![]() |
![]() |
#81 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bekletme Beni
Yokluğun içindeki varlığımın yerine Kum serpin yokluğun hayalden gözlerine Ateşten hediyedir vicdanımdan derine Yandığım *******in sabahında çık da gel. Uykularımı döven kâbusları al götür Ateş kokan terimden benden ona sil götür Gün gibi hasret gönül bekletmeden gel götür İçindeki öfkeyi sevgi ile yık da gel. Gelmen için yüreğin benden daha ne bekler Tutmayan dizleriyle gönlüm sana emekler Yıllara meydan okur boy verirken bebekler Ağaran saçlarına gençlik gülü tak da gel. Kaynayan deniz gibi sahile vur öfkeni Durgun mahzun göl gibi özüne bağla beni Pencerede mendilim okşayıp sevsin seni Bir parçacık kokunu gönlüme bırak da gel. Terime kan düşürdü hasretin terime kan Gönülsüz gönüllerde zillet olur her mekân Sevda çeşmesinden iç varlığınla yun yıkan Eri aşk potasında yüreğime ak da gel. |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bekleyiş
Bekleyiş Yüreğime gözlerimden kan düşer, Hicran bana neler etti göresin. Hikmet deryasından yanan gönlüme, Muhabbet tasıyla bir su veresin. Kurt önünde saklı duran kuzu var, Uzaktan uzağa anası ağlar, Açılmış yaralar, kim gelip bağlar, Can ehlinden merhem bulup süresin. Körlerin gözünde nurum bilinmez, Kolayım bilinmez, zorum bilinmez, Ağlarım sızlarım, zarım bilinmez, Kimse sarmaz yüreğimin yarasın. Yüreğimde yaraların derini, Bilen olmaz yaraların yerini, Gam köyünde gezen garip birini, Yar vefasız, gelip niye arasın. Yandım yandığımı dost anlamadı, Sitem etti yaralarım kanadı, Gönül varıp dost gönlüne tünedi, Bilemedim bu vuslatın süresin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Belki Bir Gün Sevgili
Suların toprak için sevdasına sebep ne Neden yaramı dostum her fırsatta tırnaklar. Sevdalanan sevdanın kem gönülde işi ne Neden bu arsız gönlüm sevgisiz gönlü yoklar Ak ve kara iki renk bir birine uyar da Bu nasıl mantık taşla zümrüt aynı ayarda Belki bir gün sevgili sevgiliden sayarda Ayakaltından alıp gönlünde tutup saklar Unutulmuş türküler nağmesinde gam kokar Ayrılık korkusuyla notaları can yakar En güzel sevdaları gülle yıkmaz kin yıkar Bizim aşk kalemizi ancak birimiz haklar Görmeden görünmeden tek gönül olmuş iken İki gönül birbirini görmeden bulmuş iken Bir vesvese arada oldu bir dağca diken Bilinmedik bir varlık girmiş gönlümü koklar Suların akışına işlediğim sır gitti *******i özlemle düşlediğim yar gitti Çok düşündü sessizce anladım ki zor gitti Karaların içinde kaybolup gitti aklar |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Belki Bulamazsın
Una baktım ekmek geldi aklıma Düşünmedim değirmenin suyunu Aklımı derdiyle alan bir fani Her fırsatta oynar oldu oyunu Ne bilsin aşk diyen aşkın kahrını Doldurmadan cana aşkın zehrini Yıkıp geçtim uçtan uca şehrini Bulamadım dostun kutlu köyünü Bilmediğim örtü saklar içimi İçimde sevdanın muğlâk biçimi Yükledim yükümü tuttum göçümü Kayıp ettim kırk mevsimin ayını Bir faninin fani ile işi ne Çorba demir dolar değer dişine Diktim hedefimi dağlar başına Kırdı felek oku ile yayını Ağladım örtümü üstüme çekip Göl ettim yastığı gözyaşı döküp Beklerken kapında boynumu büküp Belki bulamazsın Ulusoy’unu |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben anlamadım
Geldiğim dünyada mihnet meşakkat Var dedi büyükler ben anlamadım İnsanlık, insana çözmesi gerek Sır dedi büyükler ben anlamadım... Altın nesil yaşar altın çağlarda Gül olursa bülbül olur bağlarda Çiçeği serada değil dağlarda Gör dedi büyükler ben anlamadım. Her sabah güneşi doğmaz zannetme Takdire başını eğmez zannetme Bir garip görünce çekip de gitme Dur dedi büyükler ben anlamadım... Yârine yar olup gönlünde taşı Kaybedersen sarar derdi talaşı Görürsen bir yerde kör çıbanbaşı Yar dedi büyükler ben anlamadım. Ulusoy sadık kal sadık olana Lanet olsun fitne, fesat, yalana Yolunu, yolunda sadık kalana Sor dedi büyükler ben anlamadım... |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Beni
Alışmışım hicrâna, vuslat gibi derdim yok. Âşinâ idi gönlüm, kederden, gâmdan ettim. Çağırdım seher vakti, dudağımda türküsü Yâr dizine baş koyan, gönlümü demden ettim. Gemimi deniz tuttu, yolumu harâmîler Ruhum dûadan oldu, gözümü nemden ettim. Bir dâne idim yolda, su gördüm, başak oldum, Değirmene uğradım, kendimi candan ettim. El bilmez yandığımı, dumanım gizli benim Figânımı yürekten, gözyaşım kandan ettim. Tükenmez işvesine, uyup gittim dünyanın Yoğruldum çile ile, ben beni benden ettim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Bu Gece Uyumam
Ben bu gece uyumam, yatak diken döşeli Yangınların içinde, bir yaralı çocuğum. Bir yanımda yaralı anam döver bağrını Dudakları su bilmez oğlu şehit düşeli Açtığım kapıların her birinden kan akar Huzuruma küskünüm, uykularım can yakar. Ben bu gece uyumam, başıma dağlar indi Ebrehe’nin tankları zulüm saçar dünyaya El kadar huzurumu, saçıp savurdum şimdi Ebabiller nerede, hangi inde uykuda Bana diken yataklar, onlara huzur verir Bilmem ne zaman Mevla, emir verip gönderir. Ben bu gece uyumam, sevgilim bittim burda Hayallerim kan rengi, umudum yanık kokar Düşüncemde yoksun sen, yerini o kız aldı Şarapnel yarasıyla, o kız yanar gönlümde Kör olası gözlerim, başka nereye bakar O kız çeşme başında, eteğinden kan yıkar Ben bu gece uyumam, ne gözler var uykusuz Yavrusuna sarılmış, korku dolu yürekler Ağrısına ağlayıp, bu gece yanacağım Acıya susuz kalbim, bu gam derdi tetikler Öldürün ben öleyim, her çocuğun yerine Zerre korku düşmesin, kan dolu gözlerine Ben bu gece uyumam, ilk defa adam gibi Bir gece yaşayarak, kan inecek gözümden. Bana değecek kurşun, beni vuracak tanklar Dualarım yağacak, ehli küfrün üstüne Önümde peygamberim, meleklerde bayraklar. Aczimi haykırırken, yüreğim korku saklar Kalkın ayağa yeter, ey inanmış korkaklar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Hâlâ Bekliyorum
sabahı bilinmeyen *******den usandım uğradığım her yıldız başkasına salıyor yazdığım şiirlerin her harfine bin yandım bulutlar gözlerimden yağmurunu alıyor herkesten ayrı düşmek kendin ile bir olmak kalbimde yenilmedik en kahraman dert yaşar öylesi bir hayat ki acılara yer olmak mert ülkesi boşalmış yurdunda namert yaşar yağmurda kuşlar üşür kanatları düşüktür çiçeklerin vebali omzumda taşınmaz yük her gönlün taşıdığı varlığından büyüktür alnımdaki damlalar kısmetimden çok büyük seni görmedim ama içimden sevgim akar senden yana sokaklar türküsünde seni der gözlerimden boşalan yaşlar hayalin yıkar kırk bohçada sarılı kalbim tek seni sever ah… bilmedin bir türlü belki de bilemedin anlattıklarım sana bin muamma gelirken belki bildin gücendin, git başımdan demedin ben hala bekliyorum sevmiyorsun; bilirken |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Kaldım Sen Giderker
Henüz vakti değil mevsimler kışa düştü Yağmurları beklemem kar mevsimidir şimdi Cemreler uzak iklimde müjdelerken baharı Bülbüller figan eder zar mevsimidir şimdi. Yıkılmış hayallerim enkazında kayboldum Kara gözlerin çeker varlığımı özüne Mihnet beldesi yurdum gönülden uzak kaldım, Görsem belki tanımam hiç bakmadım yüzüne. Ben kaldım sen giderken dönüp bakmadın bana Yayla çiçeklerinde ayrılığın efkârı Bir acı figan akar kul duymadan cihana Uykusuz gölgelerle uğurladım baharı Bu yol çok uzun gülüm, yol yangın gönül yolu Yol başında gurbetin beslediği dev yatar Bu yol çaresizlikte çare bulanla dolu Titreyen gönlüm üşür mehtabımı gün yutar Topla solan çiçekler cemrelerden yaralı Kapısında durduğum sultanın yönü başka Uzakta görmediğim dik dağların maralı Düşürdü tuzağına düşürüp gitti aşka... |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Sıladan Çıkarken
Ben Sıladan Çıkarken Yıllar önce ben sılamdan çıkarken, Eşe dosta veda edipde geldim. Huzur ile aram hiç hoş olmadı, Her acıyı,derdi tadıp da geldim... Gönlümdeki güzellerin hasını, Kayıp ettim tutuyorum yasını, Mecnunu deleden yar sevdasını, Bir geçmez pul ile satıp da geldim... Geldiğimden beri telaşta başım, Düşman ile devran sürer gardaşım, Sitemle, stresle geçerken yaşım, Ağrıma acımı katıp da geldim... Yar derdine külsüz odla yakıldım, Eritildim dost arkına döküldüm, İsyan ettim ne eğildim ne büküldüm, Vefasız ne varsa atıpda geldim... Geldiğim yerlerde tükenmiş haya, Ne boynozlar var ki, uzanmış aya Bazen gönül dön, der ya Ulusoy’a, Gurbetin yolunda bitip de geldim.. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|