![]() |
![]() |
#81 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İşte Ben
Ne söyleyeceğini değil! Ne duyacağını Düşünmeli insan. Düşünmeden söylenen her söz; Gün olur dikilir karşısına, Kulaklarını oynatır sonra! Böyle bilir böyle söyler, Korkar Abdurrahman; Bir ömre Kaç dost sığar ki? Sevip hayatı paylaşabileceğin? Bir o kadar kolayken Kaybetmek; Korkar! Dilinden dökülene, Sahip olamamaktan... Zararı bana olacaksa:ne gam! Yanlış konuşmaktan değil korkum; Yanlış anlaşılmaktan. Belki ondan alıngan oluşum; Korkarak yaşamaktan.. Abdurrahman Güleç |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kınaye
Dostum sandığım birine rastladım, Mutlu parkta tahta sıralarda: Ağaç kurtları ile hasbihal ederken. Ağzı kulaklarında,eteklerinde ziller! ! ! Selamdan önce sormakla başladı işe: Ne o? Üzgün gibisin? ? ? ? ? ? Karadenizde gemilerinmi battı? Duymadınmı! ! ! ! ? ? Dedinm, .................................................. ...... Ben armatörlüğü bıraktım; Gemilerinde hepsini sattım! ! ! (aslında yakmıştım ama) Duydum dedi boşuna saklama; Bunca yıldan sonra terk etmiş seni; Nerden duydunsa fena kandırmışlar, Hem o terk etmedi; Ben gitmesini söyledim. Aynı alaylı tavırla yine sordu: Yüzün dedi ellerin, Bu adam dertli diyor, Hem sesinde titriyor! Ne varmış dedim; halimde! Mutlu parktayız mutluyum; Görünüşüme aldanmışsın! Fazla arabesk dinlemekten olacak................. Abdurrahman Güleç |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kır Kalemi
Kır Kalemi Ölü toprağı serpilmiş üzerimize şairler sağır şairler dilsiz gözlerde perde vicdanlar hissiz sanki dostun değil uğrayan bu zulüme al kalemini eline kır öfkeyle şairler titresin dizeler ağlasın... Namık kemaller gitti, nazımlar sürgüne, necip fazılların ömrü; tükendi hapishane de değişmediler onurlarını omuzdaki apolete dün ona idi bu gün bana sana da gelecek sıra titre titre de kurtul kahrolası hırsından al kalemi eline kır öfkeyle yürekler titresin karalar bağlasın… Silkelen silkelen artık kalemin konuşsun Yetmedi mi onurun için verdiğin fire Bırak üren çakallar ininde kokuşsun Umduğunu aldı gitti bile kefere Al kalemini eline kır öfkeyle Vicdanlar titresin insanlık utansın… ABDURRAHMAN GÜLEÇ Abdurrahman Güleç |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kiminin tuzu kuru
Kurutulacak tuzu olmayan, Gün batımını sever; Sırtında tuz küfesi taşımadığından: Ancak taşınmışlığı vardır; Küfeyle, Acıyı meksika biberi sanır Yada çiğ köftede isot! Sanırsınki dünya yansa; İçinde yorganı yok! Oysa yorganı olmayanlar: Yaşamla savaş halindedir, Geçenin Bıçak gibi ayazında; Var güçleriyle harman ederler, Kör karanlıkta çöp bidonlarını. Çocukları görmesin arkadaşları; Alay etmesin diye onlarla. Oysa medeniyet kördür! Görmez! Oysa çocuklar bilir,çocuklar görür! Yüze gülmez acımasızdır hayat; Karanlık sokak aralarında. Neonlardan ruhları kamaşmış, Sütten çıkmış ak kaşıklar, Kimbilir kimin meyhanesinde, Hangi şeyhin tekkesinde: Meşk edip takke değiştirmekte; Gün görmüş tuzu kurular... Abdurrahman Güleç |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Koymazdı Belki Gitmelerin
Ben benliğimi sende bulmuştum inan; Umudumu kesmişken insani duygulardan, Koymazdı belki gitmelerin unuturdum da: Yüreğim doymadı sevgiye; İçim sızlıyor... Aşk değil alışkanlıktan öte bir bağlılık bu Özlemimsin; ayrılık olsada bu duygunun sonu. Koymazdı belki gitmelerin unuturdum da: Yüreğim sende kaldı dönmek istemiyor... Alışılırmı ayrılığa bende alışamadım işte, Hüzün kaplıyor içimi her sensiz sevinişte, Koymazdı belki gitmelerin unuturdum da: Yüreğim seni bende sanıyor; içim kanıyor... Lokman olsa saramaz bu yarayı zaman, Sende anlayacaksın ağladığın zaman, Koymazdı belki gitmelerin unuturdum da: Boşalmasa duygularım göz pınarlarımdan... **Yokluğunun ayazı kanımı donduruyor, **Üşüdüm: Terim tenimde buz tutuyor. **Koymazdı belki gitmelerin unuturdum da: **Uzansam dokunacağım; İçim yanıyor... Ne sen benden gittin, ne ben sende kaldım, Tutamadım sözümü; yine hüzne sardım, Koymazdı belki gitmelerin unuturdum da: Sonunda başa döndüm; Yine yalnız kaldım... Abdurrahman Güleç |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mecburum
Mecburum şimdi gideceğim bir gün anlasana Adını çıkarttım gönlümden gözümden aktın Yoruldum senden olmadığın bir rüyaya yattım Mecburum şimdi gideceğim bir gün anlasana Ne yaptımsa anlatamadım sana beni hayatı Kocaman açtım kucağımı sana göre ufaktı Bu gönül sende ummadığı hezeyanı tattı Mecburum şimdi sana isyanım içime aktı Yüreğinin mizanı doğru tartar mı bilmem Söz bitti his bitti ah ne istediğini bilsem Kabul görmez nasılsa canımı da versem Mecburum şimdi sana istesem de gidemem Eksik ya da fazla hüküm sende saklı Artık duygularım oturaklı seninki farklı Aşkı rafa kaldırdım yerine koydum aklı Mecburum şimdi sana biletim sende saklı Yürüyüp giderdim ardıma bile bakmadan İki önemli sebep var beni sana bağlayan Ateş böceklerim alacakaranlıkta parlayan Mecburum şimdi sana sanma sonsuz aşktan Zannettme sınırsız saltanat o da bitiyor inan Ahu zar etmek neye yarar geçince zaman O gün gelince sen olacaksın ah ile yanan Mecburum şimdi sana ben olsam da dağlanan Abdurrahman Güleç |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nadide
Nadide bir çiçektin benim için Seni ben bırakmadım sen gittin Bitti diye üzülme bende hiç bitmedin Tüketmedim özlemini yüreğimde Kıvırcık kumral saçlarını sarıp boynuma Şarkın kulağımda; Geri dönülmeyen yolda Bir avuç toprak son nasibim diye Her gece yalnız senin için öldüm bile bile Bir gün gelebilsem bulutlarla Ankara’ya Açarsın değil mi kucağını yağmurlara Tutarsın elimi karışmadan çamurlara Tutarsın biliyorum Düşmeden mazgallara İşte sırf bu yüzden gelmiyorum Bilemezsin seni ne çok özlüyorum Yırtıp atamadım sana ait hiçbir şeyi Bilemezsin seni ne çok seviyorum Abdurrahman Güleç |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne Garip
Davul bile dengi dengine derler; Davul olsan: Tuttuğuna dövdürürler yırtılasıya, Tokmak olsan: Vur ha, vur ha, vur kırılasıya! Ne garip… Dünyanın en tatlısı dil, Yılanı deliğinden çıkaran zil, Sevgiye barışa kefil, Ondadır sevgiyi öldüren zehir, Tutamayanı eder ki zelil… Ne garip… Güven dağları devirir derler; Ne karlar yağdı da eridi, Ne erler devrildi, Ne yar kaldı, ne ser, Duruyor yerinde dağlar! Ağlayan: yine masum analar! Ne garip… Denk düşmedi attığımız adımlar, Kırkı geçti atılan yamalar, Kimi güler, kimi kan ağlar, İlk salâsı değil; Mehmet’in Kimin için çalacak çanlar Giden garip, kalan bir garip… Ne garip… Hepimiz: hep bir’e inandık Bir’i iki yaptık, sonra üç Üç’e de dört daha kattık, Kendi yaptıklarımıza taptık, Aman ha! Biz bir’e inandık! ? İçine biraz barış, Biraz da acımak kattık: Sonra kıyasıya savaştık Ne garip… Abdurrahman Güleç |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne isterim bilirmisin
Hani yağmur yağarken, Güneş açar ya bazen; Bir kuşak oluşur ya Gökyüzünde rengarenk. Ne isterim bilirmisin? Bir kez olsun Tutabilmek ellerini, Hissedebilmek sıcaklığını Avuçlarımda......... Dünya bürününce Karanlık yorganına Işık kadar yakın olmak; henüz yaşanmamış Bir ruyada.... Ne isterim bilirmisin? Dalıp gözlerinin buğusuna Sırıl sıklam! ! ! Söyleyebilmeyi sevgimi Bir defada! Parçalanmadan! ! ! ...... Abdurrahman Güleç |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Neredeydiniz
Oyuncaklarım kırıldığında Hep yenisini alırdınız Ben yeniden kırardım Siz yine alırdınız Ya yüreğim kırıldığında Neredeydiniz? Oysa hep çok sevdiğinizi Söylerdiniz Her ayrılışta hüzün dolardı Gözleriniz Ya siz yalan söylediniz Ya da gözleriniz Size ihtiyacım varken Neredeydiniz? Ben esareti sevdim Bedenimde kenetlenen kollarınızda Yürek yüreğe Siz özgürlüğü seçtiniz Benden uzakta Kahrederken çaresiz yalnızlığa Neredeydiniz? Boş kaldı hep karanlığa uzanan Ellerim Adınızı haykırdım geceye tutuldu dilim Dünyamı özlemle bezedim Bekledim Neredeydiniz? Yorganı çekip başıma Kaç gece ağladım sessiz Eylül çöktüğünde yüreğime Üşüdüm bir başına kimsesiz Neredeydiniz? Umut karabasan gibi Üzerime indiğinde Bir bir düğümlenirken boğazıma Sözcükler Toprağı ıslatırken gözlerim Neredeydiniz? Eminim beni çok sevdiniz Ama çok sevdiniz! Öyle ise en çok ihtiyacım varken; NEREDEYDİNİZ? Abdurrahman Güleç |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|