![]() |
![]() |
#81 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Son Durak
Allah Allah deyip gelince dize, Kudret kandilinden nur saçtı bize! İlahi sesiyle tüm hepimize, Feyz vererek girdi hep kalbimize. Akif AKTAN ismi; bizde bir serdi. Kabire varıp ta selamın verdi! Toprakta bitermiş dünyanın derdi... Anmamak mümkün mü böyle bir ferdi, Nida eyleyip te rabbine erdi. 05.03.2007 Abbas Yurt |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sordum Bu Gece
Bir selam geldi ki yüceden yüce! Kainatın sırrı tam bir bilmece? Dört Kitap yazılmış hepsi bir hece, İnsanı insandan sordum bu gece. Kelimeden vardım anda tümlece. Selam olsun dostlar size cümlece! Hiç düşündünüz mü halimiz nice? Vicdanı vicdandan sordum bu gece. Sevgisiz varılmaz secdeye bence. Kıble bir işarettir sadece yönce. Şekilcilik değil, ibadet dince. Noksanı noksandan sordum bu gece. Gönül bir Kabe'dir cennetten önce. Kevser'den içmeye var mı güvence? Sırat dedikleri kıldan da ince! Ahvali ahvaldan sordum bu gece. Kul Abbas'ım ey der; güvenme güce! Yer ile bir eder seni bir cüce... Bir alem vardır ki senden de yüce! Kendimi kendimden sordum bu gece.. 05.12.2006 Abbas YURT Abbas Yurt |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tutunacak Dal Bulamam
Ben bir garip şaşkın yolcu, Arıyorum hal bulamam. Halime bakarım acı, Tutunacak dal bulamam. Bilinmez dünyanın sonu, Unutmaki dünya fani, Nerde insanlığın hani, Öğülecek kul bulamam. Bak dünya ne kadar bedbaht, Nafile boşa etme aht, Bütün dünyaya kursan taht, Bakılacak hal bulamam. Yüzlerce dünya dolaşsam, Aya yıldıza ulaşsam, Nice yüce dağlar aşsam, Öpülecek el bulamam. Abbası bahçeye salsan, Siyah giyip lale olsan, Binbir çeşit çiçek bulsan, Koklanacak gül bulamam. 25.04.1994 (Zirve Gazetesinde Yayımlanmıştır.) Abbas Yurt |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Türkiyem
Benim ülkem bir cennettir, Emsali bulunmaz tektir, Hepimize emanettir, Bir masalsın sen Türkiyem. Rumeli ve Anadolu, Kars, Edirne, Mersin, Bolu, Her tarafı ahenk dolu, Şerefli şanlı Türkiyem. Dört mevsimi yaşattıran, Ümitleri yeşerttiren, Dünyayı hep şaşırttıran, Çok özelsin sen Türkiyem. Ulu yüce dağlarınla, Sebze, meyve bağlarınla, Zeytin, peynir, yağlarınla, Bir nimetsin sen Türkiyem. Berrak akar hep suları, Yemyeşildir ovaları, Bir milletin duaları, Sanadır canım Türkiyem. 25.03.2001 Abbas Yurt |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Uslanmazsın Sen Hiç
Bahar seli gibi çağlayıp coştun, Uslanmazsın sen hiç öğüt nafile. Set çektiler ama üstünden aştın, Uslanmazsın sen hiç öğüt nafile. Kanadın olmadan uçmaya kalktın, Ateşle oynayıp kendini yaktın, Hayat bilgisinde sınıfta çaktın, Uslanmazsın sen hiç öğüt nafile. Hedefin olmadan yollara düştün, Biçare kalarak yolundan şaştın, Tasasız başına ne işler açtın, Uslanmazsın sen hiç öğüt nafile. Abbas'ım söylerim dinlemen beni, Susuz değirmende arama deni, Pervasızsın ıslah kim ede seni, Uslanmazsın sen hiç öğüt nafile. Ankara - 29.06.2003 Kaynak: Yeniden Doğmak...Yeniden Yaşamak. Abbas Yur Abbas Yurt |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Vah Memleketim Vah!
Hele bakın memleketin haline, Köstebekler kıral olmuş duydun mu? Tilki fırsat geçirince eline, Aslanı da hiçe saymış duydun mu? Kara bahtlı öksüz kuzular gibi, Soyuyorlar vatandaşı be abi, Şişmeyince mark ve dolar ile cebi, Kurt bankaya müdür olmuş duydun mu? Sırtımızda kırallıklar kurdular, Merkep sanıp hep semeri vurdular, Sıkışınca birden kiriş kırdılar, Bukalemun vekil olmuş duydun mu? Dışladılar memleketi seveni, Hep beslediler enflasyon devini, Ev sahabi terk edince evini, Ambar farelere kalmış duydun mu? Uyuttular bizi hep kuzu kuzu, Birden geçirince eline kozu, Sahipsiz kalmış köyün çil horozu, Vakitli vakitsiz ötmüş duydun mu? 17.04.2001 Abbas Yurt |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Vurgun Yedim
Vurgun yedim sevdandan ben, Bir balıktan beter oldum. Sızlar Yarem ta derinden, Derbederim, heder oldum. Ah zalim yar, ah hain yar! Neden bana cevrin var? Çektirirsin ahuzar. Bir köz idim küle döndüm, Tüte tüte biter oldum. Rüzgar yemiş güle döndüm, Girdaplarda yiter oldum. Ah zalim yar, ah hain yar! Neden bana cevrin var? Çektirirsin ahuzar. Yanan yürek köz istemez, Dumansız ben tüter oldum. Sevda başka söz istemez, Gül dalında öter oldum. Ah zalim yar, ah hain yar! Neden bana cevrin var? Çektirirsin ahuzar. 27.04.2007 (Tarafımdan türkü olarak bestelenmiştir) Abbas Yurt |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yaşa Cumhuriyet Yaşa Atatürk
Ulusça kazanmak için hürriyet, Tüm Millet olarak ödedik diyet. Şehitlerlerden miras bu Cumhuriyet, Yaşa Cumhuriyet, yaşa Atatürk. Yedi Düvel ile yaparak güreş, Mars etti dünyayı atınca düşeş. Atatürk’le doğdu ülkeme güneş, Yaşa Cumhuriyet, yaşa Atatürk. Esaret yakışmaz halkıma benim, Bir diyet istersen işte kefenim! Veremem hiç ödün; Çürüse tenim, Yaşa Cumhuriyet, yaşa Atatürk. Kem gözle bakmasın hiç bir siyasi, Vatanım uğruna olsam da asi, Ülkeme yakışan hür demokrasi, Yaşa Cumhuriyet, yaşa Atatürk. 29.10.2005 Abbas YURT |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yaşam ve Hayat
Dünya faniler dünyası, Biri gelir, biri gider. Hayat bir ekin tarlası, Biri eker, biri biçer. Dillerinde binbir kelam, Boşa gitmez gelen selam, Ellerinde defter kalem, Biri yazar, biri bozar. Herkes ahirette behaber, Dünyada verir hep haber, Kazma kürek hep beraber, Biri eşer, biri gömer. Abbas Yurt Abbas Yurt |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yaşamanın Zamanı
Heyhat ömrüm gençlik elden gidiyor, Tam hayatı yaşamanın zamanı. Saçlara ak düştü tehdit ediyor, Geç olmadan aşamanın zamanı. Hücreler hep birer birer ölüyor, Önce vurup sonra özür diliyor, Azrail kuşanmış kılıç geliyor, Gün batmadan ışımanın zamanı. Buruşan ellerde hiç kalmamış can, Pıhtılaşmış akmıyor damarda kan, Kurtul karanlıktan bak söküyor tan, Pil bitmeden taşımanın zamanı. 16.01.2002 Abbas Yurt |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|