselip alnımdaki teri kışkırtan.. anı olmayan..kafasını alaycı gözlerle eğmiş..o ağaç yok ama o ağacın kenarından... ('o' dedi ki..bu sakin denizde nasıl yüzüyorsun, sana biraz fırtına gerek) ..ve ağacın kenarından.. ('o' dedi ki..onların yüksek sesle kitap okuduğunu söyledim, sen ise yazarak izle dedin) ...ve bir ağzın -hangimizin ağzı belli değil- kenarından... ('o' dedi ki.. beni bulman bir 'şey'di..ve sen o şeysin) ...sahnede, gülümseyerek öndeki kendisinin hemen arkasından.. sis karaltısı gibi bulanıklığımı şaşırtan.. konumu olmayan.. gözlerini alaycı bir kafayla eğmiş... o ağaç yok ama o ağacın kenarından... beni buldu... beni buldun.. sana başka bir şiir yazacağım Cumhur Boratav |
|
|
|
|
|
#86 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sancın
açlıkla danseden etekleri bir hayal gibi girdiler yaşamına kutsadın onları, küçük makina parçacıkları küçük topun kendi duvarında yansıma, geri dönen sensin ağlamıyorsun bile sonrasında topraktan kopan bu kadar çok ekin sancıları iyileştirebilsem oysa bir gün önce aynı yerde yatmıştı bir gün diyerek yani, yani yaşayacağım diyerek bir gün ayağında çıplaklığı, derisinden içeri giren bir taş elini uzatıp ne kadar çıkartmaya kalksa bir çaresizlik, yani çaresizlik kadar bir çıplaklık bir o kadar toprak -her şeyi koparak toza sarındı kendi bildiği yerde - sen yine topunu duvara at geriye dönen sensin umurunda değil ağlamıyorsun bile senin sonranda topraktan kopan bu kadar çok ekin sancıları iyileştirebilsem Cumhur Boratav |
|
|
|
|
|
#87 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Seninle Yaşadığım Şiir Kendim İçin
aslında kendininkini değil, benim zamanımı boynuna astığımı görmedin ben hep orada okşuyordum seni, benim hoşuma giden tam göğüslerinin pıtırcıklanan uçlarında seni bana taşıyan benim zamanım oysa beni bilmeni istemiyorum bir kadın gibi kal, herhangi bir kadın seninle yaşadığım şiir kendim için Cumhur Boratav |
|
|
|
|
|
#88 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sessizlik için
ona sessizliği sordum bir heykelin gölgesindeydik ve gölge, gölge gibiydi yine de sıcak yaklaştırmıyordu birbirimize ikimizi heykel gülümsüyordu üstümüze uzanmış kolunda bir kuş vardı karıncalar tırmanıyordu bacağından yukarı meydan boştu ama kalabalığın sesini duyabiliyordum pankartlar yeni indirilmişti yerlerde parçalanmış ayakkabılar vardı akrebi yelkovanı kırık saatler cesetler çoktan götürülmüştü birden hiç yoktan yağmur başladı heykelin gölgesi iyi gölgeydi yine de yağmur ter gibi damlıyordu saçlarımızdan ben ağlıyordum o sevişmek istiyordu gözleri ilerdeki bir ağacın altında sevişenlerdeydi yağmur kesilmeden kalktık heykel ve gölgesi orada kaldı meydandan çıkmadan son bir kez dönüp bana baktık ben ıslanıyordum ve ağlıyordum bir kolum havadaydı ve yumruğum sıkılı sonra öteki kolum da kalktı havada asılı kaldım bir süre ve dönüp sarıldım heykele gölge, gölge gibiydi beni içine aldı kendimi sindirilmiş ve atılacakmış gibi hissetttim o hiçbirşey söylemeden endişemi anladı elele atılmamı bekledik bir süre yağmur yağıyordu ve sıcak damlaları havada buharlaştırıyordu gölgenin içinden hiçbirşey çıkmadı,hiçbirşey atılmadı sonra onun yanında hissettim kendimi meydanın çıkışındaydık, eli belimdeydi 'görmesem de sindirilmiş ve atılmış olabilirim' diye düşündüm midem bulandı,yüzüm buruştu çıkarmaya hazırdım ama çıkaramadım ona döndüm, sessizliği sordum gülümsedi ve öptü beni dudakları ıslak ve sıcaktı elimden tutup meydandan uzaklaştırdı eve sevişmeye gittiğimizde, anladım herşeyi orada heykelin gölgesinde hala ağlıyordum, halsizdim, ıslaktım ufalanmayı, sindirilmeyi ve atılmayı bekliyordum çaresizliğim büyütüyordu sessizliğimi o ise gülümsüyordu hala yanımda -içimden her akşamki gibi bir şey diledim ondan ve onun da sabah doğrulup ilk yaptığı şey gövdesiyle öpmek,okşamak oldu sessizliğimi- (70 kuşağını anımsıyor muyuz? Can -Dündar- bu kuşağın neredeyse tek anımsatıcısı oldu. Göç ettirilen, kaybettirilen bilinçler.. Her ülkenin tarihi kayıp bilinçlerle dolu mu? Evet. Kaybolan onlar mı? Hayır. Kaybedilen, kaybolan sadece İnsan. Bu şiir hiç kimseden -benden bile- izin almadan kendisini 70 kuşağına adamıştır.) Cumhur Boratav |
|
|
|
|
|
#89 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sevdim
sevdim elin dokunuşuna akıttım vücudumu nemimi sağlayan yağmurun suyu sevdim sevdim uzun zaman aldı ürktü, bir uçurum kenarı sevdim kırılmış şey ayna krırlması tutulması güneşin saçını okşarken dizimde kalması ellerimin dilim, kırık bir şey sevdim ben yorulurken yormadı kırılırken yaşadım sevdim kırık şey sevdim Cumhur Boratav |
|
|
|
|
|
#90 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sokulgan ayışığı
ayışığı sokulgan bir kadın, üzerime titreyerek düşüyor, düşüyorum, çok fazla aydınlık. soruyor: “yaşadın mı? ” “hayır, yaşamadım” kısa bir sessizlik aramızda, duruyor; bakışları gözleri gibi fazla aydınlık, “ya yarın? ” uzun bir sessizlik aramızda, sokulgan bir ayışığı bir kadın Cumhur Boratav |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|